Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2009., 10:16   #1771
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Ok, jedna populurana trgovina mi želi dati staru rabljenu grafičku različitog proizvođača, bez nove garancije. Tako to traje sad će biti već 2 mjeseca. Kategorički odbijaju, to je tako, oni su zapravo fer u odnosu na druge, bla bla i tako sve. To kad se čujemo preko telefona. Četri maila zadnja u kojem ih tražim da mi to sve pošalju pismenu jednostavno ignoriraju, kad im telefonski kažem da mi pošalju pismeno kažu dobro, dobro, ali džabe. Ništa apsolutno, ne odgovaraju uopće. Što sad?
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 10:21   #1772
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Grofaz Pregled postova
Ok, jedna populurana trgovina mi želi dati staru rabljenu grafičku različitog proizvođača, bez nove garancije. Tako to traje sad će biti već 2 mjeseca. Kategorički odbijaju, to je tako, oni su zapravo fer u odnosu na druge, bla bla i tako sve. To kad se čujemo preko telefona. Četri maila zadnja u kojem ih tražim da mi to sve pošalju pismenu jednostavno ignoriraju, kad im telefonski kažem da mi pošalju pismeno kažu dobro, dobro, ali džabe. Ništa apsolutno, ne odgovaraju uopće. Što sad?
Skupi papirologiju koju imas do sada, posalji u DI i kopiju toj firmi.
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2009., 11:07   #1773
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Ok, jedna populurana trgovina mi želi dati staru rabljenu grafičku različitog proizvođača, bez nove garancije.
Old Iggy ti je rekao sta, a ti lijepo reci o kome je tocno rijec i o kojoj poslovnici..
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 17:03   #1774
Grofaz
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Skupi papirologiju koju imas do sada, posalji u DI i kopiju toj firmi.
Račun imam, potvrdu da sam odnio na garanciju imam, print screen na njihovoj web stranici (jer imaju status reklamacije na webu), i to je to. Sve ostalo su mi se obraćali preko telefona. Mailove imam koje sam ja njima slao, 5 njih, bio je samo jedan odgovor, u kojem samo kažu više manje "da se trude i da me cijene". To dovoljno?
Staro 19.08.2009., 19:01   #1775
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Račun imam, potvrdu da sam odnio na garanciju imam, print screen na njihovoj web stranici (jer imaju status reklamacije na webu), i to je to. Sve ostalo su mi se obraćali preko telefona. Mailove imam koje sam ja njima slao, 5 njih, bio je samo jedan odgovor, u kojem samo kažu više manje "da se trude i da me cijene". To dovoljno?
trebalo bi bit dovoljno samo to sto je proslo 2mj (da nam kazes koji je ducan, znali bi koliki je rok za obradu reklamacije, ali nevjerujem da je igdje duzi od 60 dana)...

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 19:03   #1776
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uobičajeno je 45 dana.
Staro 19.08.2009., 19:28   #1777
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Uobičajeno je 45 dana.
Osim linksu koji se pravi pametan pa pise - "Ako kupac ne želi da jamstvo riješava ovlašteni servis u RH nego isključivo Links. d.o.o nismo u mogućnosti vezati se rokom riješavanja jamstva iako ćemo nastojati da jamstvo bude riješeno u što kraćem roku."

Uglavnom ako se pazljivo cita dalje onda su se pokopali kasnije sa rokom od 45.... ili zamjena za novo. Mislim, kako jeftina fora da se izbjegnu troškove i svali krivica na druge... Mislim, mene briga tko je uvoznik i ko popravlja laptop ili stogod.. vraca se di se kupilo pa nek salju di god hoce na vlastiti rizik...

Malo se bahate..
Staro 19.08.2009., 20:17   #1778
Grofaz
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
trebalo bi bit dovoljno samo to sto je proslo 2mj (da nam kazes koji je ducan, znali bi koliki je rok za obradu reklamacije, ali nevjerujem da je igdje duzi od 60 dana)...
Neću trenutno reć o kojim se biserima u Zg radi, ima vremena za to. Ali vjerujem da se može i lako zaključiti.

Na jamstvenom listu piše 45 dana. Prvo njihovo javljanje bilo je 20-ak dana od donošenja na reklamaciju, ostatak vremena je otišlo na prepucavanja između mene i njih, pri čemu su i dalje oni ostali po svojem, kartica drugog proizvođača, i stara garancija.

Što se tiče toga tu nisam siguran jel su time ispunili vremensku obvezu, oni se jesu javili s ponudom nakon 20 dana. "Ponudom" to jest.

Al najjače mi je što mi neće poslat ništa napismeno.. Koji likovi. Pa gledam kako ih prisilit da pošalju napismeno.
Staro 19.08.2009., 22:17   #1779
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Tako su i meni idioti iz Feniksa radili... Sve preko telefona, znaju oni jako dobro zašto to rade. Da imaš to sve napismeno što oni naseru onda bi imao sav potreban materijal za DI
maX je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 22:25   #1780
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Nije u tome fazon.. on im lijepo napise sta su usmeno rekli i kako nece pismeno nista, inspektorat dodje i pita ih sta ste mu vi rekli?

a oni onda, ponudili smo mu ispriku i full povrat novaca...

i tako to funkcionira. Inspektoratom se ne prijeti nego se samo prijavi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2009., 10:50   #1781
sample
Premium
Moj komp

sample's Avatar

ima 38 dana da sam odnio HDD segate iz dobro nam poznate zbugirane serije, prije tjedan dana su oni meni rekli da je disk jos u zagrebu i da cekaju djelove...
poc cu danas / sutra, iako nije isteko rok od 45 dana i malo ih upeglat za pare...
sample je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2009., 12:03   #1782
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor sample Pregled postova
ima 38 dana da sam odnio HDD segate iz dobro nam poznate zbugirane serije, prije tjedan dana su oni meni rekli da je disk jos u zagrebu i da cekaju djelove...
poc cu danas / sutra, iako nije isteko rok od 45 dana i malo ih upeglat za pare...
Ma pricekaj tocno 46. dan i reci im da su im sva prava istekla i da jedino povrat love sad igra ulogu... vise ti ne mogu donjeti isti novi jer su prekoracili rok.
Nego, s tom lovom si lijepo kupi bolji hd...
Staro 20.08.2009., 12:14   #1783
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Odgovor na mail mora biti u roku od 14 dana (IMO). A to možeš i napraviti u njihovom ducanu pa neka ti se potpišu da su zaprimili dopis.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 19:16   #1784
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
ljudi, znate li kako funkcionira HP-ova garancija iz npr. SAD-a?
Znaci, ja tamo kupim laptop i dobijem garanciju, je li iskoristiva u Hrvatskoj?

Nasao sam par podataka o worldwide warantyju, ali ima toliko pravnih termina da glava boli, a ja sam humanista, jelte

Pa ako netko ima first hand experience....

EDIT: @ Nybelung:
Bokte, uopce se toga nisam sjetio hehe. hvala!

EDIT2: kriste, pa oni nemaju email adresu - sve preko nekih obrazaca ako sam vec kupio lap... a nis, zovem ih sutra...

Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 23.08.2009. u 19:40.
Botlorn je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 19:25   #1785
Nybelung
Guest

Nazovi ih na telefon.

Znam da ASUS ima hotline, za HP nisam nikad ni tražio..

Edit: A možeš im i mail poslat.. Meni su Logi i Asus odgovarali u roku od 12h.
  Reply With Quote
Staro 23.08.2009., 22:34   #1786
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Prvo njihovo javljanje bilo je 20-ak dana od donošenja na reklamaciju
Eto vidiš, ako se 20 dana nakon zaprimljene reklamacije nisu tebi javili i odgovorili na reklamaciju oni su već u prekršaju (rok im je 14 dana) tako da postoje osnove za prijavu DIRH-u (i onda ide optužni prijedlog sa strane Inspektorata na prekršajni sud koji odlučuje o visini kazne), naravno ako imaš neku potvrdu sa strane prodavača da je reklamacija tada zaprimljena, npr. poslao si preporučeno poštom dopis pa imaš povratnicom da su ga primili. Moj savjet: skupi sve papire i pravac u Petračićevu 4 a možeš i ovako:

http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 24.08.2009. u 07:38. Razlog: Procedura kod prijave
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 09:12   #1787
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Nazovi ih na telefon.

Znam da ASUS ima hotline, za HP nisam nikad ni tražio..

Edit: A možeš im i mail poslat.. Meni su Logi i Asus odgovarali u roku od 12h.
Super, zena na telefonu je rekla da imaju worldwide garanciju, ali ne za modele koji se ne prodaju u HR. Znaci oko 90% modela.
Rekli su da bi u rujnu mogli neke nove serije poceti uvoziti, poput Paviliona, ali jos to nije sigurno. Onda bi i garancija postala ostvariva. Naravno, za modele koje uvoze, ne za cijelu seriju
Staro 24.08.2009., 09:59   #1788
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Jbg, ako imaš problema s lapom, ne gine ti šetnja do Trsta obzirom da tamo prodaju Pavillione.
Staro 24.08.2009., 10:25   #1789
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Rekli su da bi u rujnu mogli neke nove serije poceti uvoziti, poput Paviliona, ali jos to nije sigurno.
dolaze sigurno ..bas sam jucer dobio mail u vezi njih
@coconut necemo vise morati preko grane
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 10:37   #1790
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pitanje je hoće li se početi uvoziti. Ne vidim ekonomskog razloga za to obzirom da se ostali modeli prodaju bez problema i u solidnim količinama. Isto tako ne znam koja je razlika između Pavilliona i običnih modela koji se ovdje prodaju.
Staro 24.08.2009., 12:17   #1791
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Zna li netko koliko mora na LG lcd monitoru (W2242Z) biti zaglavljenih piksela da bi se priznala garancija?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 12:21   #1792
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ako ga imaš manje od 7 dana, možeš ga vratiti i tražiti zamjenu bez objašnjenja.
Staro 24.08.2009., 12:29   #1793
gunther
Premium

Citiraj:
Ako ga imaš manje od 7 dana, možeš ga vratiti i tražiti zamjenu bez objašnjenja.
Mislim da u ADM to ne prolazi, a to koliko znam vrijedi samo kod kupnje na daljinu, ako nesto nisu u medjuvremenu promjenili...

Nisi cjepidlaka, al ovako na prazan zeludac vidim barem 4 zaglavljena
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Staro 24.08.2009., 13:09   #1794
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Mislim da u ADM to ne prolazi, a to koliko znam vrijedi samo kod kupnje na daljinu, ako nesto nisu u medjuvremenu promjenili...

Nisi cjepidlaka, al ovako na prazan zeludac vidim barem 4 zaglavljena
ADM nije iznad Zakona, pa prema tome, moraju ga prihvatiti htjeli ili ne htjeli.
Nisam 100% siguran, ali mislim da je 5 pixela doljnja granica za zamjenu. To uvelike ovisi o proizvođaču.
Staro 24.08.2009., 13:52   #1795
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ADM nije iznad Zakona, pa prema tome, moraju ga prihvatiti htjeli ili ne htjeli.
Zakon i definira tih 7 dana samo za kupnju na daljinu.
Staro 24.08.2009., 15:19   #1796
gunther
Premium

Znaci, moram pronac jos jednog zaglavljenog ili probat kontaktirat glavnog distributera za LG
Staro 24.08.2009., 20:49   #1797
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Trebao bih malu pomoc.

Dakle odnio komponentu na servis, cekao 48 dana, tokom tih 48 dana uredno zvao svakih 5 dana i dobivao odgovor ostavite broj, netko ce vas nazvati ili cekamo rezervne dijelove.

nakon 46 dosao u servis ducana gdje sam kupio robu, da bi mi rekli da oni moraju nazvati ovlasteni servis da vide sta se dogadja, rekao ok, cekao jos 2 dana, jer je bila nedjelja.
Dosao nakon 48 dana da bi mi rekli da su se culi sa ovlastenim servisom, ali da dijelova nema, i da oni sada moraju vidjeti sta se da napravit.
Nazvali me Popodne na mob, da ce oni se raskusurit sa ovlastenim servisom, da ja dojdem kad mogu da mi se napravi ispis racuna i da se rijesi situacija.

Dosao do njih, da bi mi ponudili mogucu kompenzaciju, jer je nemoguce dobiti istu zamjensku stvar. a to je jedino sta mi je interesantno.
Rekao da zelim ili istu zamjensku ili lovu, nakon cega su mi rekli da mi nemogu oni dati lovu, mogu samo kompenzaciju i dali mi mail od "vise" instance kao da njih kontaktiram.

Pa ako me netko moze uputiti na moja prva i kako da postupam dalje?

Po onome sta pise na prvoj strani ovog topica.
3) Komponenta je nesipravna ali ne moze biti popravljena niti zamijenjena. Zakon kaze da kupac ima pravo:
a) traziti povrat novca u iznosu na RACUNU
b) traziti druge komponente u vrijednosti sa RACUNA
c) traziti zamjenu i: razliku u cijeni ili doplatiti

mene zanima samo opcija "a)" posto nemaju zamjensku robu, na koji nacin mogu ja ostvarit to pravo?

Probat cu sutra prvo sa mailom i telefonom rjesit stvar, ali ako neide, sta onda?
I imam li ja pravo na povrat sredstava?
u pitanju je cca 2400kn.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 21:32   #1798
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
traži povrat, a ako ne daju neka pismeno daju objašnjenje.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 15:08   #1799
Grofaz
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Eto vidiš, ako se 20 dana nakon zaprimljene reklamacije nisu tebi javili i odgovorili na reklamaciju oni su već u prekršaju (rok im je 14 dana) tako da postoje osnove za prijavu DIRH-u (i onda ide optužni prijedlog sa strane Inspektorata na prekršajni sud koji odlučuje o visini kazne), naravno ako imaš neku potvrdu sa strane prodavača da je reklamacija tada zaprimljena, npr. poslao si preporučeno poštom dopis pa imaš povratnicom da su ga primili. Moj savjet: skupi sve papire i pravac u Petračićevu 4 a možeš i ovako:

http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx
Hvala na odgovoru. Radi se o Vemilu u Zagrebu. Karticu sam odnio 23.06, danas 25.08 su mi javili telefonom naravno nakon mojih 5 mailova i pregršt telefonskih poziva da ću ipak dobit punu garanciju.

Znači, za Albatron 7900gs daju mi Leadtek 7900gs sa 3 godine garancije. Do sada je bilo sa starom garancijom. E pa sad nakon tolko vremena sigurno nisam sretan time. Rekao sam im da mi pošalju pismeno to. Rekli su, vidjet će... Nekako mi se čini da ću se uputiti u Petračićevu.
Staro 25.08.2009., 15:20   #1800
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
...daju mi Leadtek 7900gs ...
gdje su li je samo našli

Core2Duo22 je offline   Reply With Quote