|
![]() |
#2521 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Bacim tu i tamo koji post za HP renew lapove tu na PCEX. Ostalo je isključivo sa pravnim osobama. Razlog ? Kad nekome nešto ne radi iz bilo kojeg razloga prva reakcija je da me nazove i bez spominjanja bliže rodbine obavijeste o problemu. Ja preuzmem spomenuti hardware ( obično cijela konfa ) i zamijenim ili comp ili komponentu. Ovisi o situaciji. Kupac dobiva natrag zamijenu što je prije moguće. Ako se otegne ( ne mogu nabaviti kaj treba, ili kaj već ) sa kupcem se komunicira bez dernjave od strane kupca. Nervoza naravno postoji, ali u vrlo umjerenim količinama. Maloprodaja je dijametralno suprotna. Bilo je ideja da krenemo tim putem i čak smo uložili vremena i novca u web shop. Na kraju odustali. Više se živaca i vremena potroši na ljude koji traže dlaku u jajetu nego na pravu prodaju. Ne velim da je veleprodaja jednostavna, dapače konkurencija je koma, a zarada manja. Međutim na kraju dana me nitko ne zove jer im proc ne clocka ko tipu na Toms Hardware i on je prevaren ... Tako da se malo igram na tržnici onako iz dosade. Maloprodaju teško da ću ozbiljno pokrenuti. Lova je bolja u maloprodaji jer kupac kupuje kad zaželi, a ne kad apsolutno zatreba i onda cjenkanje oko 1% cijene. Međutim podrška nakon prodaje je daleko kompliciranija ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2522 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
konkretno, 7600GT, uvoznik asbis. krepala nakon godinu i pol, artefakti. uglavnom, reklamacija priznata, no mogao sam uzeti bilo koju drugu komponentu u vrijednosti komponente koliko je navedeno na racunu - koliko je placena. ja uzeo hdd i misa, i doplatio razliku. tako da da, ali mislim da ovisi kako se koji trgovac postavi. cisto da naglasim, imam odlicna iskustva sa komponentama iz asbisa, upravo zbog vise nego korektne metode reklamacija. tako da najprije gledam ubosti nesto sto asbis daje garanciju, onda ostatak.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2523 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Nisam citao sve postove... Jeli rade poslovnice Vemila u Splitu? Za garanciju treba slat u ZG ili? btw. Radi se o Fortron 350W PNF, nije skroz crklo, jos radi ali ne zadugo. A neznam jeli se uopce isplati zezat sa ovom "sićom"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#2526 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Da nemam ozbiljnih problema u životu koje ovo ne čine nešto važnim divio bi sa sam sebi i svojoj hladnoči. Najnovije je da je pronađen uređaj za zamjenu iako je EOL več netko vrijeme. Trebalo je bit rješeno krajem prošlog tjedna ali "da ne budem nerazuman jer je negdje zapelo / tu je snijeg itd...." Vjerujem da bi s obzirom na sve dosad i najrazumnijoj osobi na mom mjestu odavno pukao film. A kad bi na osnovu sve dokumentacije , servisnih naloga , potpisa ,pečata napravio listu imena... te onako hipotetski , sebi kupio pištolj i krenuo po listi poklanjat svima za Božić po dva metka ravno u cicvaru, glavna stvar u vjestima bi bilo "Normalan čovjek poubijao bez razloga jadne ljude" a nebi bilo ni rječi o tome koliko su ti isti ljudi sposobni nekog izjebat na račun sistema. Dosad ,zadnjih mjeseci ,šta je bilo bilo je. A sad ...sad je snjeg, sljedeče če Božić, poslje toga bit če pripreme za novu godinu , iza toga če bit tri kralja a onda če polako doč uskrs ,maškare i itd.... ![]() A bože sačuvaj tražit neko sređivanje cijele stvari da nebi čovjek ispao nerazuman. Jer npr. jadan voditelj servisa nema moč kontrole vremenskih prilika ,kontrole na državom jer je proglasila praznik, kontrole toga što se proizvod prestane proizvodit ili bar kontrole onog što bi trebao kontrolirat - rješavanje reklamacija u roku navedom u jamstvenom listu vlastitog servisa. Ma nemam riječi da izrazim gađenje svime osim onog rečenog u HG topiku. Da nekog od tih svih ljudi lupne auto pa ih polomi , pos*ao bi im se u usta i otišao doma. Citiraj:
inače ,što se mene tiče ja bi dao novac u punom iznosu samo da to nekako može bit na moje ime pa mogu dignut tužbu. i to ne zbog odštete več psihičke satisfakcije da svi kojima su potpisi i pečati na servisnim izdatnicima te svi koji ju napravili bilo što protivno zakonu, odgovaraju za 'jeb*vanje'...
![]() |
![]() |
#2527 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo, riješavao sma bratovu reklamaciju za gtx260 Gigabyte OC, ona što je prodimila. Ugl., u petak odfurao u MIcroline(smrzao se ko pingvin), predao(prije toga sam od doma napravio onaj reklamaciski broj). Frajer veli u pon/uto vec mozes zvat slobodno. ja iz fore nazvao danas oko 9 i frajer veli da jeutvrđeno da je grafa neispravna(ja reko no šit ![]() Eto, zasad Microline sve 5, moram ovaj tjedan još ploču odfurat ovu iz siga, bas me zanima sto ce biti sa tim...
![]() |
#2528 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Garanciju na proizvod daje proizvođač. A siguran sam da distributer od proizvođača dobije onaj proizvod koji je u vrijednosti krepane komponente ma koliko ona bila stara. Nitko nije kriv distributeru što nema starijih komponenti kao servisne zalihe pa da zamjeni komponentu identičnom. To se zove rizik posla koji naši trgovci nisu spremni prihvatit. Zadnje izmijenjeno od: simba. 21.12.2009. u 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2529 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Dakle nisi dobio potpuno istu grafu ali neces traziti povrat love, prijetiti s DI i zvati vidovitog milana da te uputi na daljnje korake? Bemti, ne uklapas se na ovaj forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam imao dobro iskustvo sa MSAN-om, za krepanu 8800GTS 512MB sam dobio GTS250 1GB Dark Knight Edition sa nove 2 godine garancije. Ako se sve napravi po zakonu (proizvod istih ili jačih karakteristika, nova garancija) onda nema nikakvih problema. No ako se počnu ciganit (umjesto kartice s 512bit-nom sabirnicom mi nude karticu s 256bit-nom sabirnicom) onda sam spreman ići do kraja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2531 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Da,a ma mislim da su mi nudili 128bitnu 6770/7770(futuriram ![]() ![]() Bude bilo problema sa njima i P35 DS4, jer te ploče više nema, a sve što ima manje od kile bakra na regulatorima neprihvaćam ![]() ![]() Mislim da će "onda" biti i dalje okrljašteni gt200 ![]()
![]() |
![]() |
#2532 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() I uz to novih 2g garancije..sjajno. A čuj,drži fige da odapne pred kraj garantnog roka,možda dobiješ neki okrljašteni GT300 onda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
riknuo mx610,zvao ve-mil servis u zg kako bi se dogovorio s njima i poslao im mišonju.nikako da se jave.Dogovorio sa nekim gospodinom iz logitech Hrvatska da će ih on kontaktirati,prošlo već tjedan dana nitko mi nis ne javlja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Zasto nebi vrijedilo? Za svaki dio koji je promjenjen na uredjaju ide garancija od toliko koliko je originalni uredjaj imao. Zato kod svakog popravka traziti pismeno sta je promjenjeno. Ukoliko dodje do zamjene uredjaja ide nova garancija na cijeli uredjaj. Ali neces valjda dobiti drugi mobac u zamjenu po njihovom izboru. Tu igra lova ili nova stvar po izboru s time da ti se odbije iznos sa racuna pokvarenog uredjaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma s mobitelima je sranje, vecina garancija bude ponistena jer su kvarovi po njima padovi, vlaga i ostale budalastine. Nije gotovo nikada mob kriv ![]() a sto se tice ovoga oko karakteristika maX cita zakon kako njemu odgovara. I to vrlo slobodno jer sam zakon nigdje ne precizira da se proizvod moze zamjeniti s necim jacim vec samo istim ispravnim. To obicno tako prodje kada je u pitanju stariji hardver i u tim slucajevima se nitko normalan nece buniti. Ali da negdje pise....sumljam. Osobno sam uvijek u takvim situacijama dobio novi, bolji hardver i stvarno nemam losih iskustava. No s obzirom na komentare nekih koji kazu da su i sami trgovci ovdje....sumljam da mi se bas nikada nece desiti. Barem ako budem imao nesrecu da kupim nesto u njihovom shopu jer zanimljivo, niti jedan od takvih nije htjeo otkriti koju to trgovinu ima. Valjda se boji modova koji bi i losu reklamu vidjeli kao reklamu pa bi popili ban ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2539 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ne uvijek. Citiraj:
Citiraj:
Ide i u slucaju promjene nekog bitnog dijela.
![]() |
![]() |
#2540 | ||
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Na frendu je da odluči hoće li pristati ili ne (troškovi slanja bili bi oko 130Kn)! Da li bi prije RMA bilo pametno to javiti HR carini (račun i potvrda o RMA) tako da ga poslije ne hebu...gdje i kome to u carini prijaviti?
![]() |
![]() |
#2543 |
Premium
|
Ovo je isto idiotarija - potrosac se ne moze "odreci" domacih prava, tj. sto god uradio s vanjskom firmom je nebitno, neka se za sve probleme i nadalje obraca prodavacu u RH.
![]() |
#2544 | |
Banned
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168466 sad mi tek nista nije jasno,kak on nije dobio novu garanciju,a dali su mu novi mobitel? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2546 |
Banned
|
To me mucilo jos od kad je bila ta procjena,samo mi nije jasno kako su me kolege popljuvale. Citiram athu :Garancija se ne produzuje, traje koliko i garancija izvornog, prvokupljenog aparata. Tako da Hrjax nije u pravu. Tocnije bi ustvari za ovaj mob bilo reci da ima garanciju jos do 6 mjeseca 2010 (aparat je kupljen u 6 mjesecu 2008), no bilo bi apsolutno komplicirano i dugotrajno rijesiti neki slucaj za reklamaciju jer bi isla preko mene. Tako da - aparat je nov, i nema garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Garancija se produžuje na proizvodu koji je bio na popravku i to za onoliko koliko je vremena na tom popravku proveo. Novi uređaj mora imati novu garanciju.
![]() |
#2548 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#2549 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Zakon ne razlikuje mobitel od graficke kartice. Ma nema to veze ni 2 posto. To je cisti slucaj. Nije to Newegg i nas zakon je mjerodavan. Prijaviti inspektoratu ASAP. Sto posto dobivas slucaj ako imas original jamstvo i racun. Ne slati evgi jer su moguce komplikacije sa carinom. Nakon sto je to napravljeno prestaje vrijediit nasa garancija i ukoliko evga posalje pokvarenu (ili u transportu nastrada) troskovi se udvostrucuju i tako. Uostalom, evga ne nudi customer support na u hrvatskoj na hrvatskom. Fora je u tome da je trgovac muljator. Ako je kartica regana on nemoze poslati drito EVGI jer Lifetime warrantyod evge je neprenosiv - vrijedi samo za original kupca. XFX npr nudi double LTW.... Ali to nema veze s tobom (frendom) jer zakon je iznad togai, trgovac nek reklamira preko distributera (ili di je vec nabavio karticu i to je to).
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 22.12.2009. u 13:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Premium
|
|
|
Oglas
|