|
![]() |
#1 |
KLOhNing xprt
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() Ovako, već sam uzeo malo vremena i potrazio po forumu gašenje kompova i sl. i nitko nije imao slican problem kao ovaj. Dakle, prije otprilike tjedan, dva dok sam radio nista posebno na kompu pocele su se pojavljivati smetnje monitorima (da imam dva monitora spojena na komp). Smetnje su bile kao kad ne televiziji nestaje digitalni signal, dakle cudne pravokutne linije i pravci svakakvih boja. Odmah sam pomislia da je nesto sa strujom i ili napajanjem... al evo jos cudnija stvar nekoliko dana nakon toga; Komp se počea gasiti. Nista posebno nebi radia, on se samo odjedanput ugasi (nikakav shutdown ili nesto slicno). Nakon sta bi se ugasia blica bi mu zeleni led indikator (od power-a) i kad bi stiska power tipku ne bi se zelia upaliti. Tek bi se opet tia upaliti kad bi mu ugasia iza napajanje i ponovno upalia. Al opet smetnje se pojave i gasi se i tako opet i opet. Ovo je konf: AMD64,3500+, socket 939 maticna MSI NEO2-Platinum Kingmax TinyBGATM DIMM 4x 512MB DDR 466MHz Colour chips module VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9800PRO 256 bit, 128 MB, HDD Maxtor 6B250S0, S-ATA150, 250 GB/16MB/7200rpm HDD Seagate 80gb ide DVD+RW/-RW Pioneer DVR-108, Dual Layer DVD Rom LG Napajanje Antec SmartPower 350W max 330W Komp je star 2 godine neke komponente manje od godinu... Jos jedna mozda presudna informacija. Prije otpr.pola godine kupio sam UPS CentraLion (C-Lion) Blazer 1000VA. Da li je mozda on krivac i sto bi jos moglo biti. Sljedece sto cu provati je spojiti kuciste odmah na uticnicu i tako ga drzati par dana... pozdrav P.S. Overclockom se ne bavim i nikad nisam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Dok sam citao pomislio sam na temperature ali sad mi se cini da bi moglo biti do napajanja jedino... Poznata mi je situacija kad ti se zgasi i onda ga nemres upalit pa zgasis napajanje i upalis nakon 5 sec i sve radi... Po mom misljenju je napajanje 90% al cekajmo misljenja i profesionalaca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Jesi probao uzet atitool i testirat graficku na artefakte? Danas ima vise pokojnih 9800pro nego zivih... Pogledaj napone u npr. everestu...
![]() |
#5 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#6 |
KLOhNing xprt
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.02.2007. u 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Poslušaj nexus-6-a, odi na ovu stranicu klikme i skini ATi Tool i napravi Scan for artifacts. Probaj obrisat drivere u Safe modu s ovim (klik) i ponovo ih instalirat. Nisam ziher ali mislim da je u grafi problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Klohn, sljedeći puta stavi sliku u thumbnail inače brišem...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
VGA 95%. Testiraj u Ati Toolu. Ako baca artefacte probaj spustiti taktove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Mogao bi tu zezati i vent na kuleru od grafe, probaj ga malo počistiti od prašine i podmazati, jer ako se on ne vrti određenom brzinom grafa se pregrijava pa bi mogla lako i u vječna lovišta. U svakom slučaju prvo testiraj kako ti je ekipa već predložila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
KLOhNing xprt
|
Sori nisam znao... Ovako komp mi ne zeli ostati dovoljno dugo upaljen da bi ista napravio zasada (pisem s laptopa)... nego ti artefakti kako ih vi zovete, pojavljuju se i kad se komp boota, kad udem u bios... jel to iskljucuje drivere? Jel mozda graficka onda crkava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
KLOhNing xprt
|
Evo uspia ga upaliti, osa u atitools--->search for artifacts... dvi minute trazilo nista naslo a ekran cilo vrime ludova i nakon dvi minute ode cili u restart. Osa ja brzo u safe mode da sredim sta prije drivere sa driver cleanerom. Osa u readme kad pise da izbrisem prvo drivere bez safe moda. odem na restart i komp se boota kad ono novo iznenadenje (cudno nekako sam vec navika na ove stvari nakon svih ovih godina): NTLDR is missing Press Ctrl+Alt+Del to restart |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
KLOhNing xprt
|
Nema veze, imam backup ![]() Novo je to da sam probao staru ELSU TNT2 ULTRU (koja je to bila moc od kartice), i nema artefakata ali se kompjuter i dalje gasi i isto treperi led od power-a. Primjetia sam isto i da joj vntilator nije radio na mom kompu dok na svome radi. Jeli moguce da je maticna cak osla, AGP port?: stoopid |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|