|
![]() |
#29342 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mi ih delamo ovak Univerzalno brašno + corn starch origano seasoning salt crvena paprika sol papar cumin u to ih uvaljaš i onda ih prelijemo biljnim uljem (ne previše, tek toliko da brašno popije ulje a da ne budu ljepljivi) U peć na 7-9 minuta I nakon toga u deepfry
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29346 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Jesi pročitao do kraja?
![]() |
#29347 |
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29348 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Mmmmm tortilje, obožavam. Da i nisu sve kupovne dobre. A jesi ih čime premazao prije punjenja? Ja sam danas radila pizzu, a dragi je bio kod susjeda na grahu ![]() I napravila sam dizani kolač od sira ![]()
![]() |
#29350 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ufffff, mislim da bi se ja mogao polako joinat Žderonjama... Danas je svinjica bila velikodušna i bila je za pečenje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29351 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovo je prestrašno! Faking el ![]() Suste kak mesina zgleda ![]()
![]() |
#29352 |
Moderator
|
Zaludio nas KFC piletinom. Jučer uzeli kilu krilaca bez špica i bjelo meso pa će danas za ručak biti "homemade HOT kentucky strips and wings". Pošto ih radimo drugi put pokušat će mo ih još malo usavršiti. Za početak će piletina biti dva sata namočena u mlijeku. Bit će malo drugačiji pristup prilikom začinjavanja sa začinima i ljutom paprikom. Prilikom paniranja u jaja će mo uz malo mlijeka staviti i malo brašna i mrvu praška za pecivo pa tek onda u krušne mrvice. Iako u orginalu ih paniraju samo u brašnu, ali kaj Ameri znaju kaj je dobro. Nije bit u piletini nego hrskava korica na piletini. ![]()
![]() |
#29353 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas The nedjeljni ručak mog djetinjstva: dinstana riža, pohano meso i zelena salata Za desert - crumble od jabuka ![]()
![]() |
#29354 |
Registered User
|
![]() |
#29356 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
usavršio sam kineski lonac... nešto ko bosanski lonac, samo je kineski ![]() daklem prvo narezat meso na sitnije kockice, ja sam sada imao pileća prsa, pureće krmiće i svinjske krmiće (fino prošarane), nakon toga u posudu sa uljem, soja sosom, wok kotany začinom i jednim limunom. to onda ostavit sa strane sat-dva dok se sve ostalo reže. od ostalog sam imao cijeli manji poriluk na trakice, 2-3 mlada luka isto tako kompletne na kolutiće/trakice i onda to na ulje (nemam neko azijsko jer su sukupi u tri vražja qraca), mrvicu soli i malo više sojinog sosa te ribanog svježeg đumbira (ne previše!)... kad to nit ne povene nego se samo ugrije onda sam bacio 4 vrste gljiva (šitake, šampinjoni, smeđi šampinjoni i bukovače) pa kada se to samo ugrije i sve skupa prožme nutra ide meso s pacom (nemojte ništa više soliti to je već super slano). kada meso zgubi crvenu boju, podlijem sa malo vode i tak poklopljeno pustim da zakuha sve skupa, nakon toga odklop, miješanje i dodavanje vode da sve prekrije i nutra idemo sa šenonom na komade veličine mesa (koliko se može) i onda sa isto takvim komadima nekakih mahuna, opet sve podlit sa vodom da se pokrije i to je zadnja voda koja ide nutra. sad ide balansiranje okusa kojeg radim sa đumbirom, soja sosom i samo maaaaaalo (ravna čajna žlica) chinese 5spices (hvala laci još jednom!) jer je iznimno aromatično, ali bez toga ovo jelo gubi smisao. dok to sve se ukuhava sa strane stavim u cjediljku buksu ukiseljenog bambusa i raznog azijskog povrća (chop suey, spar) u kojem ima stvarno svega i svačega ili može klice soje ili graha + bambus i sl... uglavnom ocijedim dvije pikse kiselog razno-azijskog povrća i probam sve pa posolim po potrebi da puste još vode dolje u "kiselini" di su bili (makar to nije skoro uopće kiselo). daljnje zalijevanje je upravo sa tom vodom u kojoj je bilo povrće, sve nutra i pustiti da lagano zakrčka. to povrće dodam jedno par minuta prije nego što dodam noodlse (4-5) i onda noodlsi nutra na još jedno 2-3 minute, zgasim plin, šaka staklenih rezanaca, na jaaaaako sitno narezana dva mlada luka i poklopim do serviranja. poslužiti sa jedno 200ak kn manje na tekućem i puno ljubavi ![]() inače ovo je slika u fazi nastajanja, na kraju je to onako baš klasično kineski smeđkasta voda koja u biti nije gusta, ali je nema previše i to je sve bogato ono sa svime i toliko fino da ti pamet stane... može amdejac potvrditi, ali ovo je jedno 3 puta bolja verzija iskreno. napravio sam u loncu od jedno 8l, jeli smo sinoć punac, punica i ja i danas opet kao predjelo za ručak i ostalo je brat-brato ispod pola lonca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29358 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#29360 |
Registered User
|
Ah da, baš vraća u djetinjstvo. Ja sam obožavala pikabeline sladolede i ledolinu ![]() Danas za ručak krumpir gulaš s mesnim okruglicama. Dinsta se luk, pa na to malene kuglice faširanog, kad se lagano zapeče doda se mrkva, par minuta se dinsta, pa se ubaci krumpir začinjen vegetom i crvenom paprikom. Nakon par minuta ubaciti dobro opranu rižu i skuhati do kraja. Podlijevati s vodom dok se ne dobije željena gustoća...i to bi bilo to ![]() syss - obožavam šenon ![]()
![]() |
#29361 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Danas sam za ručak papal nekakvog konzumovog janjca iz pečnice...nije ni blizu pravom na ražnju al za kog je...dobro je ![]() Za večeru sam ubio sira vrhnja paprike gore,slavonskih kobasica i luka kaj je ostal od janka...sad mogu lagano na temu o filmovima i u nirvanu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29362 |
Moderator
|
![]() |
#29363 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo i par slikica...bilo je fenomenalno! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29366 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
jucer bilo dosadno navecer pa sam skoknuo do konzuma po rebrica, ideja je bila ameriken stajli honey glazed ribs, nisam nikad to radio u zivotu a posto ne volim citat recepte sve je bila improvizacija, glazura je bila sklepana od meda, smedjeg secera, aceta, crni papar i cesnjak cvrljilo se jedno cuku i 45 na 180 a onda sam 10min zadnjih otvoril foliju da se malo kozica iskaramelizira i posipal sa sitno vlasca, rezultat je bil fenomenalan, meso se odvajalo od kosti, evo par fotki http://imageshack.com/a/img196/9678/trgy.jpg http://imageshack.com/a/img28/8495/bj7h.jpg http://imageshack.com/a/img21/4923/0w7x.jpg ak neko radi nes slicno zanima me glazura, cura se davila u tom al nisam smel stavit ljute paprike jer ona ne voli ljuto :-s |
![]() |
![]() |
![]() |
#29369 |
Guest
|
nije vino nije voda to je traubisoda ![]() |
![]() |
![]() |
#29370 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005