|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Hgspot - Gamad
Koja je to fora prodavati refurbished komponente po cijenama novih. Oni nabavljaju robu na crnom tržištu ili polovnu robu izvana (nikako novu) i onda to prodaju... Čovječe, to je leglo kriminala i varanja kupaca. Užas. Evo još komentara malo: http://www.nabava.net/katalog/recenz...1&id_firme=110 Pa vi kupujte kod njih. Što vi mislite o takvom odnosu prema kupcima??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: Hgspot - Gamad
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Svako malo pohodim naše dućane informatičke opreme i ne mogu reći da imam neka katastrofalna iskustva. Valjda imam i malo sreće. Ne možeš se na njih ljutiti ako ti daju nešto neispravno. Otkud bi oni nali da je to tako? Za takve slučajeve postoji reklamacija i servis. Očekuješ da ti stvar testiraju pa se žališ da je nešto rabljeno. Krivo izdana roba, neuljudnost prodavača i slični primjeri su vezani uz nisku cijenu. Ne možeš dobiti prodavača koji će biti uljudan i obrazovan i znati sve o svom poslu i dati mu lošu plaću. Ako mu daš veću plaću i time dobiješ ljubaznost, krajnji će to kupac morati osjetiti na novčaniku. Mogu te poslati u dučane gdje će ti lizati dupe samo da kod njih kupiš, ali će te to zadovoljstvo prilično koštati. Odavno se bavim obilascima dućana tehničkom robom i znam kanale nabave robe. Mogu kazati da je informatička roba najkulturnije nabavljena od svega. Da vidite koji je Texas kada se kupuje običan televizor. Valjda je Info gama dučan koji je na najlošjem glasu po pitanju reklamacija i garancija. Tamo sam uspješno zamijenio više komada hardwarea i to uz isprike i ostale stvari koje pametnoga tjeraju na povračanje. Kako nisu mogli dati isti komad koji je bio pod garancijom, dobio sam zadovoljavajuće obeštečenje. Još su mi to i dostavili u V.G. (to se inače dodatno naplačuje ako i žele donesti tamo). Najnegativnije iskustvo je bila neodgovaarajuće zapakirana matična koja je na moje insistiranje zamijenjena onom odgovarajuće zapakiranom. Valjda je sve stvar stava. Ne budite vi neuljudni i bezobrazni. Tako neće niti oni. Ne uzdižite se iznad njih jer i oni imaju svoj ego. Poštujte to i oni će dati sve od sebe. Ne očekujem da mi se netko klanja i dobijem naklon. Ne kupujte za Božić. Kupovinu obavljajte ljeti kada nema gužvi i vi ćete prodavaću biti barem pola svijeta. Tada je on samo vaš i dobiti ćete punu njegovu pažnju.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Pogodnosti dobivanja krive robe u HGŠrotu. Primjeri se odnose na frenda sa faxa i na frenda iz kvarta. Primjer 1) frend sa faxa, studentski standad, znase kako je, a čovjek bi CDRW. Skupio nešto za NECa i ode u HGŠrot i tamo mu greškom daju Plexa (dobar posao), Primjer 2) frend iz kvarta, kupio 128 Mb DDR i GShit4 MX 440, dođe doma i ustanovi da je dobio PC 133 umjesto DDR, odzuji nazad, tip se isprića i napiše mu na račun da mu dole u rupi daju novi RAM. Ode ovaj dole ljudima da račun ali na računu stoji još uvijek onaj GShit4 MX 440 i čovjek dobije DDR ali i još jednu MXicu (dobar posao kako bi se reklo). Ali na žalost ovo su primjeri u kojima je kupac tamo prošao bolje, u 99,9% oni prolaze bolje prodajući kablove koje ste dobili uz ploču, garancija je na komponente, a ne na komp (ne znam kako je sada), a dijagnostika je 200 kn + PDV, mislim ... Pazio ovo jedna tvrtka naruči komp od tamo i još im fali jedno 3 DLink 530TX mrežne i kažem im da si i to negdje uzmu. To sve uzmu u HGŠrotu (mene ne fermaju rate na AMEX Bussiness, na običan možda ali ovaj ne). Tipovi im to uredno slože i pazi MBO ima već svoju mrežnu (Abit IT7) i tip uredno stavi unutra još ove ostale 3 mrežne i zaljepi plombu odostraga, komp sa 4 mrežne!!!!!!!!! Dve kužim, za softverski bidge ali 4? Uredno sam im otrgnuo plombice i kao obično ih izvrijeđao na pasja kola. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Hgspot - Gamad
Citiraj:
Kupci moraju shvatiti da su pogreske (tvornicke, transportne, kao i u skladistu) normalne i da ce bilo koji trgovac koji drzi do sebe bez pitanja zamijeniti ostecenu i/ili neispravnu robu. Naravno, moras biti ljubazan i prihvatiti cinjenicu da su i oni ljudi. Naravno, pojedinci prave slona od muhe i onda nastanu ovakvi prigovori, a moguce da i konkurentske firme pisu te iste prigovore..
![]() |
![]() |
#6 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Nikad nisam kod nih kupovao. Dosad sam samo u Telebit, Vemilu, IVR-u i InfoGami. Preporucam Telebit jer su ljubazni, nijhov "gazda" je uvijek tamo i zna dosta o svemu pa ga mozete lijepo pitat. Jednom mi je crko IBM 60gb disk i drugi dan su ga odmah zamijenili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() Nije samo HGŠrot loš i smrdi, niti drugi nisu puno bolji. Ali HGŠrot nekako strši na cijeloj toj gomili, valjda zato što im donekle ide, veliki ulaz robe, veliki izlaz i puno reklama pa bodu u oči. Ali Info-Gama je recimo poznata po prodaji plovnih stvari pod nove sa garancijom i tome slično. Mislim većinu njih čeka ista sudbina kao i Ndinu (ili ti Polaris). Se sjećate polarisa, ADi monitroi, Aristo računala, dučan ovdje, dučan tamo, milijun stvari na cjeniku, ... sada ih više nema. Stipe (M-San) se donekle drži ali on zna šta je za to morao izgubiti, Verica (Ve-Mil) polako sve više tone, nekada su bili mrak i super, sada počinju sve više nalikovati na HGSpot. Marinko (MDS) je nekada bio No1, sada grca za opstanak, iz istih bahatih izjava i stavova kao i prije navedeni. Jedini koje još cijenim i ne smrde mi pod nosom su Ivo i buraz (Melcomp), šta kažu da imaju to imaju, čeka se minimalno i stiže sigurno. Pa mislim na cijeniku svatko ima sve, stisni u Excelu zbroji ispod svih cijena i ispada da svi imaju robe (ako od svega maju samo 1kom) po nekoliko milijuna € na skladištu, a u stvari ako imaju 10% od toga sve ukupno dobro je. Ljudi Božić je, ovo su malo ipak preteške teme za ovaj dan, hajte svi u birc na kavu sa dragim Vam ljudima, ovo ostavite za sutra ili prekosutra. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ma ne samo da te prevare gdje stignu (kablovi i sl.; mislim varat na kablovima...kako JADNO!) nego prodaju RABLJENE (tako otkupljene) stvari pod nove. To graniči sa resetiranjem kilometraže u autima i prodajom pod nove. To je kao da kupujem na sajmu automobila - užas! Najbolje su mi fore da kod reklamacije moraš donijeti originalnu ambalažu ako želiš ostvariti pravo na servis - tako da opet mogu to nekome prodati sve dok netko ne popuši. Zna li još netko gdje se mogu dobiti originalne komponente, zapakirane u kutiju, ali i umotane te plombirane zaštitnom naljepnicom? Posebno to vrijedi za monitore! Nije mi jasno zašto ljudi uzimaju monitore koji nisu zapakirani? Gdje je kraj ljudskoj gluposti? Samo potiču njihovu politiku varanja kupaca prodajom rabljenog (i pokvarenog) pod novo. Opet mi se ne kupuje ni u MelCompu i sl. gdje su stvari, kako sam čuo, malo bolje - oni imaju odvratne cijene i marže pa bi i njih lagano sravnio sa zemljom. Kada sam par puta bio na servisu u HG-u nisam se mogao načuditi kako se odnose prema ostalim kupcima: Npr. tip je uz MP3 player dao na reklamaciju i par memory kartica ali mu naravno to nisu htjeli vratiti - kao - nije nikada to ni ostavio! Najgore je što ljudi nemaju snage suprotstaviti se. Ja sam jednome u servisu "svašta obećao" nakon što mi se pravio pametan pa je zamijenio hard u roku odmah. Ali inače ne da bi makli prstom... Takve firme treba uništiti a menadžment poslati na robijanje! Mislim...tako pljačakati je zbilja jadno. Baš onaj pravi smrdljivi balkan u pravom smislu riječi - znači nisu fine prijevarice, nego baš ono u duhu varanja da prase ima 30kila a ne 40. Ljudi, Telebit je zakon. Taj tim koji tamo radi je profesionalan, ljubazan i što je najbitnije nisu prevaranti. Sa tipom iz Telebita sam se u pola noći dopisivao mailovima (par mailova u pol sata - kao chat!!!) gdje mi je objašnjavao sve što me zanimalo (još mi se i ispričavao na rukopisu jer je bilo kasno)!!! Svim frendovima sam preporučio njih i nitko se nije žalio. Fakat dobra firma. A HGspot bi trebalo, ne reklamirati u PCexpertu, nego konstantno sramotiti dok se ne srede! To znači napraviti članak o njima, napraviti glasanje o nepovjerenju u firme koje prodaju hardware itd. To je, nažalost jedini način da kupci, ne profitiraju, već da dobiju ono što su platili. Oprostite na dugom postu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() Aeron, te bi su se ti iz HGa stvarno zmjerili. Gle, Božić je vrijeme darivanja, dakle pribaviš ciglu (onu punu), umotaš je i prošvrljaš po Novom Zagrebu i nađeš Audi A4 srebrne boje nakićen svim mogućim spojlerima i ima mislim regu ZG 0101 HG ili nešto takvu i čovjeku pokloniš tu ciglu. Ali time ništa nećeš dobiti osim večih cijena sutradan. Takvima jedino što možeš je da sve koji kupuju odgovoriš da kupuju tamo već da idu nekuda drugdje i onda jedan po jedan i nema dućana (čovjeku sada to ne treba, uvalio se u dug radi zgradice i bliži mu se kraj). Izvan kutije: mislim u stvari sve što se prodaje izvan orginalne kutije (ono 50x50x50 cm kutija,a unutra kartica 10x5x0,5 cm) je ILEGALNO ! Tako kaže slovo zakona. To je OEM roba SAMO ZA ONE KOJI RADE RAČUNALA. Probaj tako kupiti vani, uspiječeš, zašto? Jer će ti na čelu pisati da si Balkanac. Mislim da M$ zna da u RH na osnovu coolera od 40 kn kupiš OEM WinXP Pro za 1497,99 umjesto za nekih 3000,00, bi tu firmu spalio i poslao svoju vojsku odvjetnika (čitaj inkviziciju) da je zgrome. Misliš da Radman to ne zna, zna ali onda ne bi dobio ni ovo što dobija. Dakle novac je opet u igri, bolje i OEM nego ništa. Želiš bolju uslugu i robu, ne kupuj kod onog tko to nema, a ostalima to objasni i stvari će krenuti na bolje. Oni koji će ostati neandrtaci će propast jer VRSTA KOJA SE NE MIJENJA, IZUMIRE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Re: Još netko tamo kupuje?
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
to da su nepristojni i sl stoji...ali stavite se u njihovu kozu..najbolji primjer vam je moj posjet kingu da kupim cd-e prije dva dana.. stanem ja u red iza tipa i njegova dva klinca..naime kupuju oni komp a imaju na papiru sto ih otrpilike zanima (slozio neki tip)..i gnjave prodavacicu vise od 90 min...ja sam bio samo 40 ali zaq mog stajanje je tip odlucio se za dvd,cd rw,tipkovnicu,kuciste i monitor...u 40minuta..onda je dosao Joso koji se nije pokazao bas prepristojan nego djelomicno i bahat...onako pristojno podjebava...a tipa ne znam uzivo ali moji bivsi poslodavci su kupili 30 kompova od njega i nisu se nikad zalili na pristojnost nego ga hvalili... Ve-mil ima uzasnih prodavaca (a i sistem placanja je ocajan) ,Autronic ima babuskaru na telefonu i dva tipa koji su super na salteru..a i serviser im je zakon...ja sam se derao iz petnih zila na njega 10 minuta a ispalo je da sam ja kriv a ne oni..lijepo sam se ispricao a tip se nije nimalo naljutio nego smo jos i nes popricali ... u zagria mogu pohvaliti jednog od prodavaca koji mi se fakat cini super i zahebava se.ovi u kvarku su me u sklasitu pak 15 minuta gledali i prolazili ko pokraj spankog sela/grovlja cega vec...info-gamu izbjegavam a i nemaju nis kaj me imalo zanima.. osim tih par velikih svi ovi mali tipa telebit i sl nabavlkjaju od njih i prodaju to isto po nes skupljim cijenama..tak da se to i ne isplati. ja sam sa HgSpotom imao dosta problema ali kako znam koliko posla imaju tvrdim da imaju premalo gresaka...a problem je sto necete cuti kad nekome sve radi kako treba nego kad nes nije u redu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zanimanje-pijani geolog
Datum registracije: Nov 2001
|
moj najveći problem sa HgSpotom je da mi uz printer nisu dali cd s driverima,ali sam sljedeći dan došo reko šta je,tip mi se ispričo i reko da je cijela serija bez cd-ova došla,poslo me dole drugi tip mi je dao drivere spržene na traxdati i upute na drugom cd-u ispričao se i to je to!!a fakat sam tam pun kurac toga kupio!!pa sad vi recite jel valjaju ili ne,nikad nisu bili neuljudni često sam tam bio pa popričao sa frajerom,pročito novi Vidi,vidio šta ima u cijeniku,igrao se na kompu(prije je bio instaliran volan) i niko mi nije ništa prigovorio!!
![]() |
#14 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Najveci problem koji sam ja imao u HGspotu je to da su mi dali 3 puta za redom los kabel (ja trazim telefonski on meni mrezni, drugi put odreze mi 2x8m umjesto 2 i 8 m, trec put mi zaboravi dati konektore) i sl. Sto i nije neshvatljivo uzevsi u obzir guzvu koja je bila.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Najbolje je otici u neku manju firmicu u kvartu (makar ona najvjerovatnije pola stvari dobavlja iz HG Spota, MSana, Microlinea)... i u njoj kupiti za 10 tak posto vecu cijenu sve sto treba.... je skuplje .. ali Blize, bolja usluga, nakon 2 puta prodavac te zna po imenu, mozes sve pregledati uz njega, imaju vremena, a ako sta rikne on ide u redove i mora ih sve zvat... Dakle ako oces proci jeftinije i riskirati lose iskustvo odi u jednu od vecih firmi...ako das desetak posto za ljubaznost onda u manju preko ceste.. ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
sto se tice M-Sana, njihova je maloprodaja King racunala i koliko sam vidio prije par mjeseci, cijene su im dosta vece od HGspota, Ve-Mila i sl. Ima neko ideju kako i zasto? Ipak je M-San (koliko ja znam) najveci veleprodajnik u lijepoj nasoj (veci i od Microlinea) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|