|
![]() |
#1981 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
kupac nije gledao katalog ni specifikacije proizvoda. ušla je u trgovinu i tražila prodavača da joj da to i to. nije nimalo stručna da čita specifikacije na kutiji od proizvoda. vjerovala je riječi prodavača i izdanom računu na kojem piše MP4 player. pitanje je imaju li pravo reklamirati proizvod kao MP4 player ako on to nije? da li proizvod sa oznakom MP4 player mora podržavati video formate(makar neke) ili ne? btw. tko je zastupnik musteka u rh? Zadnje izmijenjeno od: neostick. 25.10.2009. u 01:14. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Vidim da ovdje neki nisu imali posla sa Linksom i reklamiranjem tamo pa se drže teorije. Negdje je u ovoj temi jedan djelatnik Linksa (ima takav nick) napisao da "često komuniciraju sa inspektoratom", dakle sve jasno... @Gilbert Daj mi na PM napiši kakva je ta nova politika HG Spota...mislim možeš i ovdje napisat ![]() Zadnje izmijenjeno od: Lud76. 25.10.2009. u 01:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1983 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nema povrata love za pokvareni proizvod, nema priznavanja cijene sa računa pa da se može uzeti nešto drugo za taj iznos, nema padanja na prijetnje sa prijavom. Tako je bilo prije koji mjesec, sada kada su u još vecoj banani - ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1985 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
i što ako ti se pokvari proizvod koji oni više nemaju na lageru, a i vjerojatno neće dolaziti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne bih znao 100% točno. Ide najsličniji proizvod, ali se u zamjeni djelomično gleda i plačena cijena. Ako govorimo o LCD-u npr, 20" kojeg si platio 2500kn, u zamjenu ceš sigurno dobiti neki bolji 22". I tako, nadam se da kužiš što hoću reći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1988 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Konkretno ako na proizvodu piše MP4 player a ona je rekla da traži MP4 player mislim da nema pravo žaliti se na račun trgovca jer nije rekla da traži uređaj za reprodukciju MP4 materijala već mp4 player, u ovom slučaju prije bi se reklo da ima pravo tužiti proizvođača jer lažno reklamira proizvod, naravno tužiti neki poštanski pretinac u zapadnom Hong-Kongu je prilično neostvarivo... I da trebala je kupit Nokiju 5800 XM i basta...
![]() |
#1989 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ovo sa povratom love ti funkcionira samo u slučaju kupnje na daljinu...dakle da ti nisi vidio što kupuješ...po zakonu. Bilo kakve zamjene su isključivo dobra volja trgovine/prodavača.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 | |||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() opet, ima povrata love, i da, mozes uzet bilo sta za tu lovu (to ti naravno ponude i prije nego sto ponude povrat sredstava). i gledana mi je cijena sa racuna, iako je u cijeniku bila cijena za dobrih 40% manja. za prijetnje neznam, nije mi bilo potrebno. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1991 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ali je 4870x2 za 8800gts, ali frend nije prihvatio. Nego, ne kuzim zasto tolika ogorcenost odredjenih clanova koji pokusavaju nametnut misljenje da ljudi nemaju pravo na povrat novaca. Dali dolaze od osobnih neuspjeshih iskustva pa ponos neda da se prihvati cinjenice ili.. nije ni bitno.... Opce poznato je da se ako nemaju identican proizvod kupcu daje pravo na slicni ili bolji ili povrat love. Mislim da je to fer odnos i da trgovina mora osigurati rezervne dijelove za kupljeni proizvod. Posto se ovdje radi o dijelovima koji se ne popravljaju znaci identicne takve. Da, kompjuteri su specificni jer cijene padaju ko lude pa ovo slicni ili bolji ne igra ljudima ulogu jer nakon 1 g bolje je uzeti povrat love i uzeti puno bolji. Da se radi o recimo stereo pojacalu - gdje nema nekih pomaka onda naravno da je tako. Obicno se (bar bi trebalo) uzima ono sto je bolje za kupca (kao sto se uzima u radnom odnosu ono sto je bolje za radnika). Ovo je banana drzava i kad ministar moze istovremeno tumaciti zakon na dva nacina (kako njemu pase) i ne odgovarati na to - sve je jasno. Znaci, trgovine krse nasa prava a mi se jos sjetimo ih i braniti... Ako se pogleda ovaj topic, ako se zbroje uspjesna ostvarivanja prava - vidljivo je da ljudi dobivaju povrat novaca ili robu u protuvrijednosti. Vise da nego ne. Naravno obicno nakon sto prodje rok. Ni links koji se tu bahati nije imun. Kako se blizi krajni rok tako i oni mjenjaju pricu... Sigurno ne zbog toga jer im se neda pricati inspektoratu kako kupac zahtjeva ono sto nije njihovo pa radje daju par tisuca kuna. Tako ljudi, mozemo mlatiti slamu osobnim nekim stavovima i svojim pogleedima na pravdu, ali ocito je na sta svi mi imamo prava nakon sto se uredjaj pokvari. Bez obzira sto neki rade to namjerno.. to u cijeloj prici nije problem kupca nego trgovine i zakonodavaoca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Premium
|
vi svi koji pljuvate po HG-u da ne vraca pare... osobni primjeri: Logitech headset - placen 300 - nakon 45 dana, 300 vraceno HDD Seagate one nesretne serije - placen 460, vraceno 460 - takoder nakon 45 dana tu me jedino boli sto sam oba puta ceko 45 dana, al isto i razumijem jer sam ipak u dubrovniku, nema servisa itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
U splitu vracaju novac! Meni su vratili prije 1.5 mjesec 180kn za lg przilicu, znam da je senso odobrio zamjenu, oni su imali samo bijele prze a moja bila crna ista takva i kazem da mi ne odgovara bijela i covjek mi vrati novac bez ikakviog natezanja i mogu reci da su najbolji sto se servisa tice u splitu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
azriel
Datum registracije: May 2008
|
kao sto sam prije par mjeseci naveo, meni je hgspot u zaprudju (zagreb) vratio 500kn (isto 1kn vise) za abit maticnu. nisam se morao prijetiti niti svadjati, cak nisu plocu ni pregledavali za istinitost mojih navoda. ponudili su mi zamjensku po izboru, ja sam odbio i trazhio novce, rekli su ok i toe to. koliko se sjecam, kad se proizvod pokvari, ide popravak, ili isti takav (+ nova garancija) ili povrat tocnoga iznosa koji je placen ako ovo prvo dvoje nije ostvarivo. ako se neshto u zakonu promjenilo, javite svakako.
![]() |
#2004 |
Premium
|
Nije ni to, sjećam se svojih natezanja u HG-u. Tamo takve stvari ovise doslovno od zaposlenika do zaposlenika. Svaki od njih ima neku svoju priču, jedan nudi povrat puni, drugi do 50% računa, treći neda novce,četvrti ti neda ni da izabereš matičnu u tom cjenovnom rangu neg samo koju on kaže ![]() ![]() luda firma |
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Hmmm, a vidiš, mene su u utrinama zeznuli, doduše ja sam išao sa frendom, po reklamaciju na napajanje chief 400w. Frend ga je platio oko 500kn kad ga je kupovao, onda nisam znao da imam na to pravo jer inače bih ih tužio. Uglavnom dobio je nekakvih 270-280kn povrata, sad mi je krivo kao psu ![]() Ali dobro, ovo mi je škola, u svako slučaju isplati se zahtjevat puni iznos ili istu tu komponentu natrag pa kud puklo, ako DI odredi u njihovu korist-dobro, a ako ne još bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni to liči da on vama zavuče linjaka,a onda sebi spremi 130kn u džep. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
ovako burazu mi riknula xfx 8800gt 512mb alpha dog edition.. cijena kartice na racunu je 1300kn.. naravno odneso ju je u links, posto takve kartice vise nema nigdje zanima me sta ce se dogodit da li ce ponudit karticu u istom cijenovnom rangu ili sta?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ponudit će ti vjerojatno 9800GT... |
![]() |
![]() |
|
|