|
![]() |
#2281 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Npr. Prpoizvođač i HR uvoznik Bosch (dakle znamo što oni proizvode, nije IT ali svejedno) ne žili nikakve zamjene raditi kupcima nego isključivo prvo sersis da se vidi što je neipravno pa onda dalje rješavanje... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2282 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
off t: da quazar, nino je u umagu. to ti je italija... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2283 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() O boze.... Samo da ponovim : Jamstveni su iznad zakona po tebi ? ![]() A zakon krivo navodi jer je pisan prema jamstvenim uvjetima? ![]() Btw. ja odnesem stvar prodavacu.. bio on links ili konzum, a oni se dalje kantaju s njim nakon prijetnji da ce tako duze trajati.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2285 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kako to da se automoblili ne mijenjaju tako lako kao grafe ili CPU??? uato jer prodavači znaju da kupci nisu u pravu i da nemre samo tako mijenjat jedno za drugo te da zakon ne jamči zamjenu proizvoda, no sa malim i relativno mizernim iznosima kod IT stvari, trgovci ne žele na loš glas pa na svoju štetu mijenjau robu. zato i propadaju. *************************************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 06.12.2009. u 15:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovo je najgluplja usporedba koju si mogao dati. A samo iz jednog razloga, a to je da se SVAKI dio na autu može zamjenit ili popravit. A kad ti rikne jedna jezgra na procu, jel ju možeš zamjenit? Ne Ode getriba, zamjena? Da.
![]() |
#2287 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: tor. 07.12.2009. u 07:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: tor. 06.12.2009. u 15:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2290 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() Znači ista stvar je popravak auta kojemu je otišao neki dio i grafe kojoj je krepala memorija? Epic ![]() Što misliš, što se više isplati? Biti na lošem glasu i gubiti kupce jer ih zakidaš kod ostvarivanja garancije ili biti susretljiv i korektan, zadržati postojeće i privući nove kupce, pokvarenu robu vratiti distributeru koji će to pravdati proizvođaču koji prvi stoji iza svoga jamstva koje je dao?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2291 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Isto tako, treba znati i citati zakone - npr., Vedran je u pravu kad kaze da vecina ljudi ovdje brka prava, ne poznaje razliku izmedju nedostatka i neispravnosti itd.
![]() |
![]() |
#2292 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 06.12.2009. u 18:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2293 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Glede reklamacija/zamjena, ako trgovina za staru reklamiranu grafičku koja je EOL od RMA firme dobije drugu karticu a kupcu daje nominalno bolji proizvod od starog ali dvije klase ispod onog što on dobije kao zamjenu i dodatno zarađuje na razlici onda se tu više nema što prićati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2294 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2295 |
no fear
|
Samo da dam primjer: starom se razletio motor na autu, garancija istekla i po kilometraži i po mjesecima (za nekaj sitno i po jednom i po drugom ali je ipak istekla). Zakonski nema prava na nikakvu odštetu ali pošto je došlo do kvara koji se nije smio dogoditi na redovno održavanom autu (u ovlaštenom servisu) na toj kilometraži dio troškova je pokrio proizvođač a ruke ovlašteni serviser. U auto ugrađena nova mašina. Pa ti izvuci zaključak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2296 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2297 | ||||
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ali da, kada hardver usporedimo sa telkacima, mobitelima, fenovima za kosu...u svakom slučaju smo u boljoj poziciji. Citiraj:
Ne znam da li je ovo iznimka ili pravilo. Jer s druge strane, imao sam iskustva sa DI i jedan inspektor mi je telefonski objasnio da kupci imaju pravo na puni povrat novca ako trgovina ne može popraviti proizvod ili nabaviti isti, te da mogu ponuditi djelomičan povrat novca ili drugi proizvod, ali da mi nismo dužni to prihvatiti i da možemo inzistirati na povratu punog iznosa sa računa. Mogu staviti konkretno ime i prezime inspektora koji mi je to naveo. Na kraju krajeva, zašto ADM, Vemil i HGspot vracaju pun iznos sa računa? ![]() Citiraj:
Citiraj:
Ako može Vedran iz Linksa odgovoriti... primjerom. Donesem na reklamaciju 2900XT (EOL i recimo da je ne-nabavljiva) karticu plačenu 3000kn, Vi u zamjenu nudite HD4850 karticu koja košta 750kn. Koju karticu Vi dobijete od uvoznika...i da li točno tu karticu nudite kupcu? Dobijete li povrat sredstava od uvoznika? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | |
no fear
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2299 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Jamstvo prema kupcu i jamstvo dobiveno od strane vendora nemaju skoro nikad identicne uvjete i rijetki su oni koji trgovcima / servisima u RH pokriju sve troskove. Citiraj:
![]() |
![]() |
#2300 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ovako, imam jedan problemčić. Kupio sam ploču u linksu (Rampage II Extreme) i s njom sam dobio 3D Marks Vantage. Problem je u tome što mi vantage kaže "UNFORTUNATELY YOUR KEY IS NOT VALID". Znači pretpostavljam da je neki tulipan iz Linksa uzeo SN i registrirao se. Jel ima smisla da ih zovem ili da im dođem direktno j.... mater, ima tko kakvu ideju?
![]() |
#2301 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2302 | |||
Agent 0
|
Citiraj:
![]() Recimo da sam dao 4000kn za karticu i nakon godinu i pol rikne. Oni nude recimo 1000kn za nju jer je to kao trenutna cijena uracunata sa amortizajom ili se može dobiti neka novija kartica u toj cijeni...1000kn dakle. Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2303 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
To s performansama su gluperdanja, kao prvo 101% sam siguran da nigdje u tim raznim rošadama niko ne hebe pola posto uopće te specifikacije nego će ti redovito probat uvaliti ono čega je najviše na lageru a da je bar slično onome kaj ti je bio prodao, kao drugo ja ne kupujem slično nego kupujem to i to, kaj prodavača briga zašto sam ja odabrao npr neku karticu, možda mi se sviđa jer ima sexi gay rozi pcb i rozi cooler sa rozim kondićima i neću macho gaybasher crnu verziju, moja stvar je zašto oću neku robu i oću baš nju, što ako su oni spustili cjenu za 2 soma a trgovina do ima je na stanju po cjeni koja je bila kad sam kupio kod njih? Ili da se malo maknemo od ITa, ako ja kupim sat sa plavom podlogom i on krepa i ja dodjem u dućan kod urara zamjenit sat i on veli jbga moraš uzet ovaj s bjelom jer nema ovih s plavom? Ako nisu u mogućnosti osigurati zamjenu nek vrate pare, a njihovi problemi s uvoznicima i proizvođačima koji ne osiguravaju dostupnost dijelova za servisiranje ili komponenti za zamjenu u duljini garancije se mene kao kupca ne tiče, to je problem trgovca, zato i imaju maržu i bave se tim poslom da bi to radili inače bi dobivali plaću, a ne radili ništa, nek se oni sami bore za svoj dio a ne da prelamaju preko leđa kupaca... Ionako će većina ljudi kojima je bitno da imaju dio koji radi pristati na slično, dio će zastrašiti/prisiliti da uzmu što im daju ali ne vidim da kad već imamo kao kupci opciju natjerati ih da vrate pare u nekom slučaju to ne radimo, ako im se zakoni ne sviđaju nek ih promjene, adresa je HR Sabor, markov trg i svako može lobirati kod svog zastupnika...
![]() |
#2306 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Zakaj bi ja kao uvoznik tebi (vlasniku shopa) refundirao 4 soma za grafu koju si ti kupio od mene po 2500 a prodao kupcu po 4000 ![]()
![]() |
![]() |
#2307 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa to ti je isto mogucnost. Tuze nekog balavca koji ih je popljuvao, oderu ga ko konja i da vidis kak bu svi zacepili gubice. Uopče me to nebi cudilo previse. Vec da se moras po sudu povlaciti ti je dosta, a kamoli odvjetnik, ak spusis i odsteta. Mozda gazdama je kikiriki lova za sudstvo, ali vjeruj mi ni tebe ni meni ni nikome ovdje nije. Post na prosloj stranici od Horze mozda tebe i meni izgleda glupo i bezveze, ali cinjenica je da je UPOZORIO ( ! ) time ljude, sto me automatski navodi na razmisljanje da on zna nesto sto ja neznam. Pametnom dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2308 |
Agent 0
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |