|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Asus Crosshair IV Extreme cpu suport-ugodno iznenađenje!
Dal je za sve 890 čipsete podrška ta-ili zavisi od proizvođača do proizvođača matičnih ploča? Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.01.2012. u 19:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vrijedi za one modele onog proizvođača koji će pisat BIOS s podrškom za te procesore. Mada trenutno ne vidim razloga zašto bi kupio Faildozer. ASRock već odavno ima finalne verzije BIOS-a za neke svoje 880/890 bazirane ploče. Primjerice za 880G Extreme3 (BIOS)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Premium
|
Očekuje se znatni pad cijene procesora-pa ak bu kaj povoljno naišlo rađe bum buldyja ubol nego x6-neisplati mi se sad prelaziti z 4jezgre na 6..dosta kodiram video i to pa ak bude nadogradnje prešel bum na am3+,..makar nema nekakve značajnije razlike između phenoma II x6 najjačega modela i buldyija-po pitanju performansi-al po pitanju overkloka tu je već malo drugačija situacija.. to z biosom mi se sviđa-jer mi je šteta prodavati ovu ploču-a za nadogradnju me sve to čist iznenadilo-u pozitivnom smislu.. Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.01.2012. u 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
AMD-ov 17W Trinity
AMD is actually showing off Trinity running Dirt 3 live in DirectX 11 and converting videos using Arcsoft MediaConverter on two different monitors. While impressive as it is, AMD later reveals these two monitors are actually driven by a notebook, which itself is running a video (a possible poke at Intel's botched Ivy Bridge demo). Even more impressive is that the notebook is using a ULV variant of Trinity with a TDP of only 17W. So that's three displays driven with three different workloads, off a single 17W APU. It is worth noting that while MediaConverter supports GPU acceleration, AMD opted to turn it off and run it CPU-only to better distribute load. The CPU usage is shown to be in the 60% range - so this platform has even more headroom! Trinity features upto 2 Piledriver modules, or 4 cores, combined with a Radeon GPU rumoured to be based on the VLIW-4 architecture. However, there is no word on whether the 17W demo'd APU is the 2 module or 1 module variant. Izvor: HotHardware |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Guest
|
Kako ja čakeam da taj 4 core ULV APU vidi svjetlo dana da si mogu piknuti notebook pred ljeto, odnosno UMPC! |
![]() |
![]() |
#367 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ćemo vjerovati onome što je on rekao, a to je "ultra-thin", onda OK, tu i ne idu neki veći generatori topline. Međutim, ne vidi se debljina laptopa pa je nezahvalno prognozirat laže li nas ili ne ![]() Ono što ne kužim je da si napisali "However, there is no word on whether the 17W demo'd APU is the 2 module or 1 module variant." kad frajer otvoreno kaže da je to inačica s dva modula. Uostalom, CPU na 60% pri istovremenom igranju, pretvorbi videa i HD playbacku valjda govori samo za sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Guest
|
Pa neka izgubi "sve", boli me briga ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ali šta ti to vrijedi kada će izgubiti sve "benčmarke" ![]() 10-15% više CPU snage i 20-30% više GPU snage od Llana i ja ću biti zadovoljan. Još malo manja potrošnja i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 |
Premium
|
dal ima kod nas za kupiti(da dostupan u dučanima),fx-4170?..svi kude buldožder tehnologiju,,a po netu malo pročavrljal i ovi fx-4100 idu na 4.6ghz s štok voltažom bez pardona..a nisu ni tak skupi..znam da im performanse očajne-al nabildani(klokani) bi se mogli zvleči po tom pitanju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Na nabavi cijene oko 800 kuna za 4100 FX, baš sam gleda reviuwe po netu, ispada da 4 core buldozder nije uopće fail, je da performanse na stocku nisu ništa bolje od phenoma 2, ali nije ni cijena veća. Ima li itko na forumu iskustva s njim? Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 23:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Treba pričekati novije verzije FX procesora kad im se popravi proizvodni proces a i ivybridge će uskoro van. Zasad je phenom x4 još uvijek vrlo dobar cpu. Ne treba srljati sa kupovinom, pogotovo FX-a.
![]() |
#375 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Kad to nije 4-jezgreni proc. neg dvojezgreni, kao kaj je 8-jezgreni 4. AMD marketing je plasiral jeftinu foru sa svojom verzijom SMT-a (u stilu više jezgri je bolje za obične ljude i onda ih je zakopalo) pa bi mogli tako i objasnit zašto su procevi u rangu onih sa duplo manje jezgri ![]() Zakaj više niko ne puši da je intel HT koji je dručkiji od ovog, zapravo zasebna jezgra (doduše oni su i napisali da nije). Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 13.01.2012. u 08:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Nemoj bogohuliti, sad ce te razapeti za ovakvu herezu o jezgrama, pa vidis u task manageru sve te silne jezgre ![]() (btw ni amd nikad nije rekel da top model ima 8 jezgri, vec 8 zambezi jezgri a marketisnki dogovor intela/amd-a sa tvorcima OS-a je da se thread predstavlja ko jezgra) Jos da su napravili normalan pipe-line sa kojim bi imal iste performanse ali se ne bi dal clockat preko (da bubnem) 4-4.5GHz, kome bi to prodali? Proizvodni proces nebu promjenil nista osim struje i grijanja (eventualno cijenu), trebaju konstruirati novu arhitekturu za decoder i dispacher i jos malo nabildati fp jedinicu (ili dodati drugu) i onda budu performanse na razini 8 jezgri a cijena bu se morala dici ~30%. Kako kazu, optimisticno, da budu win 8 imali puno bolju optimizaciju za multi-threding i tu bude bulldozer jako profitiral, a ne spominju da budu i svi ostali 4+ thread procesori jednako profitirali. Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Tek sam sada vidio http://www.techpowerup.com/158534/Ne...vailable..html jel ko probao, ima kakvog poboljsanja s time? |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
DA,i hocu...samo ne znam koje testove da vrtim, daj neke,koje da odvrtim...ja sam noob za to ![]() budem postepeno dodavao pa kasnije sa patchom Ovo je konfa kao u sigu samo je sada WinFast PX7900 GT TDH 256Mb/256bit DDR3 gore... TEST bez patcha FRYRENDER - Time 06:45, Passes 32 CINEBENCH - 5.41 PTS -SLIKA- CPU Free BenchMark 2.2 - 31.04 Sec. Super PI Mod1.5 XS - 1Mb/25.548 Fritz Chess Benchmark - Relative Speed 19.81 / Kilo nodes per second 9508 PCMark 05 - CPU Test samo odabran - 8016 TEST sa patchom Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.03.2012. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko ja znam ekipa je probavala taj patch i dobivala iste ili cak losije rezultate.
![]() |
#383 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#384 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
FX-8120/8150
Iako mislim da ga samo FRipper i ja imamo ![]()
![]() |
#385 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo moj FX 6100(malo clocknut) i komplet konf. pod "Moj komp" ![]() ![]() Nisam ništa benchao pa neznam kolike su temp. u loadu i gore je original cooler dok ga nezamijenim sa Jingom, onda će vjerojatno i temp. biti bolje ![]() http://upload.slike.com/?v=Uxykb.jpg http://i48.tinypic.com/2ajv1g9.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Nije loše za stock cooler ![]() ![]() http://www.pohrani.com/?3r/iS/3Hg16qb6/occt-34ghz.jpg
![]() |
#387 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Da li ce biti buducih FM1 socket procesora buduci da ce za oko 2 mj. izaci prvi FM2 socket ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#389 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|