|
![]() |
#32 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Gotovo bi se okladio da će za koji mjesec izaći ASUS 280X DCU dvojka, rev.2 ili tak nekaj "with upgraded cooling system" ![]() Čitao sam par recenzija Tri-X kartica 280x i 290(bez X), pročitao par foruma... zaključak je bio da su to jedine nove kartice koje uspjevaju ohladiti nove high-end grafe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Tko god hoce kupit te grafe, laganao mu prolazi voz. 280tki je sve manje a postena 290 vec sad kosta 3500kn. 770 i 780 su sa takvim cijenama itekakva konkurencija, zahvaljucjuci minerima.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 18.02.2014. u 17:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
u inoz. gdje cu ja sad kupovat komponente ovakve su cijene: -290 ref. ~ 2250kn -290 windforce ~2550kn -280x DCU2 ~ 1700kn bas gledam price chart za te grafe i cijene su u padu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Kod mene gbt windforce-ica je izdrzala citavih PET dana(ukupno mozda 6-8 sati radila) i zavrsila na servisu...nedaje sliku. Dobio drugu sljedeci dan uz dosta pozurivanja. uglavno ova sad trenutna ne prelazi 90C na 69% ventova u blizni radijatora koji grije oko 25C(test ekstremnih uvjeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
@Syss, ja imam isti model sa kojom majnam: 750 kHs ![]() Radi od jutra do sutra, gpu na 99% , ventilator na 70% , temperatura od 70-72°C.Želim napomenuti da imam otvorenu bočnu stranicu od kučišta. mogu pokucati u drvo...za sada sve radi. Čini mi se da nisi imao sreće. pozz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
![]() inače, isključivo ATI/AMD kartice koristim još od HD3000 serije i nikakvih problema nisam imao. do nedavno sam imao 5850 koju sam kupio 2009, prodao sam ju frendu i još uvijek radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ja sam do nedavno vozio dvije u CF-u koje su performance-wise bile ponešto sporje nego ova sad... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
@syss i amd isto ima fiziks,implementiran softwerski,nemožeš igrat a da ne instaliraš nvidia physx system software na bilo koju karticu amd ima mantle kojeg prihvaća sve više proizvođača,ima true audio...nvidia nema fiziks kod nvidie je najviše bio primjetan koliko znam u betmenu,ostalo ništa,i mirorrs edge Zadnje izmijenjeno od: esc. 19.02.2014. u 10:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da, čak i danas tera sve na 1080p sa dobrim kvadom, samo se treba stavit gore neki dobar kuler i to je to. To je bila best buy investicija, kupil si ju tada za 1200kn i do dan danas si se mogel s njom igrat bez brige, jedino oni kuleri nisu bili dobri jer je vent prozujal nakon 6-8mj. ali uz musaši do dan danas bi se igral a da ni ne znaš da ju imaš! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma baš to, taj fiziks je prevara, jedino u Betmenu i čini neku razliku. Sjećam se kad sam gledao neke usporedbe Mafie II sa fiziksom kad je to trebalo biti revolucionarno, bez fiziksa ima dima kad pucaš i radiš burnout s autom, s fiziksom ima malo više dima ![]() @ danc, kakvih 1200kn? Imam negdje račun iz Linsa, nova je bla 2200kn prije tih 4 ili koliko godina već ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Ćega fali ![]() ![]() ![]() Igraju se samo FPS-ovi i Stalker ![]() Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Banned
|
Proćitao sam sada cijelu temu i malo preletio nabrzaka pa vidim o ćemu je rijeć ali s obzirom na ine recenzije i da je jeftinija od pandana nvidije i nije tako loša, a za razliku bi bolje uložio u neki dio hardwera nego za 5% performansi ![]() Isto nisam nićiji poklonik samo za svoju lovu uzimam što mi odgovara, a u zadnje vrijeme Ati i je dosta jeftiniji što mi je ipak prioritet. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije nista jeftinija, kostaju isto... Najeftinije dostupne imaju istu cijenu, 280x i 770.. AMD ima sodlidnu prednost u srednjem segmentu i malo visem sa 270 i 270x mada su i one sve skuplje sa svakom novom "rundom". High end grafe su isti drek, osim najskupljih gdje 290x ima dobru cijenu u odn. na 780 Ti ali to nist ne vrijedi kad je 290 puno bolja kupnja a neki custom model kosta malo jeftinije custom 780. 100kn ne znaci puno nekom ko daje 3500kn za grafu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
konkretno na betmenu fali brdo sitnica kaj letaju naokolo... naravno ne fali ti ako si ga oduvijek igrao bez toga, ali kad se privikneš na to sve i onda nestane skužiš da sve skupa je za stepenicu dolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
|
Ma netrebam ništa posebno i nikada nisam od grafe tražio nešto "špejšl" ![]() Uglavnom tražim jaću grafu od trenutne radi zamijene monitora većom rezom pa možda ćak i 27" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Kod nas nisu normalni sa tim cijenama, deru nas trgovci ko pederi erotiku, pa preporučam svima koji imaju rodbinu da naruće izvana... u DE se nađe gigabyte windforce r9 290 za 2700kn, kod nas je gotovo 1000kn skuplja!!...razlika između 780/290 sa istim hladnjacima, isti proizvođać je cca. 50 eura, 290 je jeftinija, a to je tamo gratis SSD od 60GB...uz 290 ide BF4, a uz 780 Assasins Creed... tamo se nađe r9 280x za ispod 1900kn, kod nas su 2400kn...tamo je također mala razlika u cijeni između 770/280x, obićno je 100tinjak kn skuplja 770, ali daju igru gratis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma ovi sjevernjaci imaju manju plateznu moc pa su zato cijene manje....nemoj se na njih obazirati ![]() Rade kupi kod nas i pomozi Linicu i vladi, da mogu vise uzet mercedese a ne audije tamo neke.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Evo malo rezultata kako sam i rekao. Doći će još kad uhvatim vremena. Temp: Idle je nakon 5 sati ne diranja kompa, load je sve pod igranjem BF4. Bench (directx):
Uvjeti u kojima se grafa nalazi su: CM690 kučište, naprije u kavezu 2xHDD i SSD, dolje kod napajanja vent GT na ~600 RPM, gore na vrhu GT na ~750 RPM, Mugen vent idle ~ 500 RPM, load ~ 1100 RPM i za grafu ćete vidjeti sa slike. Znači 2 venta GT na kučištu + 1 na hladnjaku i +3 od grafe. Temp sobe negdje oko 20-22, proc je klokan na 4,4. Za sada toliko, ima li pitanja, pitajte. Ako oćete neki bench da napravim slobodno recite, ako ću moći/stići napraviti ću. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Šole. 19.02.2014. u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
Ovako je to kod mene na 1150-1700MHz,isto BF4,sve apsolutno na ultra 1920x1200, kod tebe je jedino nešto viši minimalni,maximalni i avg fps Inače kad mjeriš GPU LOAD staviš na AVG jer ovo max nema smisla,nemaš temperature VRM-ova? I VDDC je mali,samo 0.875,to bi se na većem naponu onda jako grijalo I potrošnja memorije ti je manja nego meni,jesi mjerio na CQ mapi sa 64 igrača? I Field of View ti je samo na 70? Ja imam na najviše Zadnje izmijenjeno od: esc. 19.02.2014. u 18:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Ne treba više ventova, ne volim baš buku tako da je ovo taman, a temp su dobre za sve komponente. Da nema temp VRM-ova. Ne čita ih, valjda nisu stavili senzor. Ne mjereno je na CQ sa 32 igrača, 64 ne igram baš, budem probao i tamo izmjeriti. Inače mi je fov 75, nisam još poriktao opcije. Daj stavi ti svoje rezultate ako imaš. Edit: zaboravih spomenut, rezultati su mjereni sa dx-om, ne sa mantleom, a i vidi se na slikama |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
baš sam mjerio sve ultra i fov na 120,i ja sam mjerio sa dx čudno kako nema senzora za vrm,fali ti i MVDDC,a ovaj VDDC Curent ti je samo 16.0A a meni je 191.5A |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam nabavio Sapphire Vapor-X R9 280x. Kartica je downclockana na GPU takt 1050MHz i 1500MHz memoriju, te downvoltana na 1.1V. Vrtim coin majnanje, vent na 60% a temp je oko 67C (temp sobe je ~24C). Tak'da je hladjenje cist' dobro.. pod uvjetom da je case dobro provjetren.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|