|
![]() |
#871 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Bez muke nema niš. Kad zapneš za nešto, onda ne odustaješ nakon par neuspješnih pokušaja. Ne mogu ni nabrojit koliko sam puta instalirao i eksperimentirao s raznim distribucijama i mogu reći da su mi 10.5.2 i 10.5.5 radili najstabilnije, no to ovisi o hardveru. Meni ionako služi samo da se naviknem na Mac jer ih koristimo na faksu ( Photoshop, Illustrator, Indesign ), a i trebat će mi na poslu ako dobijem nešto u struci kad ( i ako ) završim faks ![]()
#872 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo nakon malo igranja sa drugim distrama i neuspjelih pokusaja vratio sam se na iatkos 10.5.5 i ne radi mi restart i shut down, e sad shut down sam sredio, a restart nikako? ako netko ima neku ideju nek javi! vanilla kernel je i sve je uspjesno update.ano na 10.5.6.!? jos da napomenem da kad sam prvi put instalirao ovu distru sve je radilo kako treba a ovaj put sa istim postavkama ne radi (malo cudno ali valjda ima duhova u dvd-u) ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#874 | ||||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() BTW My Dream (samo sa malo drugim komponentama) ![]() |
||||
![]() |
![]() |
#875 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#876 | |
Banned
|
Citiraj:
Isto tako poznato mi je da ima dobrih kućišta, ali ovo ima nekako Appleovsku karizmu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#877 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam ja ni rekel da je tebi primarni cilj imati bolje kućište, nego da si već sa samim Hackintoshom drukčiji od orginalnih Mac vlasnika, pa zakaj onda ne bi bil totalno drukčiji, a opet koristil u svakodnevnom radu ono kaj i oni koriste. Ovak se s tim kućištem utopiš u moru generičkih vlasnika. ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
OS X ti nema klasicni maximize na koji si navikao kod Windozera.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#880 |
The mighty pirate
|
Onda mi samo zoom preostaje. Naviknut ću se. EDIT: Riješio stvar s hide dock i zoom.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 27.12.2008. u 21:18. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
Prečupavi mod
|
Da, no uvijek si ga mozes rastegnuti koliko ti pase, ali s vremenom neces ni imati potrebu maksimizirati prozore, jer zoom poveca prozor bas optimalno koliko treba, izuzev nekih app-ova kojima mjesta nikad dosta (Opera, Mail...) koji se bacaju preko cijelog ekrana. Ako ti fali mjesta po sirini recimo u Finderu, Shift+Mousewheel je tvoj prijatelj ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#883 |
Prečupavi mod
|
Meni je najjace od svega spotlight... cega se god sjetim, dodjem do toga u sekundu-dvije, bilo da je u pitanju album, program, slika. Samo CMD+Space, 2-3 pocetna slova i Enter (ili CMD+Enter) i sve je ko na dlanu ![]()
![]() |
![]() |
#884 |
Premium
|
istina!? sve je stvar navike a ima dosta nacina da u sekundu dodes do svega, uglavnom treba i malo koristit tipkovnicu ali kad se to svlada nema sto nije lako naci!? mene je to malo mucilo na pocetku ali sad ni ne kuzim vise da mi je ruka na tipkovnici!? ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
našao sam se u Kalyway verziji, ajd bar grafika radi iz prve ![]() nego imam integriranu SigmaTel 9274D (HD) zvučnu i skinuo tarugin HDAPatcher (v 1.16) i navukao na ikonicu "STAC9274D_83847621.txt" i "Detected unsupported SigmaTel codec". probao sa v 1.20 - ista stvar. kako da ju dobijem instaliranu? ![]() takoder probao i Audigy SE (koju isto imam) - skinuo one drivere, instalirao, restartao i ko da nisam nis ni instalirao ![]() iako mislim da ce mi prije proradit integrirana nego Audigy..ili se varam? |
![]() |
![]() |
#886 |
Prečupavi mod
|
A jesi dobio novi device u System Preferences->Sound->Output? Si probao prebaciti na njega?
![]() |
![]() |
#887 |
/
|
pa u tom i je stvar, ništa, ništa, niti u "More info.." ikakve podatke...apsolutno ništa ![]() skinuo sad maloprije neke drivere za sve moguće ![]() http://forum.insanelymac.com/index.p...7201&hl=Azalia i pojavio se pod Output "HD Audio" i poglasim ja sve na max, i to sve, upalim iTunes - ništa..mrtva tišina ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#890 |
/
|
kada sam instalirao Kalyway (10.5.1) odabrao sam neke Nvidia drivere koji su završavali na "_desktop" i neka druga je bila "_laptop" ja sam naravno ovu desktop. i radila mi je grafika i bila je prepoznata 8800GTX pod Mac Info. sada sam zbog odredenih aplikacija (koje traze 10.5.2) instalirao Kalyway 10.5.2 i sad tu tog vise nema nego blaženi NVinject, označio to, chipset, neki FiX kaj se preporučal za USB, onda našao i ovaj maloprije spomenuti paket (i sada imam taj "HD Audio Output" ali glasa čuti nije ![]() ![]() EDIT: čitam da ljudima kojima nikak neće proradit (kao meni) preporučaju da kupe USB zvučne kartice koje su (relativno) jeftine. mac os x automatski prepoznaje sve preko USB-a pa radi ili u čemu je stvar? jer vidim da moja USB kamera radi iz prve (barem mikrofon), dok PCI (Audigy SE) nema šanse ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 28.12.2008. u 12:27. |
![]() |
![]() |
#891 |
Premium
|
jesi probao preko osxtoola-a traziti drivere!? ja kad oznacim pri instalaciji driver za zvucnu uredno mi ga NE instalira, ali kasnije mi nade osxtool sve potrebno, i pazi sa trpanjem sveg i svaceg unutra, ja sam jucer postigao to da mi procesor radi na 100posto stalno sve se vuce i nista ne valja nakon dodavanja dva kexta? |
![]() |
![]() |
#892 |
The mighty pirate
|
Imam sitan problem, ali bolje da pitam nego da idem raditi nešto pa sje*** sve. Imam PS/2 tipkovnicu ( morao prodat G15 zbog suše u novčaniku ) i jednom radi savršeno, drugi put ne radi ( tj. os je ne vidi i pokrene traženje ) jel bi tu pomogao PS/2 fix i koji? EDIT: Riješeno, ako kome zatreba, ovdje se nalazi fix - http://www.maxishare.net/en/file/108...x1054-zip.html
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 28.12.2008. u 16:56. |
![]() |
![]() |
#893 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#894 |
/
|
nisam. sad sam probao i idem ja Download and Install Hardware Drivers - i prvo pita za audio codec - mogu birati izmedu četiri (ALC883, ALC861, ALC888, AC97Audio), neovisno koji odaberem (npr. ALC888) on mi izlista: Code:
Audio - Intel HDA 82801G (ALC888) - Download.. - Plugin NO USB Controller Intel 82801G Series USB2 EHCI - Download... - Plugin IOUSBFamily.kext SATA Controller - Intel ICH7 (82801GB/GR/GH) SATA - Download... - Plugin NO Ethernet - Realtek RTL8138 Series - Download... - Plugin IONetworkingFamily.kext ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
evo probao sam ipc 10.5.6 ali kifla..evo mali video kako izgleda boot ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yRAtbyEpdYE na trenutak sam se poveselio ![]() ![]() slike se nalaze ovdje http://www.volja.hr/rknez/Mek/ |
![]() |
![]() |
#897 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#899 | |
Banned
|
Citiraj:
DA li tvoja grafa ima kombinirano DVI - VGA konektor? Ako ima probaj spojit na VGA konektor ako ti ga monitor ima ![]() Mene je zezalo na 8400GS upravo to, nema slike preko DVIa, a preko VGA sranja ima ![]() |
|
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Trebam preporuku nekih aplikacija ako se netko susreo s njima. Treba mi bluetooth software za osx, napredniji od OSX-ovog, za Nokie i SonyEricsson. OSXov BT i iSync mi ne omogućuju prebacivanje svih podataka s mobitela (npr SMS-ovi i sl), tražim nešto naprednije ako ima. I drugo, je li se netko susreo sa softwareom poput ConvertXtoDVD? Ne radi preko Crossovera pa me zanima da li ima nešto slično, a nisam ništa uspio izguglati...
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|