|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Preporucite mp3 player
Stavio sam ovaj topic u rubriku svastara, al neznam jel iko tamo zalazi, nisam dobio odgovor, molim vas da mi preporucite neki player za koji mislite da je dobar s obzirom za svoju cijenu Zadnje sam pikiro na DIGITBALL 512 mb iz HG spota za 750 kn pa jel mislite da je to dobar izbor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Re: Preporucite mp3 player
Citiraj:
To nije dobar izbor. Zašto? Zato što je jeftinjara i osvetiti će ti se jer si bio škrtac! Po meni, bolje uloži malo više i uzmi iRivera. Imam jednog sad (128 MB) već skoro dvije godine i osim vrhunskog zvuka (bolji zvuk od iPod-a!) nije se ni ogrebao! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Osvetit na koji nacin? Crknut? Kolka je tocno razlika u kvaliteti zvuka? Nemam 1100 kn kolko dodje taj iRiver od 512 mb, a ne zelim uzimat manje Mb Jel ima jos neko zamjerke na onaj digitball, ili neku zamjenu u tom cjenovnom rangu Iako mi se sad svidjaju sve one specifikacije na iRiveru. Aj nek neko kupi adsl modem pa cu imat tocno aaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ne znači da će ti se pokvariti ili nešto slično, ali znaj da kupnjom jeftinjaka općenito postoji veći rizik od toga... Ja iz iskustva znam da nemam novaca za kupovati jeftino... Isto tako, jeftino ne znači i povoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ako ne želiš iRiver jer ti je preskup, preporučam još i Creative i MSI. Creative ima odličan zvuk, MSI nešto slabiji (iako puno veću max glasnoću) - ali ipak je superioran player. U svakom slučaju, za sve osim iRivera trebao bi investirati u dodatne slušalice, jer su inače očajne, ali sa iRiverom dolaze Sennheiser slušalice odlične kvalitete (bar što se in-ear slušalica tiče). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
imam motorolin player. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kupit cu Iriver IFP-795 512MB http://www.nobilis-informatika.hr/ph...81&pro_id=2160 Di je najbolje to otic kupit, vidim da se cjene malo razlikuju po cjenicima na netu, pa di bi bilo najjeftinije u zagrebu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raindrops keep fallin'...
|
Eeeeha, lakše malo!: hello2 : Care kuda žurba? Ujutro otvoriš post a navečer već kupuješ. Ja bi se još malo raspitao, pa nije 1000 kn mala lova ( barem meni). Pričalo se o kvaliteti zvuka. Onaj tvoj Digitball nema ništa lošiji zvuk od iRivera. Negdje sam čitao testiranje frekvencijskog odziva,harmoničkih izobličenja... itd. MP3 playera i iRiver i Digitball su se pokazali jednaki. Znači zbog toga nedaj 300 kuna više. A da li se isplati 300 kuna pljunuti na ljepotu to je tvoj izbor. Ako te zanima funkcionalan, lijepi, "muzikalan" player preporučio bi ti MSI Mega player 521. Držao sam ga u ruci i imam osjećaj da ga tenk pregazi neće mu neće ništa biti. Plus to IMHO super izgleda, nema šta nema (Štoperica,pedometar 512 MB, FM prijemnik...). Cijena je nekih 850 kn. Ne žuri se kod kupovine ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Digitball - 6 mW , preset equalizer (znaci rock, jazz, classic, pop) ili slicno Iriver - 18 mW, extreme EQ, sa 5 linija, 3d equalizer... Eto ovo mi je bilo najvaznije, ali iriver ima i vise file typova, vise vrsta ID tagova, 6 mj dulju garanciju, liniju vise na displayu... A hitno mi je jer mi treba ovaj vikend a odlucujem vec 3 mjeseca i nikak se odlucit Eto kupio sam danas iRiver i stvarno je dobar, djeluje cvrsto i kvalitetno, ima hrpu opcija i podesenja, na pola volumea kod 320kbps mp3-ca je stvarno glasan, equalizer tocno kak sam se nado da ce bit fala Jangu i svima ostalima |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidim da govoriš napamet... Ja sam kupio djevojci taj MSI, i iako se radi o vrhunskom playeru, ima osjetno lošiji zvuk od iRivera. iRiver ima čak bolji zvuk od iPoda... Naravno, upitno je koliko će se to čuti na običnim slušalicama, ali sigurno se čuje na Sennheiser PX100... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
I tata bi sine...
Ja pikiram ovaj "manji" iRiver od 256Mb, mislim da se razlikuju samo u boji i kapacitetu... @Horizon Čuo sam da se dobije dosta dodatne opreme, jel to valja čemu ? ![]() Dosta aktivno živim (gym, trčanje, sljemenarenje, bajk etc., da citiram Visage-a - CK - mister olimpija ![]() 1st hand expirience molim ![]()
![]() |
#14 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
...i da može izdržat proljevanje punomasnog mlijeka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Da dobis zbilja dobre slusalice, kao sto rekoh dovoljno je glasno vec na pola snage. Dobis gay srebrnu futrolicu, bateriju, ono za oko vrata (ne ruke), hrpu uputa, usb kabel, audio kabel, programcic za prebacivanje fajlova. Nije da sam ih cuo stotine, al one playere koje sam cuo su glasni na najjacem kolko je ovaj na pola. Neznam jel to samo do slusalica il do samih playera. A sto se tice tog bavljenja sportom, sta ti nije prakticnije stavit ga u đep. zakopcat do zice i provuc slusalice kroz majcu. Tak ti se ne mice dok trcis |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
Digitball=iRiver Ljudi iz časopisa PC Chip su testirali i napisali da su rezultati upravo onakvi kakve sam naveo. Ne vidim zašto bi iskrivljavali rezultate u nečiju korist.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 29.04.2005. u 00:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
OK, ja govorim o usporedbi sa MSI playerom. Nije isključeno da u Kini svi koriste jedne te iste sklopove, najvjerojatnije iRiverove (ima njihovih klonova ko u priči). Imam oba playera, MSI i iRiver, i tvrdim da razlike ima. MSI nudi tvrđi i plošniji zvuk, dok iRiver ima više topline i prostornosti, kao i veću dinamiku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Samod a još napomenem kako se kupnjom iRivera ne dodaje novac samo zbog dizajna (i zvuka), već i zbog beskompromisne kvalitete izrade i trajnosti. iRiver me kroz ove dvije godine druženja zbilja iznenadio kao nevjerojatno robustan i kvalitetan uređaj. Iskreno rečeno, dok sam ga kupovao, nisam nikad čuo za tu firmu, kupio sam ga u Njemačkoj za 200 eura (tada je 128 MB bilo puno). Nisam ni slutio kakvo sam čudo dobio... Nakon kupnje Sennheiser PX100 slušalica, superiornost nad drugim playerima se još više razotkrila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaš ih odnedavno u Linksu, dosta povoljno (350 kn). Ja sam platio 450 kn. To jednostavno moraš čuti da bi povjerovao. Javi mi se za audiciju! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Kak je tocno digitball isti ko iriver kad je vec po specifikacijama drukciji. Nema podesivi EQ nego one glupe presete, i ima 12 mW manje snage od iRivera. Nisam cuo digitball al nekak ne vjerujem. Ha mozda im je britni spirs zvucala isto na obadva pa su zakljucili da su isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja se neću kockat, bit ću bos i gladan neko vrijeme al ću se radije isprsit za iRiver nego biti pokusni kunić za neke no-name proizvođače tipa digiball, pokeball itd. Osim toga vjerujem da će mi se isplatiti pošto još nikoga nisam čuo/pročitao da mu je izgorio iRiver. Eh da, dodatni bonus, Jenna Jameson reklamira iRiver ![]()
![]() |
#23 | |
|
Citiraj:
Mjerili su frekvencijski odaziv, razinu šuma, dinamički raspon i THD. Znači potpuno je isključena ljudska subjektivnost, ocjenjivalu su čistu kvalitetu zvuka. Kao i kod svih audio komponenti (zvučnici, CD playeri, tuneri, pojačala...) tako i kod MP3 playera rijetko koji uređaj ljudskom uhu zvuči isto. E sad, netko (da citiram Warren G.-a ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
daj model irivera i sluški. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Iskreno rečeno, zaćuđuje me kako netko s takvim hifi iskustvom može ovo govoriti. O tome kako netko čuje neki audio sustav se raspravlja tek kod kvalitativno ekvivalentnih sustava. Dakle, kad uspoređuješ Bowerse i Focale, onda ljudi to drukčije čuju i drukčije im se sviđa. Kod ovih drugih stvari, a to je konkretno smeće Digitball i kvalitetni iRiver, stvari su očite bez obzira na subjektivnost ljudskog sluha. Gdje molim te kod iRivera i Digitballa imaš mjesta za audiofislke afinitete? Jedno je nekvalitetno, drugo je kvalitetno. Kao kad uspoređuješ Amstrad DVD player sa TAG McLaren DVD-om (malo sam išao u ekstreme, ali za dokazivanje poante) - tu nije stvar toga da će netko bolje voljeti jednog , a drugi drugog - tu je stvar jasna: svi normalni će uvidjeti superiornost TAG McLarena, a oni koji misle drukčije imaju problema ili sa percepcijom ili sa mentalnim stanjem! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislio sam da si već uhvatio model sluški iz prethodnih postova... idemo jasnije - tvrtka je dakle Sennheiser, model PX100 MP3 player je iRiver iFP-380T 128 MB (stariji model). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |