|
![]() |
#1352 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1354 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ima li itko da mu radi hackintosh na windowsima, ala wmvare? treba mi da programiram tamo gdje imam samo windowse... |
![]() |
![]() |
#1356 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1358 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1359 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Shuky. 07.07.2009. u 21:39. |
![]() |
![]() |
#1360 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Besplatni EFI-X? http://aserebln.blogspot.com/ |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
moze pomoc sa dual bootom? imam instaliran retail 10.5.7, kod instalacije sam sa disk utilityem napravio jednu hfs+ i jednu fat32 particiju na guid partition shemi. imam chameleon 2 bootloader. kako sad instalirat windows xp na tu fat32 particiju? naso sam milijun tutoriala/guideova al nemam povjerenja u to jer sam dosad na laptopu i na desktop pcu dosad 50 puta valjda reinstaliravo i sve i nemam zivaca ni vremena vise. na svim tim tutorialima pise nekima radi nekim ne.. komp je msi wind |
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nikako. Win Xp 32 bit ne radi na GPT particijama. Eventualno možeš probati s Win XP 64 bit (i to mislim samo ona itanium verzija), oni navodno imaju GPT podršku ali nisam probao. Win Server 2003, Vista, Server 2008 imaju GPT podršku, vjerojatno će imati i Win 7. Trebao si formatirati disk u MBR, 2 particije (jedna ntfs za XP i jedna fat32 koju iz disk utilitya kasnije staviš u HFS+) onda staviti XP, a onda OSX i chameleon 2.
#1363 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1364 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Instaliraj winse najnormalnije (nemožeš time zeznuti chameleon) i nakon toga se uvjeri da je OSX particija postavljena kao aktivna i preko chameleona ćeš moć bootat particiju s winsima. Možeš pomoću chain0 metode staviti i win particiju kao aktivnu i bootati osx preko bootloadera od win xp. Tako imam ja riješeno, obje varijante rade bez problema.
![]() |
#1365 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() znaci instaliram winse i stavim osx particiju ko aktivnu. fala puno. mislio sam da treba nes vise od tog jer sam naiso na sve neke outdated tutoriale sa kojima ima 500 koraka i ceg sve ne. |
|
![]() |
![]() |
#1366 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Instalirao sam Leopard sa retail DVD-a na poseban disk sa GUID partition shemom prema ovom boot-132 vodiču za AMD a zatim napravio EFI bootloader prema munky's guide. Sve je prošlo ok samo što nisam jučer zapisao UUID te EFI particije pa ne mogu bootat. Zanima me sad hoću li morati kod svakog boota upisivati ovo: Code:
bt(0,0)/mach_kernel.voodoo -v boot-uuid=dugi_uuid_brojcek Konfa je iz MojKomp (SB750, RTL 8111C, ALC889A), graficka 7600GT, Wifi Asus WL-138g v2. P.S. Koji fix moram instalirati da mi prepozna USB HDD koji spajam kad je već komp uključen? (Prepoznaje ga samo ako ga spojim prije uključivanja.) |
![]() |
![]() |
#1368 |
Premium
|
Jos jedan uspjeh. Vec jedno vrijeme planiram instalaciju na laptop Fujitsu Siemens U9200 c2d 1,6 GHz, 12,1" ekran, 3 GB rama, wifi, bt, 320 GB disk...). Veceras sam konacno krenuo i koristio iAtkos 10.5.7 distribuciju. Proradilo je sve osim wirelessa, a ethernet jos nisam testirao. Kamera radi, bluetooth radi (isprobao ga s bt Logi mx900 misem), USB VMC radi!! Pokusao sam natjerati wifi intel 3945 abg da proradi, ali nazalost bez uspjeha. Kako citam po forumima jos se nije rodio tko je uspio tako da cu nabaviti mini pcie koja inace ide u macbook i staviti je u ovaj laptop... Ako netko ima iskustva s 3945 i uspio je ipak natjerati da proradi neka se javi - svaka pomoc je dobrodosla ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | ||
Premium
|
Citiraj:
http://www.insanelymac.com/forum/lof...hp/t32616.html Za onaj USB probaj USB fix i pročitaj prvo ovo: http://www.insanelymac.com/forum/ind...howtopic=95789 Koji si kext koristio za ALC889a? Slažem jednom frendu OSX na PC već tjedan dana, muči me taj kext jer mu ni jedan ne radi kak spada. Citiraj:
![]() BTW, normalno je da ti athlona prepozna kao core duo, to je namjerno tako da bi mogao koristiti apple update.
![]() |
#1372 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Koristio sam OVAJ sa IPC 10.5.6 DVD-a. To je .pkg koji sam instalirao iz OSX-a. U postavkama zvuka nakon reboota odaberi Output > Built-in speakers ili tak nešto. EDIT: Reuploadao sam ispravni file (samo ga odzipaj prvo) Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 11.07.2009. u 11:00. |
![]() |
![]() |
#1373 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Jedan prijedlog, znači svi PCEKspertovci bi mogli napisati ponešto o svojim OSX mašinama, konkretno kakav setup su koristili, što radi/ne radi i tako to ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1374 | ||
Premium
|
Citiraj:
Za divno čudo, nije radio ni nakon što sam iz linuxa izvadio souncard codec dump i patchao appleHDA kext s HDA patcherom ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#1375 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1376 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Sad imam final i nigdje u uputama ne piše da je obavezno. Vjerojatno sam detektira. Osim mem koja "radi" na 0mhz. Kernel panike sam rješio sa AppleSMBIOSEFI kextom, kako piše u uputama. Još samo da napravim backup particije i idem na 10.5.7 ![]() (Zbog safari 4 ![]()
![]() |
#1378 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#1379 |
Premium
|
@Baja: Da, Glims je super ![]() Sad ima vec valjda 9 mjeseci da mi je OSX postao primarni sistem (Windowse vise ni ne koristim doma osim tu i tamo kad upalim stari ThinkPad T22 koji ima oko 8-9 godina...). U ovih 9 mjeseci nasao sam dosta softwarea i naucio dosta trikova. Cim budem trebao mijenjati hardware koji koristim prijeci cu na Maca. Mozda u medjuvremenu naprave i neki MacPro za mase ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Što se tiče pravog Maca, trenutno pišem sa iMaca 20", ali mi oni nisu primar. Iz njihove linije je prebolestan ovaj iMac te MB(P), što se tiče MacProa on mi nije toliko napet iz razloga što volim začinit stvari pa malo OCati (a on i nije baš za to). Uglavnom Ja sam zadovoljan. Kažeš da si našao softwarea ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|