Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2009., 11:14   #2041
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Sve mi je to jasno,ali zašto bi on na to (recimo GTS) morao pristati...zanima me kakva je politika ADM-a što se tiče isplaćivanja (sumnjam da ga uopće ima) punog plaćenog iznosa te na koji način računaju amortizaciju?

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 11:55   #2042
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Sve mi je to jasno,ali zašto bi on na to (recimo GTS) morao pristati...zanima me kakva je politika ADM-a što se tiče isplaćivanja (sumnjam da ga uopće ima) punog plaćenog iznosa te na koji način računaju amortizaciju?
Zašto bi morao pristati? Zato što nema izbora. Nemam pojma preko koga je uvoz evga kartica išao, ali standarno ide sličan ili bolji proizvod. Lošiju karticu neće dobiti, to je sigurno. Ako se osjeća prevarenim, ima mogučnost prijaviti DI-u, ali svakavih primjera ima, i po meni...povrat love nema šanse da dobije ako su ponudili bolji proizvod u zamjenu.

Kakav je način amortizacije, ne znam, znam samo što piše na njihovim stranicama. Neka nazove pa vidi.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2009., 12:08   #2043
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Update
Obzirom da su zahtjevali da uzmem drugu grafu i to isključivo iz Esys distribucije (npr. XFX) jer navodno Esys tako zahtjeva (mo'š misliti koliko vjerujem u to), odlučio sam se na povrat love.
Staro 05.11.2009., 19:18   #2044
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
i? dobio si novac ili čekaš isplatu?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 17:52   #2045
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Iskustva s vraćanjem robe u ADM? Moram vratit jednu WLAN karticu, male vrijednosti odnosno zamijenit je za switch.
fran123456 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 17:54   #2046
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor fran123456 Pregled postova
Iskustva s vraćanjem robe u ADM? Moram vratit jednu WLAN karticu, male vrijednosti odnosno zamijenit je za switch.
Ako je nekorištena i zapakirana onda će ti bez beda zamijeniti, samo ih lijepo pitaš. Dosta su susretljivi u vezi toga.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 17:54   #2047
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Korištena je, samo je jednom upiknuta u komp, kupljena danas.
Staro 07.11.2009., 17:56   #2048
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Korištena je, samo je jednom upiknuta u komp, kupljena danas.
Zapakiraj onda natrag i reci da ju nisi koristio

Staro 07.11.2009., 18:02   #2049
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Zaštitna plastika je otvorena, misliš da im to ne smeta?
Staro 07.11.2009., 18:04   #2050
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Zaštitna plastika je otvorena, misliš da im to ne smeta?
E onda priča o nekorištenju otpada, nazovi ih, objasni situaciju i lijepo zamoli da ti zamijene, sve ovisi o njihovoj dobroj volji

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 07.11.2009. u 20:27.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2009., 18:23   #2051
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisam stigao danas vidjeti u banci da li je lova legla. Zapravo, nešto je leglo, ali mi se čini manje nego što glasi račun (cca. 15% manje). Morat ću u ponedjeljak popodne to detaljnije istražiti (hebiga, nemaju svi netbanking). Ako je leglo manje, bit će frke i to gadne.
Staro 07.11.2009., 18:47   #2052
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Vjerovatno ce dobiti GTS250, karticu koja je bolja od 8800GT. Ali treba se nadati jel. ... šalim se, ADM su pošteni, možda bude i nešto "jace" od GTS.
Ništa od toga...naime frend je iz nekog razloga registrirao grafu na EVGA (dobio je 1god garancije više) te time onemogućio da ju ADM (odnosno zastupnik) preuzme nego se grafa mora slati u USA na njegov trošak!

Mislim da je to totalno neisplativo jer ipak se radi o 8800GT tj. dobio bi istu takvu ili jaču (malo), a troškovi transporta bi bili preveliki!

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 21:01   #2053
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Ništa od toga...naime frend je iz nekog razloga registrirao grafu na EVGA (dobio je 1god garancije više) te time onemogućio da ju ADM (odnosno zastupnik) preuzme nego se grafa mora slati u USA na njegov trošak!

Mislim da je to totalno neisplativo jer ipak se radi o 8800GT tj. dobio bi istu takvu ili jaču (malo), a troškovi transporta bi bili preveliki!
Sta da? Meni Zotac je regan, ali garancija glasi da nakon 2 g za koji je odgovoran ducan ide 3 g njihove. Nema ponistavanja.

Kako god bilo, stogod je on regao osim ako nije predao jamstvene vrijede uvjeti iz jamstvenog lista. A iznad svega toga vrijedi hrvatski zakon. Mislim da su ga dobro izvozali.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 21:33   #2054
DeVukic1987
Drift king
Moj komp

DeVukic1987's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Evo i moj slucaj je zavrsen
Rezime: Kupio u Linsku laptop (nije u valjala pržilica), odnio ga sutradan nazad. Primili su ga, par put sam zvao da provjerim dal je stigao i nakon 3-4 tjedna su me nazvali da mi kažu da je stigao potpuno NOVI laptop i da ga mogu doći podići.
Znači nije mi samo zamjenjen dio nego sam dobio potpuno novi laptop.
Žao mi je što mi je tek kupljeni laptop imao grešku ali mi je drago da nisam morao čekati baš 45 dana.
I da... Dali su mi novu garanciju koja teče juče od preuzimanja laptopa.
Napokon zadovoljan
DeVukic1987 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 10:42   #2055
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor DeVukic1987 Pregled postova
Evo i moj slucaj je zavrsen
Rezime: Kupio u Linsku laptop (nije u valjala pržilica), odnio ga sutradan nazad. Primili su ga, par put sam zvao da provjerim dal je stigao i nakon 3-4 tjedna su me nazvali da mi kažu da je stigao potpuno NOVI laptop i da ga mogu doći podići.
Znači nije mi samo zamjenjen dio nego sam dobio potpuno novi laptop.
Žao mi je što mi je tek kupljeni laptop imao grešku ali mi je drago da nisam morao čekati baš 45 dana.
I da... Dali su mi novu garanciju koja teče juče od preuzimanja laptopa.
Napokon zadovoljan
Ne znam kako mozes biti zadovoljan nakon cekanja 3-4 tjedna a kupio si novo i drugi dan odnio, to bas zvuci kao potez 'dno dna' ducana. Pogotovo jer laptop nije bas jeftina stvar,i naletis na jedan sa greskom,i onda cekaj,ne znam,ja ne bi mogao. Onda bolje da si ga kupio u Intersparu ili Mercatoneu,neki dan kupovali i kaze covjek nema isprobavanja tu,odnesete doma i probate, ako nekaj ne radi donesite nazad i uzmite drugi,ipak ne mozes kao kupac biti kriv ak naletis na robu s greskom(iako zakon je drugaciji).
Router je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 10:55   #2056
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

To se odnosi ako istekne 2 godine standardne garancije.

Ako je prošlo 2 godine...neka se raspita koliki bi bili troškovi...možda imaju neku lokaciju u europi gdje preuzimaju hardver, treba provjeriti.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 13:01   #2057
DeVukic1987
Drift king
Moj komp

DeVukic1987's Avatar

@Router - Kad mi se to desilo odmah sam nazvao Službu za zaštitu potrošača i pitao koje su mi mogućnosti. Rekli su mi da mi da vratim laptop i jedino sto mogu je čekati, jer ne postoji nikakav zakon koji je mogao obuhvatit moj slučaj tj. kupljena neispravna stvar...
Tako da poznavajuć servise sam očekivao da ću dobiti laptop tek 45. dan, a ovo je ipak malo kraće trajalo.
Staro 08.11.2009., 13:38   #2058
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor DeVukic1987 Pregled postova
@Router - Kad mi se to desilo odmah sam nazvao Službu za zaštitu potrošača i pitao koje su mi mogućnosti. Rekli su mi da mi da vratim laptop i jedino sto mogu je čekati, jer ne postoji nikakav zakon koji je mogao obuhvatit moj slučaj tj. kupljena neispravna stvar...
Tako da poznavajuć servise sam očekivao da ću dobiti laptop tek 45. dan, a ovo je ipak malo kraće trajalo.
Cekaj, rok je 45 dana i ti si sretan jer je 30... A stvar je kupljena nova...
Zakonski nemas prava, ali moralno.. Tom analogijom mogao si dok si bio kod njih svakom kupcu prici i reci.. znas, ja nebi kupio nista ovdje.. kupim novo, nevalja i oni ne zele zamjeniti cijeli mjesec... zakonski to smijes.. ali moralno....

Ono sto mozes je oblatiti ih okolo zbog toga, preporuciti prijateljima da neidu tamo i kad imas reklamaciju obvezno zahtjevati povrat novca jer to znaci iskoristavati svoja zakonska prava (ako nemaju identican proizvod).
Staro 08.11.2009., 13:48   #2059
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Ova rijec moralno mi je falila Upravo to,kakav je to odnos prema kupcu? Za moj pojam jadan,jer nisu ti izasli niti jedan milimetar ususret, odnos prema kupcu im je nula.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 15:04   #2060
DeVukic1987
Drift king
Moj komp

DeVukic1987's Avatar

Istina je što kažete... Kad se kupi nova stvar treba da sve radi kako treba. Stoga se i kupi nova a ne polovna stvar... Kako su naši zakoni užasni, i jedino što sam mogao je uzeti novce natrag i na nekom drugom mjestu platit 300 kn više laptop ili pak čekati predugačak rok u kojem servis mora popraviti ili dati novi proizvod. Od te dvije mogućosti izabrao sam onu koja mi više odgovara... Imao sam još nekih iskustava sa garancijom i zamjenom robe i nitko mi dosad nije dao novi proizvod ispod 42.dana. Tako da je i ovo neki mali napredak :S
Staro 08.11.2009., 15:25   #2061
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
koji vam je vrag, kakav prokleti moral? sta, oni su trebali vidjeti uzeti laptop i dati novi, nema provjere i bilo cega? ako je islo u servis, koji ga je morao zaprimiti i obaviti pregled, i potvrditi - da, laptop je neispravan, odobriti novi u zamjenu, dostaviti nazad u trgovinu, u cemu je problem? u 30 dana? opet pitam - koji vam je? ako zakon striktno nesto ne definira, pa normalno da ce prakticki svatko raditi u svoju svrhu. ko' da zivite pod staklenim zvonom pa je ovo incident, rijetka pojava. inace, samo bacite oko tamo pod kazne i policiju, obicni smrtici kao ja ili bilo tko gleda kako bi se izvukao za bilo sta sto je sam skrivio. a da ne kazem da je bilo slucajeva "e, ja bi skurio svoju 7900GT da dobijem 8800GT, kak da to napravim?".......

zaboli me sto je rijec o Linksu ili o vemilu ili hgspotu - jednako je. znam da cu sada izvuci komentare da sam ja placen od linksa ili nosim njihove boje, ali na ovo nisam mogao presutiti jer zaista mi je glupo. jer ispada kao da je kupac zakinut sa necim, a zapravo je sve odigrano tocno kako pise po zakonu, po nekim pravilima.

i jos nesto. citam tamo u temi o hgspotu, kako je ljudima smijesno kad netko dode reklamirati nesto, a ovi niti gledaju da li radi niti provjeravaju, samo daju isto novo ili novce. brate mili, to su debili. tako se ne posluje u danasnjem svijetu gdje svatko svakog hoce sjebat za 10 kuna, a kamoli iznose od tisucu i vise kuna. osobe koje tako rade zaboli ona stvar za samu trgovinu, rade sa 3% mozdanih funkcija, i bas mu je lijepo jer ce on dobiti placu (kolika god da je). to sto je (bubam) svaka peta reklamacija neosnovana i ne moze se ostvariti kod uvoznika ili proizvodaca, to prodavaca ne zanima. niti ga zanima sto je firma na gubitku od xyz novaca, jer kako ces vratiti ono sto si dao ispravno novo, ili iznos?

ok, sad sam zabrazio u drugu tematiku koja ima veze sa ovim ovdje napisanim, ali nema veze.
da zivimo u idealnom svijetu, covjek bi dobio isti artikl koji je kupio cim se saznalo da je tvornicka greska. ne zivimo, sve je proslo unutar rokova, u cemu je problem?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 16:21   #2062
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
koji vam je vrag, kakav prokleti moral? sta, oni su trebali vidjeti uzeti laptop i dati novi, nema provjere i bilo cega? ako je islo u servis, koji ga je morao zaprimiti i obaviti pregled, i potvrditi - da, laptop je neispravan, odobriti novi u zamjenu, dostaviti nazad u trgovinu, u cemu je problem? u 30 dana? opet pitam - koji vam je? ako zakon striktno nesto ne definira, pa normalno da ce prakticki svatko raditi u svoju svrhu. ko' da zivite pod staklenim zvonom pa je ovo incident, rijetka pojava. inace, samo bacite oko tamo pod kazne i policiju, obicni smrtici kao ja ili bilo tko gleda kako bi se izvukao za bilo sta sto je sam skrivio. a da ne kazem da je bilo slucajeva "e, ja bi skurio svoju 7900GT da dobijem 8800GT, kak da to napravim?".......

zaboli me sto je rijec o Linksu ili o vemilu ili hgspotu - jednako je. znam da cu sada izvuci komentare da sam ja placen od linksa ili nosim njihove boje, ali na ovo nisam mogao presutiti jer zaista mi je glupo. jer ispada kao da je kupac zakinut sa necim, a zapravo je sve odigrano tocno kako pise po zakonu, po nekim pravilima.

A jel burko, a zasto onda nama obicnim smrticima bude malo bad traziti nakon 2 ili 3 godine pun povrat novaca za graficku nazad? 3000 kn, briga nas sto je sad to smece i nije bas fer?
Da znas koliko malo ljudi to napravi (a trebali bi svi.. jer na to imamo pravo, ko i trgovina na 45 dana, zar ne?). I sto je najbolje vi (ne ti, oni koji rade tamo) bi trebali sami ponuditi ono sto je po zakonu, a ne obmanjivati i cesto lagati ljude.

Promjeni mi grafu za 1 tjedan da nemoram kupovati novu.. daj mi jacu i novu garanciju i ja sretan. Nakon par tjedna idem na povrat novaca jer sam vec kupio drugu - onda samo identicna ili povrat onda igra ulogu. Bio links ili hg srot... isto ti je, nakraju... Eto na koji moral mislim.
+to da cu radje kupovati tamo gdje ti srede u najkracem moguce roku nego tamo gdje se drze 45 dana i ko te hebe.

Govorim o tome gdje grafa krepa, a ne bude skurena sto je iako tesko dokazivo ipak krivicno dijelo.....

45 dana je zakonski rok nakon koga bi trebala ici sankcija (jelte kazna) trgovini. Ali eto, neide (bar ne odmah po isteku 45 dana. Krajni rok ne znaci da je to i rok popravka. Rok popravka svakoj trgovini bi trebao biti sto kraci.
Kad vec branis trgovine. Sta ono definira zakon o kupnji na daljinu.. sta tvoj links kaze za vracanje takvih stvari (monitor, recimo). Sta zakon kaze? Trebali bi reci - zakon je takav - u cemu je problem? koji ti je?

Provjera lapa treba koliko? Provjera lapa pod naznakom hitno - kupljeno neispravno (jer takav slucaj mora imati prioritet)?
Staro 08.11.2009., 16:24   #2063
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

kad vec branim trgovine, i moj links........... odfak.

Staro 08.11.2009., 16:43   #2064
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
kad vec branim trgovine, i moj links........... odfak.
nisi u pravu, i k tome ovakav rijecnik...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 16:54   #2065
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

postoji razlog zasto takav rjecnik, bez brige . mogu komunicirati sa itekako nacitanim osobama, daleko od vecine (ukljucujuci i sebe). nije u redu sto sam napisao, neka, nije mi zao.

nego, u cemu nisam u pravu? u tome sto je covjek dobio unutar zakonskog roka novi uredaj ili sta? to sto imam svoje misljenje?

Staro 08.11.2009., 17:26   #2066
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ajd zamisli ovu situaciju:
Ideš za 3-4 dana na putovanje i hoćeš uzet laptop da možeš gledat DVD filmove u vlaku/avionu/autu. Dođeš u dućan, iskeširaš 3-4 soma kuna za laptop, dođeš doma i skužiš da ti ne radi DVD-RW u laptopu.
Vratiš se u dućan i kažu ti da će popravit laptop ili zamijenit ti ga sa novim u roku od 45 dana. Na vlastitu ruku nesmiješ mijenjat DVD-RW sa nekim polovnim jer će budale vjerojatno kenjat da zašto si to išao radit (i možda neće priznat garanciju).
I što ti preostaje? Da iskeširaš opet 3-4 soma kuna za laptop i nadaš se da neće i drugi biti sa krepanim DVD-RW-om? Pa ja bi došao u dućan i razbio ga tamo liku na glavi.
maX je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 18:05   #2067
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
nego, u cemu nisam u pravu? u tome sto je covjek dobio unutar zakonskog roka novi uredaj ili sta? to sto imam svoje misljenje?
Savtko ima pravo na svoje misljenje i to postujem. No po meni nisi u pravu kad kazes da ako nesto kupis u ducanu i ako isti dan covjek dodje nazad i kaze da je kupio neispravan uredjaj, oni ga uzmu na servis od cca 30 dana. Po meni to nije niti moralno niti eticki, ma nikako nije u redu. I u takve trgovine sigurno necu ici kupovati. Radio sam i ja u trgovinama, sada u jednu ruku isto radim nesto slicno i ako je nesto DOA, mijenja se odmah. Sad ako netko donese uredjaj za mjesec/dva ili tri, onda ide po normalnoj proceduri, no ako je isti dan, to treba biti rijeseno u najkracem mogucem roku, preko reda. Serviser pregleda i ako odmah vidi da je neispravno, mijenja se (treba mu doslovno 5-10 min max za ovustvar).
Ili postoji alternativa da se dolje pri izdavanju robe pripreme da svaki izdani uredjaj, ukljuce u struju, isprobaju pred kupcem i onda zapakiraju nazad u kutiju i isporuce, no to bi im bila prevelika tlaka IMHO...
Staro 08.11.2009., 18:05   #2068
DeVukic1987
Drift king
Moj komp

DeVukic1987's Avatar

@max
i ja sam bio jako nezadovoljan sto sa novom robom postupaju kao sto postupaju sa bilo kojom robom koja je pod garancijom ali zakoni su takvi da ne dopustaju nista sto godi kupcu a lose je za prodavača. Puno više zakoni brane trgovine nego nas...
I ja bi najradije razbio laptop pred njihovim ocima ali nemam novca da to uradim, stoga sam i morao biti skroman i cekat dok mi se ne jave.
Jbg... zivot je takav...cupav i dlakav
Staro 08.11.2009., 19:35   #2069
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
...No po meni nisi u pravu kad kazes da ako nesto kupis u ducanu i ako isti dan covjek dodje nazad i kaze da je kupio neispravan uredjaj, oni ga uzmu na servis od cca 30 dana. Po meni to nije niti moralno niti eticki, ma nikako nije u redu...
a kako trgovac može biti siguran da kupac nije otvorio laptop i maznuo disk ili nešto drugo? slično je i sa komponentama.

zato i treba artikal pregledati serviser koji odlučuje o zamjeni.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 20:08   #2070
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
a kako trgovac može biti siguran da kupac nije otvorio laptop i maznuo disk ili nešto drugo? slično je i sa komponentama.

zato i treba artikal pregledati serviser koji odlučuje o zamjeni.
pa gle, kupac dofura lap nazad, kaze problem, ovaj ga ukljuci, loada os ili boot disk, vidi stvar i vidi gresku, treba mu 10 min za to sve zajedno. Ako se nesto otvaralo, to se vidi, a i imas u biosu/boot diskovima lijepo opcije pa vidis jel disk unutra ili ga je "maznuo"...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno