| 
 | |||||||||||
|  02.10.2005., 13:09 | #3391 | 
| mrzi zimu Datum registracije: Dec 2004 Lokacija: behind blue eyes 
				 | ...mi danas idemo na klopicu u pivnicu :clap:  ...ja tamo obozavam ona njihova peciva...i pivo, naravno... a za desert sam ispekla kolace od visnja s rumom i kremom od pudinga od vanilije... :burn: 
				__________________ Destruction leads to a very rough road But it also breeds creation RHCP | 
|   |   | 
|  03.10.2005., 15:55 | #3392 | 
| Super Moderators Datum registracije: May 2002 Lokacija: Zg 
				 | Ja sam mislio danas ostatak krmića (koje sam jučer pekao u komadu), sok od pečenja po njima i pire krompir...ali avaj...   Išao sam samo malo čupnuti komadić mesa i....ovaj...entropija na djelu u Žderonjskoj kuhinji   Vrag mater, kaj bum sad za ručak???  | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  03.10.2005., 16:14 | #3393 | |
| Moderator Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Kuća 
				 | Citiraj: 
   Ja sam za doručak jel ostatke od jučerašnje večere. Riža sa saftom od špeka, kobasica lagano šarf i mala konzervica koruze i graška. Zmješano u zdjeli i podgrijano u mikrovalki. Na ručak sam išel kod mame (večinom ostaci od jučer): Goveđa juhica, pečena purica, mlinci, pomfri, dinstane lisičke sa jajima i zelena salata. Naravno od svega po malo, onak žderonjski.   A oko 17:00 kad dojde žena s posla bumo jeli grah s kobasicama, isto je lagano šarf. Ak si još gladen moreš navrnuti k meni na bažul. 
				__________________ | |
|   |   | 
|  03.10.2005., 16:25 | #3394 | |
				 | Citiraj: 
  Vidiš, vidiš-dugo već nisam radio puricu i mlince...baš bi mogao jedan dan. Mislim-može i kakva patkica, ne mora biti purica. Ili guska   A ostatke bažula sam i ja upravo uzvadio iz frića, valjda je još dobar   Budem ispekel i dvije-tri kranjske u tavici, onak reš, malo kuruznog kruha i blagih (tak bar piše  ) feferona... Moram pod hitno u nabavku jednog malog pu-ajceka, sve sam sredio kaj je bilo u škrinji.  | |
|   |   | 
|  03.10.2005., 16:46 | #3395 | 
				 | ...krmići pečeni u umaku od paradajza i paprike s chjlijem i dinstana riža... to smo danas klopali  
				__________________ Destruction leads to a very rough road But it also breeds creation RHCP | 
|   |   | 
|  04.10.2005., 15:26 | #3396 | 
				 | Danas me ulovilo za jušnim-radit ću juhicu od gljiva. Nemam friške-pa ću delat "galofak" juhicu...dvije juhe iz vrećice (od gljiva tak jasno), krumpir na kockice, suhi vrganji. Kad bude gotovo malo kopra i kiselog vrhnja. Problem je u tome kaj sam poslje takvih stvari još uvijek gladan:confused: Namjeravam jedan dan hitit u marinadu pileća krila, male boce i prsa, sa strane malo jetrica, biftek... I ispeći na roštilju   Nema ljepšeg nego po ovakvom vremenu prigrist nekaj sa roštilja  | 
|   |   | 
|  08.10.2005., 13:07 | #3397 | 
				 | ...za danas sam nabavila fine krmiće koje ću ispeć na naglo i uz to zdinstat mahune...  @jelc...daj pisi nesto  ...zamrijet ce tema  
|   |   | 
|  08.10.2005., 17:27 | #3398 | |
				 | Citiraj: 
 Sinoć-sir+vrhnje+špek Probao sam ono "vrhnje za sir" (Vindija) i ugodno sam iznenađen.  | |
|   |   | 
|  08.10.2005., 19:38 | #3399 | 
| Premium Datum registracije: Jul 2005 Lokacija: zagreb 
				 | jaaao, pa ja nisam ni vidio ovaj dio foruma! DANAS; Pire krumpir sa zeljem i svinjetina na tavici : nuts : : nuts : : nuts : kolko imaš godina jelc. ja 15 i mislio sam da si ti oko 20-25 a oonda vidim ovaj dio foruma i skužim da ti djecu imaš...  
				__________________   | 
|   |   | 
|  08.10.2005., 19:46 | #3400 | 
| Banned Datum registracije: Mar 2005 Lokacija: HR 
				 | hmmmm, kolinje...onako pravo seljacko kolinje, cvarci, slanina (spek),kobasice itd... a tako sam se najeo da sada jedva disem od raznjica i vratine   a uz to jos ljute paprike i skunke susene par godina....di ces bolje   jel ima na forumu koga, osim mene, tko to jos radi kod kuce ili svi idete u mesnicu po komade mesa??? | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  09.10.2005., 14:36 | #3405 | 
| bacc. ing. comp. Datum registracije: Nov 2003 Lokacija: ZG 
				 | ja si napravim dorucak  1.spek bacim na tavu 2.bacim 5 jaja,narezani jeger kobase,kulena jadno 5 dkg,komadine sira, i kad se to spece onda šiknet ljutog ajvara i to pojedem s pola kruga,cjeli dan sam sit od toga | 
|   |   | 
|  09.10.2005., 15:53 | #3406 | |
| daysleeper Datum registracije: Apr 2004 Lokacija: zaprešić 
				 | Citiraj: 
       osim mesa, ofkors  al da ne budem potpuno offtopic, reći ću da sam danas imala za večeru rižoto s gljivama | |
|   |   | 
|  10.10.2005., 16:47 | #3407 | 
				 | Danas pileća jetrica (ostalo od večere) dinstana, a još razmišljam da li bi na brzinu tanjurčinu pomfača ili riže sa njima  | 
|   |   | 
|  10.10.2005., 18:50 | #3408 | 
				 | ...danas je na meniju bila prava žderonjska hrana    ...pljeskavice, ljute, naravno  ...i uz to peceni krumpir na pole, ajvar (isto domaci...ljuti) i crveno zelje na salatu ...  a za desert...mramorni kolac s rumom ...od jucer  
|   |   | 
|  11.10.2005., 00:06 | #3412 | 
				 | Ovakva spamanja po Žderonjama ubudeuće brišem-nije ovo tema o vrtiću nego o ŽDERONJAMA   Držite se teme. | 
|   |   | 
|  11.10.2005., 15:43 | #3413 | 
				 | Da se vratimo na temu-danas kockice puretine i pu-ajceka sa šampinjonima na saft i njoki   Sutra idem najdražoj punici, razmišljam o špinatu, pireu i kao prilogu dvije kilice krtog carskog mesa, onak sa zapečenom kožicom      | 
|   |   | 
|  11.10.2005., 22:17 | #3415 | 
				 | ...klopala sam pileće šnicle sa senfom  i zelenu salaticu... ...i sad razmišljam o tome sto cu sutra kuhati kad dodjem doma:confused: ...dajte mi neku ideju   i kad smo kod toga...isto razmišljam o tome da prekinemo jesti piletinu i općenito perad zbog te ptičje gripe...malo se frikam kad razmišljam o tome ...  ...ali nisam bas ni sigurna da je i to najbolje rijesenje...ah... 
|   |   | 
|  12.10.2005., 01:32 | #3416 | 
| Premium Datum registracije: Jan 2003 Lokacija: Zagreb 
				 | Upravo zavrsih veceru... Pita krumpirusha i jogurt... mljaccc... Flare... probaj punit sampinjone sirom ribanim i spekom... a od samih stapki napravi fritaju... jos ako gore bacis mrvu bosiljka.... njammm... ili eventualno krem juhicu... po Jelcovom receptu cini mi se...  
				__________________ I've gone to find myself... if I should happen to return before I get back tell myself to wait. | 
|   |   | 
|  12.10.2005., 02:06 | #3417 | 
				 | Velikeeee klobuke šampinjona nafilati sirom i šunkom i ispohati...mljac...   Stapke se mogu blanširati i zamrznuti za juhu ili nekaj drugo. | 
|   |   | 
|  12.10.2005., 18:15 | #3418 | 
				 | jelc...a jel ih prvo blaširaš ili ih samo ovak pohaš?  ...na kraju sam samo za sebe skuhala neko tijesto s umakom od paradajza i maslina jer su ovi moji jeli burek...   a ova ideja sa šampinjionima je odlična...to ću isprobati...svakako  
|   |   | 
|  12.10.2005., 19:31 | #3419 | |
				 | Citiraj: 
 Meso gljiva JE bilo tvrđe ali ne sirovo. Uglavnom-mislio sam da će ako ih blanširamo možda naglo početi puštati tekućinu pri pohanju pa smo odustali od toga...možda drugi put probam pola-pola. Pola blanširati, pola ne, pa vidjeti kaj je bolje  | |
|   |   | 
|  12.10.2005., 23:20 | #3420 | |
| daysleeper Datum registracije: Apr 2004 Lokacija: zaprešić 
				 | Citiraj: 
 btw-jel bio onaj recept za lisnato s breskvama?     ja sam danas za večeru (to mi je jedini obrok danas bio  ) pravila restani krumpač sa sojinim polpetima..i salata od krastavaca.. :clap:  baš je bilo fino :burn: | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |