|
![]() |
#1861 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da dok god radi nema reklamacije, znam jer sam tako davnih godina imao prozujanu Asus V9280 Ti4200-8X i u msanu nisu htjeli ni cut za jamstvo...mozda se danas nesto promijenilo, ali nisam siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1862 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Imao sam i ja slučaj sa prozujanim ventom grafe, točnije radilo se o Force3d 4870OC, kupljena u hardveraju. Kontaktirao gore navedeni shop rekao kakva situacija. Poslao grafu i išla je na reklamaciju u M-San. Onda je bilo malo natezanja sa uvozom Force3d kartica, tj. uvezene su ali ne sa onim Freezer hladnjakom. Tako da sam jedno mjesec dana bio na integrusi. Ponudena mi je ista grafa OCana, ali sa onim shrotek hladnjakom. Nisam prihvatio jer nisam htio imat pecnicu te sam zatrazio povrat novca. U međuvremenu stigla mi jos neka lova za potrositi pa sam od svote koliko je dosla grafa kupio Phenoma II x4 940BE (po cijeni od 1450kn) i razliku u cijeni dobio na tekuci, 150kn mislim. Zakljucak je taj, ako su meni zamjenili u M-Sanu prije kojih 6-7 mjeseci zbog neispravnog venta, budu i tebi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1863 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ventilator je sastavni dio graficke i pokriven jamstvom. Bilokakva drugacija prica je muljanje i varanje kupaca.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ok evo mene s prvim problemom u vezi reklamacije... Par postova iza sam napisal da mi je otisel ventilator na grafickoj i ok sve je to sredeno odneseno na servis i danas mi je dosla kak ti "nova" graficka, jos mi je onda trgovac rekel da jos imaju samo Albatron 9600GT i Gigabyte 9600GT pasivku za koju sam rekel da ju odmah necu jer znam da su sami problemi s njima (pregrijavanje), pa ajde neka onda bude Albatron. (bilo mi je odmah cudno jer njega vec nema na cjeniku tam negdi od 4/5 mj 2008. i to mi je inace bila prva graficka koja je bila reklamirana u 10mj 2008 zbog artefakti i u zamjenu je dosla Zotac, sto znaci da su ovu sad ko zna di spuknuli iz neke rupe...) Odem ja u vemil, dam papir i ode lik po graficku kad ono graficka samo u anti statickoj vrecici, otvarana i ja ono WTF!? di je kutija i ostatak? Da bi taj prvi lik meni: "Pa to vam je sve uredu to je normalno, pa jeste li vi uopce donesli graficku koju ste reklamirali s kutijom i ostalim stvarima u njoj?" Ja: "Jesam, sve je uredno doneseno, cijeli bundle i znam da bi trebal dobiti novu graficku kompletno zapakiranu u kutiji zbog garancije" Ubacuje se drugi lik u razgovor: "Cujte to vam nema veze, sta bi rekli na to da smo mi prije vec prihvacali komponente na reklamaciju bez kutije i bundla?" Ja: "Ok...dobro, ali ja necu da imam probleme s garancijom samo zato jer je graficka dosla u vrecici bez kutije, ko zna dali je uopce ispravna." --- jos malo natezanja s njima ---Ja: "Oprosite, ali ja necu prihvatiti zamjensku karticu. Kada dode nova zapakirana javite mi. Dovidenja..." Planiram ih zvati sad u petak da cujem dal ima kakvih novosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Koji muljatori, ako ne ponude zapakiranu zamjensku grafu sa bundleom, točno taj model s aktivnim hlađenjem (neovisno o kojem se proizvođaču radi) imaš pravo tražiti da ti vrate cjelokupni iznos koji ti piše na računu, ako ne pristanu (neka ti daju obrazloženje napismeno) i prijava ravno u DI ![]()
![]() |
#1866 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Bas tako odmah prijavu na https://prijava.mingorp.hr/CD/prijava.jsp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Oni imaju pravo ponuditi svakakav zamjenski hardver, na tebi ja da prihvatiš ili ne. Tek nakon isteka 45 dana (ili kako god se gleda da je razumni rok) ili nakon neuspjelog dogovora sa trgovinom - tek onda ide prijava u DI. I imaju pravo dati reparirani hardver u zamjenu, samo kaj bi trebao biti istog proizvođaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | ||
|
Citiraj:
![]() http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx A ovaj rok od 45 dana je općepoznata stvar iako se tu sve većinom rješava na ovaj ili onaj način već u početku nezadovoljavajućeg rješavanja reklamacije za kupca. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1869 | |
woot!!!
|
Citiraj:
A nista pricekat cu par dana pa ih nazvati ako oni mene prije ne nazovu i probati nekak rijesiti to... a sad kolko vidim na cjeniku skoro pa da i nista nemaju od proizvoda, izgleda da su u govnima koje je trenutno i mene zahvatilo :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma i meni su x puta dali dobro zapakaranu stvar, pa nutra used drek. samo što si ti čak i bolje prošao jer si odmah vidio... ja sam vidio kad sam došao doma. sad ponovo pali auto, vozi tamo... rađe pivu otvorim. jednom sam čak dobio i grafu sa okrhanom jezgrom (nije utjecalo na rad), ali naravno da sam im to odnio natrag onda možeš mislit prvu rečenicu koju bi dobio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1871 | ||
Agent 0
|
Citiraj:
I na mail moraju odgovoriti unutar 15 dana po zakonu, ali to je sada manje bitno. Citiraj:
Pošalji pismeno na mail, sa svim potrebnim podacima, zahtjev za povratom love ako ne nađu istu takvu reklamiranu karticu. Ili možeš se naci na pola puta i ponuditi da za placeni iznos potrošiš lovu kod njih na neki drugi hardver. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nedavno sam cuo 'genijalnu' provalu u jednom servisu u Zg-u , za lcd koji je imao preko cijele duzine rozu crtu su mi rekli da je to 1 mrtvi piksel , a da je tolerancija do 5 cak pa da nista od popravka ... nastavak diskusije je bolje ne iznositi javno ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1875 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Evo ti reparairana kartica, ok, odgovoriti cu vam na mail pa da vas prijavim ako ne odgovorite? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
|
Citiraj:
Kad bi se znalo za taj pisani odgovor na pisanu reklamaciju i rok od 15 dana malo bi to drugačije bilo jer su već onda u prekršaju. Ne tvrdim ja tu sada da nitko od trgovaca/pružatelja usluga općenito ne odgovara na dopise takve vrste ali postoji veliko dio njih koje boli q za to i mirno čekaju da nezadovoljni kupac odustane ili jednostavno pristane na njihove uvjete kompenzacije jer nema drugog načina ''s rogatim se bosti''. Sva filozofija je u pisanom dokazu, ako ti dođeš trgovcu i kažeš mu: meni je ova roba neispravna zahtijevam zamjenu i on ti kaže da će se to riješiti i odugovlači te mjesecima npr. ne možeš ti tu ništa poduzeti na svoju lijepu iskrenu riječ kod DI, znači mora postojati pisani trag i dokaz da je trgovac primio pritužbu kupca na neispravni proizvod i onda se to rješava od strane nadležne institucije i zakonski rok za rješavanje reklamacije je 45 dana ali postoje slučajevi velikih pokušaja muljanja i odugovlačenja. Npr. je ne bih prihvatio tu repariranu grafu ni pod razno jer ako sam ja platio potpuno novu grafu sa kompletnim bundleom i kutijom ja istu takvu grafu (nema veze sad proizvođač) zahtijevam kao kompenzaciju za krepanu ili novčani iznos koji je naveden na računu. Tako oni mogu čovjeku nuditi sljedeći put i mikser skupa s tosterom kao naknadu pa drugi put mu podvale tu istu grafu koju je i donio na reklamaciju, pa opet neko reparirano čudo... I eto zavlakuše... I ako se tu radi o potrošaču koji nije upoznat sa svojim pravima jadnik će uzeti po principu bolje išta nego ništa. Samo sam htio prikazati kakvih sve slučajeva i trgovaca ima kod nas. U ovom konkretnom slučaju čovjek zna koja su mu prava i ja sam uvjeren da će istjerati svoje jer čvrstim stavom i informiranošću se mnoge takve stvari rješavaju. Sve u svemu predmet rasprave trenutno je da mi čekamo da nam čovjek javi novu ponudu iz Ve-mila pa da vidimo jesu li se opametili ili nas još uvijek misle nasmijavati ![]() EDIT: Evo, par proreda za disleksičare ![]() ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 10.09.2009. u 10:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
For The Love Of God daj piši čitko..... ovo se nemože niti pročitat koliko si teksta nabacao bez ikakvog proreda Prva rečenica ti ima 800 fakin' znakova... ![]()
![]() |
#1881 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
vjerovatno je ovo več odgovoreno... nego, dao sam grafičku na reklamaciju jer joj nije radio TV-out. Pošto se u večini slučaja takva grafa ne može popraviti nego budem dobio novu, jel ja imam pravo odbiti grafičku i zahtjevati natrag novac? Samo me zanima.... Btw, te grafičke više sigurno nema na lageru |
![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Agent 0
|
Ovisi o tumacenju zakona. Prema večini imaš pravo na povrat novca ako ne nađu istu karticu ili poprave tvoju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
woot!!!
|
Evo samo da javim da je sve rijeseno s mojim problemom, na zamjenu je dobivena ova graficka - Powercolor HD4850 512MB i ja sam zadovoljan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oštro i bez pardona. Prouči članke Zakona pa ih im tamo citiraj. I ubaci u mob broj inspektorata pa ga slobodno pozovi pred njima (ili ubaci neki lijevi broj pa se pretvaraj da razgovaraš sa DI).
![]() |
#1888 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
U DI savjetovali da idem na to da pošaljem mail HGu. Ja to napravim / ovaj puta im jasno dam do znanja što su mi rekli u DI. I kad se nakon 20 dana obratim DI , čovjek se obrati šefu a ovaj kaže da se uozbiljim i da mi taj neodgovoreni mejl može koristit jedino za obrisat guzicu ako bi ga isprintao. ![]()
![]() |
![]() |
#1889 |
|
E, kad nemaš pisanu potvrdu da su zaprimili tvoju reklamaciju, zato si trebao poštom poslati preporučeno i tu postoji dostavnica kao dokaz preuzeća ovako za mail ne postoji dokaz da je pročitan i tu oni mogu izmuljati što hoće...
![]() |
#1890 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
imao potvrdu da su to primili / odgovor da če mail prosljedit pravom odjelu ili nešto tako (ne sječam se točno jer je malo prošlo) ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|