|
![]() |
#34861 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ma sve ok, ako si tamo i dobra ti je pizza. Druga je stvar ako si u tom kraju i želiš otići negdje na pizzu, čini mi se da je sve ovo drugo kaj je AMD naveo bolji izbor od oro goro
![]() |
#34862 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34864 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34865 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
savjetodavna sluzba zakasnila, ali je svejedno ispalo bolje od ocekivanog. 40min na 180 u foliji, dodan krumpir i mrkva pa 20min na 200 bez folije. zadnjih 5min premazano otrovom napravljenim od paradajz sosa, meda, secera, maslaca i chillija, okrenuto i premazano s druge strane. dakle sasvim slucajno sam skoro slijedio tvoj recept ![]() solo sam se ubio u pol kile krumpira i 800g rebrica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34869 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#34870 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Danas probao kebab iz Hot & Fresha. Moram priznati da me ugodno iznenadio. Lijepa količina mesa, dobar umak i za mene jako bitno - odlično zapakiran. ![]() Zadnji put dok sam jeo kebab paradajz mi je završio u rukavu. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34871 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() 😋😋 Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#34873 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nemam-ideje umak sa ostacima po kući i tijesto ![]() ![]() - pola slavonskog adidasa, pola bosanskog dimljenog sapunara ![]() - narezani poriluk sa maslacem i portobello šampinjoni na krupne komade isjeckani ![]() - dva starija domaća paradajza skoro za otpis, gore zarezani da se lakše ogule i bačeni na par minuta u vrelu vodu koja čeka tijesto (neće joj ništa biti), iz vrele vode ih bacim samo u ovu kantu hladne vode i ogulim in no time... win-win ![]() - grubo isjeckani i već lagano ohlađeni ![]() - nakon vađenja paradajza i ključanja vode dodana samo sol, ugrubo iscijeđeno i vraćeno natrag na posudu (od nekog sam maznuo tu foru s telke) jer onda se cijedi još malo tekućine u toplu posudu, dio ispari, dio ostane i na kraju se fino poveže sa tijestom (škrob maltene)... tu sam se zajebo jer sam trebao kasnije to raditi kako bi se bolje umak primio za tijesto ![]() - na zapečeni špek bačen poriluk sa maslacem i par kapi vode i sitno soli da poriluk malo opusti, a i da se spriječi daljnje prženje... ali tu sam se zajebo ponovo - trebao sam hrskavi špek izvaditi sa strane i raditi samo na masnoći, a špek vratiti na kraju da bi imao hrskavu teksturu u saftu ![]() - ubačene gljive, još malo soli po njima i mljevenog papra, poklopiti da gljive puste vodu ![]() - sa paradajzom također zaustavljeno dinstanje i dodan peršin ![]() - done... parmezan mi se nije dao ribat jer je bilo 2h ujutro i samo sam htio žderat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34874 |
Premium
|
Evo i mene s jednom brzim ljetnim jelom. Nazvat cu ga : "pristojno jelo za pametne i knjiske ljude koji i sendvic jedu sa vilicom i nozem" ![]() Na brzaka preprzit pileca il pureca prsa(marinirat u medu,tabasku,bademima ,da imam doma konvektomat susio bi to na 60 c 45min, ak nemate to, moze sam preprzit bez gluposti,samo soli malo). Meseko na stranu, povrce u tavicu. Posolitu tikvicu,papriku,sampace preprzit di se meso peklo(napravit romboidne zareze tak da izgleda ko da se peklo na grillu,al i da toplina sto prije dodje do centra,poanta je da se sve sto krace termicki obraduje). Sa strane narezat luk i paradajz, kao salamu,sto tanje moguce(rezati s mokrim nozem za rezat kruh). E sad, vratit u tavicu povrce, prekrit poklopcem i njezno protrest, da se okusi malo rasporede, fakat njezno,ak se povrce raspada, njezno,njeznije.. Ovo inace ja volim radit ,al je totalno opcionalno, stostirat snitu kruha(napravit lijepu kocku),ak nemate toster pri ruci: kap ulja na tavu,nac tanjur koji taman obrubljuje tavicu i stisnut jako(krpu prek tanjura da se ne opecete, s vrhom noza okretat tanjur, btw, keramika nece puknut jedino ak nije ekstremna promjena temperature). E sad ide modeliranje, na dno tost da upija sve fine sokice(il ak ne volite, pocnite s mesom), pa meso,pa malo paradajza,par krugica luka,paprike,sampaca,tikvice kao tortu,kat po kat, na vrhu bacit saku rikole(ciljaj di je hladnije). Na kraju flisnut redukciju aceta balzamica, onak neuredno, ko slikar s kistom. Nema nikakvih pravila, ak nekaj ne volite, izbacite , ak nekaj volite,ubacite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34875 |
Moderator
|
zvuči mi malo prezdravo ![]() inače po mom guštu bi tu sjela pačja prsa "na suho" ko budali šamar i onda sve napraviti na toj masnoći... sastojci i priprema su korektni skroz, pretpostavljam da su paradajz i luk (ljutika bi tu sjajno došla recimo) sirovi + (makar nije sezona) rotkvica mi pada na pamet ili daikon kao svježina i kontrast u slučaju pačetine. p.s. ne treba ti mokar rebrasti nož za tanko rezanje, treba ti propisni i naoštren nož ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34877 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#34878 | |
Premium
|
Citiraj:
Srecom, suseda ima acc na silkroadu, 9 bitcoina kasnije , zvon na vrata i stigo paket, rastranciro,razbacao kosti u 7 razlicitih kvartova. Sacuvao karabajke skupa s batcicima za pohu(moje omiljeno jelo,klasicno,bez prekakavanja(sezam i kaj ja znam u prezle), mos mi odojagnjetinu s kavjarom ponudit, seljo u meni najvise voli prstima zagrist socnu,lagano premasnu karabaju,jos da zdravlje da,svaki dan bi to mogo jest). Hebiga,bakina skola. A kaj se noza tice(to je sam jedna opcija vise, od viska ideja glava ne boli), je, al opet , vecina ljudi doma ima vise manje tupe nozeve ,a ovo je jedan jednostavan nacin za nekog ko nije u tom da nareze na flispapir snite bez da ima Globalov noz. Budem jednom tjedno(bez gare, ovisi kak ce mi se dat) puknuo jedan recept. Pravila: 90% sansi da sve sastojke vec ima bilo tko doma i da priprema nije duza od 15-20min. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34879 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#34880 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() inače evo nešto nepretenciozno, a svima dostupno... moje omiljeno pohano meso je otkošteni karabatak uvaljan u panko mrvice. probaj i nećeš se vraćati prezlama ili koja god abrazivna sredstva koristiš ![]() moram se nadovezati na noževe... jedan (1) je dovoljan za sve, samo da se pazi i mazi na njega i redovno brusi. hrana ide ko po špagi... možda početni ulog od tipa soma kn zvuči kao nešto sumanuto, ali to je jedna od onih stvari koje si stvarno kupio za čitav život. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34882 |
Premium
|
Panko je slabo drobljene mrve od bijelog od kruha(nisam 100% al mislim da i riza tam negdje igra ulogu), ja ih osobno ne volim jer imam predivan polip na zadnjici(pa dobim musku mjesecnicu na wcu), ak je dobro napravljen mos se porezat na njega. Ja sam ga koristio u piplsu 2007 za kozice piletina mix. Da nemam situaciju na svojoj strznjem dijelu slozio bi se s kolegom |
![]() |
![]() |
![]() |
#34884 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: nick praskaton. 16.08.2016. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34885 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34887 |
Premium
|
Ja sam radio u Malinskoj tam negdje oko 2003,restac she zvao Adriatic. Ima I hotel s istim imenom, al nikakve konekcije. U glavnom to he bila konoba u prizemlju ogromne viletine . Malo prikrivena, u glavnom gazda he pro kuhar (di je kuhar gazda,hrana je vrh)I svako jutro je Barba dolazio direkt koce s frizom ribom is pod stola. Gazda he speko zanat u okupatorskim drzavama,ljeva ruka mu he bio cook iz Amsterdam a I garantiram DA nema frskije(sve se prodalo,a sta nije za riblji temeljac dnevno radjen ). Ak such jos tam I ask oces obilat gradele, raspitaj se. 0rada,brancin, zubatac, skampi,sampjer, sjecam se imali smo jednog jastoga kojeg smo zvali doberman(ja ga na uzicu I u setnju,ono instant maskota ) ,djubre je imalo 6-7kg. Name kraju smo game prodali talijanima za nekih +300-400$(sto he u biti bilo povoljno jer se 6 ljudi natrpalo I podjelili racun). Tam sam se naucio jest zive skampe koje bi ubio s limunom . U gl. ak jos uvijek to radi neces fulat. Sam provjeri Joel gazda turopljac Dragec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34888 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
U centru Malinske kada se ide šetnicom, s lijeve strane za 50m ako se gleda prema moru imaš dobre velike hamburgere, 18kn. Na raskrižju prema Šilu imaš konobu Šantek, doduše ona je skuplja. A vjerujem da se od 2003 puno promijenilo.
![]() |
#34889 |
Moderator
|
![]() - doručak šampijona jaja z lukom, odlične s budget pileće/pureće hrenovke (prek 90% mesa je u njima, pack of 3 velike nekih 6kn) i mešana salata ![]() - the family... rebra sam premazao sa onim vegeta tekućim pikant umakom i ispalo je fakat odlično, meso sam jedino nasolio prije ![]() - gosp. meso je dobio kapicu za malo dimljenja (btw. ostalo je nakon večere u poklopljenoj buksi van frižidera i kožica je bila hrskava iduću večer) ![]() - domaće povrtne komponente, a ovo bijelo tko prepoznaje mogu samo reč GO TIME... kasnije malo na samu rešetku bez folije da dobije štrafte ![]() - nakon žderanja na kupanac ![]() - doma dočekan sa zadnjom ergelom sa čiova... med & mlijeko u obliku paradajza ![]() eto kad ja moram sa godišnjeg dolazit da oživim svetu temu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34890 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Eto, bi ja, ali sam mislio da ću se sam sa sobom dopisivati ![]() Fino sve izgleda ![]() Gdje je to bio kupanac?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|