|
![]() |
#931 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Jeeee hvala momci radi! ![]() ![]()
#932 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Uspio sam instalirati iATKOS v4a na AMD sistem. Sve radi osim grafičke ATI Radeon x1950 Pro 512 MB koja ne podržava QE/CI. Našao sam Netkas drivere, kako da ih instaliram? Ja sam kopirao sve što je došlo u nekom .zipu u system/library/extensions i podesio chmod i chown ali ne radi ![]() I jedno malo glupo pitanje, imam osjećaj da je OS X nekako "plitak", da mu fali pol tog (neznam čega) u odnosu na Windowse. Jel to normalno? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#933 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#934 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
mali napredak ali zaqurac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() s ovim postavkama se smrznula instalacije (crveno su napisani ispravci koje nisam slikao)! Bootloader stavljen je Chameleon umjesto PC EFI V9 Decrypters stavljen je dsmos umjesto AppleDecrypt Nije stavljen NVinject Pod ACPI maknut je Disabler. kext znaci kada se napravi ovo dode do "boota" ali kernel panic ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj s ATA diskom ako su ovi svi SATA bili i daj makni sve ove EFI ( bootloader ) gluposti i patcheve koji nisu nužno potrebni, lako ih dodaš kasnije. EFI ti imho ne treba, meni je isto stajao na početku kad sam pokušavao EFI stavit. Samo Kernel, ICH, grafičke drivere i osx86 tools stavi i pogledaj jel ti radi. Što više stvari dodaješ na početku, manje šanse imaš da ti sve proradi.
#936 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Probao jucer iatkos 10.5.5 sve radi, osim drivera za mrežnu.Mislim si da se to događa zbog voodoo kernela? Probao ovaj novi iPC, kernel panika odma pri instalaciji...sada idem na ideneb, ako to nebude radilo idem na iatkos 10.5.4 na kojem mi sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
zasto su ti ide u biosu, bios ne diraj!? savi samo drivere za chipset i to je to, jmicron kasnije dignes sa osx toolom, ovo intel ahci ti ne treba, stavi intel sata, i ostale drivere, za mrezu, grafiku, zvuk!? meni recimo ne instalira drivere za zvuk ali mi ih kasnije osx tool nade a isto mi je iatkos kao i tebi |
![]() |
![]() |
#940 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ti to instaliraš na zasebni disk ili particiju? Probaj uzet neki prazan disk, ostale sve počupat van i tako instalirati. E da imaš Vistu rekao bih ti da si u EasyBCD-u dodaš stavku Mac OS pa odmah dobiješ dual boot, ali ovak ćeš onda morat tražit druge načine.
|
Oglas
|
|
![]() |
#942 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Hamm, možeš probati i ovo: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Chain0 Iako ne vidim razloga zakaj ti sa bootloaderom nebi radilo, meni uredno digne njegov bootloader i mogu selektirati os x particiju i xp particiju, vjerojatno zato kaj su na istom HDD-u... |
![]() |
![]() |
#943 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
e ljudi nije mi na istom disku. (zabrijao sam ja malo...zaboravimo...) kak nije jasno? 250gb barica xp 250gb barica mac 320gb barica ceka linux 500gb samsung mjuza/video/backup 640gb wd filmovi, serije, hd pizdarije itd 640gb utorrent downoad disk uglavnom..probao sam samo sa Intel SATA driverima..jednim boot loader chameleon nvijnject i to je to jer ostalih driverea nema..nema opcije zvuk..nema moje mrežne tamo... sve u svemu..suck ass..instaliram..restartam..loading..15min..i tako fino učitava..može do sutra siguran sam ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 01.01.2009. u 20:00. |
![]() |
![]() |
#944 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#946 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja ga digo na drugu konfu bez problema, no nisam proveo vise od sat-dva u njemu. Uglavnom, dela sve, a jedino sto sam primjetio u tih sat-dva je dosta brze, tj. gotovo trenutno otvaranje network share-ova.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#947 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Probat ću ga poslje kada spojim DVD @ IcyBox ![]() |
|
![]() |
![]() |
#948 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
evo da i ja nešt pitam.. uspio danas instalirat iDeneb 10.5.5, i sve radilo... malo se igro sa keyboard layout, isto jedva našao @ ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#950 |
Prečupavi mod
|
Update cesto ne radi ni na Vanilla kernelu. @T0mB1ll: imas Time Machine backup? Ako ne, reinstall i pazi s apdejtima ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#952 |
Prečupavi mod
|
Svakako probaj napraviti reinstall tako da samo pregazis postojecu instalaciju (bez formatiranja diska), naravno morat ces napraviti drugog usera. Uspio sam tako jednom dici manje vise sve kako je bilo prije (uz odredjenja tweakanja), no ako nisi imao previse toga bitnoga, slobodno spucaj i clean install ![]()
![]() |
![]() |
#953 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ja sam probo iPC 10.5.6 i meni super radi(o)..al onda sam iso isprobavat sve piz*darije i zezno nes i iso reinstall i nisam ga vise mogo dobit da radi..al kolko sam skuzio po forumima,taj 10.5.6 update je dosta zeznut i bolje je pricekat jos malo dok ne izdaju sve potrebne patcheve i ostalo.. sad sam natrag na retail dvd 10.5.5 installu na kojem mi radi bas sve kak treba! :P probo sam update na 10.5.6 i sa njim i updatea se oke i sve,al me nes lan i audio zezaju pa cu pricekat drivere/patcheve.. |
![]() |
![]() |
#954 | |
Banned
|
Kako je SU rekao ako nisi imao TimeMachine, onda napravi Clean instal. Citiraj:
![]() Isto tako čuo sam od SUa, tebe da je iPC prilično dobar, sutra bih mogao probat (ako uhvatim vremena ![]() |
|
![]() |
![]() |
#956 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Nego na kojem kernelu voziš? Instaliraj ovo ako nisi link1, link2 ![]() Naravno napravi backup prije, osim ako ti se da ponovo instalirati ![]() BTW s ovim postanim, možeš slobodno nabacit sve updateove, bar sam ja mogao ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#957 |
420
|
ček, polako... prilagođavam se.. ![]() pokušavam napravit backup, al mi baci samo 3 partcije sa drugog diska, koje su NTFS i veli da mi bude prebrisalo sve.. tak da backup mislim da nebudem radio.. kernel? hmm neznam ![]() ![]() odabral sam onaj zadnji koji mi se nudio na početku instalacije... 9.4.0 mislim da je bio... drugo, možeš mi objasnit ove dvije stvari za koje si stavio linkove? to radi šta? ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Prečupavi mod
|
Vjerojatno je stavio kvacicu pored kernela s najvisom verzijom (9.4.0), a defaultno (tj. ako ne stavis ni jednu kvacicu) se instalira 9.5.0 kernel.
![]() |
![]() |
#960 |
420
|
moram neš posložit oko prostora na disku, pa budem opet napravio clean install, a i nešto me sad hebe i international kartica u system preferences.. baci mi The application System Preferences quit unexpectedly i imam ignore, report i relaunch.. a čujte, dok ne skužim donekle kak bude najbolje funkcioniralo.. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|