|
![]() |
#961 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U Zaljevu gusara, Od prije nekoliko dana je dostupan 10A190 build novog Apple-ovog Snow Leoparda na download. Ukratno, ne radi se o nicem revolucionarnom u smislu fičra, no donosi ozbiljne pomake ispod haube najvise usmjerene prema brzini i stabilnosti, poput izbacivanja Rosette, odnosno PPC emuliranja, uvodjenje podrske za OpenCL koji, laicki receno, omogucava programima da iskoristavaju snagu grafickih procesora, Grand Central koji poboljsava iskoristenost multi-core masina itd. Upravo mi stize, probal bum nabacit na komp na poslu, da vidim kak dela ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#962 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Sada da ne denosi revoluciju nije, ali svakako nije niti vrijedno zaborava, veća optimizacija SMTa, bolje korištenje grafičke, svakako vrijedna poboljšanja. BTW nabaci koji SS i dojmove sa BETA testa ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#963 |
Prečupavi mod
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#964 |
Banned
|
Roxio Titanium v10 izašao, da li ga je netko probao na hackintoshu kako radi? |
![]() |
![]() |
#965 |
Prečupavi mod
|
Zasad radi dobro, nisam primjetio nikakve bugove.
![]() |
![]() |
#966 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Hackintoshevci, trebam savjet ![]() Da li je moguće napraviti upgrade konfe i sačuvati instalaciju OSXa? Npr, ima trenutno neku AsRokicu s nf4 chipsetom i amd x2 procesor. Ploča mi je katastrofa i uzet ću novu s AMD 790GX chipsetom. Imam timemachine backup na posebnoj particiji Da li je moguće i kako? Da li je moguće samo nekakvo dodavanje kextova i da stvar radi? Thanx ![]()
#967 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas sam skužio da mi se Mac instalacija igra s BIOS-om. Zvuči smiješno, ali nakon što imam pokrenut OSX i nakon reboota odem u Vistu, vrijeme mi se u BIOS-u vrati 1h natrag. Ispravim vrijeme u BIOS-u, odem u OSX, rebootam u Vistu, opet vratilo za 1h. Popravim ponovo, bootam Vistu - radi, bootam OSX - radi, bootam vistu - 1h ![]() Zna itko u čem bi mogao biti problem?
#968 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Stara i dobro poznata stvar, mogao si lako pretražiti: http://forum.insanelymac.com/index.p...5&#entry308625 http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=133190
![]() |
#969 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
#970 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dobro je znati da stvar štima. Hvala ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#971 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima li itko originalni hrvatski keyboard layout za poslati. Nešto sam zajebo, a ne znam zašto ne mogu vidjeti nijedan layout u folderu gdje bi trebali biti pa ih ni samim time ne mogu modificirati u ukeleleu.
#974 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo samo da javim. Jucer sam malo petljao sa idaneb 1.5.5 i sve radi ko suza. Kernel sam uzeo onaj zadnji sa liste i drivere samo koje je potrebno(chipset i grafa) Radilo fino samo me jebalo sa tipkovnicom. Uspio sam kak tak sredit slova ali y i z su i dalje bili zamijenjeni. Sve to je bilo instalirano na Lenovo SL500 |
![]() |
![]() |
#975 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Više ću ispizdit...Probao sada iDeneb, instalacija ok ali kada boota dođe do plavog screena, taman prije nego trebam tipkat ona info i podesit ga for first time ostane mi visit na tom plavom screenu sa kursorom.Probao mjenjat u ahci, al i dalje nista... Probao iatkos 10.5.5 baca kernel panic, iatkos 10.5.4 samo se pokaze onaj prekriženi znakić( ![]() TIA! |
![]() |
![]() |
#977 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Opet ja ![]() Na jednom forumu(necu da imenujem da ne ispadne da reklamiram...) sam nasao clana koji ima veoma slicnu konfiguraciju kao moju(ima samo drugi procesor), i on mi je preporucio da instaliram kalway ali da ukljucim AHCI. Uzeo sam i novi dvd-rw pioneer 216D, i sad imam problema, ako ukljucim AHCI i podesim onchip sata port 4/5 As SATA type i stavim za primarnu boot device 216D, uopste se ne pojavljue poruka booting from cd/dvd, vec mi se pojavi bootloader. Ali ako stavim AHCI i onchip sata port 4/5 IDE, onda je sve ok ali u Disk Utility mi je prikazan samo Pioneer i DVD... Evo i slike: ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
DVD LG @ USB, i nakon toga instalacija AUDIO/LAN/CHIPSET/VGA kextova sa iDeneba. Nakon toga mi je sve radilo. Znam da zvuči glupo ali da probaš sa nekom 7300GT nVidiom? Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#980 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Od svih distra najdraža mi je trenutno iDneb. Iza nje je Kalyway koji radi isto OK. |
|
![]() |
![]() |
#981 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW: kako sa Toastom brisati DVD-RW diskove, i može li to on opce? |
|
![]() |
![]() |
#982 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Bajo, pa probao sam leo4all, iatkos, zephyroth, ali kao sto sam rekao nasao sam clana koji ima potpuno istu konfiguraciju i on je probao kalway i njemu sve radi osim graficke, zato sam resio i ja da probam... |
|
![]() |
![]() |
#983 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Niš mi se ne sviđaju ove nove distre, pune su bugova... A loše su i za newbie usere, zbog ogromnog broja opcija drivera i sl, čovjek se pogubi ako ne zna kaj treba. Primjerice iPC 10.5.6. je pri instalacijama vjerojatno imao više still waiting for root device grešaka nego uspješnih instalacija ![]() Evo ja sam prošli tjedan na jednoj novoj intel quad konfi (p35 chipset, 4 gige rama) stavljao OSX. Probao sam deset distri, uključujući ove najnovije, da bi na kraju instalirao prastari kalway 10.5.2. A znam šta radim, znao sam točno koje drivere trebam i na svim distrama edobro sam odabirao... Inče, skoro pa sam potpuno prešao na OSX, već dva tjedan nisam izašao iiz njega, radi 24/7 ![]() Na očaj moje žene ![]()
#984 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Inače nove distre su nakrcane sa puno sranja ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#985 |
Premium
|
Pimp my OS X Evo objasnit cu u par recenica kako malo srediti mac... Krenimo od programa: CandyBar-ikone, te se može mjenjati skin DOCKA točnije background docka.. LeopardDocks App-Mjenjanje cijelog skina DOCKA HUD Installer-to je inace installer OVOGA, ok stvar, neki prozori posatnu transparentni, također postoji HUD za pojedine programe(Adium,itd...)(preporucam da detaljnije proucite, posto je meni zeznuo par stvari kod osx-a tj shut down-a...) Sve ostalo je obicno baratanje fajlama, izmjene, itd.. IKONE: Koristimo program CandyBar, nađite neki od icon packova OVDJE, u Candy baru možete i kombinirati razlicite ikone, raditi svoju kolekciju svojih ikona, pa nemoraju biti u packu.Ja sam pisao metodu sa cijelim setom ikona, no par klikova po candybaru i pohvatat ce te ostale metode ![]() Kada nađete ikone koje Vam se sviđaju klik na: ![]() To ce skinut .dmg fajlu, unutar koje se nalazi .icontainer fajla koju otvorimo u Candybaru.I voila dobijemo ikone u Candybaru. ![]() Zatim klik na use this icons i pustite ga da odradi svoje, kada ponudi da se odlogirate-odlogirajte se DOCK: Koristimo LeoDock App.Za teme dockova, potražite po DeviantArtu i Macthemes2-u.Ja sam koristio ovaj. Otvorimo aplikaciju, klik na browse ![]() Odaberemo folder gdje se nalaze slike za DOCK ![]() Te klik na change my dock ![]() TASKBAR Sve u OVOJ temi, ljudi su kroz temu postali razlicite taskbare i objasnjenja ![]() Dalje nemam sto reci, samo par kljucnih stvari: Napravite BACKUP svih stvari koje mjenjate Ugasite transculent taskbar u System Preferences>Desktop&Screen saver>(dno)Transculent Menu bar, odchekirajte Ako je taskbar transparentan u terminal upisite ovo(ako sve radi kak spada, nije potrebno): sudo defaults write /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.WindowServer 'EnvironmentVariables' -dict 'CI_NO_BACKGROUND_IMAGE' 1 Preporucam da jos proucite sljedece sajtove: InsanelyMac MacThemes2 I to je to, proucite ove forume gore, ja nisam napisao nista sto se pukim guglanjem nebi doznalo, al eto...netko ce prije tu pogledat/pitat nego ici searchati ![]() Zadnje izmijenjeno od: tech. 18.01.2009. u 02:07. |
![]() |
![]() |
#986 |
Premium
|
.mkv na OSX-u
S kojim playerom gledate .mkv ripove? Probao sma tri i ni jedan mi ne radi kak spada (mplayer x, vlc i quick time), kod svih povremeno ima frame droppinga, trzanja... Još mi VLC najbolje radi, ali ponekad trza da poludim...
#987 |
Prečupavi mod
|
XBMC, nikad mi nije niti frejma zatrzao.
![]() |
![]() |
#988 |
Premium
|
#989 |
Prečupavi mod
|
I vrti Bluray ![]()
![]() |
![]() |
#990 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|