|
![]() |
#29311 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29312 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
razlikuju se ko sijalica i žarulja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29313 |
Moderator
|
velim ti... javim još za ovu ljutenicu kakva je pošto brijem da nisam vidio k plus pandan danas u konzumu, a možda i ima u većima. inače tamo na njihovom sajtu (mama) stoje hrvacki partneri - plodine, mercator, konzum... a u konzumu ih nema kao takove jel nego kao k plus ![]() ima kupovat istu stvar jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29319 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() edit: @adaksinjo... hahahah evo to samo mogu reć ![]() podravka prvo nema šta tražit dok ima vitaminke, a ona je pak popušila debelo imho od ovog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29320 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() a ne vjerujem, ovaj ima drukčiji sastav od većine industrijskih a i domaćih (za razliku od podravkinog nema octa, rajčice, šećera i sličnih nepotrebnih sastojaka), a čitam na njihovoj stranici da je stvar u paprici karakterističnoj za to podneblje |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29321 |
Moderator
|
pa baš sam na to ciljao... gle ono oke industrijski i "industrijski" imaju razlike, ako je jedan rađen na masovki, ali ganja sastojke iz različitih podneblja upravo zbog razlika klime i slično onda to liči na dobru priču. mislim priča je priča naravno, ali na kraju svega osjetim da se radi o vrhunskom proizvodu i naravno takav mora koštati duplo više od svega ostaloga, ali hebiga ja sam spreman to platiti ako sam zadovoljan ![]() mislim sam sebi sam već ko neki ambasador te mk firme, ali - paprika, patliđan, ulje, morska sol. to je to. nema dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29322 |
Registered User
|
Da, u biti bi to moglo bit analogno paškom siru. Specifična i aromatična vegetacija na otoku u kombinaciji soli koju bura nanosi tijekom zime i dobiješ ishranu kakvu imaju samo ovce na Pagu, što završi karakterističnim okusom sira i tu onda i male obiteljske sirane i Paška sirana imaju isti ili gotovo isti proizvod. Tko bi rekao da će se K plus proizvod smatrat delicijom samo takvom kraj Vitaminke i ostalih brandova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29323 |
Moderator
|
pa upravo to... netko ako misli kontinentalno da može parirati sa ovčijim ili pol/pol sirem naspram nekog paškog koji je ono stvarno paški (što se naravno može nać u shop centrima ali je skupo), se gadno, ali debelo gadno vara ![]() pazi ovo... inače volim interspar i tamo mesnicu i ribarnicu i sve, ali sada to sve na stranu... pogledaj spar premium brand i zemi recimo njihove sardine u konzervi u maslinovom ulju, prvo to košta negdje kao i vratio-se-šime konzerve, ali to nema veze s time jer je jednostavno bolje i finije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29324 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ajvar domaci, sto jednostavniji to bolji. Bez kemijanja i elsperimentiranja i po meni takav nema konkurenciju u trgovini. Jasno sa kvalitetnim sastojcima. Danas kupio cvarke u Zagorju, 40kn pol kile i ubijam se cijeli dan. Sve gdje dodem "smrdi" po luku. Kad vec spominjes sardine. Jucer sam jeo one u crnoj limenci, nase i odlicne su. Maslinovo se osjeti taman dok se kod vecine ostalih ne osjeti skoro nist. Gust mi je bio obrisat ostatke ulja kruhom sa tanjura sto nije cest slucaj kod tih konzervi. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 23:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29325 |
Moderator
|
i gledaj sad situaciju... dakle ti imaš sastojke ono iz vrta sa nekog podneblja koje ne pogoduje patliđanu ili paprici vs. neka industrijska škvadra koja ima premium sirovinu sa kojeg meridijana južnije/sjevernije. probaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29326 |
Premium
|
Kaj se ajvara tice. Uglavnom su mi kupovni OK i imaju neki "standard" za razliku od domacih koje vise ni ne uzimam osim od onih za koje znam da necu dobit neku uljnu splacinu i kad je dobar je bez konkurencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29327 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29328 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
o bome se moze i od vrhunske robe napraviti glupost, al nakon par godina ufuravanja, potrosenih zivaca, novaca i prije svega vremena u to sve, kvaliteta dolazi sama od sebe. naravno uz konzultacije s provjereno dobrim receptima, al nije to to ako nema neki osobni štih, tipa jedno 5-6 trinidad scorpio butch-t na lonac od 30l ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29329 | ||
Moderator
|
Citiraj:
ovo kupovno što sam ja vidio po šoping centrima je strašno, ali ono stvarno kaos za bilo koje novce jer sam ja navikao na prvoklasne čvarke i ovo nije ni do koljena tome. sardine o kojima pričaš su upravo te, crna buksa, velim ti vrh kao što i sam skužio... to nema veze sa ovim "kupovnima" ali je to premium brand velikog centra i tako nešto isto ćeš platiti negdje di nije brendirano tako jedno 2-3 puta skuplje. treba nanjušiti samo... Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29330 |
Premium
|
Dobri su cvarci. Sto vise praznim zdjelu to postaju sve bolji. Malo soli i uz svaki zaloga malo luka a to na kraju bude glavica bez beda. Nije mi zal novaca za cvarke a ovi genericki se skuze jer bas tak i izgledaju. Imaju Zagorci solidne prasice i domaca klopa im je sasvim pristojna. Jedino su mi krvavice opet malo podbacile. Prve bile dobe ali nakon toga su nekak prazne a to mrzim. Vi Slavonci imate goleme prenodsti kaj se take klope tice i nije fer da mi jos trljas bolnu ranu. Ja bi dal i 100kn za pol kile cvaraka koliko sam ih se zazelio, vjerojatno i vise. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 23:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29331 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#29332 |
Registered User
|
Čvarakfest. Održan prije 3 dana, trebao ići ali nešto iskrslo pa iduće godine svakako. Svakako probam čvarke od divlje svinje koje su nudili |
![]() |
![]() |
![]() |
#29334 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ima žderanja sutra il nema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29335 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Špinat na mlijeku i jaja na oko na svinjskoj masti ![]() ![]()
![]() |
#29336 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
grah s kobasama i kruh uz malo tabasca je čak fino za pojesti ![]() al previse sam lijen da si sredim nešt normalno dok imam u špajzi nekoliko konzervi toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29339 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nekoliko puta jeo i proučavao. Pogledao net recepte. Malo uključio mozak. ![]() Krilca narezao (bocice, krilko, špic) i posolio. 20 dkg glatkog brašna, malo soli, papra, žličica vegete, crvena paprika, ljuta paprika i mrvičak češnjaka u prahu. Krila ubacio u plastičnu kutiju s poklopcem posipao brašnom poklopio i dobro protresao. Trenutno idem na klasični panir jaja i prezle. Kasnije ću isprobavat razne guste tajkove kao za palačinke sa dodatkom praška za pecivo ili sode bikarbone da se napuhne i da bude hrskavo kao crispy. Neznam da li sam pogodio mješavinu brašna i začina. NISAM ŠTEDIO. ![]() ![]() Pečem u fritezi na 170 stupnjeva.
![]() |
#29340 |
Moderator
|
pa da ili ideš klasika na jaje/brašno/prezle ili na batter... bio sad to penkejk batter, beer batter ili šta već. inače odličan recept (doma mi je, nemam ga sa sobom) se dobije sa onim uljem kaj imaju na sebi srce, omegu... zanemari ![]() našao sam ga - http://www.mysolia.com/recipe/view/21 mislim nisam radio, ali čini se skroz ok pa možda ti kapne kakova nova ideja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|