|
![]() |
#32221 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Nego, od tih de luxe treba svakako probati cheddar - imaju ih tri vrste, probao sve tri, ali najbolji mi je vintage cheddar. Cijena za kilu je cca kao k-plus ementaler, tako da nisam puno razmišljao ![]() Inače žena je na putu pa ja doma derem po mesini ovih dana ![]() Danas dry aged steak začinjen samo himalajskom soli, kao prilog pečeni šampinjoni, zapečeno pecivo i cheddar, uz to malo chery rajčice, luka i paprike.
![]() |
![]() |
#32222 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ubio: 40 dg čevapa sa roštilja 40 dg pekarskog krompača 1 kom kristalka u domaćem octu 0,5 kg umaka od vrhnja i češnjaka 3 kom šnjte kukuruznog kruha debljine 13 mm 2 kom bavarije 0,5l olađene na 4 stupnja ćelzijusovih Disanje: otežano Kretnje: obustavljene do daljnjega Preporučena aktivnost: hibernacija do tekme navečer |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32223 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#32225 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kaj se ne ždere... evo žderite se sada ![]() na maslacu dinstani šampinjoni i dodano nutra vrganja suhih koji su bili 20ak minuta u vreloj vodi... podlijevano isključivo vodom od vrganja, malo vina, sol, papar i trunku vegete, kada je sve isparilo onda malo vrhnje za kuhanje i još malo papra: ![]() to je bio prilog za kraljevska svinjska jetrica... bačena na masnoću, sol, papar i podlijevane sa preostalom vodom vrganja na saftić lagani (koji se ne vidi, ali je zaliveno s njime), salata - 2 vrste paradajza, krastavac, bijela rotkva, sol i papar (koji su došli kasnije): ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32227 |
Moderator
|
![]() - ostalo jetrica... ništa, van iz mlijeka, na sitno i na saft... maslac, ulja sitno, scotch bonnet, i jetrica, sol, papar, malo vegete, podlijevano sa vrućom vodom od suhih vrganja koji su se saftali sa strane i onda sami vrganji nutra previše tijesta, prerijetko, ali ajde... danas ispravak: ![]() - u buksi di su stajala jetrica i tijesto maslac, ulje, šampinjoni i isti postupak ko gore... kada se reduciralo na pola, natrag tijesto i sve i kada se to sredilo onda pol litre vrhnja za kuhanje... sve skupa bring to boil ama... AMA... bratjo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32229 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Eno grapolo na akciji u svim centrima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32230 |
Moderator
|
JOK ![]() cherry i picadily u sparu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32232 |
Fresh Juice
|
Di je to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32235 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32236 |
Moderator
|
btw. pitao sam u konzumu za age-ing komoru... uglavnom (barem ovi na vukovarskoj) ne prodaju komade koji nisu odstajali minimalno 21 dan, tako da se treba dogovoriti. 119kn/kg mi se i ne čini tako pretjerano iskreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32237 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32238 |
Moderator
|
ja sam danas napravio propisni kineski lonac za razliku od nekih koje nećemo imenovat... tor. ![]() ![]() - sastojci, ima stvarno svega tu ![]() - 40dag pilećeg filea, 40dag fino prošaranog svinjskog buta pa onda redom u pac - soja sos, limun, ribani svježi đumbir, kurkuma, himalajska sol, skoč bonet paprika, 1 limun iscijeđeni, ulje, kotany wok mješavina, sušena limunska trava, kineski 5spices i pušteno na miru dok se sve ostalo sjecka ![]() - đulijen (dobro ne baš, ali ajde) mrkva, sitno rezani komadi svježeg đumbira, pol zelene i pol žute paprike na kockice ![]() - na čistu buksu dodano meso skupa sa pacom i i još iscijeđeno malo limuna i dodano jabučnog octa, onda ovo povrće gore, malo soje i vode, šitake, bukovača i šampinjona na trakice te ove hibridne mahune na komadiće i jušna žlica salaam obleeka... poklopljeno da dinsta ![]() - još dodano vode, te voda od kiselih grah klica skupa sa klicama, regulirani začini (soja, sol, 5spices, wok mješavina i limun) ![]() - zadnjih par minuta dodani nudlsi čisto da se malo zagriju i ostanu al dente ![]() dobar tek uz klasičnu kilu salate ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 27.03.2015. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32239 |
Moderator
|
kakvo epsko jelo sam složio... najbolji rezanci i piletina u univerzumu, pa za one koji su propustili eventualno ovo... ovo... ne znam kako da to nazove koliko je dobro: ![]() - moram priznat da su me zajebali u sparu i mislio sam da je ovo 4 x batak/zabatak, ali ispalo je pol pileta bez krilca... oh well ![]() bacio to sve u rajnglu ogromnu i onda ulje, sol, papar, vegeta, kurkuma, vlasac, peršin, kajenski papar, čilii mljeveni i 3 komada špeka... dva da se tope i podmazuju čiken, ovaj u sredini je čisto iz objesti ![]() ![]() - nakon ~1h bez podlijevanja okretanja, otvaranja i generalno ikakove moje intervencije... vraćeno unutra na još 15-20min ![]() - dakle pile maknuto sa strane na tanjur i sve što je ostalo od pečenja je zaliveno sa šalicom vode u kojoj se kuhala široka tjestenina, a sastojala se od pileće kocke sa peršinom, povrtne i goveđe kocke, malo soli, papra i ulja, vraćeni preprženi komadi špeka nutra ![]() - milimetar od al-dente skuhana tjestenina bačena u sve to i par puta promiješana u protvanu da se ne bi zapekla nego ostala fina pod zub, a opet preko nje da ispari kompletna dodatna voda ![]() - mislio sam si malo špeka narezat uz piletina, međutim dok sam ga izvadio usred dinstanja tjestenine sam ga morao pojest jer sam svinja ![]() ugašena peć, vraćeno pile na promiješanu tjesteninu i vraćeno na toplo da odstoji malo ![]() - uz to GODLIKE salata od paradajza, krastavca, rotkvica, žute paprike rezano na kockice i posipano sitno narezanim mladim lukom... sol, papar i bog te veseli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32240 |
Fresh Juice
|
Jel ima gdje kod nas kupit Crema Novi? Navodno bolja i od Nutelle pa da probamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32241 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema biljnih masti u toj kremi kao u nutelli već kakao maslac, puno više lješnjaka i manje šećera. isto tako je i dosta skuplja od nutelle. Ako nađeš svakako javi ![]() Ili se skupi par žderonja pa naručimo paletu odavde: http://www.alibaba.com/product-detai...114233913.html ![]()
![]() |
![]() |
#32242 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#32244 | |
Premium
|
Citiraj:
To je bila valjda neka posebna ponuda, jer ih inače nemaju. Proteklih dana - šunka pečena u kruhu, pašteta od čvaraka, francuska i za desert medena pita i torta od kave.
![]() |
![]() |
#32245 |
Fresh Juice
|
Već šunku u kruhu jedeš? Pa kaj ćeš na Uskrs jest |
![]() |
![]() |
![]() |
#32246 |
Premium
|
Imali u nedjelju drage goste s kojima se nećemo za Uskrs vidjet pa smo malo uranili. Repriza mi ne bude teško pala ![]() Inače je nekad davno kod nas u zagorju uobičajeni Uskrsni ručak bila purica s mlincima, ali nekako je to zadnjih par godina otišlo na šunku ![]()
![]() |
#32247 |
Fresh Juice
|
Meni je tih dana (Uskrsk i ponedjeljak) jednostavan meni. Doručak - šunka i ostali dodaci, ručak - šunka i ostali dodaci, večera - šunka i ostali dodaci. ![]() Moji ne mogu tak pa oni praktički jednom samo jedu šunku, ja ne mogu tak ![]() Često već počnem u subotu navečer s njom |
![]() |
![]() |
![]() |
#32248 |
Moderator
|
šunka (minimalno jedna u kruhu, druga kuhana... ove godine 4 komada odmah u startu), svježe ribani hren, dodatno isti taj hren sa ciklom, jaja, rotkve, paradajz, mladi luk, sir i vrhnje, sir dimljeni... ne znam jesam li koga izostavio, ako jesam onda se ISVINJAVAM ![]() i tako doručak, ručak, večera i to mogu doslovno tjednima tako žderat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32249 | |
Premium
|
Citiraj:
i ovo gore postpisujem ali i francuske mora biti ![]()
![]() |
![]() |
#32250 |
Fresh Juice
|
Francuska ali samo s tijestom i malo majoneze light s jogurtom. Al draža su mi punjena jaja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|