|
![]() |
#1951 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Zar nije tu istu ili drugu bolju (uz suglasnost kupca) u zakonu? Jel igra šta to što G.Skill ima samo 3 godine jamstva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
istu moras uzet (mislim nemoras, al se nemas kaj zalit...), a bilo sta drugo uz suglasnost kupca (bolja ili ne je apsolutno nebitno).. i nikakve amortizacije ne dolaze u obzir... meni je hg spot nedavno isplatio cak i kunu vise nego sam platio (bio neki disk u pitanju, i posto nisu imali nijedan ex disk u ducanu ni tad ni za dva tjedna, trazio sam povrat sredstava i dobio, bez obzira sto je taj disk sad u cjeniku za 200kn manje...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1953 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Znači ukratko, jedino otić tamo pa probat dogovorit nekakav popust na kupnju neke druge komponente ili uzet ovu memoriju, ili pokupit onih 310kn i otić?? Krasno, sad bih najrađe uzeo čekić, rekao da mi vate natrag one pokvarene kekse, i tamo na podu ih smrvio u prašinu! Mislim neide mi to u glavu, platiš nešto 500kn i onda kad to crkne ko te šljivi, moš dobit toliko koliko mi odredimo a tebi ak ne odgovara žali se kome god hoćeš! @rodney, ja ti kažem šta su oni meni rekli. Fora je u tome, što imaju na lageru g-skill CL4 koji košta 329kn, ali to nije ballistix CL4 koji je koštao 500kn, međutim po specifikacijama to su jednake memorije samo što je ova sada po cijeni od 329kn. Nekako sam sklon vjerovati da mi ni inspektorat neće pomoći, ali to ćemo još vidjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1954 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1955 |
Banned
|
Naravno,amortizacija ne igra ulogu,oko tog nema priče. Al ono što me zanima je gdje sam to pročitao,nisam sigurno izmislio,ali sam zaboravio jer sam zadnju stvar reklamirao prije 8-9 mjeseci.Tako da ako se nekome da pretraživat članke zakona,samo naprijed jer se meni sad neda,tako da je on u pravu... Iako i ja mislim da mu ne mogu samo tako ponudit G.Skill.Ja bih čak prihvatio amortizaciju jer u suprotnom čim izađeš iz trgovine imaš memoriju koja vrijedi 150kn ![]() Šalu na stranu,osim toga,nije ista mema. G.Skill 4-4-4-12@800MHz@2.1 Ballišitiks 4-4-4-12@800MHz@2.2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1956 |
Premuim
|
Trazite sitnice u detaljima memorija, a ocito se vidi da to nije cak ni ista marka niti model... To nije to... I nisu zuti heatspreaderi... Trazi iste ovakve jer su prethodni imali neku sentimentalnu vrijednost za tebe... Il tak nest...
![]() |
#1957 |
Banned
|
Ye vrajt.Sitnice u specifikacijama neće učiniti razliku,a sentiment hoće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Gle, ako je po nekim osnovnim specifikacijama zamjenska komponenta bolja ili jednaka, nema se kaj žaliti jer nema tog inspektora koji ce stati na tvoju stranu. U ovom slučaju, možeš se uhvatiti eventualno da je Ballistix bila na listi kompatibilnih memorija za tvoju ploču...malo proguglaj pa slaži da imaš neku ploču kojoj GS mema nije na popisu kompatibilnih. ![]() I ima mali problem, ako na računu piše tuđe ime... jer onda se to mora dodatno objašnjavati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
|
Hmm, a šta tu imam objašnjavati, kupio mi bratić u Osjeku jer je dolazio u posjetu pa da neidem ja bezveze samo po memoriju u Zagreb...??? ![]() Mah probat ću ih iscimat malo kad budem išao tamo, pa budemo vidjeli šta će bit. U krajnjem slučaju neka se hebu sa tih 200kn ako im je do njih toliko stalo, ja samo znam da ako nebudu htjeli baš nikakve ustupke napravit više nebudem išao nikada kod njih u kupovinu pa makar ostali jedina trgovina. Ionako su jedni od najskupljih na tržištu, planirao sam u kompenzaciju uzet athlona x4 da zamjeni ovu moju ragu, a isti taj athlon je u adm-u 90 kn jeftiniji, tako ako mi nebudu htjeli ili vratit barem 400kn ili spustit taj proc na cijenu koju ima adm, neka ne računaju više na mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
koje su to neke osnovne specifikacije? toga nema, ko bi to popisao i uredio? zato zakon i je takav kakav je. kako je krenilo, jos cemo inspektore morat prijavljivat... tuzno je sto na kraju najcesce covjeku ispadne lakse i jeftinije odustat nego utrosit sest gladnih godina na utjerivanje pravde... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1963 |
Banned
|
Čita,kako ne čita.Al zaboli ih uvo,nisu budale da se oglašavaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
|
To si i razmišljam, sad čitaju pa će imat spreman odgovor na sve ![]() Ma nek čitaju boli me đon, nisam ja taj koji će nekoga prevarit hehehe, samo će izgubit jednu mušteriju sigurnu, a bome i još dosta potencijalnih, jer sva moja ekipa je kupovala kod njih, upravo zbog toga što nikad nitko nije ništa nosio na reklamaciju osim mene, a i ta grafička što sam ju odnesao je bila u rekordnom roku riješena, neznam dali je sve skupa trajalo 7 dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Neznam kakvijh on ima iskustva ali... Jeli po tebi za gts8800 dovoljno jaka zamjena 4870x2 (nudila se i 280 isto)? i to nakon 3 godine. Odbijena ponuda(e), dobiven put povrat od masnih 3k+... Sto se tice linksa i ostalih, oni pjevaju jednu pricu dok ne dodje 45 dan. Taktika. Prvo nudi slabije, pa igraj na (ne)strpljenje, pa malo jace i tako... 46 dan ide obicno ono sto treba ici.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Ugl, sve najbitnije je rečeno u ovom postu. Koliko sam ja shvatio iz natezanja nadobudnih klinaca i trgovina, jest da su klinci previše palili hardver i tražili lovu. Mislim da više niti jedna trgovina ne daje povrat love, isključivo jer to vodi samo u propast firme. Jebeno, kada pogledaš, ti skuriš 8800GTS, dučan ti mora vratiti lovu (3000kn ajmo reci), šalje karticu nazad proizvođaću ili posredniku, svejedno... i dobije karticu sličnih ili malo boljih karakteristika. Ne boj se, za skurenu GTS oni dobiju nazad repariranu karticu ili nekaj u rangu, ajmo reci 9800GTX. I kaj misliš, tko je u gubitku tu? Trgovina naravno, i zato se ponašaju kako se ponašaju. Tu nastupa i zakon, koji se može tumačiti na bezbroj načina. Gospođa Nevenka iz gornjeg linka spominje da ako uređaj ima jamstveni list, tada prava o povratu novca ne vrijede, već pravila navedena u jamstvenom listu i zakonu o obveznim odnosima ...nije niti meni prejasno to, vjerujem niti njoj. ![]() Ali ja sam osobno dobio drugačije tumačenje inspektora (kada je bila neugodna situacija u vemilu, ali su popustili nakon prijave), ali tko će ga znati kaj je istina kada se na zakon o zaštiti potrošača nadoda zakon o obveznim odnosima . ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 24.10.2009. u 00:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1968 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Imam pitnje, imao sam kvar na monitoru, kratko receno.. crko je i odnio sam ga na reklamaciju. Monitor je uredno pod garancijom te su ga zaprimili. E sad, oni su mi rekli da je do napajanja te da ce to zamjeniti što cisto sumnjam, ali mene zanima ukoliko ga ne uspiju popravit a tog monitora nema više na cjeniku kaj ja mogu ocekivat od njih? Monitor je placen 2k kn, dal ce oni meni ponudit neki monitor do te cijene ili će ic na neke nebuloze? Ili će bit nešto treće? nadam se da će te me skužit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1969 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() To je jedan primjer koji je,zamisli,ona druga strana izvukla iz arhiva.Što nije izvukao neki drugi...Po mogućnosti nadzor koji je obavio muški inspektor ![]() Ja bi za taj slučaj išao na gospodarsku komoru. Nije situacija jasna,ali sve što smo svi mi uključujući i tebe,zajedno sa mojim dopisom iz udruge Potrošač tumačili,time pada u vodu. Naravno,tu su i nezaobilazne igre riječi tipa da ako kartica ne radi ona nema nedostatak nego je neispravna i slične budalaštine. EDIT:glupači vjerojatno nije jasno niti to,da su oni meni prodali proizvod bez jamstvenog lista da ona uopće nebi bila na terenu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1971 | |
Registered User
|
Citiraj:
Imas jedan primjer odbijene reklamacije, a milion sretnih korisnika sa novcem ili uredjajem u protuvrijednosti (onima kojima se dalo natezati i ici do kraja (45 dana zavlacenja)... Logika ti ne stoji jer po balkanski mi rizik posla pokusavamo prebaciti na kupca. Sto njima daje proizvodjac mene ne briga, ali isto tako njih ne briga sto proizvodjac daje 5 g , a oni manje (vemil npr). Ako se nemogu baviti ovim poslom, nek idu prodavati bijelu tehniku (e vidi vraga)... I jos jednom cu ponoviti ono sto ocito pokusavaju provuci - jamstveni ne mogu biti u suprotnosti sa zakonom. Mogu oni napisati, ali ne mogu biti jaci od zakona... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1972 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Politika HGspota se promjenila ako nisi shvatio, otkada je Senso preuzeo servis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Registered User
|
Citiraj:
Reci mi, zasto links odobri potrosnju sredstava nakraju? I zasto vemill isto vraca lovu? jer svi oni znaju da nemoraju i to cine jer su dobrotvori? I to da, iz iskustva. Ajde lijepo citat ovaj topic ispocetka i kad brada pocne rasti mozda vidis kako se posluje u vecini slucajeva. Ustvari, zaboravi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
|
Evo update-a na moju ballistix-links temu Dakle, išao mi buraz danas u zg pa sam ga molio da ode i tamo, malo su ga našetali, prvo u servis, pa je tamo objasnio da to nije u redu jer se gubi skoro 50% vrijednosti memorije, pa je probao izvući popust na procesor kod prodavača u trgovini, međutim ništa nije uspio napraviti. Na kraju sam mu rekao nek se vrati natrag u servis i kaže liku što radi tamo da mu vrati tih 310kn, i ako bude sreće da se nikad više ne vidimo, na što mu lik odgovara: "oprostite, ja prvi puta nisam vidio, kolega koji vas je jučer zvao je tražio dodatnu korekciju cijene i odobren vam je puni povrat iznosa, što znači da dobivate 250kn po keksu memorije" ![]() Opet buraz zove,šta sada, reko ništa, ako dobivaš puni iznos, uzmi mi odmah athlona II X4, nadoplati tih 319kn i bok ![]() Athlon nakon flashanja biosa veselo kuca, ja sretan i zadovoljan ![]() E sad, dali je to netko vidio šta sam pisao ovdje pa reagirao da ne otjera još jedng kupca, neznam. Uglavnom rezime je slijedeći; Sinoć sam razmišljao što bih i kako bih, bio sam na rubu toga da kažem burazu ako bude problema oko povrata punog iznosa da ih traži potvrdu o odbijanju isplate iste pa da odmah kopiram potvrdu i šaljem u DI. Do 2h ujutro sam bio budan, i tako pričam sa curom i ona mi veli, nemoj se zezat, ako nebude dobio sve novce natrag načekat ćeš se dok se to riješi, bolje sada uzmi ono što možeš, više nemoj ići tamo i bok, ma reko to ću i napravit. Na kraju se ipak eto završilo na obostrano zadovoljstvo, ja dobio puni iznos, i opet kod njih nešto kupio, meni drago, njima dobro ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1977 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Jednom za svagda, ili ista stvar ili povrat tocno onliko koliko pise na racunu. Zakon je jasan.A sto se tice DI oni ce sigurno izaci na teren.Nakon pregleda dokumentacije i utvrdjenja cinjenicnog stanja na kucu adresu stici ce Vam odgovor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Bojim se da zakon nije toliko jasan kako RAUL napominje, a to može potvrditi svaki laik tj.osoba kojoj pravna struka nije profesija koja je imala nesreću imati posla sa sudovima, pravnicima i pravosuđem općenito. Bilo bi vrlo dobro da je zakon jasan, jer bi se malo tko svjesno izlagao kršenju takvog zakona, dapače problem je upravo što zakon nije jasan te ga svaka strana (kupac/trgovina) tumači prema svojim potrebama, mislim da se to jasno može vidjeti i kada se pročita cijeli ovaj thread. Live long and prosper. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
molim savjet cijenjenog pučanstva. jučer jedna starija gospođa uđe u trgovinu xy u sb i da iznenadi svog unuka kaže prodavaču da bi htjela kupiti mp4 player (jadna ni ne zna jel to neka igrica ili komad namještaja) da mali može gledati filmiće. "ljubazni" prodavač prvo nešto trkelja da nema ništa a onda izvuče iz skladišta kutiju i kaže da je to zadnji primjerak koji imaju. ![]() gospođa uredno plati,izađe van i ode unuku. dijete otvori kutiju i već na prvi pogled vidi da to nije to. na slici iz kataloga (kao i na izdanom računu)se vidi da ga prodaju kao MP4 player, a od video reprodukcije ni v. ne znam jesam li u pravu, ali smrdi mi je da netko nekoga malo zahebao. nisam stručan ali mislim da bi proizvod sa oznakom MP4 trebao imati mogučnost gledanja i videomaterijala. imam li se pravo žaliti dotičnoj trgovini ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
|
Hmm, ako po specifikacijama uređaja piše da ne podržava gledanja videa, onda brijem da ne, no ako na specifikacijama piše da podržava određene formate a on ih nikako ne prikazuje, onda svakako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|