|
![]() |
#31 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Lampaši su i danas najcjenjeniji , ali 20W je 20 W I 20 W sigurno nije dosta za kvalitetno slusanje to kod imalo glasnijeg slusanja mora otić u clipping. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#32 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() pojačalo samo mijenja izlaznu snagu ovisno o otporu kojeg "vidi" na svojim izlazima, a ne ovisno o freq spektru kao što je slučaj kod zvučnika, tako da ne možeš reć da pojačalo, recimo bez tereta na izlazima, ima neku impedancu, ali izlazni otpor - to je već moguće... ako je otpor stavljen na izlaze pojačala konstantan - isporučena snaga, tj. količina snage će biti konstantna. možda sam opet fulao, al kažem da nisam baš totalno svoj na svome kad je riječ o elektronici. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Junior Member
|
Postoje pojacalo i predojacalo. Izlazno pojacalo mjenja snagu ovisno od pobude koje dobiva od predpojacala. Izlazno pojacalo na koje se spajaju zvucnici ima impedanciju kao i zvucnici koji se spajaju i impedancija zvucnika mora biti prilagodjena impedanciji pojacala. Eto bez ulazenja u previse tehnike i kaj se tocno desava kad nije impedancija prilagodjena...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Misliš? Jesi li ikad poslušao? Mogu sa priličnom sigurnošću izjaviti kako lampaš male izlazne snage (male brojke naravno) bez problema tjera najzahtjevnije i velike kutije, uz nikakav clipping. Ipak to nisu tranzistori nego lampe. Kod toga je samo bitno da zvučnik koji se koristi ima kapacitet i za tako malen broj watta, jer mnogi se oštećuju pri malom protoku snage - to se odnosi na jeftine zvučnike. Oni koji su sposobni raditi s tako malo snage su obično high-end zvučnici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
daddo, syss je u pravu kada kaže da pojačalo "nema" impedancu. Ti si u pravu u toliko što svaki uređaj kroz kojeg protječe struja ima impedancu - otpor je prisutan na svakom dijelu bilo kojeg sklopa - transformer, trafo, kapacitori itd., no ta impedanca je vrlo, vrlo visoka i tu ne protječe amplificirani, nego vrlo slabi signal, o kojem mi sada ne govorimo. Ovo o čemu mi govorimo je impedanca koja se tiče zvučnika, a vezanost uz pojačalo je takva da pojačalo treba biti u stanju isporučiti dovoljno snage za impedancu (koja je varijabilna) zvučnika. Zato je tehnički neispravno govoriti o impedanci pojačala, već je bolje reći za koje je impedance pojačalo konstruirano, tj. koje prosjećne impedance pojačalo može podržati za nesmetan rad. Kako kaže syss, impedanca zvučnika se mijenja tijekom reprodukcije od najnižih do najviših vrijednosti ovisno o frekventnom području, nazivna impedanca je ona koja je proizašla iz prosjeka. U tom variranju pojačalo treba biti sposobno male količine snage sa velikim impedanca brzo pretvarati u velike količine snage za male impedance. Zato je bitno da pojačalo ima što kvalitetniju snagu, a to povlači i činjenicu da za to nisu dovoljno dobra bilo kakva jeftina pojačala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
Naravno da moze u clipping Clipping je stane pojacala kad pobuda zahtjeva vise snage aono ne moze vise dati Nop slusa na tom cjevasu sa 12 w prosjecno i onda opali bubanj koji trazi 35W kod te pobude ili više, pojacalo ulazi u clipping.. Vjerojatno se kod cjevasa taj clipping drugacije manifestira zbog drugacije konstrukcije, ali 1W je 1W, dolazio on iz lampe, ili mosfeta koji je vrlo blizu lampi. http://www.stereophile.com/amplifica...98/index6.html
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
hm... dobro cjevaši tak i onak nemaju bog zna kakvu bas extenziju (čast izuzecima), nad je recimo oke riješio taj problem. mislim da se samo bubne predimenzionirano napajanje i u takvim kritičnim trenucima stvar riješena. makar i taj clipping nije takav bauk kad su danas pojačala redom prilično jaka. teško možeš malog rotela 931 odvest "na krivi" put, a da ti prije toga nije neugodno za uši... naravno sa razumno osjetljivim zvučnicima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ovako... first of all... za audiofilsku tehniku sam gotovo laik... ali ono sto je Jango napisao to stoji... moja opaska je bila tek da je nemoguce pricati o elektronickim napravama bilo koje vrste a "tvrditi" da iste nemaju impedancije... e sad natrag na pojacala... imam doma 2 komada... jedno je NAD-ovo, a drugo PANASONICovo... oba sam imao spojena na iste zvucnike neko vrijeme (Chario 3sistemci 2+centralni)... i neke velike razlike u zvuku niti u frekvencijskom spektru koji sam cuo te distorziji zvuka unutar tog cujnog spektra nije bilo... Ondak sam se bacio u trosak i pribavio JMLABov SUB&CUB 5.1 sustav... spojio sam ga na PANASONIC i sad na njemu vozim kucno kino... za moj ukus doticno pojacalo ima malo "preplasticne" visoke tonove, no uredno odradjuje i to... bas je dubok i jasan dok srednji tonovi su mozda mrvu prenaglaseni... naravno sve ovo pricam sa aspekta 5.1 zvuka... to pojacalo nije kupljeno za reprodukciju glazbe... mada se i tu odlicno snalazi u "obicnom" stereu (2 charia)... Za glazbu koristim NAD-a sa tim JMLABovima (ostala su mi 2 kom) koji je manje "lijen" u skokovima izmedju frekvencija pa to bolje podnosi... Toliko o mojim pojacalima i sustavima... A lampase... imao sam prilike cuti... i odusevio sam se... ali opet... stvar je kome sto treba i sto voli.. lampasi su idealni za nekakvu klasiku i jazz (meni osobno najdrazi)... dok za nekakav mainstream je bolji izbor neko drugo pojacalo...
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
Načelno tranzistorci mogu pružiti dinamičniji pristup i lakše barataju sa ekstermnim materijalom nego lampe, koje su tromije, ali zato imaju kvalitetniji zvuk. Problem je u tržištu: dok se većina tranzistoraca lažno reklamira, kod lampaša nije poanta što više ih prodati, nego što bolje ih napraviti, jer su na cijeni po svojoj kvaliteti. Tako dolazimo do situacije obrnute od teorije - lampe su mnogo sposobnije od većine tranzistoraca. To naravno ne znači da tranzistorac ne može biti jednako dobar - to samo znači da je ekstremno skup. Ako uzmemo činjenicu da se kod najzahtjevnijih tranzijenata očekuje od pojačala da u jednom iznenadnom trenutku pruži ogromne zalihe snage, onda vdimo da rakvih sa realnomsnagom u toj količini ima vrlo malo i jako su skupi. MOSFET tranzistorac koji može bez problema (clipping) isporučiti 200 W snage po kanalu mora biti težak oko 50 kg! Gdje ste zadnji put naišli na takvo pojačalo? To što neki imaju MOSFETE, to najčešće uopće nema nikakve veze - bitno je kako su napravljeni - tek onda možemo govoriti koliko je blizu lampi. Zato se najčešće događa da lampaši imaju veći kapacitet od tranzistoraca i manje idu u clipping. U praksi, teško je to postići ako nisi party manijak. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Junior Member
|
Prije ove yamahe koje sad imam imao sam sanyo pojacalo 2x60 W sinusa na 8 Ohma. Imalo je ugradjene analogne VU metre (bazdarene u sinusnim watima) I lijepo vidis da kod 1-2 W je srednje glasna muzika, Ako oces glasnije to je recimo 20W sinusa. A ko oces jos samo mrvicu glasnije, negdje oko 20-30 W u prsjeku, a udar basa bubnja je bez problema na trenutak nabio kazaljku i do 60w Znaci na samu granicu. ili mozda vec kratkotrajno u clipping. A zvucnici su prilicno osjetljivi 90 db/m. Tak da fore sa 20 W wata koji ce grmit bolje i jace od 100 W ak dolaze iz lampe ne pušim.Pogotovo ak su u igri bolji zvucnici. Naravno pri tom mislim na normalne specifikacije , znaci sinusna snaga uz mala izoblicenja. Naravno da ima tranzistora i tranzistora, Moja Yamaha stereo pojacalo je npr, duplo teža od sony 5.1 receivera. koji ima u sebi 5 pojacala. I da, kao i kod kompjutera da bi s eto sve moglo ganjat treba snazan ispravljač, koji je klasično konstriiran sa trafom,a jakog trafa bez velike težine nema.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Znam da ti se čini nevjerojatnim, dok sam ne poslušaš naravno, ali u praktičnom smislu jedno lampaško pojačalo će sa 20W snage bolje voziti neki zvučnik od bilo koje Yamahe niže i srednje klase. To nije zato što je to lampaš, nego kao nuspojavna okolnost da se lampaška pojačala rade kvalitetnije nego komercijalna konzumerska elektronika, a to je npr. Yamaha. Nisu bitni watti, nego kvalitetni watti. već sam spomenuo da je za pucanje bubnjića dovoljno oko 10 W snage, ali pravih watta. Komercijalne amplifikacije kao što su u PC opremu, AV recievrima i low-end pojačalima imaju slabu učinkovitost, čega je rezultat to da rasipaju oko 90% svoje raspoložive snage. Zbog toga moraju imati ogromnu količinu takve nekvalitetne snage da bi učinkovitost bila dovoljna za normalan rad. Najučinkovitije performanse daje ustroj A-klase kod tranzistoraca (svi tranzistorski krugovi su uključeni cijelo vrijeme, čime kroz pojačalo prolazi stalna struja bez varijacija), pa će takvo pojačalo davati veliku učinkovitost. Pojačala klase A su zato skupa i nepraktična jer se jako zagrijavaju, no zato će 20 W u A-klasi po snazi nadmašiti bilo koje AB-class pojačalo do 100 W, a o Yamahama, Sony-ima i ostalima i da ne pričam. Imao sam priliku poslušati Marantz PM7200, koji ima mogućnost rada u A-klasi, gdje sa svojih standardnih 95 W po kanalu prelazi na 20 W po kanalu. Zanimljivo je kako se zvuk otvara i kontrola postaje jača čim prijeđe na A-klasu. Prije 2 tjedna sam slušao DIY samostojeće zvučnike više klase (čovjek iz Osijeka ih prodaje za 2 k eura) koje smo pogonili prvo Vincent izlazom od 150W po kanalu, pa zatim sa Pathos ClassicOne integriranim lampašem sa 50W po kanalu. Bilo je fascinantno slušati kako je zvuk drukčiji - lampaš je preuzeo kontrolu barem nekoliko puta bolju od Vincenta, sa proširenom pozornicom, nevjerojatnom kontrolom basa, kultiviranijim visokim i srednjim toliko prezicnim i toplim da smo u jazz glazbi uživali kao rijetko do sada. Dakle, imaš pravo kad kažeš da su watti watti, ali to vrijedi samo u teorijskoj fizici. Izlazak u stvarni svijet pokazuje da stvar nije tako jednostavna. Tu watt nije uvijek watt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Junior Member
|
na nisko osjetljivim zvucnicima 10 W ne da nece probit bubnjic nego je puno pre malo. a kad je neko pojacalo gotovo na njega se spoji watmetar i mjeri snaga.. I ako kaze da je 2x 50 sinusne snage na 8 ohma W onda je 2 X 50 W, bio to lampas ili ne lampas. I zvucnik trazi WAT... To je sta se tice snage. A sto se tice same kvalitete zvuka , dakle sasvim subjektivnog ali uglavnom opce priznatog faktora, Zvucnici tu igraju najveću ulogu. YAMAHA je sigurno firma koja si nece dozvolit stavljat lazne podatke, sve pise, kolka snaga , koje izoblicenje, koje impedancije itd, dumping factor, I sta se mene tice zvuce odlicno, osobno sumnjam da bi ja mogo cut razliku izmedju nje 1 10 puta skupljeg pojacala.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Uzmi mjerač snage i izmjeri snagu na svojoj Yamahi. Vidjet ćeš da nema ni upola toliko snage koliko je deklarirano. Mislim, čak ne moraš ni to gledati. Pogledaj unutar kućišta da vidiš kakve komponente ima... sve će ti biti jasnije. Za usporedbu, pogledaj ovdje kako treba izgledati nešto što ima realnih 100 W po kanalu: ![]() A za inače, ovo je jedan od vrlo zanimljivih uređaja od 2x8 W koji bez problema pogoni zvučnike: ![]() Edit: gle, tvoja Yamaha će dati 100W snage, pa čak i više ako ju prisiliš,no o čemu mi ovdje pričamo? Pričamo o hifi-ju. Ta Yamaha nema teorije da pruži 100W snage a da uopće raspoznaješ svoju glazbu od silnih izobličenja! Ja imam ovog Sony-a, koji je čak malo iznad Yamahe jer ima dvostruku monoblok konstrukciju, pa svejedno je čisto simboličan... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jango Fett. 17.04.2005. u 23:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
' Kao da sam znao da ce do ovog doci, pa sam svaki dan dopisao po redak i evo sve zavrsio ![]() > BrunoZG > Jango Fett > Syss > ![]() -> Jango Fett Citiraj:
ovo vrijedi za sve koje pretjeruju sa ciframa, procitajte detaljno : S V E Medju linkovima naci ces i mog poznanika koji prodaje sve High End u 50% ili manje posto nize. Citiraj:
http://www.sunfire.com/Signature600FrontPR.htm http://www.sunfire.com/300TwoFrontPR.htm http://www.adcom.com/amplifiers/gfa5802.htm + xy, niže : Steve je super tip i prva najveca baza svih proizvodjaca od prvih dana novijeg interneta. Radi svaki dan ko' crv, a ipak gotovo dnevno ipak stigne refresh-ati listu ako se desi bilo koja promjena (novost) u svijetu. + dobiva od 100-ine ljudi sa svih kontinenata informacije ako se otvorilo bilo sto novo u smislu proizvodjaca. E sad ti fino odi na tu listu i u svom testamentu zamoli svoje potomke da moje potomke mail-aju kad izbroje koliko ima pojacala sa navedenim specifikacijama ispod 1000$ ![]() >>> http://www.audiogrid.com/arsl.html <<< Nek produže molbu i na druge potomke jel ce trebati toliko vremena da sve prebroje ![]() Otkad je to izlazna cijena skupa preko bare? Samo odes u Bavariiju u bilo koju robnu kucu i mozes naci gomilu domicilnih pojacala koji i prelaze debelo po kanalu a kostaju stotinjak Jureka. Jesi li ti vidio Japanske Hifi ducane? Pa tamo mozes kupiti takvih pojacala na lopatu ![]() Snaga nije skupa, samo, ako nije sonicna nazivnoj (deklarativnoj) snazi, onda nista od toga za vjerno slusanje, tada postaje jako skupa. ![]() -> BrunoZG Citiraj:
Za koga su najcjenjeniji? Postoje dizajneri koji su akumulirali dekade iskustva i znanja te najvaznije inovacija u Tube i Solid State design-e. Nema najboljeg, nikad nema najboljeg, postoje samo ponavljam, najvise kvalitativne razine. Pola sfere je podjeljeno, a rezultati dokazuju da vrhunski ustrojeni tranzistori mogu svirati gotovo jednako dobro u srednjem podrucju (osim vrhunskih Trioda i Pentoda) kao i lampasi. Isto tako vrhunski (ponekad hibrid) Tube design moze jednako imati brz odziv kao tranzistor (Svetlana i ostale ruski hibridi) i jednako tako pokriti kontrolirano zadnje dvije oktave. Ovim lampama to svakako nije problem : Veliki , Najveci Zadnje pojacalo je dekadama ispred vremena i dan danas se moraju preznojiti najveci tranzistori da pokriju tako jasno zadnje dvije oktave (prema gore necu ni pricati) Ali to i dalje nije definitivno jel ovisi o sistemu i ušima. Ja sam jucer nosio dinamicke i elektrostatske Sennheiser slusalice (Precision 580 i HE60) jedne za rad, druge za brzu procjenu receivera koje je Ddario prodao mom frendu. Na povratku kuci obe sam odnjeo do frenda koji je bio znatizeljan da cuje razliku, on je nakon 10-tak minuta iskreno rekao da mu nije jasno zasto su elektrostatske toliko skuplje kad dinamicke (580) tako dobro sviraju? To je poanta, netko cuje netko ne iskustvo slusanja i jos vece iskustvo slusanja zive glazbe podizu razinu kriticnog slusanja. On je svakako primjetio veliku razliku od svojih comp. slusalica naspram 580-ica, ali elektrostate nije mogao dalje ocjenjivati. To je posteno i normalno. Sto se tice iskoristivosti malih triodnih pojacala, 25W je minimum za full range a 50W maksinum kad se radi o ovakvom ustroju zvucnika (detaljno gledati na osjetljivost) : D U O , T r i o Prenapuhane cijene, no snaga točna Pojam full range zvucnika je pokrivanje 25Hz, te zahtjeva nekih 6 metara kao minumum za ostvarivanje istog. Ovako ustrojene zvucnike sa fenomenalnom efikasnosti ce bez ikakvog problema preci/dostici svoj maksimum od 110dB u slušnoj regiji sa 15-20W. Problem je samo sto kod mnogih "malih" triodnih pojacala nazivna snaga nije u potpunosti cista, pa tako nije ni dostupna, pa je za full range zvucnik potrebno 25W kao minimum a 50W kao ideal (za spomenute modele), pa ce kod nekih pojacala trebati racunati na x2 snagu. ![]() -> Syss Citiraj:
![]() Prvi dio sam vec odgovorio. Jos je jedno uopceno pricanje, kako su lampe bolje za ovo ili tranzistori za ono. Sukladnost dipolnih panela kao kraljevi imaginacije srednjeg i visokog podrucja - naspram kojih se i naj mineralniji mehanicki visokotonac bori kako bi barem dostigao pola linearnosti - imaju pretpostavku da sukladnu snagu trebaju crpiti iz Tube dizajna, sto je opet pre generalno. Cesto puta se na sajmovima preko bare desavalo pa cak i kod nas 1997. (ako se ne varam za godinu) da je diler na demonstraciji upropastio reprodukciju demo zvucnika jer je bas inzistirao da moraju biti pogonjeni iskljucivo Tube, Solid state ili mix-om. On bi jednostavno puknuo neku liniju koju prodaje i koja puno kosta i to je trebalo biti dostatno. Vazno je znati da postoje dizajneri zvucnika koji od skice do realizacije svoje zvucnike vec od pocetka oblikuju na jednoj vrsti ustroja pojacala. Vecina uparira razne sisteme kako bi na svima sjajno svirali, no ima i manji broj dizajnera koji imaju opsesiju za samo jednom vrstom amplifikacije. Jedan od najpoznatijih je svakako *1 ARNOLD NUDELL *1 - (Infinity i Genesis) on svoje reproduktore bez isprike od pocetka dizajnira da sviraju sa Tube designom. Katkad tvrdoglavi vlasnici i dileri zele ipak "ugurati" svoja tranzistorska pojacala i ubrzo moraju potrosti bogatstvo na kablove kako bi nekako to neutralizirali ali na kraju ili razocarani prodaju zvucnike ili uzimaju Tube design. 1* = pravi designer (Riboni i ustroj) je ovaj velikan Ljudi ne pretjerujte sa ciframa napamet i ne generalizirajte design pojacala. Posebno ona koja niste culi, dovoljno sam star da mi je muka slucati i citati kritiziranje nevidenog. High End industrija je industrija koja ima prinos od nekih 2-3 milijarde $ godisnje. To je jako mala cifra i svake godine pada, pa se u recentno vrijeme spasavaju sa koketiranjem u Home Theather sisteme, sto je ako se uzme u obzir izvor reprodukcije (DVD) zaista porazavajuce, ali od neceg se mora živit i mada nerado to rade prinudeni su na takav pristup. U aziji gdje se svakodnevno stvaraju novi bogatasi kao i istok opcenito...gutaju ovakve sisteme bez pitanja, pa tako u Singapuru ima vise vlasnika 100k sistema nego u svih 50 država US-a. No u pretjerivanju i megalomanstvu firmi koje prodaje i propadaju preko noci, jos ima nekolio imena koje od 60-ih postoje i danas i ne pretjeruju sa cijenama a za prave znalce i danas predstavljau najbolje u reprodukciji. Onaj tko slusa sa znanjem ne pada na obecanja skupo zakupljene stranice Absolute Sound-a, Stereophile-a ili njihovih najgorih kopija u DE i sirom Europe. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Visage, ja zaista nemam ideju o čemu ti pričaš. Ja sam dao nekoliko primjera o tome kako se na mainstream tržištu vrednuju te stvari. Pola tvojeg komentara ne razumijem, a za pola ne znam zašto mi to govoriš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Nisi mogao procitati ni citavi prvi link koji sam ti dao a kamoli citavi zadnji post. Pa kud zurba za nekakvom obranom? Pa valjda je ovo diskusija sa argumentima ![]() Molim te prvo procitaj prvi link ("SVE" sa svim skenovima nize) pa onda ce ti valjda biti jasno o cemu pricam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Postao sam svoj odgovor 22 minute nakon tebe, što znači da sam imao vremena pogledati linkove i više puta (što i jesam napravio) ne bih li shvatio što mi želiš reći. Ako mi želiš sugerirati da su cijene high-end hifi opreme preplaćene i da se mogu nabaviti i mnogo jeftinije. To već znam i potpuno se slažem s tobom. Ne vidim kakve to previše ima veze s tim što sam čovjeku dao nekoliko primjera kako sa vrednuje takva oprema na mainstream tržištu. Možda sam to nejasno postavio pa si zaključio da mislim da se te stvari uopće ne mogu nabaviti jeftinije. Ne krivim te. Ono što nisam razumio je kada govoriš o cijenama "preko bare". Kada sam ja rekao išta u svezi toga? (možda i jesam ali se ne sjećam) |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
Tu je negdje sa mojim Sony-em. Mogao bih reći da je moj Sony kvalitativno bolji, ali i to je nebitno... sve je to low-end. Čak su i Rotel i NAD low-endovi, kod kojih samo najjači modeli nečemu služe u konkretnom hifiju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Junior Member
|
b&w 602 mislim da je za to pojacalo prelos zvucnik 603 ili da je barem 604, tu ce se osjetit razlika, a ne u pojacalu. Tapravo tek mozda sa 603/604 mozes pocet zamjecivat razlike u finesama pojacala
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dobra fora... Uz sve poštovanje prema osobnim afinitetima u zvuku, nikako ne možeš reći da je 602 loš zvučnik, pogotovo ako ga stavljaš u kontekst sa Yamaha pojačalom. To je odličan zvučnik, vjerojatno najbolji u svojoj klasi (i najskuplji). Zahtjevan je za pojačalom (Yamaha mu sigurno nije dosta, pa vjerojatno ti iz tog čitaš da je 602 loš), ima rasplesane visoke tonove koji se unose u facu (još jedan razlog zašto trebaju jaku amplifikaciju) i zahtjevni su u prostornom smislu. No da su loši - nemoj me nasmijavati. Loši su u tom pogledu što su kompromisno izvedeni "ispod haube", s lošijom skretnicom i unutarnjom konstrukcijom, no morali su na nečemu štedjeti jer bi inače morao biti puno skuplji - naime radi se o modelu sa vrhunskim jedinicama. I samo da na kraju napomenem kako moj frend ima modificirane 602, sa riješenim stvarima ispod haube. Trenutno ga jedino Parasound pre/amp kombinacija zadovoljava. To što ne voliš Bowers zvuk - tvoja stvar - ne vole ga mnogi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
Krivo si me shvatio.. Nisam ja reko da ti zvucnici ne valjaju.. reko sam da nisu toliko dobri da bi se primjetila na njima zazlika izmedju pojacala klase yamahe i onik 2000 eura skupljih.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
|
Citiraj:
Primjetilo bi se itekako. Ta Yamaha je za klasu niže od tih Bowersa, ali nije u tome problem, negu u tome što bi na njima bez problema čuo pojačalo više klase. 2000 eura skuplje? Ti ni znaš o kakvoj opremi govoriš... na takvoj opremi ti Bowersi bi se raspjevali samo tako, e baš na njima bi vidio enormnu razliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
|
evo ja sam ovo piknuo za 3k kn used... ![]() 80w u a klasi 8ohma, naravno selektor postoji i za ab klasu. 500w max power consumption (veličinu trafoa neću komentirat)... sumnjam da bi moglo doć do clippinga. zvučnici su jpw 91db osjetljivi i onak (seljački rečeno) nisam išao preko 30 (skala je do 100), a živim u kući i često se metallica s&m nađe u ladici. nije high-end, ali i ovo mi je preskupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
Bruno, provjeri ima li tvoja Yamaha ovakav ustroj... ![]() Konstrukcija izgleda dosta dobro i kvalitetno, no nešto su mi minijaturni kapacitori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Junior Member
|
Vrlo slično ovom, sad mi se ne da otvarat da ga slikam, al ima i teksta, šteta kaj s etrafo ne vidi..(Ovo je prvi model iznad po snazi) http://www.tnt-audio.com/ampli/yamaha592_e.html Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Jel možda slična konstrukcija ovome (gledaj na hladnjake i položaj trafoa u lijevom kutu)?: ![]() Nadam se da se dovoljno vidi kroz rešetku... inače to je moj Sony, koji je tu negdje u klasi s tvojom Yamahom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|