|
![]() |
#511 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
*
|
Pivska scena u nas počela se buditi. https://www.indiegogo.com/projects/n...ing-to-croatia Jučer je bilo i predavanje te degustacija u History baru. Pivo je vrlo dobro, dečki su na pravom putu. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#514 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
*
|
Nova Runda je na tržištu već neko vrijeme, imaju odličan American Pale Ale i Brale brown ale. Toči ih Ro&Do i Tolkiens na Opatovini i Rocket Burger u Tkalči. Bez daljnjega dva naša najbolja piva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Dižem temu malo. Trenutno sam u Belgiji i dobro bi mi došla kakva preporuka pošto sam došao do točke gdje za dosta toga još nisam čuo. Duvel, Hoegaarden, Kwak, Orval i još nekoliko njih sam već apsolvirao. Neke kod nas, neke ovdje, pa...što se još mora probati?
![]() |
#518 |
Fresh Juice
|
Svi se kunu u St. Bernardus Abt 12 ali evo par linkova da ti pomognu u izboru http://www.ratebeer.com/country/belgium/23/ http://www.roughguides.com/article/t...belgian-beers/ http://www.thebestbelgianbeer.com/ One koje ne probaš uzmi za doma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
The mighty pirate
|
Ovdje je sve brutalno skupo. Ono, 3 hamburgera s pomfritom i cugom ispadnu oko 60 eura. Rado bih uzeo, ali imam samo ručnu prtljagu pa su tekućine nažalost no-no... Toliko raznih paketa i verzija da mi suze krenu što ne mogu ništa uzeti doma. Plavi Chimay od 3 litre i odgovarajuća čaša, 100€ ![]()
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Leffe (ako nisi kod nas), Delirium Tremens OBAVEZNO, Chimay ako nisi. Dosta toga kaj je tu na ovim linkovima nabrojano je dostupno kod nas, pa sad ne znam kaj jesi pio, a kaj ne. Augustijn je isto dobar, Kastelbier sam probala od višnje i tamni, oba odlična. Lindemans su voćne i meni fine, ako voliš tak nekaj. ![]() ![]() E da, i St. Bernardus je odličan, to obavezno moraš probat! A Chimay je dobar, ali ne toliko dobar da bih dala sto eura, pa makar i deset litara bilo. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
The mighty pirate
|
Leffe, Duvel i Chimay si često kod nas priuštim, tak da to tu ni ne pijem, iako sam danas maznuo jedan Leffe iz limenke (zašto tog nema kod nas). Pogledam ostatak, hvala
![]() |
#523 | |
*
|
Citiraj:
Probaj naci Viven imperial IPA i Struise Black Albert. Također probaj lambic pivski stil i njegove izvedenice - po ovom su najpoznatiji Cantillon i 3 Fontainen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Zadnjih godinu dana se zaletim u birtiju Cajt u Vlaškoj,prek puta Partner banke. Imaju cijelu paletu Augustinera sto me bacilo u paf jer to je rijetkost izvan Münchena sresti i u švabiji. Navodno neka firma iz Firence sređuje izvoz. Šteta kaj bu postalo mainstream uskoro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
The mighty pirate
|
Dan sam proveo tražeći Westvleteren XII po gradu. Na kraju ga našao u jednom izlogu, ali mi ga tip nije htio prodati. Inače je cijena 15€ za 0.33l bocu i jako se rijetko nađe. Smatra se najboljom pivom na svijetu. Preporučio mi je odmah čovjek St. Bernardus kao najbližu alternativu. Navodno je svojevremeno to bila jedna pivnica/samostan, no razdvojili su se pa je jedan dio na sjeveru, a drugi na jugu. Receptura je ista, a jedina razlika je u vodi. Ako se tko nađe u Belgiji, definitivno se isplati popričati s ljudima u Beer Shopovima ako nisu u gužvi. Saznao i da su među više verzija iste pive uvijek bolje one s oznakom 10 (postotak alkohola) Probao sam ovih dana svašta novog... Kwak, Delirium Tremens, Orval, Rochefort Trappistes 10, Maredsous i Jupiler. Za ostatak nije bilo ni vremena ni novaca, ali bit će prilike. Kwak je osobito zanimljiv zbog specifičnih čaša i načina na koji se da čaša koristi ![]() Delirium Tremens ne bi prosječno muško ni pogledalo zbog neozbiljne ambalaže i dizajna, ali odličan je. Jupiler je nekakav svijetli lager, navodno najpopularnije pivo gore, što me ne čudi jer je jako pitak. Super everyday pivica ![]() Orval i Maredsous me dosta podsjećaju na Duvel, ali im fali nešto. Orval je malko prazan, a Maredsous malko pretežak. Obje super, ali Duvel mi je možda malo bolji. Delirium Tremens i Rochefort su slične Draaku po jačini i okusu, Delirium jači, a Rochefort bogatijeg okusa. Oba fenomenalna.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.10.2014. u 02:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
*
|
Citiraj:
Pojavilo se Zmajsko u Tolkiensu, Ro&Do isto ima njihov porter. @1v@n Ovo za oznaku 10 je stvar ukusa, nekome pase jedan stil, nekome druge. Sve sto si probao osim Jupilera je dobavljivo i kod nas, ali kao sto kazes bit ce prilike. Bolje da nisi kupio pivo iz izloga, to nije nesto za sto zelis izdvojiti 15 eura. Westvleterena je bilo i kod nas mislim da je bio 100 ili 110 kn. U samostanu je cijena 2 eura, u birtiji do samostana 4-5 eura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
The mighty pirate
|
Nisam po našim trgovinama sreo još nekog s kime bih mogao popričati o pivu. Imaš radnika koji ti zna skinuti viličarom paletu s cugom sa stalaže, ali nema blage veze o tome što te zanima. Nemaš puno ni izbora kad je većina strane ponude samo u Vrutku i Metrou i opet nemaš ljudi koji su specijalizirani za pivu. U Beershopu možeš nešto naručiti na slijepo, pa bankrotirat dok nađeš desetak koje ti pašu. Probat ću si preko kolege dobaviti koju bocu Wesvleterena. U zadnjem dućanu u kojem sam pitao, dolaze 2 gajbe u sljedeću srijedu (kaže da su 2 gajbe limit po autu kojim se dođe u samostan). Uzeo sam si 4 Kwaka s čašom za doma za utjehu ![]() http://www.beerhawk.co.uk/media/cata...sc_1029_v2.jpg
![]() |
#528 |
*
|
Beershop ima i fizičku lokaciju na Trešnjevci. Isto tako postoji Svijet piva i MBR. Svijet piva ima jako dobru ponudu (i cijene koje je prate). Decki bi ti trebali moci pruziti informacije. Dva jako dobra ducana postoje u Ljubljani. Ja ne trazim pivo koje mi pase nego nastojim probati sve sto mi dodje pod ruku tako da mi razgovori sa osobljem u ducanima nije na vrhu liste prioriteta, ali razumijem one koji to cijene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Vidjet cemo kak je dalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
*
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Ne pijem prvi put ovakvog tipa pivo. Ali evo, nakon litre mogu dati zaključak. Okus sapunice koji sam osjetio je bio samo u pjeni u prvoj čaši. Moguće da je ostalo u čaši pa da se osjetio taj okus. Ostatak piva je bio dobar. Čim sam naručio bio još jednu znači da je dobro mi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
*
|
U Ro&Do je svjeza sarza sa Cascade hmeljom, stare ima jos malo u Rocket burgeru. Ajde drago mi je da ti se svidjelo, morat cu se i ja zaletiti probati tu novu sarzu. Znao sam ih popiti 7-8 u veceri i sutra sam kao nov ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
*
|
Mislim da je i onda imao Velebitsko i Vukovarsko. Sad mislim da drži 2 belgijanca (Orval i još nešto), 3 točene (Medvedgrad + 2 Nove Runde) i Zmajsko Porter. Vrlo dobar izbor. Puno toga se kod nas promijenilo u zadnjih godinu dana po pitanju piva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Fresh Juice
|
Plus paleta flasiranih kaj ima (San servolo, Budweiser....). |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#537 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
*
|
Probao sam novu sarzu Nova Runda Pale Ale i to je osjetno slabije od starih sarzi. Sva sreca da ce skoro berba Citra hmelja tako da bi stvari trebale doci na svoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
našikan pravim haos
|
Inače ponuda u Caffè bar Corner u nastavku stare vlaške di je nova zgrada. Frend mi tu radi pa se zaletio... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|