|
![]() |
#571 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
pozdrav ljudi, mali OT: da li i ova serija diskova ima te probleme ? http://protis.hr/products/details/hd...500418as/16944 baš sam ga sutra mislio kupiti i onda naletim na ovu temu ! da li možda bolje da kupim ovoga ? http://protis.hr/products/details/hd...d5000aaks/3652
![]() |
#572 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Što se tiče problema - nema ih (ništa više nego drugi diskovi). E sad, koji uzeti... Seagate je brži (nešto noviji model, 1 ploča od 500GB) i tiši, dok je WD marginalno jeftiniji, i dosta pouzdan, koliko to disk uopće može biti. Seagate je relativno nov model, pa nema toliko podataka o pouzdanosti, no nema ni izvješća o nekim izvanrednim problemima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
dobri su ti diskovi novi. jest da su smanjili garanciju sa 5 na 3 godine, ali pouzdanost je na nivou. Kolega ima firmu i lifra isključivo Seagate .12 seriju i novije ES diskove i veli da se ne vraćaju ni najmanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo i ja sam uzeo jednog Seageta Barracuda7200.11, ali malog od 160 GB. Serijski broj mu je među onima koji su navedeni u gornjim postovima ST3160813AS; Firmware: CC2J. Sad nisam baš pročita da sa ovim FW-om CC2J crkavaju, već su navedeni samo serijski brojevi ST3160813AS. Što mogu očekivat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Premium
|
Citiraj:
Osim toga sam proizvođać daje ovo objašnjenje, a ja nisam nešto sa engleskim dobar, niti mi je google prevoditelj to dobro preveo. Evo šta piše: If your drive has CC firmware, your drive is not affected and no further action is required. Attempting to flash the firmware of a drive with CC firmware will result in rendering your drive inoperable. Što bi značilo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
To bi značilo da disk sa CC firmware-om ne spada u one koji umiru i ako ga pokušaš flash-at, dobit ćeš ciglu/uteg-za-papir/podmetač ![]() Samo napomena: samo prevodim tvoj post, bez ikakvog ulaženja u problematiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
eto, preduhitriše me! uglavnom, to što ti je D1viry napisao-disk ti nije iz problematične serije i ako staviš novi/drugi firmvare, disk će postati neupotrebljiv. tako da ne diraj ništa! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Seagate ST31000340NS ES.2 Firmware SN04
Pozdrav, riknula elektronika na disku iz naslova. Vlasnik na njemu ima 800GB jako bitnih podataka od firme pa ako netko ima takvu molio bih da nam izadje u susret da spasimo podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kako se ponaša disk? Prebacivanjem elektronike sa ispravnog diska na taj nećeš moći doć do podataka, to je elektronika s jedinstvenim ROM čipom. Opiši kako se točno ponaša disk i koja je točno elektronika na njemu.?
![]() |
#584 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Disk je korisniku stvarao problem jedno mjesec-dva dana a da nije shvatio o čemu se radi. Komp je bacao BSOD nekoliko puta dnevno, u radu je primjetio da prilikom "ulaska"u disk komp zastane na 2-3 sekunde. Tako je funkcionirao mjesec-dva dok jučer komp nije htio proći post screen. Disk se "uredno zavrti" nema nikakvih čudnih zvukova samo ga komp neće učitati pa sam pretpostavio da je do elektronike. Disk nije trenutno kod mene da prepišem točno koja je elektronika, Koji ti podatci osim ovih iz gornjeg naslova trebaju? Nisam se do sada s ovim bavio ali sam imao čuti da se u ovom slučaju daju vratiti podatci zamjenom elektronike sa istog diska te da čak netreba biti istog kapaciteta nego samo iz iste serije. Ispravka je dobro došla, ako sam u krivu ( a čini mi se da jesam radi posta od Ico ![]() savjeti kako spasiti podatke su dobrodošli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Najvjerojatnije se ne radi o neispravnoj elektronici, pošto se disk uredno zavrti. Da je elektronika neipravna disk se ne bi zavrtio pošto ne daje napajanje motoru. A i da se radi o neispravnoj elektronici sama zamjena nebi pomogla. Lako je moguće da se u ovom slučaju radi o neispravnom firmware-u na disk. Ako trebaš više informacija slobodno mi se javi na PM.
![]() |
#590 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Ok ljudi, žalosno je što ovakve forume posjećujem samo kad mi nešto zatreba, ali inače teško ih je sve pratiti ![]() Dakle, treba mi popravak diska. Radi se upravo o "opjevanom" Seagate Baracuda disku 7200.11 sa SD15, 500Gb. Još je pola godine pod garancijom. 1. je li itko uspio odnijeti disk u servis i da su mu spasili podatke kako je na više mjesta po netu rečeno da za dotične serije Seagate osigurava besplatni povrat podataka? 2. ako je to nekakva zabuna, može li se ovaj disk "oživjeti" makar da prepišem podatke na nešto drugo? pa ga onda nosim na servis. Čitam da je to nekima uspjelo. Ako se to da napraviti, molim nekoga tko je to već izveo sa svojim za pomoć jer ja se ne usuđujem petljati po tome. Kvragu, to je Murphijev zakon, prije 2 tjedna odlučim konačno napraviti backup, par dana gledam koji su mi podaci bitni i on crkne! taman kad je backup trebao bit proveden. pa to je za riknut! Uglavnom, molim pomoć nekoga tko je imao problema sa takvim diskom i riješio ih da mi pomogne makar savjetom. Čitam po forumu, ali što više čitam, to se više gubim u informacijama. Hvala unaprijed svima na eventualnoj pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
o kakvom problemu se radi? nema ga u biosu ili pokazuje veličinu 0? što se spašavanja podataka tiče, teško da će ti kod nas netko to napraviti. možda kontakt u centralu, slanje diska, čekanje.... uglavnom, ovisi da li je iz problematične serije i ovisi kako se manifestira kvar. ovako je nemoguće ništa ti reći jer nisi napisao ništa konkretno. inače, oba problema se rješavaju sa novim firmwerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Banned
Datum registracije: Mar 2011
|
Pozdrav Tražim nekoga tko bi mi riješio jedan Segate 500Gb sa simptomima sa ga se ne vidi u biosu dok se hdd normalno vrti. Molim kontakt na pm, naravno uz naknadu po dogovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Samo da javim da sam konačno našao vremena da se konkretnije pozabavim problemom s 750Gb Seagate-om iz problematične serije (ne prepoznaje ga niti u BIOS-u). Prema uputstvima s linkova na forumu i filma s Youtube-a (http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM) uspjelo mi je oživjeti disk i upravo se rade backup-ovi podataka, a kad to prođe, idem testirati disk i pkušati napraviti upgrade (inače, garancija na taj disk traje mi do 10/2011). HVALA svima na savjetima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam jednog sa istim simptomima kao zokaaa89 i nalazim se u ZG pa ako netko ima volje to malo pogledati molim kontakt na pm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo još jedan stiže u klub. U konfi što sam bratiću slagao, a naravno da je garancija taman istekla. SMART mu daje 28% healtha, 10 stavaka u smart-u je neispravno, od reallocated sector counta do spin retry-a i ostalog, naravno i krcat bad sectorima uz sve to. 4355h korištenja. Moj isti kojeg sam kupio je krepao nakon par mj korištenja, drugi koji sam dobio pod garancijom iz iste serije za sada radi, mada već godinu dana imam warning u smart-u za spin retry count, ali eto, nek radi dok radi, kuc-kuc da ga ne ureknem. Samsunzi, WD-i mi rade godinama bez ikakvih problema, pa i oni stari i više nego duplo (u sekundarnoj konfi) od ovih seagateovih nevolja. Nikad više Seagate.
![]() |
#597 |
Antimićanin
|
čudno. ja sam imao 10-tak seagatea i maxtora i nikad ništa. A 2 samsunga i 3 WD na poslu umrla u zadnjih godinu dana. Po toj logici, nikad više Samsung ili WD ![]() tvoj je bio defektan, kao što ga ima svaka serija. neki puta kada se dogodi BSY, nakon buđenja, također disk zna biti spičen u glavu. dogodilo se da nakon recovery-ja već objašnjenim postupkom, 2 ili 3 diska su pokazivala SMART failed, no bez BS-ova, dok je jedan debelo zabrazdio i potegao mali milijon BS-ova. srećom pa je korisnik izvukao preko 90% podataka što mu je bilo bitno, za razliku od onih 10% koje mu srećom nije ni trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Igrom slučaja šarafam trenutno po 2 laptopa sa, vidi baksuza, seagateovim hdd-ima koji su krepali.... Jedan je pao sa 40cm stolića na debeli tepih, to je maler, nije do hdd-a, al drugi je samo počeo blokirat komp, nakon full scana našao sam više bad sectora nego ispravnih.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|