Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2013., 18:38   #481
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Stigneš li popiti sve?
Bez brige, popit će se prije isteka roka
morph je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 19:59   #482
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Stigneš li popiti sve?
Bez brige, popit će se prije isteka roka

Edit:

Evo dobio sam upit na PM od Dottorea gdje sam nabavio pive.

http://www.pohrani.com/f/20/Jh/ebodYkx/photo2.jpg
Metro. Metro ima SNS i Kirin Ichiban te nekolicinu drugih piva koje uglavnom nije moguće nabaviti drugdje.

http://www.pohrani.com/f/25/UF/2cJp0rqS/photo3.jpg
Poklon od frenda koji je bio u Kanadi, svaka čast što ih je teglio do HR.

http://www.pohrani.com/f/3F/N8/48zrpEA/photo.jpg
Kupio sam izravno od uvoznika - Mas Plenum doo.

http://www.pohrani.com/?1z/wf/fBVVjmp/picture-031.jpg
http://www.pohrani.com/?g/zi/2zydBIea/picture-033.jpg
http://www.pohrani.com/?2C/12U/2FjB3qEK/picture-034.jpg
Sve iz Ljubljane - pivoteka Za Popen't

http://www.pohrani.com/f/2X/s8/43RdfHet/photo5.jpg
Vrutak i mislim da je Monty Python isto iz Metroa

Edit: stisnuo quote umjesto edit, molim brisanje duple poruke

Zadnje izmijenjeno od: morph. 27.02.2013. u 20:04.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2013., 20:03   #483
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Uskoro dobivam 5 piva sa Kariba.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 20:04   #484
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
@morph
Hvala lijepo

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2013., 19:57   #485
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Može mi netko pojasnit malo razliku između ovih svih sladova u beershopu. Kada sam prvi put kuhao, imao sam slad iz gradiške. Sad mi se neda ići a ni uzimat 50kg pa malo švrljam po beershopu i imaju neke vrijednosti ispod imena, tj. EBC. I sad gledam, NG slad 2.8-3.8 EBC a tu neki s liste imaju 90-100 pa i ovi tamni neki i do 1500.

U čemu je tu razlika?

PS Ako netko ima viška slada, nek mi se javi pa da napravimo neki dil da nenaručujem od pufa. Probao bih opet kuhat pa skupljam sirovine.

tnx
Staro 19.03.2013., 22:44   #486
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Može mi netko pojasnit malo razliku između ovih svih sladova u beershopu. Kada sam prvi put kuhao, imao sam slad iz gradiške. Sad mi se neda ići a ni uzimat 50kg pa malo švrljam po beershopu i imaju neke vrijednosti ispod imena, tj. EBC. I sad gledam, NG slad 2.8-3.8 EBC a tu neki s liste imaju 90-100 pa i ovi tamni neki i do 1500.

U čemu je tu razlika?

PS Ako netko ima viška slada, nek mi se javi pa da napravimo neki dil da nenaručujem od pufa. Probao bih opet kuhat pa skupljam sirovine.

tnx
Pogledaj tablicu boja na kraju članka pa će ti sve biti jasno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Reference_Method
Staro 19.03.2013., 22:56   #487
Banx
Premium
Moj komp

Banx's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
@morph

jel ti to popijes ili samo stoji kao ukras?
Staro 19.03.2013., 23:11   #488
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor Banx Pregled postova
@morph

jel ti to popijes ili samo stoji kao ukras?
Pa nismo u topicu boce nego u topicu pivo. Evo jedno 30-ak boca.

http://www.pohrani.com/f/46/FN/10BxxpiM/photo5.jpg

Čak sam vidio jednog koji je skupljao pune boce i to mi je bilo totalno besmisleno. Bitno je ono u boci.
Staro 20.03.2013., 00:11   #489
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Bitno je ono u grlu!
Staro 20.05.2013., 20:25   #490
morph
*

morph's Avatar

Dva zanimljiva članka o pivu.

http://petebrown.blogspot.com/2013/0...uth-about.html

http://www.washingtonpost.com/world/...66e_story.html

Btw. postoji solidna aplikacija za pivopije - Untappd. Doduse nije idealna što se tehničke strane tiče, ali itekako ima potencijala.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2013., 17:39   #491
cascade
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
http://supermen.tportal.hr/stil/2658...mace-pivo.html

imao sam sreću probati puno domačih piva . nakon njih , svaka rasprava o industrijskim blizancima postaje suvišna . jednostavno treba okusiti tu punoću , raskošni miris hmeljeva , ugodni okus u ustima koji traje i na kraju , kvalitatno se podrignuti
treba probati , a još bolje skuhati svoje vlastito
cascade je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 18:42   #492
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Uskoro dolaze paklene vrućine i idealno za skuhati Saison.
Računam da će mi 70 litara biti dovoljno do 9 mjeseca ili možda ne pa zasukat rukave i napraviti 50 litara.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 18:42   #493
morph
*

morph's Avatar

Ne znam koji su to industrijski blizanci o kojima se vodi rasprava? Pa za većinu tih stilova kod nas se niti ne mogu nabaviti industrijski ekvivalenti.

Enivej, bio sam za vikend u Belgiji, posjetio sam i famozni Delirium Cafe - preko 2500 piva u ponudi. Stvarno nešto što treba doživjeti. Osim toga Moeder Lambic, T'brugs beertje, De Garre sve odlična mjesta. Probao sam i talijanske craft pive u Padovi, Japa od Lucky Brewsa je odlična.

Još u trećem mjesecu turneja po UK, za mene broj jedan pivska zemlja u Europi. Probao 84 nove pive, posjetio sve pubove koje sam namjeravao, propisno odrađeno putovanje.

Na povratku iz Belgije stali smo u Ljubljani u šoping.

http://www.pohrani.com/f/28/5q/3UjQLQHi/picture-258.jpg
http://www.pohrani.com/f/1k/bu/4AWoHjCY/picture-260.jpg

Zadnje izmijenjeno od: morph. 16.06.2013. u 18:49.
Staro 16.06.2013., 22:07   #494
cascade
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Ne znam koji su to industrijski blizanci o kojima se vodi rasprava? Pa za većinu tih stilova kod nas se niti ne mogu nabaviti industrijski ekvivalenti.

Enivej, bio sam za vikend u Belgiji, posjetio sam i famozni Delirium Cafe - preko 2500 piva u ponudi. Stvarno nešto što treba doživjeti. Osim toga Moeder Lambic, T'brugs beertje, De Garre sve odlična mjesta. Probao sam i talijanske craft pive u Padovi, Japa od Lucky Brewsa je odlična.

Još u trećem mjesecu turneja po UK, za mene broj jedan pivska zemlja u Europi. Probao 84 nove pive, posjetio sve pubove koje sam namjeravao, propisno odrađeno putovanje.

Na povratku iz Belgije stali smo u Ljubljani u šoping.

http://www.pohrani.com/f/28/5q/3UjQLQHi/picture-258.jpg
http://www.pohrani.com/f/1k/bu/4AWoHjCY/picture-260.jpg
ma ne vodi se rasprava, samo sam htio reći da sam oduševljen ekipom koja sama kuha vlastitu odličnu pivu i da su to digli do međunarodnog natjecanja
smatram to puno vrednijim nego nabrojiti koje sam pive vidio i tisućama impresionirati one koji su na blizancima kao žuja stela karlvčko, becks tuborg i ttttt sličnima koji stavljaju vinobran.očito su dva tri vlasnika pivovara i očito pivovaraju publiku koji eksaju flašu i kažu im da je jedinstvena i neponovljiva .
dobro si napravio da si na put krenuo zbog pive ! sad možeš usporediti pivo i ind blizanca. ali više nam može reći amdejac koji očoito ima vlastito iskustvo u kuhanju , jel se isplati. zamišljam kak bi to bilo skuhati vlastitu , pa ju flaširati ....----
cascade je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 22:33   #495
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam isal u London i bio sam poprilicno happy sto cu cugnut koju pivcinu ali sam se opako razocarao. Pubova skoro vise da nema, sve su preuzele velke tvrtke koje toce kaj im se toci, tocneo je totalno vodeno smece i na kraju sam se zadovoljio sa Becksom koji je bolji nego tu btw. Nisam previse istrazivao i isao nekim pivskim putevima ali avg. turist ima bolju sansu popit dobro pivo u Zagrebu nego tamo. Znalci valjda znaju kam idu, je nisam jedan od takvih. Zapravo je toceno sramotno lose u desetak birceva kaj sam bio u najuzem centru. Engleska vise nije zemlja pubova i vrhunskih piva. Sve su pojele velke korporacije, nisam to sam zakljucio, nego su mi objasnili ljudi kaj zive tam. Mozda je u manje turstickim krajevima situacija puno bolja.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.06.2013. u 22:42.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 23:43   #496
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor cascade Pregled postova
ma ne vodi se rasprava, samo sam htio reći da sam oduševljen ekipom koja sama kuha vlastitu odličnu pivu i da su to digli do međunarodnog natjecanja
smatram to puno vrednijim nego nabrojiti koje sam pive vidio i tisućama impresionirati one koji su na blizancima kao žuja stela karlvčko, becks tuborg i ttttt sličnima koji stavljaju vinobran.očito su dva tri vlasnika pivovara i očito pivovaraju publiku koji eksaju flašu i kažu im da je jedinstvena i neponovljiva .
dobro si napravio da si na put krenuo zbog pive ! sad možeš usporediti pivo i ind blizanca. ali više nam može reći amdejac koji očoito ima vlastito iskustvo u kuhanju , jel se isplati. zamišljam kak bi to bilo skuhati vlastitu , pa ju flaširati ....----
Na put nisam išao zbog pive, a kvalitetna piva se mogu probati i u Hrvatskoj. Da sam bio u Zagrebu sigurno bih išao na natjecanje. Meni je od kvalitete piva zanimljivije to što se homebrew scena malo otvorila prema van nastojeći popularizirati taj hobi i izaći iz okvira kuhanja za isključivo svoje potrebe.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja sam isal u London i bio sam poprilicno happy sto cu cugnut koju pivcinu ali sam se opako razocarao. Pubova skoro vise da nema, sve su preuzele velke tvrtke koje toce kaj im se toci, tocneo je totalno vodeno smece i na kraju sam se zadovoljio sa Becksom koji je bolji nego tu btw. Nisam previse istrazivao i isao nekim pivskim putevima ali avg. turist ima bolju sansu popit dobro pivo u Zagrebu nego tamo. Znalci valjda znaju kam idu, je nisam jedan od takvih. Zapravo je toceno sramotno lose u desetak birceva kaj sam bio u najuzem centru. Engleska vise nije zemlja pubova i vrhunskih piva. Sve su pojele velke korporacije, nisam to sam zakljucio, nego su mi objasnili ljudi kaj zive tam. Mozda je u manje turstickim krajevima situacija puno bolja.
Evo bio sam i ja u Londonu nedavno i reći ću da je London najjači grad po pitanju pive u Europi. To ne znači da će pivo u svakom pubu u koji uđeš biti izvrsno, ali po pitanju piva nudi stvarno sve što se može poželjeti. E sad ne znam u kojima si ti bio bircevima (ako se sjetiš napiši) i što bi uopće bio najuži centar Londona, ali te uvjeravam da je UK najjača zemlja po tom pitanju (ajde uz Belgiju).

Istina, veliki lanci drže masu pubova, ali i u takvim pubovima vodi se računa o pivu. Recimo Wetherspoons pubovi su poznati kao jeftini pubovi bez prave atmosfere, ali svaki nudi real ale i imaju real ale festival u sklopu kojeg nude manje poznata real aleove. U Nicholosonovim pubovima isto se da naći dobrih piva, Fuller's nudi svoj asortiman koji uopće nije loš itd.

Naravno za izvrsne pubove treba se malo informirati, ne treba biti znalac nego je dovoljno otići na ratebeer i pod places pogledati ima li što kvalitetno u blizini. Ma samo da si tu pitao za preporuku ja bih ti našao pub, ovako kad pročitam da si pio Becks gore trnci me prođu.
Staro 17.06.2013., 00:27   #497
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Grad koji za Novu godinu, nema niti jedan stand sa pivom ili klopom meni nemre bit centar pive nikak. Zagreb je po tom pitanju megapolis za London, da ne govorim o atmosferi. Mozda tebi, kaj ides i trazi nesto kvalitetno za popit ali meni kojem je bitnija atmosfera nemre bit centar pive da se na trepavice postavi. Previse ljudi od svuda, nema identiteta, previse pravila i restrikcija. Najuzi centar je za mene tam gdje ima najvise ljudi, Oxford street, Piccadily itd.

Jebes centar pive gdje za Novu godinu nemam gdje kupit pivu i gdje nitko ne hoda sa pivom u ruci ma takav dan.
Staro 17.06.2013., 08:32   #498
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Grad koji za Novu godinu, nema niti jedan stand sa pivom ili klopom meni nemre bit centar pive nikak. Zagreb je po tom pitanju megapolis za London, da ne govorim o atmosferi. Mozda tebi, kaj ides i trazi nesto kvalitetno za popit ali meni kojem je bitnija atmosfera nemre bit centar pive da se na trepavice postavi. Previse ljudi od svuda, nema identiteta, previse pravila i restrikcija. Najuzi centar je za mene tam gdje ima najvise ljudi, Oxford street, Piccadily itd.

Jebes centar pive gdje za Novu godinu nemam gdje kupit pivu i gdje nitko ne hoda sa pivom u ruci ma takav dan.
Kakve veze štandovi imaju veze sa pivom? Pa nije London Zagreb da ima vašar na Piccadilyu. Isto kao što je na primjer Oktoberfest seoska zabava naspram Great british beer festivala koji se održava u Londonu.

To što nema identiteta i što je previše ljudi od svuda - meni se čini da si ti otišao gore sa određenim predodžbama i očekivanjima koja se nisu ostvarila.
Vrlo solidnih pubova ima i u tom bloku 2x1 km koje ti vidiš kao centar, osobno nikad ne bih tamo išao za novu godinu niti bi mi to bio izbor za tulumarenje u Londonu.

U prosječnom pubu imaš na izbor minimalno bar 3-4 alea, 2-3 lagera, guiness i jedan ili dva cidera. I još desetak različitih piva u bocama. U Londonu u gotovo svakom dijelu imaš na 10 minuta hoda bar jedan pub koji je iznad tog prosjeka. A ponudu pubova kao što su Craft Beer & Co (37 točenih craft piva, pa stotina boca), Brewdog (pubovi kultne škotske pivovare), Euston Tap (27 točenih piva koje se rotiraju), Harp (tradicionalni pub u srcu Londona) i da ne nabrajam dalje drugi gradovi u Europi mogu samo sanjati. Bio sam u Parizu, Berlinu, Pragu, Munchenu, Bruxellesu i ostajem kod svoje tvrdnje. Također pubovska kultura je nešto specifično za Englesku, nakon posla se ide u pub i svi piju pivo (čak i većina žena), na uskrs dođem u pub i obitelj ugodno ćaska uz pivo - jednostavno to je dio kulture.
Staro 17.06.2013., 10:26   #499
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Da bas je tako u Lonodnu, obitelj Pakistanaca ide u Pub na rucak i pivu. Ne znam gdje si ti to bio cim me optuzujes za predrasude u gradu koji ima valjda najveci postotak useljenika i najveci mix kultuta kaj postoji bilo gdje. Moras bit corav da to ne vidis. Takve stavri su u tom gradu izmurle i postoje jos samo zbog takvih turista ko ti.
Staro 17.06.2013., 23:50   #500
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Da bas je tako u Lonodnu, obitelj Pakistanaca ide u Pub na rucak i pivu. Ne znam gdje si ti to bio cim me optuzujes za predrasude u gradu koji ima valjda najveci postotak useljenika i najveci mix kultuta kaj postoji bilo gdje. Moras bit corav da to ne vidis. Takve stavri su u tom gradu izmurle i postoje jos samo zbog takvih turista ko ti.
Zapravo uopće nije bila riječ o obitelji Pakistanaca nego o Englezima (i ako ćemo o tome primijetio sam da u pivske barove imigranti slabo zalaze, neovisno o zemlji). Ja te ne optuzujem za predrasude nego samo pretpostavljam da si očekivao nešto drugačije, da ćeš ući u pub i da će atmosfera biti kao u Kobiljoj glavi iz Mućki. Uostalom i sam si to djelomice potvrdio razočaranjem zbog nedostatka štandova sa hranom i pivom. Slažem se da je London multikulturalan grad, prava svjetska metropola. Uostalom i moji prijatelji gore znaju reći kako London nije Engleska i u tome se slažem sa njima.

Nisam siguran na što misliš o "takvim stvarima koje su izumrle". Bio sam u pubovima u Chiswicku, Fulhamu, Southwarku, Camdenu, Greenwichu, Primrose Hillu, Cityu, Clerkenwellu, Whitechapelu, Actonu, West Kensingtonu, Earl's Courtu, Tottenhamu - svi ti kvartovi su izvan onoga što si ti definirao kao centar i neki od njih uopće nisu turistički. Pubovi u kojima sam bio su stvarno najrazličitiji mogući od obiteljskih pubova u finim kvartovima, rupetina koje zaudaraju po vlazi, jeftinih pubova gdje se stariji ljudi dođu opijati od ranog popodneva, pubova na tržnici koji su puni za gablec i gdje te zapuhne nezaboravan miris piva, kvartovskih pubova gdje se svi znaju i gdje dođu gledati nedeljnu utakmicu. Pa i u samom centru ima tradicionalnih pubova u kojima je izbor piva jako dobar i gdje možeš proćaskati sa starijim Englezima ili onih u koje ljudi nakon posla nahrupe na pivo.

Možemo govoriti i o brojkama. Već sam napomenuo koliko prosječan londonski pub nudi vrsta piva, ovi bolje opskrbljeni nude i puno više. Cijela hrvatska pivska industrija može se sakriti pred londonskom pivovarom Fuller's. A Fullers ima preko 140 pubova u Londonu. Među njima i neki kao što je Ye Old Mitre koji stoji na istom mjestu kao i 1546. kad je osnovan. Treba onda napomenuti i da u Londonu prema procjenama postoji više od 7000 pubova, a usprkos sve većoj popularnosti vina u njima se daleko najviše pije pivo.

Pozvao bih se i na najcjenjeniju pivsku stranicu - Ratebeer. Prema ocjenama posjetitelja London ima 74 mjesta sa ocjenom 75+ od čega 22 sa ocjenom 90+. Za usporedbu Pariz kao velika metropola ima 11 i 4, Berlin 12 i 1, Munchen 9 i 1, Prag 26 i 7, Bruxelles 27 i 10. Vodim se njihovim preprukama na putovanjima i još nisam požalio. Uglavnom pivski barovi i pubovi nisu turističke zamke, ljudi su redovito u najmanju ruku OK. Cijene su možda više nego u najjefitnijim barovima, ali opet jeftinije nego u turističkim zamkama, a za novac se ipak dobije neka kvaliteta.

Žao mi je što si imao loše iskustvo, ali te uvjeravam da stvari ne stoje onako kako misliš. Ovo mi je bio peti put u Londonu i prošao sam ga uzduž i poprijeko tako da znam dvije tri stvari o londonskim pubovima i pivu.

Zadnje izmijenjeno od: morph. 18.06.2013. u 19:35.
Staro 18.06.2013., 00:22   #501
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Paulaner, pšenični.
(padobranac al nema veze)

inače sam proba sve vrste piva iz interšpara, ex keruma, konzuma, al mi se sa ovim nemože ništa mirit

naodurniji: Pivo s medom, i desperados

inače žuja i zlatni pan
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2013., 11:29   #502
morph
*

morph's Avatar

U Barceloni imaju vrlo dobru ponudu piva i pivskih barova. Osim uvoznih imaju izvrsnih katalonskih i španjolskih piva i mikropivovara.

La Cerveteca

http://www.pohrani.com/f/1x/Xo/2cOps...elona-1013.jpg
http://www.pohrani.com/f/12/jq/3IkUN...celona-649.jpg

Ale & Hop

http://www.pohrani.com/f/2M/KI/3YO0p...celona-508.jpg
http://www.pohrani.com/f/1x/nF/3BEzH...celona-510.jpg
http://www.pohrani.com/f/3j/UE/37ISK...celona-953.jpg

Bio sam jos u Cerveceria Freiburg, La Resistencia, La Bona Pinta, La Mes Petita - sve odlična mjesta kakvih nažalost nemamo kod nas.

Industrijske pive kao što su Moritz, Estrella Damm i slično su im smeće. Čak i gore od ovih naših osim eventualno Moritz Epidora.

Ulov iz Ljubljane

http://www.pohrani.com/f/1e/EE/1lUmP...elona-1213.jpg
Staro 14.09.2013., 12:06   #503
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Pivnica izgleda odlično, pogotovo stripovi

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 18:33   #504
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sutra je Pivkan pa kog zanima
Od pola sedam u Šubićevoj
http://www.pivkan.com/
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2013., 12:59   #505
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Sutra je Pivkan pa kog zanima
Od pola sedam u Šubićevoj
http://www.pivkan.com/
Nabrzaka su organizirali, a odaziv ih je iznenadio, pa su bile prevelike gužve na jedinoj blagajni. Makar više mi smeta što se ponuda piva ponavlja, gotovo da nemam više ništa novoga za probati.
Staro 15.12.2013., 14:23   #506
morph
*

morph's Avatar

Staro 15.12.2013., 14:59   #507
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Neznam jeste culi za gajba.hr. imaju za naruciti raznih stranih piva. Draga me danas ugodno iznenadila jednim paketom
Staro 29.12.2013., 22:40   #508
morph
*

morph's Avatar

Staro 29.12.2013., 22:50   #509
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Gulden u sredini upada u oči