|
![]() |
#32551 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
važno! svaki pravi žderonja trebao bi znati kako se pravilno prazne crijeva. dakle, čučeći položaj je onaj pravi, prirodni položaj pri kojemu se crijeva potpuno isprazne. neki znanstvenici nepravilan položaj na suvremenim wc školjkama smatraju jednim od glavnih uzroka sve većeg broja raka debelog crijeva. kako biste postigli pravilni, čučeći položaj na vašoj suvremenoj wc školjci, dovoljno je ispred nje postaviti klupčicu na koju se podignu stopala. https://youtu.be/pJxhm8KH-68
![]() |
#32552 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Oh lord |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32553 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#32556 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jučer išao na Kvatrić na kebab. Maxi kebab. Moram priznati da se pokvario. Mesa samo na početku, paradajz mekan (jučer bar bio), ljuti umak totalno preuzeo cijeli kebab, iskreno nisam zadovoljan bio. Jedino što je zadovoljavajuće je veličina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32560 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Aha... Ne, Maxi kebab, napisao sam gore ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32561 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Hjoj, odeš na Kvatrić na kebab i ne odeš kod alikebabe ![]() To ti je k'o da dođeš u ZG jesti pizzu i ne odeš u Chello ![]()
![]() |
![]() |
#32569 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Kaj je najbolje, Alikebaba ti je nekih 150m od tog Maxi Kebaba ![]()
![]() |
![]() |
#32573 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
To te svejedno ne ispričava ![]()
![]() |
![]() |
#32576 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ajde da ne blatite kolegu iz Lepice evo vam štofa za dalje... U životu ( a imam ga prilično ) nisam probal kebab. Obišao gotovo cijelu Europu i žderal gdje je god trebalo no, taj kebab me nikad nije privukel. Nekak me nije dojmilo to da mi lik s brčinama sa sabljom reže pečeno/polupečeno/ polusirovo s panja, koji grije plinska ili električna grijalica...
![]() |
#32577 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
I nije da trebaš biti nesretan zbog toga ![]() Jedini koji bi trebao biti kolko tolko vrijedan spomena je onaj s komadima pravog mesa. One plastične melase uistinu su plastične i to mesa nije vidlo. Da se razumijemo, znam ga pojest tu i tamo (rijetko doduše) i fin mi je, ali... Ovo su mi ipak draže kebab varijante: http://moja-kuhinja.com/perad/kebab.html http://www.recepti.hr/recepti/vasi-r...#axzz3XSxjnbtW Kad smo kod stvari koje dugo nisam probao, jučer posjetio Mex kantinu nakon 5-6 godina, ne znam ni sam točno. Svaki put kad kod nas odem u meksički restoran čini mi se da je sve lošije. Ni jučer nije bilo drugačije. Izuzev palačinke za desert, ništa drugo mi nije bilo fino. Slično vrijedi i za sve ostale meksičke, zato i rijetko idem.
![]() |
#32578 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drug Syssa poznati fanatik zapečenog graha zamolio me da s vama podjelim recept. ZAPEČENI GRAH Vrijeme pripreme oko 5 sati. ![]() Sastojci: 1 kg graha (da ne kompliciram uzeo sam u konzervi 800gr bjeli + 200 gr crveni) 30 dkg špeka ili hamburgera 2 kobasice 40 dkg juneće koljenice 80 dkg luka pola glavice češnjaka jedna mrkva srednje veličine jedan paradajz veći jedna paprika (ja sam stavio umjesto paprike 2 dcl domaćeg pinđura) 2-5 slatkih feferona (za dekoraciju) paradajz koncentrat tuba svinjska mast peršin, lovor, sol, vegeta, papar, crvena paprika, gustin za kuhanje, prezle (krušne mrvice) Postupak: U veću tavu ili lonac di će te kuhat staviti žlićicu mast. Narezati špek na veće kockice i propržiti ga da, pred kraj ubaciti i kobasice narezana na kolutiće da se poprže. Kod prženja će špek i kobase pustiti masnoću. Izvaditi sa strane jer će mo to ubaciti kasnije. Sad dodati masnoće ako je potrebno i ubaciti luka narezan na veće komade ili trake. Peći luk na laganoj vatri dok se ne počne karamelizirat. To će potrajati zbog količine luka. Kad se karamelizira još malo dinstati podlijevajući vodom. Kad stavljate luk staviti i papriku pa peći zajedno sa lukom. Ja nisam jer sam na kraju kuhanja i prije stavljanja u pećnicu stavio 2 dcl domaćeg pinđura. (Hvala Buljo kaj si me podsjetio). Juneću potkoljenicu očistiti od mrene i narezati mišiće na medaljončiće. Malo napacati sa žličicom vegete i malo ulja. Ubaciti na jako zagrijanu gril tavu ili običnu tavu. Jako zagrijano znači kad se iz tavice počne dimiti. Popeći sa svih strana da se zažari i onda ubaciti u luk koji se dinsta. Vodom poprati tavu i sve ono slano ubaciti u grah. Ubaciti par listova lovora. Nastaviti dinstati da meso malo omekša. Sad ubacujemo mrkvu, češnjak na deblje listiće. Još dinstati. Kad je gotovo ubacujemo špek, kobase, paradajz oguljen i narezan na kockice, feferone narezane na kolutiće i na kraju grah. Grah je u konzervi kuhan pa da se ne drobi kod miješanja zato ga stavljam zadnjega. Dodati začine i to je to. Sa vodom od graha dobro je podljevati dok se dinsta da nebude pretekuće kad se zgotovi. Možda ako je potrebno dodati u deci vode žlicu gustina za kuhanje da se kasnije kod pečenja bolje zgusne. Staviti u vatrostalnu ili protvan. Najbolja debljina je oko dva do tri prsta. Deblje nikako. Posipati krušnim mrvicama da upije višak tekućine i masnoće koja će isplivati i da napravi koricu kod pečenja. Peči lagano na 160 do 180 da se fino reducira i zgusne, a kasnije zapeći da se napravi reš pečena korica. Prilog kukuruzni kruh i pivo ili gemišt. Dobar tek.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 18.04.2015. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32580 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
|