Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2009., 09:05   #1861
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
hm znaci mogla bi proci reklamacija zbog toga? Da mi ne vele da kaj ocu jer se ventilator i dalje vrti i hladi :P
Jer je i meni to palo napamet da bi samo jedan dan mogel stati ventilator i onda budem mogel rostiljati
Mislim da dok god radi nema reklamacije, znam jer sam tako davnih godina imao prozujanu Asus V9280 Ti4200-8X i u msanu nisu htjeli ni cut za jamstvo...mozda se danas nesto promijenilo, ali nisam siguran.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 10:14   #1862
alien_2
Premium
Moj komp

alien_2's Avatar

Datum registracije: May 2004
Imao sam i ja slučaj sa prozujanim ventom grafe, točnije radilo se o Force3d 4870OC, kupljena u hardveraju. Kontaktirao gore navedeni shop rekao kakva situacija. Poslao grafu i išla je na reklamaciju u M-San. Onda je bilo malo natezanja sa uvozom Force3d kartica, tj. uvezene su ali ne sa onim Freezer hladnjakom. Tako da sam jedno mjesec dana bio na integrusi. Ponudena mi je ista grafa OCana, ali sa onim shrotek hladnjakom. Nisam prihvatio jer nisam htio imat pecnicu te sam zatrazio povrat novca. U međuvremenu stigla mi jos neka lova za potrositi pa sam od svote koliko je dosla grafa kupio Phenoma II x4 940BE (po cijeni od 1450kn) i razliku u cijeni dobio na tekuci, 150kn mislim.

Zakljucak je taj, ako su meni zamjenili u M-Sanu prije kojih 6-7 mjeseci zbog neispravnog venta, budu i tebi.

Pošteni trgovci :1, 2
alien_2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2009., 13:03   #1863
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ventilator je sastavni dio graficke i pokriven jamstvom. Bilokakva drugacija prica je muljanje i varanje kupaca..
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 15:10   #1864
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ok evo mene s prvim problemom u vezi reklamacije...
Par postova iza sam napisal da mi je otisel ventilator na grafickoj i ok sve je to sredeno odneseno na servis i danas mi je dosla kak ti "nova" graficka, jos mi je onda trgovac rekel da jos imaju samo Albatron 9600GT i Gigabyte 9600GT pasivku za koju sam rekel da ju odmah necu jer znam da su sami problemi s njima (pregrijavanje), pa ajde neka onda bude Albatron. (bilo mi je odmah cudno jer njega vec nema na cjeniku tam negdi od 4/5 mj 2008. i to mi je inace bila prva graficka koja je bila reklamirana u 10mj 2008 zbog artefakti i u zamjenu je dosla Zotac, sto znaci da su ovu sad ko zna di spuknuli iz neke rupe...)

Odem ja u vemil, dam papir i ode lik po graficku kad ono graficka samo u anti statickoj vrecici, otvarana i ja ono WTF!? di je kutija i ostatak?

Da bi taj prvi lik meni: "Pa to vam je sve uredu to je normalno, pa jeste li vi uopce donesli graficku koju ste reklamirali s kutijom i ostalim stvarima u njoj?"
Ja: "Jesam, sve je uredno doneseno, cijeli bundle i znam da bi trebal dobiti novu graficku kompletno zapakiranu u kutiji zbog garancije"
Ubacuje se drugi lik u razgovor: "Cujte to vam nema veze, sta bi rekli na to da smo mi prije vec prihvacali komponente na reklamaciju bez kutije i bundla?"
Ja: "Ok...dobro, ali ja necu da imam probleme s garancijom samo zato jer je graficka dosla u vrecici bez kutije, ko zna dali je uopce ispravna."
--- jos malo natezanja s njima ---
Ja: "Oprosite, ali ja necu prihvatiti zamjensku karticu. Kada dode nova zapakirana javite mi. Dovidenja..."

Planiram ih zvati sad u petak da cujem dal ima kakvih novosti.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 15:17   #1865
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Koji muljatori, ako ne ponude zapakiranu zamjensku grafu sa bundleom, točno taj model s aktivnim hlađenjem (neovisno o kojem se proizvođaču radi) imaš pravo tražiti da ti vrate cjelokupni iznos koji ti piše na računu, ako ne pristanu (neka ti daju obrazloženje napismeno) i prijava ravno u DI

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 15:24   #1866
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 15:31   #1867
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Oni imaju pravo ponuditi svakakav zamjenski hardver, na tebi ja da prihvatiš ili ne. Tek nakon isteka 45 dana (ili kako god se gleda da je razumni rok) ili nakon neuspjelog dogovora sa trgovinom - tek onda ide prijava u DI.

I imaju pravo dati reparirani hardver u zamjenu, samo kaj bi trebao biti istog proizvođaca.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 15:32   #1868
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ipak je bolje osobno otići tamo sa svim papirima a ako ne onda ovdje:
http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx
A ovaj rok od 45 dana je općepoznata stvar iako se tu sve većinom rješava na ovaj ili onaj način već u početku nezadovoljavajućeg rješavanja reklamacije za kupca.

Citiraj:
Tek nakon isteka 45 dana (ili kako god se gleda da je razumni rok) ili nakon neuspjelog dogovora sa trgovinom - tek onda ide prijava u DI.
Ako nezadovoljni potrošač pošalje dopis sa povratnicom sa opisom problema prodavaču i ako ovaj to zaprimi i nakon 15 dana ne očituje se potrošaču i tada postoji temelj za podnošenje prijave

Staro 09.09.2009., 15:49   #1869
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
I imaju pravo dati reparirani hardver u zamjenu, samo kaj bi trebao biti istog proizvođaca.
Ne znam dal je Albatron reparirani (moja je Zotac znaci nije ista) i nitko od njih dvojice nista nije spominjao reparaciju, a meni ovako na oko se cinila kao normalna grficka bez kutije.

A nista pricekat cu par dana pa ih nazvati ako oni mene prije ne nazovu i probati nekak rijesiti to... a sad kolko vidim na cjeniku skoro pa da i nista nemaju od proizvoda, izgleda da su u govnima koje je trenutno i mene zahvatilo :P
Staro 09.09.2009., 15:53   #1870
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma i meni su x puta dali dobro zapakaranu stvar, pa nutra used drek. samo što si ti čak i bolje prošao jer si odmah vidio... ja sam vidio kad sam došao doma.

sad ponovo pali auto, vozi tamo... rađe pivu otvorim.

jednom sam čak dobio i grafu sa okrhanom jezgrom (nije utjecalo na rad), ali naravno da sam im to odnio natrag onda možeš mislit prvu rečenicu koju bi dobio
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2009., 15:56   #1871
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova

Ako nezadovoljni potrošač pošalje dopis sa povratnicom sa opisom problema prodavaču i ako ovaj to zaprimi i nakon 15 dana ne očituje se potrošaču i tada postoji temelj za podnošenje prijave
Ma nema to veze, trgovina ima 45 dana da radi kaj želi.

I na mail moraju odgovoriti unutar 15 dana po zakonu, ali to je sada manje bitno.

Citiraj:
Ne znam dal je Albatron reparirani (moja je Zotac znaci nije ista) i nitko od njih dvojice nista nije spominjao reparaciju, a meni ovako na oko se cinila kao normalna grficka bez kutije.

A nista pricekat cu par dana pa ih nazvati ako oni mene prije ne nazovu i probati nekak rijesiti to... a sad kolko vidim na cjeniku skoro pa da i nista nemaju od proizvoda, izgleda da su u govnima koje je trenutno i mene zahvatilo :P
Obično je reparirana ako nema kutije, sumnjam da idu bulk kartice u vemilu. Smiju ti dati i karticu bez bundle-a, ali sa naglaskom da je ista kartica kao tvoja reklamirana.

Pošalji pismeno na mail, sa svim potrebnim podacima, zahtjev za povratom love ako ne nađu istu takvu reklamiranu karticu. Ili možeš se naci na pola puta i ponuditi da za placeni iznos potrošiš lovu kod njih na neki drugi hardver.
Staro 09.09.2009., 15:57   #1872
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Nedavno sam cuo 'genijalnu' provalu u jednom servisu u Zg-u , za lcd koji je imao preko cijele duzine rozu crtu su mi rekli da je to 1 mrtvi piksel , a da je tolerancija do 5 cak pa da nista od popravka ... nastavak diskusije je bolje ne iznositi javno ...
Router je online   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 17:13   #1873
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Ok evo mene s prvim problemom u vezi reklamacije...
Par postova iza sam napisal da mi je otisel ventilator na grafickoj i ok sve je to sredeno odneseno na servis i danas mi je dosla kak ti "nova" graficka, jos mi je onda trgovac rekel da jos imaju samo Albatron 9600GT i Gigabyte 9600GT pasivku za koju sam rekel da ju odmah necu jer znam da su sami problemi s njima (pregrijavanje), pa ajde neka onda bude Albatron. (bilo mi je odmah cudno jer njega vec nema na cjeniku tam negdi od 4/5 mj 2008. i to mi je inace bila prva graficka koja je bila reklamirana u 10mj 2008 zbog artefakti i u zamjenu je dosla Zotac, sto znaci da su ovu sad ko zna di spuknuli iz neke rupe...)

Odem ja u vemil, dam papir i ode lik po graficku kad ono graficka samo u anti statickoj vrecici, otvarana i ja ono WTF!? di je kutija i ostatak?

Da bi taj prvi lik meni: "Pa to vam je sve uredu to je normalno, pa jeste li vi uopce donesli graficku koju ste reklamirali s kutijom i ostalim stvarima u njoj?"
Ja: "Jesam, sve je uredno doneseno, cijeli bundle i znam da bi trebal dobiti novu graficku kompletno zapakiranu u kutiji zbog garancije"
Ubacuje se drugi lik u razgovor: "Cujte to vam nema veze, sta bi rekli na to da smo mi prije vec prihvacali komponente na reklamaciju bez kutije i bundla?"
Ja: "Ok...dobro, ali ja necu da imam probleme s garancijom samo zato jer je graficka dosla u vrecici bez kutije, ko zna dali je uopce ispravna."
--- jos malo natezanja s njima ---
Ja: "Oprosite, ali ja necu prihvatiti zamjensku karticu. Kada dode nova zapakirana javite mi. Dovidenja..."

Planiram ih zvati sad u petak da cujem dal ima kakvih novosti.
Za jamstvo u Vemilu ti je dovoljan račun i jamstveni list odnosno ako se kartica mijenja,onaj IRS. To je to.
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 09.09.2009., 17:56   #1874
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Ma nema to veze, trgovina ima 45 dana da radi kaj želi.
I na mail moraju odgovoriti unutar 15 dana po zakonu, ali to je sada manje bitno.
Radim tamo tako da... vjeruj mi znam o čemu pričam, ako oni na pisanu reklamaciju koju su zaprimili ne odgovore u 15 dana, šalje se inspektor na teren i kuc-kuc na vrata Nikakvih 45 dana ih ne spašava od toga

Staro 09.09.2009., 21:52   #1875
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Radim tamo tako da... vjeruj mi znam o čemu pričam, ako oni na pisanu reklamaciju koju su zaprimili ne odgovore u 15 dana, šalje se inspektor na teren i kuc-kuc na vrata Nikakvih 45 dana ih ne spašava od toga
O čemu ti, pa svi odgovore u roku par dana. Rekao sam da to nije predmet rasprave, i da se na to ne treba osloniti.

Evo ti reparairana kartica, ok, odgovoriti cu vam na mail pa da vas prijavim ako ne odgovorite?
Staro 10.09.2009., 08:53   #1876
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
O čemu ti, pa svi odgovore u roku par dana. Rekao sam da to nije predmet rasprave, i da se na to ne treba osloniti.

Evo ti reparairana kartica, ok, odgovoriti cu vam na mail pa da vas prijavim ako ne odgovorite?
Ne odgovore svi, jer mnogi i ne znaju za taj propisani rok i ako znaju prave se blesavi i ne odgovaraju nezadovoljnom kupcu jer misle da većina njih nije upoznata sa svojim potrošačkim pravima te da će uz malo sreće odustati od istjerivanja svojeg prava, što je najgore previše slučajeva i prođe tako zbog toga jer ljudi nisu informirani i ne znaju koja su im prava, čuju za tih 45 dana i onda k'o mutavi čekaju da prođe taj rok pa i puno duže (sjetimo se Hardveraja i kako skoro nitko ne poduzima neke ozbiljne korake da dobije povrat love ili robu koju je platio nego čekaju i zovu tipa a on se stalno izvlači)

Kad bi se znalo za taj pisani odgovor na pisanu reklamaciju i rok od 15 dana malo bi to drugačije bilo jer su već onda u prekršaju. Ne tvrdim ja tu sada da nitko od trgovaca/pružatelja usluga općenito ne odgovara na dopise takve vrste ali postoji veliko dio njih koje boli q za to i mirno čekaju da nezadovoljni kupac odustane ili jednostavno pristane na njihove uvjete kompenzacije jer nema drugog načina ''s rogatim se bosti''.

Sva filozofija je u pisanom dokazu, ako ti dođeš trgovcu i kažeš mu: meni je ova roba neispravna zahtijevam zamjenu i on ti kaže da će se to riješiti i odugovlači te mjesecima npr. ne možeš ti tu ništa poduzeti na svoju lijepu iskrenu riječ kod DI, znači mora postojati pisani trag i dokaz da je trgovac primio pritužbu kupca na neispravni proizvod i onda se to rješava od strane nadležne institucije i zakonski rok za rješavanje reklamacije je 45 dana ali postoje slučajevi velikih pokušaja muljanja i odugovlačenja. Npr. je ne bih prihvatio tu repariranu grafu ni pod razno jer ako sam ja platio potpuno novu grafu sa kompletnim bundleom i kutijom ja istu takvu grafu (nema veze sad proizvođač) zahtijevam kao kompenzaciju za krepanu ili novčani iznos koji je naveden na računu.

Tako oni mogu čovjeku nuditi sljedeći put i mikser skupa s tosterom kao naknadu pa drugi put mu podvale tu istu grafu koju je i donio na reklamaciju, pa opet neko reparirano čudo... I eto zavlakuše... I ako se tu radi o potrošaču koji nije upoznat sa svojim pravima jadnik će uzeti po principu bolje išta nego ništa. Samo sam htio prikazati kakvih sve slučajeva i trgovaca ima kod nas.

U ovom konkretnom slučaju čovjek zna koja su mu prava i ja sam uvjeren da će istjerati svoje jer čvrstim stavom i informiranošću se mnoge takve stvari rješavaju. Sve u svemu predmet rasprave trenutno je da mi čekamo da nam čovjek javi novu ponudu iz Ve-mila pa da vidimo jesu li se opametili ili nas još uvijek misle nasmijavati

EDIT: Evo, par proreda za disleksičare Ma oprao me tok misli pa sam to nabacao ovako u šutu

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 10.09.2009. u 10:17.
Staro 10.09.2009., 10:10   #1877
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
For The Love Of God daj piši čitko..... ovo se nemože niti pročitat koliko si teksta nabacao bez ikakvog proreda

Prva rečenica ti ima 800 fakin' znakova...

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 16:44   #1878
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Moze pitanje?
Da li se u zakonu rok za reklamaciju navodi 45 DANA ili 45 RADNIH DANA?
U vemulju mi je grafa od 25.7 pa vidite kolko je to dugo.....
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 18:10   #1879
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dana (bez 'radnih').
Staro 10.09.2009., 18:52   #1880
Majo
Banned
Moj komp

Sigurno?
Da ih izmuzem sutra .
Staro 10.09.2009., 18:52   #1881
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
vjerovatno je ovo več odgovoreno...

nego, dao sam grafičku na reklamaciju jer joj nije radio TV-out. Pošto se u večini slučaja takva grafa ne može popraviti nego budem dobio novu, jel ja imam pravo odbiti grafičku i zahtjevati natrag novac?

Samo me zanima....

Btw, te grafičke više sigurno nema na lageru
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2009., 19:52   #1882
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Pantera-N Pregled postova
vjerovatno je ovo več odgovoreno...

nego, dao sam grafičku na reklamaciju jer joj nije radio TV-out. Pošto se u večini slučaja takva grafa ne može popraviti nego budem dobio novu, jel ja imam pravo odbiti grafičku i zahtjevati natrag novac?
Ovisi o tumacenju zakona. Prema večini imaš pravo na povrat novca ako ne nađu istu karticu ili poprave tvoju.
Staro 12.09.2009., 13:48   #1883
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Evo samo da javim da je sve rijeseno s mojim problemom, na zamjenu je dobivena ova graficka - Powercolor HD4850 512MB i ja sam zadovoljan
Staro 12.09.2009., 13:59   #1884
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja nebi bio... Em su ti uvalili potpuno drugu karticu, em su ti uvalili ATI
maX je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2009., 14:20   #1885
Majo
Banned
Moj komp

Evo danas 50. dan od kad sam dao grafu,znaci sad mogu mirne glave trazit povrat novca u vemulju?Ne radi servis dns tako da u pon zovem,kako da se postavim ako pocmu srat?
Staro 12.09.2009., 14:32   #1886
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Oštro i bez pardona. Prouči članke Zakona pa ih im tamo citiraj. I ubaci u mob broj inspektorata pa ga slobodno pozovi pred njima (ili ubaci neki lijevi broj pa se pretvaraj da razgovaraš sa DI).
Staro 12.09.2009., 14:35   #1887
Majo
Banned
Moj komp

Mozes nabacit link neki sa zakonom ako imas pri ruci,problem je nac a ne proucit .
Fala na pomoci!!!
Staro 12.09.2009., 14:41   #1888
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Kad bi se znalo za taj pisani odgovor na pisanu reklamaciju i rok od 15 dana malo bi to drugačije bilo jer su već onda u prekršaju. Ne tvrdim ja tu sada da nitko od trgovaca/pružatelja usluga općenito ne odgovara na dopise takve vrste ali postoji veliko dio njih koje boli q za to i mirno čekaju da nezadovoljni kupac odustane ili jednostavno pristane na njihove uvjete kompenzacije jer nema drugog načina ''s rogatim se bosti''.
Moje iskustvo s tih 15 dana je bilo sljedeče...
U DI savjetovali da idem na to da pošaljem mail HGu.
Ja to napravim / ovaj puta im jasno dam do znanja što su mi rekli u DI.
I kad se nakon 20 dana obratim DI , čovjek se obrati šefu a ovaj kaže da se uozbiljim i da mi taj neodgovoreni mejl može koristit jedino za obrisat guzicu ako bi ga isprintao.
Staro 12.09.2009., 14:49   #1889
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

E, kad nemaš pisanu potvrdu da su zaprimili tvoju reklamaciju, zato si trebao poštom poslati preporučeno i tu postoji dostavnica kao dokaz preuzeća ovako za mail ne postoji dokaz da je pročitan i tu oni mogu izmuljati što hoće...

Staro 12.09.2009., 14:54   #1890
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
imao potvrdu da su to primili / odgovor da če mail prosljedit pravom odjelu ili nešto tako (ne sječam se točno jer je malo prošlo)
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno