Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2010., 14:32   #2881
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor BSA Pregled postova
i što se tiče teorije da je njima preskupo slati ,da oni na tome gube - bullshit
ako se ne varam ,reklamacija i vračanje proizvođaču neide na račun trgovca nego proizvođača!?! ili je bar tako bilo
Tako je samo je problem sto kod nas prije kupca proizvod prolazi 10 nakupaca pa onda jedni drugima ne placaju i stvori se zacarni krug i tu najvise pati kupac.Zato treba kupati prozivod kod ovlastenog zastupnika i uvijek, ali uvijek pozivati se na Zakon o zastiti potrosaca clanak 5 stavak

(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 14:38   #2882
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Jedini problem u toj cijeloj priči je taj što ti oni neće ponuditi HD4890 ili HD5770 koje koštaju 1300 ili 1200kn nego najvjerojatnije HD4850 koja košta ~600-650kn (a vrlo vjerojatno i nešto slabije, neko 128 bitno smeće za 500kn).
i sto ne stima s time da su ti oni ponudili 4850? osim ako ti hoces 3870 i bas 3870 iz nekog razloga, takva ponuda bi bila cisto fer i koretktna.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2010., 14:40   #2883
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Jedini problem u toj cijeloj priči je taj što ti oni neće ponuditi HD4890 ili HD5770 koje koštaju 1300 ili 1200kn nego najvjerojatnije HD4850 koja košta ~600-650kn (a vrlo vjerojatno i nešto slabije, neko 128 bitno smeće za 500kn).
Ne znan baš, uglavnon ekipa biva zadovoljna onim šta je dobila, ruku na srce i nova 4850 nije loš deal za crknutu 3870, ali on naglašava grafiku od 1200 kn. Dakle to je rang 4890/5770 pa san na tome koncepcira post, iako su u mom postu cifre i konkretni modeli najmanje bitni, ako dobiješ novi proizvod (sa garancijom 12/24 mj), a da je pritom i bolji (makar iti 10-15%) odbit to i ić se borit sa DI i Sudom (čitaj: Vjetrenjačama) može samo mazohist. Ja bi recimo odma potpisa da mi svako 2 godine za crknuti stari model daju noviji koji je "samo" 10% bolji

Doduše dobro je reka fanATIk, nagađamo ovdje ka čorave kokši zrno, umjesto da je napisao šta je crklo, šta je nuđemo (prvi put) i šta je na kraju dobio

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 14:50   #2884
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ti kao da si zastupnik ili imas svoj ducanNema puno price isti proizvod ili lova koje placena i nema odstupanja niti milimetra.Ako ne ide lijepim nacinom onda ide preko DI.

Daj mi molim te link zakona gdje kaze da se povrat vrsi samo na nacin "Povrat love dolazi samo u prvih 6 mjeseci, i to u slučaju proizvoda sa nedostatkom" pa da mogu mirno spavati

15 puta se ne mislim ponavljati, ako se ne možeš vratiti par strana unazad, onda ne moraš niti postati.

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Tako je samo je problem sto kod nas prije kupca proizvod prolazi 10 nakupaca pa onda jedni drugima ne placaju i stvori se zacarni krug i tu najvise pati kupac.Zato treba kupati prozivod kod ovlastenog zastupnika i uvijek, ali uvijek pozivati se na Zakon o zastiti potrosaca clanak 5 stavak

(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 26.02.2010. u 15:05.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 14:56   #2885
RAUL
Registered User

Pa ako je neispravan normalno da ima nedostatak.Po tebi je nedostatak ako nema upustvo, kutiji ili tako nesto????
Staro 26.02.2010., 14:56   #2886
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 15:07   #2887
RAUL
Registered User

Iz ovog tvojeg posta nigdje se ne vidi da kvar nije nedostatak.

Materijalni nedostaci za koje prodavatelj odgovara

Članak 400.
(2) Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su
posljedica uzroka koji je postojao prije toga

Ako i nije kvar nedostatak ( kao sto ti tvrdis ) uvijek moze biti nekvaliteta "nedostatak" a uzrocno posljedicna veza kvar na opremi ( sto moze utvrditi vjestak )

Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 26.02.2010. u 15:21.
Staro 26.02.2010., 15:34   #2888
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ajd malo smirite strasti.
JA SAM ZADOVOLJAN KARTICOM KOJU SAM DOBIO. I PREZADOVOLJAN.

1. Želim znati zašto mi lažu da postoji nekakva amortizacija?
2. Zašto mi kažu da plaćaju dostavu 200€ kad ne plaćaju?
3. Kažu: bit će zamijenjen memorijski čip koji je pregorio (uopće nije) i dobit će te karticu za 3-4 mjeseca tu istu. Ko je još vidio da se nešto šalje na drugi kraj kontinenta za zamjenu jednog memorijskog čipa? Šaljete tu u Logitech sve živo, nitko nikad nije dobio nešto popravljeno, a sumnjam da je itko čija je kartica išlja na drugi kraj EU na servis dobio opet istu popravljenu.
4. Jel razumni vremenski rok 3-4 mjeseca?
5. Jel normalno da kartica stoji 14 dana u Optimumu i 7 dana kod tog uvoznika i da se apsolutno ništa ne pomakne s mrtve toče, dok ja jedan dan zovem bijesan na sve moguće brojeve koje imam od njih i onda se sve "riješi" u sat vremena?
6. Na moje pitanje jel mi ne mogu odmah nakon par dana dati karticu i onda nek oni rješavaju stvar s uvoznikom koliko im treba dobivam odgovor: "pa nismo vam mi amerika". Jel to normalan odnos?
7. Najsmješnije u svemu: u žaru rasprave lik mi je rekao da ja nisam bio ovlaštena osoba za ugradnju kartice i da mi ako on to ne želi ne mora ni priznati jamstvo. Ja ga pitam jel sam ja iz Osijeka trebao zvat ovlaštenog servisera iz Zagreba da dođe stavit karticu; on kaže da jesam. I onda s takvima treba šutit. E neš kolega marš iz moje avlije, pali!!!

Eto želim te odgovore da imam argumente kad se čujem ponovno s njima. A ti mi argumenti trebaju da im dokažem da nisam budala koju mogu preveslavati kako hoće, A NE ZA CIGANJENJE DA DOBIJEM BOLJU KARTICU.

P.S. Evo rekoše mi jučer da će javiti kad im kartica dođe i pošalju. Da će to biti jučer ili danas. Evo zovem i naravno nije poslano, niti će biti poslano danas.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 15:44   #2889
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mogao si ti njega upitati je li on ovlaštena osoba za instalaciju kartice. Ne postoji nikakva definicija takve osobe tako da ti tu nema šta prigovarati. Uostalom, tko kaže da je i taj serviser ovlaštena osoba? Ima neku diplomu za to?
Staro 26.02.2010., 16:25   #2890
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Ajd malo smirite strasti.
JA SAM ZADOVOLJAN KARTICOM KOJU SAM DOBIO. I PREZADOVOLJAN.

1. Želim znati zašto mi lažu da postoji nekakva amortizacija?
2. Zašto mi kažu da plaćaju dostavu 200€ kad ne plaćaju?
3. Kažu: bit će zamijenjen memorijski čip koji je pregorio (uopće nije) i dobit će te karticu za 3-4 mjeseca tu istu. Ko je još vidio da se nešto šalje na drugi kraj kontinenta za zamjenu jednog memorijskog čipa? Šaljete tu u Logitech sve živo, nitko nikad nije dobio nešto popravljeno, a sumnjam da je itko čija je kartica išlja na drugi kraj EU na servis dobio opet istu popravljenu.
4. Jel razumni vremenski rok 3-4 mjeseca?
5. Jel normalno da kartica stoji 14 dana u Optimumu i 7 dana kod tog uvoznika i da se apsolutno ništa ne pomakne s mrtve toče, dok ja jedan dan zovem bijesan na sve moguće brojeve koje imam od njih i onda se sve "riješi" u sat vremena?
6. Na moje pitanje jel mi ne mogu odmah nakon par dana dati karticu i onda nek oni rješavaju stvar s uvoznikom koliko im treba dobivam odgovor: "pa nismo vam mi amerika". Jel to normalan odnos?
7. Najsmješnije u svemu: u žaru rasprave lik mi je rekao da ja nisam bio ovlaštena osoba za ugradnju kartice i da mi ako on to ne želi ne mora ni priznati jamstvo. Ja ga pitam jel sam ja iz Osijeka trebao zvat ovlaštenog servisera iz Zagreba da dođe stavit karticu; on kaže da jesam. I onda s takvima treba šutit. E neš kolega marš iz moje avlije, pali!!!

Eto želim te odgovore da imam argumente kad se čujem ponovno s njima. A ti mi argumenti trebaju da im dokažem da nisam budala koju mogu preveslavati kako hoće, A NE ZA CIGANJENJE DA DOBIJEM BOLJU KARTICU.

P.S. Evo rekoše mi jučer da će javiti kad im kartica dođe i pošalju. Da će to biti jučer ili danas. Evo zovem i naravno nije poslano, niti će biti poslano danas.
Da smirimo strasti? Pa ti si se u ovom postu zapjenio...

Ali da sam ja Optimum, evo kako bih ti odgovorio na tvoja pitanja.

1. Zabole te nešto ima li ili nema amortizacije ako dobijaš u zamjenu novu i bolju karticu.

2. Opet, zabole te nešto koliko naša firma plaća ili ne plaća dostavu ako ćeš dobit u zamjenu novu i bolju karticu.

3. I još jednom, zabole te za sve to ako ćeš dobit u zamjenu novu i bolju karticu.

4. Žali se nekoj višoj instanci pošto je promjenjen rok sa 45 dana na razumni, a to može bit zaista bilo koja cifra.

5. Čuj, možda i jesmo pomalo lijeni, al zakon nam to dopušta. Jebga, razumni rok...

6. Karticu NE možeš dobit dok se problem ne riješi s uvoznikom. I btw, mi zaista nismo amerika.

7. Mislim da se naš djelatnik malo zanio, jebga.

To bi ti ja napisao da sam Optimum.

Mislim, OK, djelom jesi u pravu, al s druge strane ni oni ne krše zakon. Ako je istina sve što pišeš, to im je potpuno nepotrebna antireklama. Ali ako je istina što zboriš, daj se udostoji reć o kojim je točno grafama bilo riječ da se može procijenit da li su te zaista htjeli zavaljat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2010., 17:05   #2891
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mislim, OK, djelom jesi u pravu, al s druge strane ni oni ne krše zakon. Ako je istina sve što pišeš, to im je potpuno nepotrebna antireklama. Ali ako je istina što zboriš, daj se udostoji reć o kojim je točno grafama bilo riječ da se može procijenit da li su te zaista htjeli zavaljat.
Ako pokušavaju provući onu prokletu amortizaciju (sigurno im to i uspijeva kod neinformiranih kupaca koji nose komponentu na reklamaciju) onda itekako krše Zakon, s ostalim konstatacijama se u globalu slažem.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 17:34   #2892
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Je, al ispalo je da je dobio bolju grafu od stare u zamjenu. I tu bi trebao bit kraj cijele priče.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 26.02.2010., 17:38   #2893
timmy
Premium

timmy's Avatar

Pa bože dragi fanatik, pa negdje već treći put govorim da me nije nitko htio zavaljat, ja sam sretan sa zamjenom, kojom sam ja rečenicom rekao da su me htjeli zavaljat?
Govorim da je problem u tome što bi ja trebao šutit o svemu zato što su mi dali bolju karticu. Sad bi ja da prodam tu karticu kad i ako je dobijem mogao zaraditi cca 500kn, znači za tih 500kn ja trebam biti sretan i šutit na to što mi seru po glavi.

1. Kako mene zaboli kad me lik nazove i prije nego išta ponudi krene pričat o amortizaciji?
2. Isto ko i 1.: "Znate mi sad karticu šaljemo, u jednom smjeru nam je 100€, u drugom 100€ i to nam je direktni gubitak" to mi je također rekao prije nego je išta ponudio.
3. Opet, to mi je sve pričao prije ponuđene kartice.
1., 2., 3. On je meni cijelu priču ispričao prije nego je karticu ponudio. Mene uopće nije briga kolike oni troškove imaju. Jel to njihov ili moj problem? On je to meni sve ispričao u takvom tonu da to ispadne nešto ovakvo: Ovdje ovoliko gubimo, ovdje ovoliko i ovdje ovoliko, to si sve oduzmi od tvojih početnih 2650kn.
4. OK razumni vremenski rok je 3-4 mjeseca, to je sasvim normalno onda. Znači on da je reko godinu dana ja moram se složit s tim?
5. i dalje; donekle se slažem.
Staro 26.02.2010., 18:05   #2894
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Gle, to je sve nebitno u cijeloj priči. Nisi ga uopće morao slušat nit te zanimaju njihovi problemi. Ti znaš u čemu je problem i problem je na koncu riješen. Ja sam se orijentirao na tvoj prvi post u kojem se pitaš da li si trebao pristat na tu (bolju) karticu ili tražit 2650 kn.
A što se roka tiče, jebga, nisu oni pisali zakon. Jel igdje postoji definicija razumnog roka. Ne. Da se išlo na ruku trgovcima tim zakonom, je, al jebga, šta je tu je.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 26.02.2010., 18:51   #2895
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Je, al ispalo je da je dobio bolju grafu od stare u zamjenu. I tu bi trebao bit kraj cijele priče.
slažem se sa tobom, imamo slično razmišljanje.

samo da podsjetim: trgovca ništa ne košta da komponentu zamijeni jednako vrijednom novom komponentom, tj. za iznos koji piše na računu.
ako je račun izdan pred 2 mjeseca, 2 godine ili više, svejedno je čisto financijski gledano.

ima nekakav trošak što se tiče obrade reklamacije, ali to treba biti uračunato u cijene i trošak poslovanja...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 19:07   #2896
timmy
Premium

timmy's Avatar

eto to sam samo htio čut, hvala što je netko potvrdio.
Staro 26.02.2010., 19:28   #2897
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
slažem se sa tobom, imamo slično razmišljanje.

samo da podsjetim: trgovca ništa ne košta da komponentu zamijeni jednako vrijednom novom komponentom, tj. za iznos koji piše na računu.
ako je račun izdan pred 2 mjeseca, 2 godine ili više, svejedno je čisto financijski gledano.

ima nekakav trošak što se tiče obrade reklamacije, ali to treba biti uračunato u cijene i trošak poslovanja...
Problem ti je sto oni to ne uracunavaju vec samo poberu novac. Imamo viška, nema problema - poberi. A onda uvoznik propadne, a oni pocnu muljat. A di je sav visak.,. ah, trosio gazda. I sta sad? ajmo mi muljat kupce.

Kao i ovo sa diskontom. Mislim, shebes i trazis kupca da snosi posljedice?
Ma zakon.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 21:21   #2898
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
zato su kupci na potezu. tko te tjera da kupuješ hardver tamo gdje nisi zadovoljan?

vidim ekipu na forumu koji hvale niske cijene nekih artikala u novom vemilu.
nije mi jasno koji klinac tamo kupuju. ja neću tamo uzeti niti cd medij (kao niti zadnjih 4-5 godina) i ne pada mi na pamet. nejasni su mi takvi postupci kupaca i njihovo kratko pamćenje u vezi prevare hrpe kupaca sa neispravnim hardverom pod garancijom.
ako ste zadovoljni trgovinom, kupujte kod njih čim više, nemojte štedjeti i kupovati sitnice drugdje radi uštede 10% cijene. svojom kupnjom nagrađujte podršku "pravih" trgovina. pomognite im da lakše preživljavaju nelojalnu konkurenciju...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 22:34   #2899
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
i što se tiče teorije da je njima preskupo slati ,da oni na tome gube - bullshit
ako se ne varam ,reklamacija i vračanje proizvođaču neide na račun trgovca nego proizvođača!?! ili je bar tako bilo
Varaš se. Očigledno nisi to nikada radio.
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mogao si ti njega upitati je li on ovlaštena osoba za instalaciju kartice. Ne postoji nikakva definicija takve osobe tako da ti tu nema šta prigovarati. Uostalom, tko kaže da je i taj serviser ovlaštena osoba? Ima neku diplomu za to?
Tehnički gledano, može imati. Kako certifikat proizvođača tako i interni certifikat tamo gdje radi.
Staro 27.02.2010., 00:04   #2900
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Lurkanjem po zadnjim stranicama topika vidim da se između ostalog opet spominje HG,MS,MRs
a to me podsjetilo da sam zaboravio nakucat završetak one moje priče....

Dakle, nakon neka 3 mjeseca dođe NOVI NOVCATI uređaj iako je isti več jedno vrijeme EOL.

E sad, s obzirom na cjelokupnu povjest tj. koliko je servisiranja bilo potrebno da se 'utvrdi' da prijašnji uređaj NE VALJA ,te s obzirom da se zadnje servisiranje odužilo duplo od vremenskog roka određenog jamstvenim listom i da uz sve nije bilo nikakvog govora o nadoknadi štete ...čovjek bi očekivao da je NAJMANJE što se može napravit da kreteni u toj tvornici te servisu dobro obrate pozornost na to u kakvom stanju če mi dati novi.

Ali to je očito bilo previše za očekivat.

Novi uređaj - novi problem.
Strogo gledano nije neispravnost nego nedostatak ili mana al svejedno.
A kao šečer na kraju ,na moju pritužbu dobijem komentar kako 'oni s tim nemaju ništa več su samo posrednik između mene i proizvođača' .
Uz to imaju obraza i za komentar "da je očito stvar u meni kad i dalje tvrdim da ne valja" ali da je uređaj još pod garancijom pa sam slobodan da ga pošaljem...
A što se same garancije tiče, ostala je još godina od trogodišnje garancije (od čega je otišlo 9 mjeseci na servisiranja) jer od novog garantnog lista ništa.

Slanje novog uređaja na kopanje i započinjanje iste priče nanovo mi je zvučalo mazohistički tako da...

EDIT:

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Dobro, nisi mi jasan.
Prvo, proslo je bilo 45 dana (po jamstvenim, kako kazes) i nisi napisao prijavu nego cekao? ....
Mislio sam da je cijeli slučaj dovoljno interesantan da netko zna na što se nadovezujem...

Pa evo da ispravim pogrešku / da se vidi na koju se priču nadovezujem.
Od početka prema kraju.
Jen , dva , tri , četiri , četri.5 , pet , šest , sedam , osam , devet , deset ,

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.02.2010. u 10:18.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 01:55   #2901
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Lurkanjem po zadnjim stranicama topika vidim da se između ostalog opet spominje HG,MS,MRs
a to me podsjetilo da sam zaboravio nakucat završetak one moje priče....

Dakle, nakon neka 3 mjeseca dođe NOVI NOVCATI uređaj iako je isti več jedno vrijeme EOL.

E sad, s obzirom na cjelokupnu povjest tj. koliko je servisiranja bilo potrebno da se 'utvrdi' da prijašnji uređaj NE VALJA ,te s obzirom da se zadnje servisiranje odužilo duplo od vremenskog roka određenog jamstvenim listom i da uz sve nije bilo nikakvog govora o nadoknadi štete ...čovjek bi očekivao da je NAJMANJE što se može napravit da kreteni u toj tvornici te servisu dobro obrate pozornost na to u kakvom stanju če mi dati novi.

Ali to je očito bilo previše za očekivat.

Novi uređaj - novi problem.
Strogo gledano nije neispravnost nego nedostatak ili mana al svejedno.
A kao šečer na kraju ,na moju pritužbu dobijem komentar kako 'oni s tim nemaju ništa več su samo posrednik između mene i proizvođača' .
Uz to imaju obraza i za komentar "da je očito stvar u meni kad i dalje tvrdim da ne valja" ali da je uređaj još pod garancijom pa sam slobodan da ga pošaljem...
A što se same garancije tiče, ostala je još godina od trogodišnje garancije (od čega je otišlo 9 mjeseci na servisiranja) jer od novog garantnog lista ništa.

Slanje novog uređaja na kopanje i započinjanje iste priče nanovo mi je zvučalo mazohistički tako da...

Dobro, nisi mi jasan.

Prvo, proslo je bilo 45 dana (po jamstvenim, kako kazes) i nisi napisao prijavu nego cekao?
Drugo, bez obzira sta si ti potpisao kod primitka novog, sta si ti dobio za ostvarenje novog jamstva ti treba a) original racun b) racun zamjene (e sad, ako ti pise da je zamnjenjen).

Pogledaj moj post par redova gore i vidis po kojim clancima ti ide nova gara i lijepo to prijavi DI ako tvrde da ne vrijedi.

A sad lijepo napisi koji proizvod, koja greska i koja mana. Pazi - ako ima nedostatak imas puno pravo na povrat novca.
Staro 01.03.2010., 08:17   #2902
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Varaš se. Očigledno nisi to nikada radio.

Tehnički gledano, može imati. Kako certifikat proizvođača tako i interni certifikat tamo gdje radi.

onda moja greška!iako sam bio poprilično siguran,da ne vadim sada iz naftalina,bila je slična tema (doduše davno) i isto se potezalo takvo pitanje!
Staro 01.03.2010., 09:25   #2903
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
onda moja greška!iako sam bio poprilično siguran,da ne vadim sada iz naftalina,bila je slična tema (doduše davno) i isto se potezalo takvo pitanje!
Imaš dva problema: ono što korisnik misli da je ispravno je često u direktnoj suprotnosti (ne znam baš da li je suprotnost najbolja riječ) s onim što traže proizvođači.
Isto tako, proizvođači (i njihove distribucije) najčešće nemaju istu politiku kao što je politika jamstva u RH.
Staro 01.03.2010., 13:21   #2904
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Imaš dva problema: ono što korisnik misli da je ispravno je često u direktnoj suprotnosti (ne znam baš da li je suprotnost najbolja riječ) s onim što traže proizvođači.
Isto tako, proizvođači (i njihove distribucije) najčešće nemaju istu politiku kao što je politika jamstva u RH.

Cuj, nemogu ni ja doci i pozivati se na europske zakone ni proizvodjaceve politike kad nosim stvar na jamstvo.
Kako bi me gledali u servisu da im vracam tipkovnicu jer se slova na tipki izlizala....

Sve ima svoje *prednosti i mane, samo kod nas prodavaci pokusavaju imati sve.
Staro 01.03.2010., 13:46   #2905
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Cuj, nemogu ni ja doci i pozivati se na europske zakone ni proizvodjaceve politike kad nosim stvar na jamstvo.
Kako bi me gledali u servisu da im vracam tipkovnicu jer se slova na tipki izlizala....

Sve ima svoje *prednosti i mane, samo kod nas prodavaci pokusavaju imati sve.
Nema europskih zakona. Tu vrijede samo ugovori između uvoznika u RH i distributera / proizvođača vani.
Samo treba znati da je priča puno kompleksnija i da "samo zamijene i još se bune" baš i ne hoda u velikoj većini slučajeva.
Staro 01.03.2010., 13:54   #2906
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Nema europskih zakona. Tu vrijede samo ugovori između uvoznika u RH i distributera / proizvođača vani.
Samo treba znati da je priča puno kompleksnija i da "samo zamijene i još se bune" baš i ne hoda u velikoj većini slučajeva.
To je rizik posla, ne? Uostalom, vjerujem da proizvodjaci i nude vise mogucnosti, ali nasi uvijek najeftinije dogovore?

U svakom slucaju - krajnjeg korisnika i nebi trebalo bas brinuti. On treba da gleda svoju korist, bez obzira na nacin na koji trgovina posluje, sta oni dobiju i tako. Nema razloga da se gleda kroz prste bilo to links, hg spot ili "poveri" protis i diskont....
Staro 01.03.2010., 14:31   #2907
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
To je rizik posla, ne? Uostalom, vjerujem da proizvodjaci i nude vise mogucnosti, ali nasi uvijek najeftinije dogovore?
Proizvođači, u pravilu, nude određeni ugovor koji je jako malo (najčešće nikako) promjenjiv, tj. ovisno o načinu nabave te iste robe vani načini rada su različiti. Utjecaj na promjenu cijena od strane uvoznika je najčešće zanemariv. Kupci tu stranu priče ni ne znaju (niti je trebaju znati) niti ih interesira, no tu postoje vrlo često veliki operativni troškovi koje uvoznik / distributer / prodavač u RH mora nadoknaditi iz svoje zarade.

Citiraj:
U svakom slucaju - krajnjeg korisnika i nebi trebalo bas brinuti. On treba da gleda svoju korist, bez obzira na nacin na koji trgovina posluje, sta oni dobiju i tako. Nema razloga da se gleda kroz prste bilo to links, hg spot ili "poveri" protis i diskont....
Naravno da nema. No kupac isto tako treba znati da u cijeni robe plaća sve - i dio troškova jamstva, marketinga, operative i slično. A uz niske cijene i male marže nije ni čudno što se mnogi pokušavaju "snaći", koliko god to nekorektno bilo.
Još kad se uzme u obzir da domaći zakoni puno više štite kupca nego što dobavljača štiti proizvođač / distributer...
Staro 01.03.2010., 20:53   #2908
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
zamjena robe naručene preko neta

Pozz...

situacija je ovakva... naručio sam kao pravna osoba od jedne hrvatske trgovine preko neta 2x1 GB DDR memorije, no (ne pitajte me kako) ispostavilo se da je memorija trebala DDR2... zovem ja tu trgovinu, uvjeren da neće biti problema sa zamjenom, kad ono - njihova je politika da ne zamjenjuju ispravne proizvode, i fakat im to piše u disclaimeru.. reko dobro, odoh ja pogledati malo po zakonu da nađem onaj famozni članak o roku od 8 (ili 7 ?) dana od primitka pošiljke u kojem se proizvod može vratiti i tražiti ako treba povrat love bez objašnjenja...

ono što mene brine je to što memorija jest naručena preko neta, plaćena po predračunu putem e-bankinga, ali je preuzeta kod njih (dakle nisu slali poštom)... da li se to smatra kupovinom na daljinu te se na to može primjeniti dotični članak ili ne? jer preuzeto je prošlu srijedu tako da još dva, tri dana imam fora, ako to vrijedi..

hvala
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2010., 21:42   #2909
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
Pozz...

situacija je ovakva... naručio sam kao pravna osoba od jedne hrvatske trgovine preko neta 2x1 GB DDR memorije, no (ne pitajte me kako) ispostavilo se da je memorija trebala DDR2... zovem ja tu trgovinu, uvjeren da neće biti problema sa zamjenom, kad ono - njihova je politika da ne zamjenjuju ispravne proizvode, i fakat im to piše u disclaimeru.. reko dobro, odoh ja pogledati malo po zakonu da nađem onaj famozni članak o roku od 8 (ili 7 ?) dana od primitka pošiljke u kojem se proizvod može vratiti i tražiti ako treba povrat love bez objašnjenja...

ono što mene brine je to što memorija jest naručena preko neta, plaćena po predračunu putem e-bankinga, ali je preuzeta kod njih (dakle nisu slali poštom)... da li se to smatra kupovinom na daljinu te se na to može primjeniti dotični članak ili ne? jer preuzeto je prošlu srijedu tako da još dva, tri dana imam fora, ako to vrijedi..

hvala
Ne može nikako, ali zato što si naručio kao pravna osoba, koje zakon o zaštiti potrošača ne štiti.
Staro 01.03.2010., 23:29   #2910
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
Pozz...

* situacija je ovakva... naručio sam kao pravna osoba od jedne hrvatske trgovine preko neta 2x1 GB DDR memorije, ....

Lijepo napiši o kojoj trgovini se radi - da znamo tko su smradovi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno