|
![]() |
#2371 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Treba hitno promjeniti zakon, a ono što provodi links je po meni više manje sasvim u redu i takav bi zakon trebao biti. Tako da likovi kojima crkne grafa ATI 3870 nemogu nikako u zamjenu dobiti niti očekivati novu ATI 5850 već karticu u tom rangu. Nažalost previše je tu namjernog lihvarenja jer svi bi mi htjeli jednom kupiti karticu od 2000Kn i do kraja života samo pred istek garancije reklamirati i dobivati nove zvijeri od kartica, i tako u nedogled, do smrti, čak da se prenese i na našu djecu. Razlislite malo na taj način Nisam za to da kupac ostane oštečen, treba dobiti karticu, komponentu u tom rangu ili prvu bolju, nikako lošiju, a ako nije zadovoljan i filozofira onda bi mu ukinuo garanciju iz nekog bezveznog razloga a uvijek se nešto da izmisliti pa nek se tuži upravi vodovoda Zato links i ima crnu listu ekipe koja reklamira non stop i očekuje da profitira na tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#2372 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Netko je već spomenio da bi se trgovine trebale umrežit s tim crnim listama pa bi se i taj problem umanjio. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2373 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bez obzira na svakakve i kojekakve crne liste dužni su postupiti svakoj reklamaciji kao slučaju za sebe,i ne tiče ih se tko tu koga vesla,i tko tu koga pozna. Svaka shebana kartica,tvog primjera 3870,je priča za sebe osim kvragu ako ju ne nosi stalno ista fizička osoba na reklamaciju,sa svojim podacima. ![]() Znači zaista što sam negdje napisao,zbog dva tri,dvadeset i tri HW-Bota,ostali normalni useri kojima i slučajno odapne VGA,se mogu - slikati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2374 | |||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
bez imalo griznje savijesti. to sto sam ja trosio grafu 5-6 dana ili dve i pol godine je nebitno. bitno je da garancija nije istekla, a ne koliko je garancije ostalo. makar ostao samo jedan dan. Citiraj:
sto meni pase a sto ne? nema tih specifikacija koje to mogu. sta je reko dizel, ocu da svijetli plavo prema slotu i bok. poanta je da mozes ponudit nes bolje a ja to ne moram prihvatit. i zaboli me sto neces jos jednom zaradit na meni. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2375 |
Banned
|
Javi kad ti vrate pare. ![]() Ajde,evo,daj mi primjer tko je dobio lovu natrag u slučaju kao gore šta sam naveo,da mu nisu,tj. jesu ponudili i zamjene,i slanje uvozniku, i slanje vani proizvođaču,tko je dobio puni iznos love sa računa,na tako visok high end,nakon 2g korištenja skoro? 2 dana ili 2g,tebi je svejedno njima neće biti,200kn kartica ili 3200kn kartica,tebi je svejedno,njima opet - neće biti. Ovo nije Alice in Wonderland scenarij,svaka čast trgovini koja to uradi,ja ne kažem da to ne postoji,ali kad već lupetamo,i bahatimo se, ja evo želim primjer poštene trgovine sa XY osobama koje su to izvele,takav povrat love,krepana grafa,garantni rok traje,povraćen puni iznos love sa računa nakon 2g. Kad to doživim,više neću komad HW igdje drugdje kupiti,a godišnje ostavim 5-20 000kn,što za sebe,što za okolinu,na HW,što nije malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2376 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Frend, HG Spot, Evga 8800, oko 3000k, skoro tri godine - puni povrat love ali on uzeo prockas od 550 kn jer mu je trebao. Nego, amortizcija na reklamacije se ugradi u cijene. Links sa svojim prenapuhanim cijenama moze vracati i dva puta vise reklamacija a da posluje u plusu. Stvar je samo nase balkanske matematike. Pitajmo logitecha kako im se isplati? Pitajmo EVGU kako to da nude garanciju na overclock i skidanje stock kulera? A jos i lifetime limited waranty.... A mi balkanci bi cijene od evge, a uvijete od gainwarda.... i jos servisera platiti 2k kuna i ocekivali da sve sljaka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2377 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() I nedavno iskustvo,crknula 9600gt sa hdmi prikljuckom,nije bilo iste za zamjenu vec je trebalo cekati skoro mjesec dana,i covjek mi ponudi 9800gt. Naravno prihvaceno. Da sam bio sivonja mogao sam terati povrat,koji ne bi dobio jer bi onda cekao istu takvu i bio bez kompa,a ovako dobio jacu grafu. I kako onda nesto reci lose o takvom dobavljacu? Iako svima nam je pohlepa u krvi,nama kao kupcima a trgovcima kao trgovcima. Razumjem obje strane,ali kao kupac odbijam kreditirati neke firme i dopustati da dvaput zarade na istom proizvodu-jednom kod same kupnje na marzi koje su poprilicne,a drugi put ako dodje do eventualne reklamacije pa da mi se uvali nekaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2378 |
Banned
|
Sjajno dečki,idem probat. Jednome je frend,drugi ima amneziju pa se ne sjeća i ne želi podijeliti sa nedužnim pukom. Fino,i ja sam spavao sa Severinom,samo se ne sjećamo ni ja ni ona. Ali eto,priča se da jesam. Šta sve neću ovdje pročitati. Je,mislim da sam vidio i Titu da je potpisao upravo tvoj povrat love. Imaš lajnu neku,imaš,tvoja stvar,ali nisi onda reprezentativni primjer nego lucky striker,kojem se posrećilo da ne kažem grublju rič,jer će me ma-tor nokautirat.U trajno vlasništvo bančuge. ![]() Želim reći.. ![]() Upravo ste potpisali peticiju HW-botovima da navale razvaljivati grafe,i trajno zaključali vrata razuma i poštenja svim ostalim userima, ako je to zaista moguće,besplatno 2g koristiti hardver,sprčiti ga,i dobiti povrat pune love natrag. Uzrok kvara ovdje je nebitan,jer cilj opravdava sredstvo,s tim ćeš se složiti..tvoj hardver je crkao,odnosno pokvario se. I nečiji tuđi će se..samo namjerno,i to će proći. Živio kapitalizam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2379 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2380 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nemam ništa protiv tog razmišljanja. Ali ako trgovina od RMA firme dobije za povrat 3870 drugu 5850 (karikiram) a meni uvali 4850 onda sam protiv takve prakse. Ako su već zaradili na marži i to dobro onda ne vidim razloga da zarađuju još jednom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2381 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
"Stranka koja ima garanciju i pošteno je platila određen proizvod,ne smije ostati oštećena"... ![]() Jedino što me je panika poslati miš.Možda slučajno ostane tamo zauvijek.Mogu li dobiti neku potvrdu u pošti da je poslano ili slično? Zahvaljujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2382 |
Torrent freek
|
Vidim da već par ljudi u par navrata piše o tome kako "ne želi branit trgovine, ali kako moramo svatit da nije ni njima lako radi par likova koji namjerno pale komponente" Sve super, al mene zanima kakve ja veze kao njihov (nebitno sad koje firme) kupac koji se ne bavi takvim pizdarijama iman s tim? Dakle, kakve veze velika većina normalnih kupaca ima s tim? Možda bi bilo najbolje da skroz ukinu garancije radi 3% kupaca koji namjerno pale komponente ![]()
![]() |
#2383 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Links-zamjenili krepanu Endiviju 8400 za 9400 Za jedan F1 koji je čekao dijagnostiku su odmah ponudili WD istog kapaciteta. E sad, taj F1 sam platil pun racku jer mi je bilo hitno al mi svejedno nije palo na pamet inzistirat na baš F1 ili parama jer uvjek postoji mogućnost da nabave negdje takav Zamzung pa bi dobil natrag šljuku a ne WD ![]() Sa dućanom je pak druga priča, svake prestupne godine naletiš na nekog koliko-toliko normalnog...zadnji biser je bio kad sam tražio DVD DL medije a balonja me pogleda ko da sam pal sa Marsa i vako zbori: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2384 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Naš trgovci REDOM ne zaslužuju NI MILIMETRA POPUŠTANJA, NIKAKVOG KOMPRMISA i sl gluposti iskorištavaju svaki mogući trik ON i OFF the book kad te treba napr**t kao kupca oko reklamacije i zato ih treba mlatiti zakonikom po glavi dok ne padnu na pod i onda jos malo, ako im se zakon ne sviđa nek ga mjenjaju (ako mogu) a ne da ga ignoriraju jer im se tak sprdnulo...
![]() |
![]() |
#2385 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
to sa HW-botovima nije moja stvar, nego je na njima da zaposle sposobne ljude u servisu. imam jos komponenti iz hg-spota i nepada mi napamet da idem przit npr. grafu da bih iskamcio 1400kn za 8800gt, ali to je vise stvar odgoja i sl. pretpostavljam ni tebi. al nije u redu da servis tretira sve kao da su namjerno przili stvari, i zbog tih 2, 3, 5, 10 % ili koliko vec lopova, da ostatak mora pristajati na nekakve piz*arije, koje su uostalom i protivne zdravom razumu, pa cak i nasem nespretnom zakonu. a ducani da dvaput zaradjuju da ih nebi netko ostetio za grafu dvije.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2386 | ||
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ja sam dobio povrat love u Vemilu. Kartica (2600XT) je bila kupljena na R1, dali su mi u zamjenu neku low profile karticu, prijavio sam ih i odjednom su se predomislili i vratili novac sa racuna uvecan za PDV. Sa Linksom nisam imao problema, pošto tamo ne kupujem. Citiraj:
![]() Rizik posla. Neka dokažu da je namjerno spaljena i bok. Ali uostalom, ako nije njihova roba iz uvoza, nemaju se kaj razmišljati već samo neka prosljede robu i stvar riješena. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2387 |
Banned
|
Slažem se sa svime,ali što uraditi kad te servis odnosno izvjesna trgovina provali i završite na sudu zbog pokušaja iznude,odnosno prijevare? Govorim za botove,ne za fer igrače. Yed je malo krivo shvatio poruku svetog Oca. Ne radi se da ja branim trgovce,nego mi je dosta upravo takvog džiberenja kojeg sam bio svjedok,upravo sam Alfi objašnjavao na PM case, gdje ljudi ne znaju šta će,nego pokušavaju takvim načinom prijevare - živjeti. Pa ili HW živjeti,dobivanjem novih grafa,ili vađenjem love. Ali što se dogodi,kad trgovina okrene ploču i odluči te tužiti? Odnosno ovlašteni servis,više njih,nebitno,imenom i prezimenom utvrdi,da si ti,imenom i prezimenom,svjesno i namjerno oštetio HW i pokušao preveslati trgovinu? Šta onda Sherlock,tvoj sig..did I dooo thaaat? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2388 | |
Hejter
|
Citiraj:
pod sve detalje sam iskljucivo mislio da se vise ne sjecam cjelokupnog natezanja,grafa je bila x850xt pa onda razmisli kad je to moglo biti,a druga je bila nesto iz porodice 7800. U vemilu su bili koma i javili se tek nakon mjesec dana, i nudili nekakvu rabljenu x800xl koja je kao po njima ekvivalent,nisam zato htio ni cuti,pa je isla neka prijava i rjeseno. A u hgspotu je bio jedini problem kaj sam lovu cekao par dana,jer su imali nekih poteskoca sa sustavom pa se nije moglo isplatiti,pa su zvali kad se moglo,sjecam se da sam se dvaput vukao na utrine sa kinezom,tamo cak i nisu nudili zamjenu jer nije bilo,nego su nudili prvo da uzmem za taj iznos robe a kak nisam htio jer nisam trebao nista,dobio novceke. A o tome sam prije dosta vremena vec i pisao i javno na forumu,a i preko pm-a sa nekima u stakvim situacijama gdje su jedino prijave pomagale. Otad ionako nesto high end nisam kupio tako da danasnje stanje poznam jedino po tome sto procitam ovdje od drugih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2389 |
Banned
|
Ati ima najbolje drivere,samo ih ja ne znam instalirati. A šta se tiče tvoje priče o nadzornom odboru i upravi,nek ostane na tri točkice šta mislim o tome,kako sam i rekao,i Tito ti je potpisao povrat love. Odo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2390 |
Hejter
|
da malo bolje pogledas vidio bi smajl iza tog napisanog o upravnom odboru i nadzornom, dakle to je bilo karikiranje. Uglavnom imao sam nekih 15 ili 20 listova papira za taj povrat isprintanih iz vemila,zato sam se tako izrazio,jer je procedura za taj povrat bila nesto komicno opsirno napisano i potpisi su neki bili gore.Idem ja to potrazit,ako jos ima negdje u svojim fascklima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2391 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ono kaj je meni zanimljivo je to da se fura spika kako trgovac mora vratit pare pod "mus" a kad user zasere i krivo preflasha grafu onda je to stvar dobrog ugleda firme da mu da novi proizvod ![]() Mislim, ok je da se ne pusti trgovcima da te muštraju kak hoće ali jesi se ikad zapitao koliko su uvoznici puta pojeli govno? Jer tu ne najebe trgovac nego uvoznik. A ti budeš nahvalil trgovca... Ja sam osobno naletio na more krivo preflashanih grafa i ploča ali se bogme ne citira zakon kad se takva grafa donese na servis i dobije nova? Znaš kaj bi ti rekli na sevisu auta da im dođeš u garantnom roku a ukucal si modani firmware? Ovo: ![]()
![]() |
![]() |
#2392 |
Banned
|
Točno to što je šef rekao,očito jedini razuman. Prostor za muljažu je golem, fascinantan čak. Kažem,nemam nekog razloga sudjelovati u raspravi, i izmišljati,ali zaista,postoje ljudi koji od takvog načina nazovimo - poslovanja,žive. I takve reklamacije im prolaze,zato ostatak pojede..šta je opet,reko šef. ![]() Moram bit pristojan,ma-tor će me. S jedne strane imaš šta,zakon o zaštiti potrošača,a s druge prijevaru ili pokušaj prijevare kao kazneno djelo. Već vidim zaključke tipa, ma daj dream koji ti je,srolaj joint,nijednoj trgovini se neće dati tužiti te radi grafe od 2 000kn. Ok,ja rekao,vi pokušavajte. ![]() @Rout, ma vidio sam smajliće,ja se za razliku od mnogih ovdje zaista ne ljutim na mnoga pljuvanja i ironije,sprdove. Sve pet,skužio sam da si se šalio govoreći o NO i upravi. Nisam od onih,osim kad me se zaista teško i grubo uvrijedi na osobnoj razini,da idem prijavljivati postove..što se ne može reći za moje,koji su ma-torova i jelcova lektira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2393 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ne znam tko tu nema odgovor na pitanja o jamstvenoj amortizaciji, zadnoj cijeni na njihovom cjeniku i na ostala pitanja na ovoj temi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2394 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() E sad, drugi par kobasica je ako netko sumnja ili je pak ziher da je trgovac dobio recimo 5850 a tebi uvalio 4850...brijem da bi se takve stvari saznale i jednim mailom sa serijskim brojem krepanog proizvoda lokalnom vendoru ![]() Pa ako mi npr. Microline odgovori da je u zamjenu dano to-i-to onda je to druga pjesma. Ovak samo laprdamo. Osim toga, kaj nije netko rekao (Greg?) da uredno nosi robu ravno uvozniku? Kupi u Metrou vivax vulgaris pa ti ga tam nebu ni primili jer ga moraš furat u msanov servis negdje niz Savu...
![]() |
![]() |
#2395 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2396 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() A dobro OT, s takvima sam imao mali milion fora.. kao zatvore prijem ambalaze usred radnog vremena i kad ja na pult dodjem i pitam kome trebam prijaviti (koja je sluzba nadlezna za to) to ostanu paf. zivkaju seficu i eto - odnesite boce sada... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2397 |
Super Moderators
|
![]() |
#2398 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2399 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Obićno ispadne brže ako odneseš sam na servis ali to nisi dužan napraviti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2400 | |
Super Moderators
|
Pa, Masnjak je legenda u tom poslu ![]() Kakvi crni zakoni, rokovi ili nedajbože pošteno poslovanje...ne šljivi taj ništa... Kad jedamput predaš uređaj u servis-gotovo je, bolje bi prošel (i brže) da se zadužiš kod kamatara ![]() Citiraj:
Nisi dužan ali se u 90% slučajeva brže rješi.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|