|
![]() |
#991 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja još uvijek nemam uspjeha s iPC 10.5.6 9.6.0 izaziva kernel panic dok 9.5.0 i svi ostali rade, ali about this mac i system profiler odbijaju poslušnost. Pokušavao sam to riješiti i sa seatbeltom, i s drugim kernelima, pa i apple SMBIOS i opet ništa. Čeka se da iDeneb izbaci 10.5.6, nekako se najviše pouzdajem u te distribucije. Problem s vremenom je još uvijek prisutan i nakon svega što sam probao.
#992 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#995 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
iPC meni radi ko beba ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#996 |
Premium
|
Sumnjam, mislim da je s PPF4 popunio DVD do kraja. Bolje bi mu bilo da ga makne već jednom iz bete ![]() EDIT: Vidim da je ruknuo već i PPF5. OMG ![]() Ma radio je i meni nakon kaj je zakrpao nforce4 boot na dvd-u. S dobro kompatibilnim hardwareom će uglavnom proradit bez problema, ako nije tako onda ima dosta problema s instalacijom. XxX me nešto ne oduševljava previše, prethodna verzija mi nije radila na mom kompu, dalje nisam isprobavao. Više mi je žao što je novi Leo4All odgođen. Pripremaju 10.5.6 live DVD s opcijom instalacije. Trebao je biti objavljen ovih dana ali su ga stavili ''on hold''...
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 21.01.2009. u 11:26. |
![]() |
![]() |
#997 |
Prečupavi mod
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#998 |
Premium
|
Pa da, ima istine u tome, no međutim, apsurdno je da je i dalje ''zakon'' za instalacije na ''opskurnije'' i n ekompatibilnije mašine stari Kaliway 10.5.2 ili Leo4all 10.5.4. izašlo je nakon toga dosta novih distri, ali ove dvije i dalje rulaju.
#999 |
Prečupavi mod
|
Istina je da Kalyway radi odlicno, uostalom to mi je dista koju sam najduze koristio. Stvar je vjerojatno bas u tih 10.5.2, kasnije se dodavalo sve i svasta sto komplicira instalaciju, a u biti bi trebalo biti obrnuto.
![]() |
![]() |
#1000 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
evo niko ne posta za iPC 10.5.6 final , dostupan na poznatim mjestima... nego ako je neko isprobao muci me black screen sa kursorom misa nakon instalacije i butanja, znaci komp se normalno izboota ali ostane crna slika i funkcionalan kurosor misa. inace bootam sa -v i -f ali nikakvih "panicarenja" nema sve ko podmazano do uctivanja kursora i pretpostavljam pozadine... hmm jesu driveri !?!?! iance sve instalirano po prokusanom receptu ostalih distirbucija ![]() stavio sam i na insynely mac al jos cekam... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Moram probat sa USB tipkovnjačom, iDeneb zasada nisam uspio dobiti. Večeras ću probat Kalyway i Leo4All ![]() Što se tiče novijih distri, koliko su novije toliko ima i manje poznatih BUGova, zato su Kaly i ostale dobre, jer je sve pokrpano, a Apple je manje zajebavao hackere ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1002 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
pozdrav, digao sam napokon ipc 10.5.6 (jednostavno je proradio) ![]() e sada...nemam zvuka ![]() i da zamjenjena su mi slova...z i y (naravno da je HR tipkalo stavljeno ![]() edit: tipkalo sam sredio ![]() znaci..nemam zvuka trenutno. trebam drivere za kontroler ima kakva aplikacija ili nesto slicno sto ce mi dopustiti pisanje po NTFS particijama? ima netko iskustva sa teamviewerom po pitanju meka? trebao bi napraviti "instalaciju" tako da imam fixni user ID i finxi passoword... po pitanju zvuka..probah i sa kX Audio Driver.pkg 1.2b.1..u sys.preferences /sound..nemam ništa navedeno niti pod output niti pod input ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 26.01.2009. u 07:09. |
![]() |
![]() |
#1003 |
Banned
|
@Hamm Probaj sa OSX86 Toolom, on ima funkciju pronalaska kexova na netu za HW. Ja sam digao Kalyway na laptopu, sada ću samo sredit aplikacije i kernel i sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Dobar tool baja ali na žalost kada odem na VIEW PCI DEVICES/VENDOR ID prepozna mi: 04:00.0 RAID bus controller [0104]: Silicon Image, Inc. SiI 3132 Serial ATA Raid II Controller [1095:3132] (rev 01) 06:02.0 Multimedia audio controller [0401]: Creative Labs SB Audigy LS [1102:0007 ali kada odem na download and install hardware kext..ne nudi ih ![]() tak da..kiflica ![]() budem se jos probao pozabaviti ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Banned
|
Kako me odjeba iDeneb na laptopu ![]() Trrenutno mi samo radi Kalyway 10.5.2 s kojeg ovo i pišem, on je dosta ok samo me jebe grafika bez QE i CI ![]() Danas sam pribavio XXX 10.5.6 PFF1 i iPC Final pa budem proba. |
![]() |
![]() |
#1006 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Svakako probaj iPC final, ja sam jucer stavio i odusevljen sam, iDeneb mi se naspram njega vukao ko krepana macka... Usput ako naiđete na onaj mod iWork ili iLife 09 on pre 10.5.6 system, izbjegavajte ga, meni je skrsio cijeli ideneb... ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom imam dosta muke, samo me Kalysluša, a na njemu grafika jebe ![]() Sada sam u nabavci iAtkosa 5i ![]() BTW XxX 10.5.6 ima najgori support koji sam vidio, cijela instalacija nema 2 rečenice objašnjena, skroz teško za početnike. [Ni ona mi ne radi] |
||
![]() |
![]() |
#1009 |
Prečupavi mod
|
Da, dobar je iLife 09, face regognition u iPhoto radi nevjerojatno brzo i prilicno tocno ![]()
![]() |
![]() |
#1011 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Lijepo vas molim za malo strpljenja sa mnom... Možda bih instalirao MAC OS Leopard na svoj komp. Zanima me dal je to kompatibilno? Da li mogu koristiti retail verziju (isto kao na MAC OS X Leopard DVD-u), ili moram neke distribucije. Što tako dobijem, a što izgubim? Budući da sam shvatio da mi ne trebaju neke posebne stvari na Winsima, a već me polako živciraju, Vistu ili XP bi koristio za igre. Vidim da u MACu postoji neki Boot Camp, što je to? A sad, alternative Winsima, programi koji su mi apsolutno potrebni, dal ih ima na MACu:
MAC bi mi zapravo otvorio novi svijet drugih multimedijskih mogućnosti, pa... Izgleda da bi mi na Winsima ostale samo igre... To mogu sa onim Boot Campom? Pitanje je dal mogu namjestit sve drivere, pa i za nVidiu 285GTX koja će uskoro? Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 02.02.2009. u 01:45. |
![]() |
![]() |
#1012 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Instalirao sam iPC OSx86 Leopard 10.5.6 IntelAMD SSE2 SSE3. Kad sam nakon instalacije restaratao računalo sustav se nije htio podignuti. Pojavila se siva jabuka i tako stoji cijelo vrijeme. Evo konfiguracija računala: Matična ploča: K8V-X SE CPU: AMD Athlon64 3000+ 2.0 GH, Socket 754 GPU: nVIDIA GeForce 7600GT, GDDR3, 256 MB Ram memorija: Kingmax DDR SDRAM PC3200 Hard disk: WDC WD25 00KS-00MJB0 SCSI, 250 GB Pošto je AMD procesor odabrao sam 9.5.0 karnel. |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Premium
|
Citiraj:
Probaj bootati sa -x -f -v Znači, na bootu odaberi advanced boot options i ovo upiši. Ako ništa drugo, ako zapne napisat će ti gdje je zapelo ![]() Što si sve odabrao osim kernela kod instalacije? Ako ovo gore ne prođe, probaj instalirati minimalno: odaberi samo kernel, bootloader i chipset. i odaberi prave ![]()
![]() |
#1014 |
Premium
|
Probao sam s -x -f -v, ali ne ide. Nigdje nisam našao da mi javlja neku grešku. Osim karnela instalirao sam video driver NVIDIA NVinject 0.2.1 256 MB VRAM, kasnije sam probao i NVdarwin 256 MB. Pošto je chipset VIA na Asusovoj ploči odabrao sam VIA/SiS/Marvell/SB. Bootloader bio je defaultni a kasnije sam probao alternativni bootloader Chameleon with SMBIOS/DSDT. Problem i jeste u tome što je zbog velikog izbora teško odrediti što da odaberem. |
![]() |
![]() |
#1015 |
Premium
|
Uspio sam podignuti sustav. Kernel je 9.5.0 Voodoo Kernel, video drajver je Natit, ali kad otvorim datoteku i počnem je vući na desktopu ona se umnožavai lomi. Sad bi mi trebao drajver za moju grafičku jer oni koji su ponuđeni prilikom instalacije ne odgovaraju. Jedino sam s pomoću Natit uspio podignuti sustav. Barem ja tako mislim. Čipset drajver je VIA/SiS/Marvell/SB. USB drajver je Patched USB Drivers. |
![]() |
![]() |
#1016 | ||
Premium
|
Citiraj:
što se tiče velikog izbora drivera i opcija, svim početnicima i neiskusijim userima savjeztovao bih da instalaciju probavaju sa starijih distri a ne sa onie distre koje dolaze u 10.5.6. verziji. tu je Apple napravio dosta radikalnih promjena (pogotovo što se grafike tiče) i malo je teže postići da sustav funkcionira. savjetujem starije kaliway 10.5.2. i leo4all 10.5.4. te dvije imaju dobru ''prođu'' ![]() Citiraj:
![]() |
#1019 | ||||||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Za sve postoje alternative. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
#1020 | |
Prečupavi mod
|
iDeneb v1.4 10.5.6 Released! http://www.ideneb.net/en/component/c...eneb-v14-1056- Citiraj:
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|