|
![]() |
#3931 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
peče se...
Peče se lijep komad kajzerflajša a poslije ide vratina. Evo dokaza: ![]()
![]() |
#3932 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
...upravo sam zavrsila kokos šnite...sad se hlade na balkonu ![]() ...i dok cekam da ih mogu namazati kremom od cokolade klopam razeni kruh i sir...i pijuckam kavicu... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3933 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() ti buš hmrla od te kavice..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa, kad je degustacija kolača??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3934 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
ja cijeli dan uzivam u pecenju pecenice na raznju i korpicama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Jedno za žderonje: ja jako volim jest bolonjeze i sad mene zanima: Zašto onaj dio kojeg stavim u tanjur je ok za jest, a onaj koji ostane u padeli i pari se dok jedem uvijek onako gorkog okusa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3936 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Ja se mucim sa pitom od sira i bundeva jerbo ove riblje stvari i nevolim!!!!
![]() |
#3937 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3938 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3940 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Da kaj češ na post jesti vratetinu ili svinjetinu, janjetinu ili neku drugu mesetinu! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3941 |
Premium
|
Post??? Šta je to??? ![]()
![]() |
#3942 |
driver
|
Oduvijek je u Hrvata bil običaj da mala deca ne poste a stariji mogu mrsiti nakon što odzvoni večernja, tj. u 18 sati. Zbog tog starog običaja, a i ne samo zbog njega, već što sam gladan, upravo se spremam narezati sljedeće : pečeni kajzerflajš, hladni, s onim magičnim kockicama pečene kože s gornje strane... pečenu vratinu, pacanu dva dana s začinima a kao predjelo kuhana govedina s hrenom. Naravno, govedska juha s žutom mrkvom a uz meso su mlinci na masti od pečenja i rajnglek francuske. Dobar tek i svima želim sretan Božić i najte se prežderavati...
![]() |
#3944 |
driver
|
Ponekad ima žute mrkve za kupiti na Dolcu a ja je koristim iz vlastitog uzgoja. Godišnje potrošimo tridesetak kila, ako ne i više. U bažulu je nenadomjestiva a često je kuhamo kao prilog mesini, umjesto krumpira. Govedska juha je s njom najbolja. Vrhunski prilog uz ribu je kuhana u komadu na pari i začinjena maslinovim uljem i češnjakom. Šteta što je mlađi forumaši - žderonje ne poznaju...
![]() |
#3945 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Mi i Istri smo po pitanju hedonizma u klincu ....Jučer sam morao postiti i još za kaznu spremati žderačinu za nas 6 ( tri para ) . Imao sam jednog brancina ( vlastiti ulov )oko 3,5 ili 4 kg ispod peke , sa krumpirima .Mučio sam se više od 4 sata za vatru spremit i ispeći to , a šta je najgore ribu baš i ne volim , valjda zato šta je imam previše .......I šta je još gore , morao sam i krumpira ići izvadit ... Otkrila susjeda da su ga slabo pobrali ( ostalo ga je dosta u zemlji ) , isčupala par komada i našla mladog krumpira ... Klinci se popalili , i odi vadit . Srećom barem nisam bio žedan .... Chardonnay od Ravaglica je bio goooood. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3946 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam se vrnul sa izleta do punice, maznuli smo klasičnu sominu na šnite uvaljanoga u kukuruzno brašno, krumpač salatu... Alji-morao sam isprobati da li mali pu-ajcek vrijedi zajebancije pečenja za novu pa je 23-ćeg pala generalna proba ![]() Nakon ispečene i pojedene četvrtine-zaključili smo da može proći... Danas klasika-juhica, zigorska purica+mlinci Svim Žderonjama sretan i blagoslovljen Božić, pun stol i Peptoran u pričuvi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3949 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
@amd kaj buš zduro na tak laganoj hrani ![]()
![]() |
![]() |
#3950 |
Moderator
|
Navodno ima dobre hrane. Ima svinjetine i piletine sa nekakvim ljutim umacima. Prilog je riža i to mi odgovara. Ali niko mi nezna objasnit kaj da uzmem. Mislim da se ne zahebem i uzmem nekaj kaj mi ne valja pa da ostanem gladan.
![]() |
#3951 |
Super Moderators
|
Ja već dugo nisam bio na kineskoj hrani, probao sam patku, nekakvu svinjetinu sa povrćem, neku finu juhu od kakti plodova mora...nije bilo loše. Sake je bio mlako-odvratan, žene su probale ružino vino (izjavile su da je bljak ![]() Raspitaj se na newsima tko je bio u tom restoranu, kakva je klopa i kaj treba izbjegavati. Na kojim grupama trebaš pitati znaš-vidio sam te da postaš na njima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
driver
|
Ako ti već odgovor nije zakasnio; uzmi meso koje inače voliš a nudi se obično svinjetina,junetina, piletina i patka. Uz to idu ili kiselo-slatkasti ili kiselo-ljuti umaci s puno povrća,i to paprike, luka i mrkve. Krumpira nema. Ja obično uzmem jelo koje se zove 8 blaga tj. navedene 4 vrste mesa s 4 vrste povrća uz dodatak mu-err gljiva (nešto slično našim crnim trubačama). To jelo je ljutkasto i za moj ukus odlično. Također je dobro svako jelo u kombinaciji meso-povrće. Patka je odlična u svim kombinacijama a ti traži pečenu cijelu s prilogom od povrća i riže. Začini su tipični kineski no ublažene ljutine tj. sva je hrana europeizirana do mjere da je mi možemo jesti. Pivo im je bez veze pa se drži vina ili žuje. Ribe, rakove i školjke ne preporučam jer su spravljeni u kombinaciji začina i povrća koje nama, naviklima na gradele i buzaru, ne idu u tek. Dobar tek.
![]() |
#3953 |
Moderator
|
Za 8 blaga mi je pričao frend da je odlično i da se dobro najedeš. Nema kruha, ali da dobiješ nekakvu rižu sa jajima i tim umacima. Da li je netko jeo piletinu u slatko kiselom umaku i kakav prilog ide uz to. Na klopu idem tek četvrtak ili petak, nije još definirano 100%.
![]() |
#3954 |
Super Moderators
|
Trebala bi delegacija Žderonja obići dotični ugostiteljski objekt i provjeriti situaciju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3955 |
mrzi zimu
|
...samo sam jednom jela u kineskom restoranu (ne u zagrebu,u Bremenu ![]() ![]() a efo sto smo danas klopali: govedska juhica, sarma, pecena teletina i krumpir ispod peke, zelena salata, francuska salata i salata od pecene paprike...i naravno kolaci... ![]()
Destruction leads to a very rough road But it also breeds creation RHCP Zadnje izmijenjeno od: flare. 26.12.2005. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3957 |
Super Moderators
|
Danas pileća jetrica (dao mi je Mitzek ideju) u lovačkom umaku sa kiselim vrhnjem i domaći njoki ![]() To je ipak malo "na žlicu", da se škemba oporavi malo od puste mesine. I naravno-službeno piće Žderonja...hladna Žuja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3959 | |
mrzi zimu
|
Citiraj:
lol, davno je to bilo kad sam bila u kineskom restoranu tako da se bas ne sjecam najbolje svih jela...ali znam da smo jeli flambiranu patku u umaku od naranče, onda nekakvu piletinu sa kikirikijem i bambusovim mladicama...pa neke spagete s mahunama i jos nekim povrcem...i vise ne sjecam...sori ![]() sve u svemu...nije mi bilo lose... ![]() sad pijem kavu i jedem sendvic s mortadelom... a za rucak ce biti sarma ![]()
![]() |
![]() |
#3960 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Moja iskustva sa nacionalnim restoranima su takva da me više neće vidjeti. Svaki puta sam izašao sa bolovima u želucu koje su kasnije pratile teške žgaravice. Nije moj odjetljivi želuček navikao na te papazijanije. Čokolada s mesom, jagode s povrčem, slano i slatko, kiselo i gorko, neukusno i odvratno i sl. kombinacije mi ne odgovaraju nikako. Držim se ja tradicionalnih hrvatskih jela s ponekom primjesom stranih. Od flambirane patke sa narančom mi je daleko draža purica s mlincima (TM) naturale i kulen sa svojom rodbinom. Da ne bi zaboravio dalmatince, još i češnjak sa blitvom i krumpirom, ili istrijanske njoke (istrijanske je ključna riječ), kao i pršut (fali mi naglasak da budem precizan - istrijanski),, itd.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|