|
![]() |
#1771 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ok, jedna populurana trgovina mi želi dati staru rabljenu grafičku različitog proizvođača, bez nove garancije. Tako to traje sad će biti već 2 mjeseca. Kategorički odbijaju, to je tako, oni su zapravo fer u odnosu na druge, bla bla i tako sve. To kad se čujemo preko telefona. Četri maila zadnja u kojem ih tražim da mi to sve pošalju pismenu jednostavno ignoriraju, kad im telefonski kažem da mi pošalju pismeno kažu dobro, dobro, ali džabe. Ništa apsolutno, ne odgovaraju uopće. Što sad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1772 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Premium
|
Račun imam, potvrdu da sam odnio na garanciju imam, print screen na njihovoj web stranici (jer imaju status reklamacije na webu), i to je to. Sve ostalo su mi se obraćali preko telefona. Mailove imam koje sam ja njima slao, 5 njih, bio je samo jedan odgovor, u kojem samo kažu više manje "da se trude i da me cijene". To dovoljno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Registered User
|
Osim linksu koji se pravi pametan pa pise - "Ako kupac ne želi da jamstvo riješava ovlašteni servis u RH nego isključivo Links. d.o.o nismo u mogućnosti vezati se rokom riješavanja jamstva iako ćemo nastojati da jamstvo bude riješeno u što kraćem roku." Uglavnom ako se pazljivo cita dalje onda su se pokopali kasnije sa rokom od 45.... ili zamjena za novo. Mislim, kako jeftina fora da se izbjegnu troškove i svali krivica na druge... Mislim, mene briga tko je uvoznik i ko popravlja laptop ili stogod.. vraca se di se kupilo pa nek salju di god hoce na vlastiti rizik... Malo se bahate.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | |
Premium
|
Citiraj:
Na jamstvenom listu piše 45 dana. Prvo njihovo javljanje bilo je 20-ak dana od donošenja na reklamaciju, ostatak vremena je otišlo na prepucavanja između mene i njih, pri čemu su i dalje oni ostali po svojem, kartica drugog proizvođača, i stara garancija. Što se tiče toga tu nisam siguran jel su time ispunili vremensku obvezu, oni se jesu javili s ponudom nakon 20 dana. "Ponudom" to jest. Al najjače mi je što mi neće poslat ništa napismeno.. Koji likovi. Pa gledam kako ih prisilit da pošalju napismeno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Registered User
|
Nije u tome fazon.. on im lijepo napise sta su usmeno rekli i kako nece pismeno nista, inspektorat dodje i pita ih sta ste mu vi rekli? a oni onda, ponudili smo mu ispriku i full povrat novaca... ![]() i tako to funkcionira. Inspektoratom se ne prijeti nego se samo prijavi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1781 |
Premium
|
ima 38 dana da sam odnio HDD segate iz dobro nam poznate zbugirane serije, prije tjedan dana su oni meni rekli da je disk jos u zagrebu i da cekaju djelove... poc cu danas / sutra, iako nije isteko rok od 45 dana i malo ih upeglat za pare... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nego, s tom lovom si lijepo kupi bolji hd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ljudi, znate li kako funkcionira HP-ova garancija iz npr. SAD-a? Znaci, ja tamo kupim laptop i dobijem garanciju, je li iskoristiva u Hrvatskoj? Nasao sam par podataka o worldwide warantyju, ali ima toliko pravnih termina da glava boli, a ja sam humanista, jelte ![]() Pa ako netko ima first hand experience.... EDIT: @ Nybelung: Bokte, uopce se toga nisam sjetio ![]() EDIT2: kriste, pa oni nemaju email adresu - sve preko nekih obrazaca ako sam vec kupio lap... a nis, zovem ih sutra...
In Construction... Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 23.08.2009. u 19:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Guest
|
Nazovi ih na telefon. ![]() Znam da ASUS ima hotline, za HP nisam nikad ni tražio.. Edit: A možeš im i mail poslat.. Meni su Logi i Asus odgovarali u roku od 12h. |
![]() |
![]() |
#1786 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Eto vidiš, ako se 20 dana nakon zaprimljene reklamacije nisu tebi javili i odgovorili na reklamaciju oni su već u prekršaju (rok im je 14 dana) tako da postoje osnove za prijavu DIRH-u (i onda ide optužni prijedlog sa strane Inspektorata na prekršajni sud koji odlučuje o visini kazne), naravno ako imaš neku potvrdu sa strane prodavača da je reklamacija tada zaprimljena, npr. poslao si preporučeno poštom dopis pa imaš povratnicom da su ga primili. Moj savjet: skupi sve papire i pravac u Petračićevu 4 a možeš i ovako: http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 24.08.2009. u 07:38. Razlog: Procedura kod prijave |
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Rekli su da bi u rujnu mogli neke nove serije poceti uvoziti, poput Paviliona, ali jos to nije sigurno. Onda bi i garancija postala ostvariva. Naravno, za modele koje uvoze, ne za cijelu seriju ![]()
![]() |
![]() |
#1788 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jbg, ako imaš problema s lapom, ne gine ti šetnja do Trsta obzirom da tamo prodaju Pavillione.
![]() |
#1789 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Premium
|
Pitanje je hoće li se početi uvoziti. Ne vidim ekonomskog razloga za to obzirom da se ostali modeli prodaju bez problema i u solidnim količinama. Isto tako ne znam koja je razlika između Pavilliona i običnih modela koji se ovdje prodaju.
![]() |
#1791 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zna li netko koliko mora na LG lcd monitoru (W2242Z) biti zaglavljenih piksela da bi se priznala garancija?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisi cjepidlaka, al ovako na prazan zeludac vidim barem 4 zaglavljena ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam 100% siguran, ali mislim da je 5 pixela doljnja granica za zamjenu. To uvelike ovisi o proizvođaču.
![]() |
![]() |
#1795 |
Premium
|
![]() |
#1796 |
Premium
|
Znaci, moram pronac jos jednog zaglavljenog ili probat kontaktirat glavnog distributera za LG
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Inquisitor DeathWatch
|
Trebao bih malu pomoc. Dakle odnio komponentu na servis, cekao 48 dana, tokom tih 48 dana uredno zvao svakih 5 dana i dobivao odgovor ostavite broj, netko ce vas nazvati ili cekamo rezervne dijelove. nakon 46 dosao u servis ducana gdje sam kupio robu, da bi mi rekli da oni moraju nazvati ovlasteni servis da vide sta se dogadja, rekao ok, cekao jos 2 dana, jer je bila nedjelja. Dosao nakon 48 dana da bi mi rekli da su se culi sa ovlastenim servisom, ali da dijelova nema, i da oni sada moraju vidjeti sta se da napravit. Nazvali me Popodne na mob, da ce oni se raskusurit sa ovlastenim servisom, da ja dojdem kad mogu da mi se napravi ispis racuna i da se rijesi situacija. Dosao do njih, da bi mi ponudili mogucu kompenzaciju, jer je nemoguce dobiti istu zamjensku stvar. a to je jedino sta mi je interesantno. Rekao da zelim ili istu zamjensku ili lovu, nakon cega su mi rekli da mi nemogu oni dati lovu, mogu samo kompenzaciju i dali mi mail od "vise" instance kao da njih kontaktiram. Pa ako me netko moze uputiti na moja prva i kako da postupam dalje? Po onome sta pise na prvoj strani ovog topica. 3) Komponenta je nesipravna ali ne moze biti popravljena niti zamijenjena. Zakon kaze da kupac ima pravo: a) traziti povrat novca u iznosu na RACUNU b) traziti druge komponente u vrijednosti sa RACUNA c) traziti zamjenu i: razliku u cijeni ili doplatiti mene zanima samo opcija "a)" posto nemaju zamjensku robu, na koji nacin mogu ja ostvarit to pravo? Probat cu sutra prvo sa mailom i telefonom rjesit stvar, ali ako neide, sta onda? I imam li ja pravo na povrat sredstava? u pitanju je cca 2400kn.
![]() |
#1799 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači, za Albatron 7900gs daju mi Leadtek 7900gs sa 3 godine garancije. Do sada je bilo sa starom garancijom. E pa sad nakon tolko vremena sigurno nisam sretan time. Rekao sam im da mi pošalju pismeno to. Rekli su, vidjet će... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
|
|
Oglas
|