|
![]() |
#2072 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
MOLIM POMOĆ!!!!!!!!!!! cijela priča ide ovako: kolega je prije 18mjeseci kupio pila konfu u kojoj se između ostalog nalazila zotac 8800 ultra. U trenutku euforije pri podizanju kompa nije pokupio kutije komponenti tj. nema kutiju grafulje na kojoj se nalazi garantni list. Kupljena je u IT Požega kod šupka koji je izvarao svakoga s kime je poslovao. Uglavnom grafulja je izgorjela a on je rekao da je garancija za istu 18 mjeseci i da je tako i tako Vemil kao njegov dobavljač propao tako da mu ne može pomoći. Imam 2 pitanja 1. je li garancija 18 mj. ili 2. godine (ako netko ima informaciju) 2. ako je garancija još u toku može li se to istjerati jer ipak kolega ima račun od IT-a a ne od Vemila Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2073 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Mulja vas lik, Zotacove grafe u Vemilu imaju garanciju na 2 godine, a pošto je lik uzeo grafu od njih onda ta garancija mora biti na 2 godine, ostvariva bar u Vemilu ako ništa drugo (iako je i to danas upitno zbog stanja u kojem je firma), i to što nemate kutiju od grafe na kojoj je zaljepljen jamstveni list je samo minus, tj. vjerovatno neće priznati reklamaciju bez toga...
![]() |
#2074 |
aka Sizif
|
Hvala puno, pretpostavio sam sve što si napisao. U svakom slučaju ako ovo pročita itko iz Požege neka nikako ništa ne kupuje u IT jer je lik stvarno seronja. Mene je isto izmuljao za grafu, kolegu za monitor, drugoga kolegu za ovu grafulju itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2075 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ima li tko iskustva sa bivsim elkotechom? naime disk se pokvario i kod njih je bila reklamacija. u 9 mjesecu smo odnjeli u elkotech, oni su zaprimili ali poslije toga ih vise ne mozemo dobiti na telefon. ima li tko saznanja tko je preuzeo njihove obveze zamjnee robe? rijec je o WD disku.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
1. Siemens mob, zablokirao nakon 3 dana. Dolaskom u shop, lik gs je pokusao upalit, nije se palio i hop, otvara ladicu i daje mi drugi nakon zapisivanja serijskih brojeva. 2. Maticna Asus, donesem doma, spojim, ne boota. Nazovem shop, liku objasnim, on kaze, donesi, dajem ti drugu. Tako je i bilo. 3. Najzanimljivije. Kupim jedan Acer lap, popust jer je bio izlozen. Dodjem doma i primjetim da nedostaje poklopac baterije. Vratim se tamo (Mediaworld), likovi pogledaju, prime ga nazad, storniraju racun i ja kupiom drugi lap. ![]() Da pojasnim, u Italilji striktno postoji obveza trgovca da u roku 8 dana zamjeni neispravan artikal ili vrati novce. Najcesce to i napomenu prilikom kupnje. Jedan kolega sa foruma je kupio uz moju pomoc jedan HP laptop i dolaskom doma (Zg) javlja mi da je jedan pixel pregoren. Nismo primjetili odmah jer je u kutu. Nazovem shop i lik mrtav/ladan kaze da donesemo i dat ce nam drugi. Nismo to ucinili jer nije smetala ta greska. Barem ne kupcu. Ali eto, malo informacija.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2078 | |
aka Sizif
|
Citiraj:
Nakon toga ja popiz... odem tamo, dignem frku, izgubim glasnice(najbitniji dio bez kojega nema rezultata) i uspijem dobiti drugi mob. To vam je realnost naše nam drage Hrvatske u kojoj jedni mogu kako žele dok mi obićni smrtnici u većini slučajeva pocuclamo maunu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2079 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
sve je to super, ali mi nismo talijani. da je tako kod nas, modovi bi ovdje 8-12 puta na sat morali brisat teme tipa "zamjena maticne na lapu bez alata za samo 4 minute", "gdje kupit sarafciger koji ne grebe sarafe" i sl..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2080 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
A sta talijani seru mozda ljubicice, da su toliko razliciti od nas?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2082 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zadnji update Dan nakon što sam zatražio isplatu, ADM ju je uplatio na moj račun. PUNI iznos računa! Pohvalno. ![]()
![]() |
#2083 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
da, da. budite i dalje alisa u zemlji cudesa. nema veze sto je zakon koji te jebe u zdrav mozak, ne, vi smatrate da je sve drugo krivo. stvarno ste tu par ljudi ko' da imate 13 godina, takvo imate razmisljanje. ponavljam, da je zakon drugacije definiran, sve 5. da je zakon kao u eu, takoder dobro, rekao bi najbolje jer je strikno definiran za sve jednako. trenutno spominjanje drugih drzava je kao spominjanje cijene u drugim drzavama - to se ne moze tako raditi. jer je ovo hrvatska, ono je italija, a ono je amerika. i opet pitam, u cemu je problem? da li je zakon zadovoljen, kupac zadovoljen? neovisno o kojoj trgovini pricamo, u cemu je problem? ovo povlacenje price "meni je trebao odmah sada u dva dana", to se trgovinu ne tice. isto kao sto se nas ne tice sto tubic nema za isplatiti neke dugove, sto je zapao u govna. nije nase (moje) da znam za njegove probleme, niti je njegovo da zna za moje (nase).
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#2085 |
Registered User
|
@mr neutralni Trebali bi svi mi trinaestogodišnjaci napraviti akaunte na links forumu i tamo lijepo svakom tko pita sta ce dobiti u zamjenu ako nema istog pokazati zakon i ukazati da ima pravo na totalni povrat novaca bez amortizacije i slicnih gluposti i vidjeti koliko bi odredjenom trebalo da pocne krsiti slobodu govora, slobodu na informaciju i vlastita uvjerenja.... mislim da je sve receno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2086 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
i jos za kraj laganim prcanjem zbog svoje, jebiga, nemoci. ali ok, razumijem kad nemas pametnijeg za reci. samo malo ipak bode jer je bilo slucajeva na linksu u kojima moja cenzura nije odradila ni c, sto ti moze i potvrditi par osoba sa ovog foruma. ali ok, vidim da moras malo baciti ljage, ne ide bez toga kod covjeka nema drugog oruzja. uzivajte, dao Bog da vam se sve reklamacije, neosnovane i osnovane rjesavaju u sto kracem roku, na vase maksimalno odusevljenje ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2088 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
U svakom slucaju od elkotecha nula bodova... Postoje spekulacije da ce se raditi grupne tuzbe svih ducana u Hrv. protiv takvog ponasanja medjutim ja sumnjam...cinjenica je da su elku 90 % partnera duzni toliko love da su zbrinuti za sve eventualne reklamacije u slj. 5 god, s druge strane oni koji nisu duzni su naje... Zivjela Hrvatska privreda!!
![]() |
![]() |
#2089 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
ali mi smeta kad netko samouvjereno prica i tvrdi da je to tako trebalo, a sve je odigrano tocno kako je definirano - po zakonu. kazem, nije ovo vezano samo za links, ista stvar da je rijec i o admu ili protisu ili hgspotu. inace jesam moder na njihovom forumu, ali sa samim radom linksa ja nemam nikakve veze. prije nego eventualno krene opet podjebavanje, samo bacite pogled na kolicinu slozenih konfiguracija od mene, pa recite koliko ih je iz linksa. ali ne sumljam da nece biti neki drugi nacin da ispadne da sam placen od linksa, vidim da je to jedan od nacina "komuniciranja".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Moj primjer (bas je Links u pitanju ![]() Eh onda je sugovornik rekao, "Aha, u tom slucaju vam odmah dajemo drugi hard." Eto.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2092 | |
Osobni opis - pitaj me
|
nino, samo pitanje. kako ustvrditi sto je tvornicki neispravno, sto je krepalo nakon recimo 3 dana koristenja? ma, neka bude nakon jednog dana koristenja, i ako nije problem samo da mi negdje izvuces gdje to pise u zakonu o cemu vec. pa ako se meni dogodi slicna/ista stvar, da mogu otici u trgovinu gdje sam to uzeo i pokazati - e tu ti majstore to pise! sada daj novi zapakiran! Citiraj:
mislim, ne valja kada se netko drzi zakona jer konacan rezultat nije u nasu korist, ne valja kada se netko ne drzi zakona jer konacan rezultat je protiv nase koristi. get the point?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
aka Sizif
|
...zakon o zaštiti potrošača (1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.Obveza trgovca Članak 5. (2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu. (3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge. (4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora. (5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja. (6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan. Pravna narav zakonskih odredbi kojima se uređuju potrošački ugovori link: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298920.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Čitam ovih zadnjih par stranica i nemogu se načuditi komentarima na Burkove postove??? Da li je kome od vas palo na pamet da i te trgovine u kojima kupujete ne žive od zraka i ljubaznosti već od profita??? Isto tako te trgovine ne servisiraju robu koju im kupci reklamiraju već tu robu šalju dobavljačima ili u ovlaštene servise, imaju određene obaveze prema dobavljačima koji im isto tako ne gutaju bezvezne i neosnovane reklamacije. DOA (dead on arrival) proizvodi se zakonski mijenjaju odmah što znači da se kupcu daje novi proizvod ili se odobrava povrat novca ukoliko nema istog proizvoda, a kupac ne želi uzeti neki drugi proizvod (ukoliko su naravno reklamirani u roku max 48h od kupovine, sve iznad toga nije DOA već je rabljena roba). Što se tiče prakse više manje sve "normalne" trgovine za DOA robu manje vrijednosti odmah rade zamjenu ili povrat dok se roba veće vrijednosti testira prije odobravanja povrata/zamjene (netko je spominjao notebook). Isto tako vidim da dobar dio foruma nije svjestan da većina članova ovdje ima veće znanje o IT sektoru i proizvodima od 99% kupaca tih trgovina i servisa po kojima pljujete, a tih 99% radi takve reklamacije da vam pamet stane i baš zbog njih je takav stav trgovina prema reklamacijama. Dosta se vidim spominje i moralna strana s obzirom da je zakonska takva kakva je. Dajte se zapitajte koiko vas bi tu na forumu prodalo Notebook vrijednosti cca 5000kn i na reklamaciju kupca primilo taj notebook natrag bez da ga iztestira i provjeri??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Osobni opis - pitaj me
|
dobro, ju-hu. ovdje nema onoga sto mene zanima. da li je prodavac duzan primiti i dati nov ispravan uredaj bez provjere servisa ili dobavljaca, ako se npr kvar dogodio unutar par dana? papiri na mjestu kao i ambalaza, nije uopce u tome rijec. nego, kupis laptop, dodes doma, nakon dva dana zaebancije skuzis da jednostavno optika (npr) ne radi. odes di si kupio, da li je trgovina obavezna dati novo isti trenutak kad si dosao reklamirati? to je pitanje. ako se negdje iskopa zakon da je prodavac obavezan u svakom slucaju automatski dati nov artikl kao recimo gore opisan slucaj, ja cu se svima uvrijedenima ispricati (nedam pivu). edit. e-one, ne! mogao bi postati placen od neke udruge svih trgovina u nas koji rade protiv naroda! svakako se slazem sa svim napisanim, mozda ce sada odredenim proci do mozga neke nove informacije, pa stvore drugaciji pogled na stvar.
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
U "nasem" zakonu je najgori moguci izraz "....u razumnom roku... ". A nigdje nije definiran "razumni rok", na trajanje mislim. Da dam svoj eod ovoj raspravi, i ja sam trgovac tako da mogu slobodno rec da se uz ovu stavku zakona daje trgovcu pravo "da proda neispravan proizvod" i jos ti moze 10k kuna (figurativno) drzati u razumnom roku (45 dana) bez kamata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
aka Sizif
|
lol dođem u jednu trgovinu reklamirati keks rama i trgovac mi bez imalo pogovora zamjeni proizvod no moj reklamirani vrati među ostale, WTF?? danas sam u linksu naručio vtx3d 4870, kakva god trgovina bila, jedino je mjesto na kojemu se usudim nešto skuplje kupiti. Nadam se da i oni neće propasti prije isteka garancije U Požegi kada sve IT trgovine obiđete, ne možete sakupiti za normalan komp Pr. Dom računala -najjača grafa 9600gso 883kn Ikon - najbolji psu je blue storm 400W 500kn IT - jedini disk 160gb (ali nisam 100% siguran jer se više ne vidi od prašine a i izbljedila je etiketa) 397kn Alles - samo gotove konfe i MS asortiman Gdje da što kupim?? Danas zvao protis za grafu, odgovor je vtx3d 4870 nemamo i nećemo imati(iako je u cijeniku), palit gtx 260 sonic može doći do kraja tjedna uz prethodni polog ali ne garantiramo da će biti baš ta!? Diskont24 svi hvale no što kada se nešto pokvari? Vemil mi je bio još najdraži, poslovnica u SL. Brodu, prdnem do tamo, cura ne pizdi(na muški shopping) jer ima NewYorker i sl. gluposti, ne znam kako u metropoli no u brodu su bili veoma ljubazni i susretljivi i što je najbitnije mogao sam svaki dan dolaziti i napadati za rok reklamacije, a što napraviti kada ti pokidana roba expressom ode u diskont??, šuti, čekaj i nadaj se. U ADMu nisam nikada ništa kupio, ima li tko od vas iskustva? Poanta je da su šupci jer mogu biti. ako nečeš kupiti kod jednog šupka, možeš uvijek otići kod drugoga (šupka) Zato opet kažem i ne branim links no ako ću nešto kupiti, kupit ću u linksu P.S. bezobrazluk, provociranje pa čak i varanje me i ne smetaju toliko kada mi to radi netko tko se razumije u informatiku više od mene Zadnje izmijenjeno od: housel. 09.11.2009. u 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
@ Housel.....ti nažalost imaš isti problem kao i ostatak foruma koji ne živi u ZG-u. Na području Zagreba ima dosta manih trgovina koje solidno obavljaju svoj posao (ADM, Links i sl.) Većinom te manje trgovine imaju i manji broj zaposlenika koji su bolje plaćeni od radnika u IT Pevecima tipa HG-Spot, Ve-Mil, a i u manjoj radnoj okolini puno prije ispliva na površinu koji zaposlenik ne valja ili radi propuste te je i time usluga bolja. Prokletstvo manjih gradova, mjesta i sela je što na tržištu di ima kruha za 1-2 kvalitetna manja shopa niknu po 4-5 i ni jedan ne radi kvalitetno. Velikom većinom i sami vlasnici kad vide da je muka napravit nešto pošteno i da je zarada slaba krenu s muljažama i guraju tako dok im netko ne stavi ključ u bravu ostavljajući za sobom masu prevarenih i razočaranih kupaca koji više ne vjeruju nikome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2100 |
aka Sizif
|
Ovisi, možda im neka od poslovnica nije ni upola kao u Zg. Opet se vračam na Vemil koji je u svoje dane bio isto što je Links sada. Vemil je imao poslovnicu u N. Gradišci koja je mene užasno socirala na trafiku. Sada bi Linksu (može i ADM-u) bio savršen potez napraviti u Požegi poslovnicu Obuhvatili bi relaciju Sl. Brod- Požega- N. Gradiška + okolna mjesta. ... "A sta talijani seru mozda ljubicice, da su toliko razliciti od nas? by Gunther Kumov brat živi i radi u zemlji švaba a lik je koji voli kompove, kuži se dosta, može si to priuštiti(odnos cijena hardvera- mjesečna zarada) i maximalno to iskorištava. Dođe mi da zaplačem kada vidim sa kakvom su tehnikom okruženi i koliko im je dostupna. Smiju se kada im pokušam objasniti naše autentične "pakete" i "brzine" za net (samo primjer). Mislim da je i u Italiji ista situacija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|