|
![]() |
#17672 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Francuska kuhinja
Bio sam prošli tjedan na sl.putu u francuskoj. Oduševila me jedna večera. Aperitiv: pastis (francuska rakijica od koromača koju rijediš vodom) nekakva paštetica od maslina koju mažeš na dvopek i grickaš uz pijuckanje.Fora Predjelo: gušća pašteta i nekakva frigana kapula sa nekakvom slatkastom smjesom koja se opet maže na zapečeni kruh, i onda to zalivaš sa crnim vinom berba 2003. Izvanredna kombinacija boja i okusa Glavno jelo: meso sa roštilja (ajed nije baš striktno francusko) sa raznim povrćem kao prilogom i pikantnim senfom (nije umak jer je bio onako gušći). Na komad mesa stavih malo tog senfa, što zapali laganu vatricu u ustima koju gasiš prije navedenim crnim vinom. Izvrsno Desert: nekakav njihov čokoladni kolač. Ocjena 9/10 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#17673 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17677 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Fino ![]() Ja ih obožavam pohane, samo se rastapaju u ustima ![]() Našao sam ih jedno ljeto u Metrou za nekakvu smiješnu cifru (inače su od 400 na gore smrznuta), vrijedile su još kakvih 3.5 tjedna pa zato niža cijena-dva paketa od kilu i nešto...danima sam se ubijao ![]() Danas jubilarni treći dan za redom bažul, zelje i buncek ![]()
![]() |
#17679 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Od starog kolega radi u mesnici, valjda nas jako voli ![]() http://www.pohrani.com/?1E/Jp/33n3BELy/dsc00356.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#17680 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17681 |
Premium
|
Nije, nije, to sam odma provjerio :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#17682 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17683 |
Premium
|
Mogo si to s Vistom radit, šteta XP-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17684 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Jezici su ok. ![]()
![]() |
![]() |
#17686 |
Premium
|
Ne znam šta je prezvuršt - mislim da je švargl, tako kažemo u Slavoniji. Meni isto nije baš neki. Evo upravo sam probo sušeni jezik i dobar je... ...a sad se idem ubit. ![]() http://www.pohrani.com/f/1r/rU/9WXPYp6/dsc00283.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#17687 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17688 |
Premium
|
A doći će mi neki dalmoši u goste, pa da se lakše asimiliraju. Večeras je festival tamburaške glazbe u Požegi, ako je ko u prolazu nek navrati na kulen i gemišt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17689 |
Super Moderators
|
Da, i kupio sam ga za punicu koja je slavonka-tak svejedno da li veliš prezvuršt, tlačenica ili švargl...ona nije htjela komentirat a bogme ni pes jest ![]() Danas nakon tri dana bažula i zelja-bolognese i za promjenu ne špageti nego one male spiralice ![]()
![]() |
#17690 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ufff, tijesto sam zamjesio, do tekme ce pizza bit gotova, cool se hladi. ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17691 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kod mene se sprema zimnica. Radimo Pinđur (slično ajvaru, ali meni bolje zbog češnjaka) od 14 kg paprike i 6 kg paradajza. Ove godine je rog crvena paprika bagatela. Ima je u Kauflandu prekrasne po 4,99 kn/kg. Odlična za sve vrste ajvara ili ako si netko sprema pečenu sa češnjakom i uljem u škrinju.
![]() |
#17692 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
stara slaže pohanu piletinu i pohane patliđane (ja to ne jedem) ![]() složil sam umak: zdinstaš glavicu luka na to bacim dve paprike nakon kaj se sve to fino speče kolko tolko na to bacim vrhnje za kuhanje ![]() rezime: pohana piletina, pire, ovaj umak i koja hladna pivica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17693 |
Premium
|
Pravio sam jučer cijeli dan ajvar. Od 30kg paprike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17694 |
Super Moderators
|
Ja sam još noćas nasolio patku, kad bude gotova na toj masti mlinci i šalata od friškog zelja ![]()
![]() |
#17695 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17697 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Svaki pravi Žderonja mora tu i tamo pročistit krvotok, tako da je jučer na meniju bilo: jabuke - domaće kruške - domaće šljive - domaće grožđe bilo - domaće grožđe crno - domaće smokve bile - domaće smokve crne - domaće banane ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17698 |
Super Moderators
|
Pa, sa tim možeš samo crijeva pročistit...i to brzo ![]()
![]() |
#17700 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Vratio sam se u kolotečinu. Ponedjeljak je, a ja sam doma pa sam iz dosade napravio burek od 2 kg. ![]() Upravo se peče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|