|
![]() |
#2732 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sletio Intel Compute Stick, verzija s Winsima i 2GB memorije. Idemo vidjeti što to čudo može.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2734 |
Premium
|
Uzeo sam iz Asbisa, nemrem dati link jer smo B2B s njima i nemate pristup trgovini. Cijena je 1400kn s PDV. Ali već smo naletjeli na prve probleme, stick se smrzava pri bootu i sad smo napravili clean reset i iz početka.
![]() |
#2735 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Zanima me iskustvo u praksi, jer dobio je izrazito lošu ocjenu: http://gizmodo.com/intel-compute-sti...-it-1699377058 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2738 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja imam Mele PCG03 isti HW kao i compute stick, ali ovaj ima i ethernet port posto sam pobornik sto manje wifi-a. Na njemu sam napravio Win 10 x86 upgrade s Win 8.1 with Bing i Kodi 15.1. Sve radi jednako brzo kao i na htpc-u kojeg sam zamijenio ovim a imao je i3 Haswell i SSD. Ako vas sta zanima pitajte. Imao sam i želju upravljati računalom tj. Kodiem sa daljinskim od TV, i nijedna VGA nema HDMI CEC tako da sam kupio Pulse-Eight adapter. Ovo je vrhunska kombinacija i više se nikada neću vratiti na media player tipa WD TV. Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 10.09.2015. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa sve ti je to isti kinki, samo drugacije pakovanje. Uglavnom pakuju z3735f i z3736f S time da je mele sa slabijim z3735f skuplji od pipaca sa z3736f dok su im ostale specifikacije iste ...
![]() |
#2740 |
Premium
|
...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2741 |
Premium
|
Evo Compute Stick je online i radi više nego odlično. Sve što se događalo je rezultat glada za strujom. Potrebno je imati samo i isključivo 220V te koristiti adapter koji dolazi s uređajem. Probali smo na nekoliko TV uređaja i računala, no nijedan USB ne daje dovoljno struje za napajanje sticka. Na kraju smo nekako to sve iskombinirali, upgradeali na W10, dodali još 32GB SDHC i to radi kao vurica. Ne, zbilja nema traga sporosti, doslovce radi kao najnormalnija dekstop mašina (kodi, 1080p, surfanje, office). Malo je skup u odnosu na kinesku konkurenciju, no zasad smo zadovoljni.
![]() |
#2743 |
Premium
|
Logicnije bi bilo da mu treba vise ampera, tj. Jaci ispravljec. Kakve veze koji napon koristiš ?!
![]() |
#2744 |
Premium
|
Ja vam samo velim da ne radi osim ako se ne koristi sa svojim ispravljačem. Kad velim 220V to znači da mora biti spojen u struju, koliko god Intel reklamirao da ga može napajati samo USB (5V, 2A). Znači neke USB kombinacije ili drugi ispravljači, ili čak i drugi USB kabeli rezultiraju smrzavanjem uređaja.
![]() |
#2745 |
Premium
|
To i dalje nema veze sa mrežnim naponom sto gore spominjes. Usb-a je uvijek 5v, a imaš ih koji daju pola ampera, 1A, 2A, 2,5A. Pogledaj specifikacije i to je to. Koristi taj adapter. Kruške i jabuke
![]() |
#2746 |
Premium
|
Tako je, specke vele ako ćeš napajati preko usb mora imati 5V/2A. No, ne radi. Radi samo s adapterom kojeg moraš roknuti u strujnu mrežu. I to samo s tim adapterom i tim USB kablom. Nije baš praktično pošto je kabel kratak.
![]() |
#2747 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
pa to ti i kaze usb kao izvor (usb2.0) i daje samo 500mA (na pciju npr), dok adapter moze bilo koji ako je 2A ili vise |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2748 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
sigurno nisu napisali da ga spojiš na usb i onda u idućoj rečenici da je potrebno 2a struje... zna se koliko usb daje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Da u tome je problem, USB daje malo A, dok adapter u struju daje 2a pa onda radi. Meni je isto jako zanimljiv ovaj uredjaj za ustekat u TV iza, na njega tipk miš, i super za saantv, kodi, youtube |
![]() |
![]() |
![]() |
#2750 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2751 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Ako postoji neki jeftiniji uredjaj koji moze XBMC 1080p reproducirati vjerojatno ne bi mogao odoliti. Da li je Wifi only problem za 1080p? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Premium
|
Ja sam pipoX7 upario sa BT Gmyle tipkisom ima ih i jeftinijih, al ova me osvojila i noName BT misonja Pipaca mos objesit ala DIY Vesa mount i to sve ispadne vrlo čeče ![]() PipacX7 sam po sebi je bez premca, jos uvijek
![]() |
#2756 |
Lika u mom srcu
|
Ma treba mi za zaljepit ga iza TV-a da može vrtit djeci YouTube, popcorn time, i filmove sa mreže, kodi. Da mi nije saantv-a kojeg koristimo za hr televiziju onda bi uzeo android, ovako, trebam win stroj |
![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Lika u mom srcu
|
O svasta, iako je android brzi nego Windowsi, jednostavnije po ikonama samo. Ima li kakav daljinski da radi na njemu u androidi? Onaj moj mele stoji, nikako uhvatiti vremena da ga slozim.kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Nitko ne prica o ovom malom cudu . Cijena nije puno veca od Intel Compute Sticka, a dolazi s 4GB rama i 128GB SSD-om. Ima ga kupiti i kod nas , a ima i jaci model ali kao barebone je cijena malo jeftinija (kad se doda 4GB i SSD cijena skuplja za nekih 200 kuna. Slabiji je fanless dok ovaj drugi jaci ima venitlator. Postoji jos i verzija s pentium verzije N3700 (nesto slabije od i3 valjda), ali ga nigdje nisam nasao kod nas za kupiti. Ono sto mene u svemu tome interesira, da li taj mali mini pc ima HDMI passthrought DTS zvuka. Imam stari reciver koji nema HDMI ulaz, pa onda moram imati na HTPC-u ili digitalni opticki audio izlaz kojeg ovaj mali mini pc nema, vec mu treba neki toslink koji ce ukljuci u port gdje je audio jack, ali sam negdje citao da se tako dobije samo stereo. Na sadasnjem HTPC-u 8 godina starom mi recimo ne daje HDMI zvuk na LCD-u, dok na plazmi radi bez problema, pa se bojim da ne kupim macka u vreci ![]() Zapravo ovaj slabiji bi uzeo starcima u spavacu sobu ![]() Vidim po razno raznim portalima da svi imaju problema s tim zvukom, dok im recimo na openelecu za kodi radi sve uredno (ne da mi se gnjaviti s tim malim linuxom jer mi treba i web browsing kojeg openelec nema, bar mislim), pa bi stavio win 7 kao najsigurniji sistem, a ako nema drivera za njega onda win 8.1. Nije bash pitanje vezano za Kodi, ali vidim ovdje na temi da se najmanje o njemu prica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Isplati li se uzeti ovo iskljucivo za Kodi streamove? http://www.amazon.de/Amazon-W87CUN-F...ywords=fire+tv |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|