Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2009., 14:13   #1651
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Stanje je sljedeće, poslao sam na garanciju 8800GT grafiku. Sada su mi rekli da zovnem za par dana, i ja danas zovnem:
  1. Nude mi priču da je 9600GT = 8800GT, ja kažem da nije i da je slabija jer radim isto u servisu i znam stanje
  2. Nude mi HD3870 koja mi nije uopće u planu jer žalim nVidiu 8800GT ili jaču (nikako ne slabiju)
  3. Nekakva procjena.... to neću ako nije ona cijena koju sam dao za grafičku
Sada kojoj državnoj službi da se obratim i da istjeram pravdu, jer ako ja budem morao činit, sjebat ću im fizički trgovinu ....

BTW kako je regulirano po zakonu kada nemaju isti artikal u zamjenu?!?!
Evo da sve obavjestim, rješio sam uspješno garanciju. Malo samo zaprijetio sa inspektoratom dobio novu Gainward karticu, sa novim jamstvom

Nisam ih htio ucjenivat za lovu, jer mi ovo odgovara.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 14:20   #1652
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Očigledno da je.

Koja roba i koja trgovina?

ma nije bitno za sad, reci cu kasnije zavisi kako se razvije situacija. posalju mail kad se cijena promijeni, kad ja njima posaljem mail onda nema odgovora, da bi nazvali na tel. ili mob naravno ni ne pomišljaju izgleda.
timmy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2009., 14:31   #1653
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako si platio po njihovoj službenoj ponudi, moraju ti prodati robu to poj cijeni. To što su se oni preračunali je njihov problem. Bukvalno im tako prenesi i onda zaprijeti inspektoratom. Ako se i dalje budu tvrdoglavili, pošalji svu dokumentaciju inspektoratu.
Staro 05.06.2009., 14:33   #1654
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ako si platio po njihovoj službenoj ponudi, moraju ti prodati robu to poj cijeni. To što su se oni preračunali je njihov problem. Bukvalno im tako prenesi i onda zaprijeti inspektoratom. Ako se i dalje budu tvrdoglavili, pošalji svu dokumentaciju inspektoratu.
Nije platio, piše lijepo da je naručio i misli platiti po pouzecu.

I ajde daj baci link di piše ovo što navodiš?
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 14:47   #1655
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
nisi u pravu, osim ako na ponudi ne pise dio da se cijena robe placena po datumu ponude ne mijenja npr. 7 dana.

Svi znamo kako web shopovi uglavnom funkcioniraju, to su normalne stvari.
Mozes jedino nadoplatiti ili traziti povrat novaca.
Staro 05.06.2009., 14:54   #1656
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Čitao sam pravila njihova i skužio sam da me mogu tako odjebat jer nisam ništa uplatio, nego sam stavio plaćanje pouzećem. EOD
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 15:47   #1657
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
znaci nisi nista uplatio, oni jos nisu poslali.
kaj hoces, nisi izgubio nista novaca ako je pouzecem, neces se jebati s povratom para ni nis.
Staro 10.06.2009., 16:24   #1658
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prije otprilike godinu dana sam uzeo Toshibu a200 u Vemilu, tako da garancija vrijedi još otprilike godinu dana. Problem sam uocio dosta rano nakon kupnje, ali nisam bas obracao paznju na to jer tu opciju koristim dosta rijetko, a i pripisivao sam to losim driverima. Stvar je u tome da kada bi prikljucio vanjski monitor preko vga slika na laptopu bi se nakon kojih 5 minuta pokvarila, odnosno doslo bi do promjene boje i ispresjecanosti slike. Slika na vanjskom monitoru bi ostala dobra cijelo vrijeme. Nakon restarta sve se vraca u normalu.
Jučer sam nabavio s-video to scart kabel i ista stvar se dogodila. Ovo se dogadja i na Visti i na XP-u, sa bilo kojom verzijom drivera (sluzbeni i modani).
Sad je naravno pitanje ako je ovo razlog za iskoristavanje garancije, jer laptop u suštini ne radi potpuno ispravno. Takodje vanjski monitor jako rijetko koristim, a bez kompa si nemogu priustiti da budem 2, 3 ili koliko vec tjedana...

I jos me zanima u slucaju servisa ili reklamacije dali je dozvoljeno zadržavanje diska dok se ne ustvrdi valjan razlog za reklamaciju, jer iskreno receno nezelim da mi neki debo prcka po dokumentima...

Tnx svima ne odgovorima
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 16:27   #1659
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Laptop nije ispravan po svemu sudeći,i naravno da bi ga trebao reklamirat,jer si i tu garanciju na koncu platio.Nažalost,podatke ćeš morati backupirati jer laptop moraš predat kompletiran,a nisam ni siguran smiješ li ga ti kao tobože "nestručna osoba" otvarati.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 00:29   #1660
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
vemil, reklamacija....

pozz....

ovako napajanje Fortron 650GLN predan je u Vemil servis, i zvali su kroz 1-2tjedna, al nude Chiefteca 650W u zamjenu ( Nude ovaj avion ).... E sad ja trebam tiho napajanje , a vidim da ovo nije niti blizu tihog, po izjavama vlasnika.....

Sad me zanima , dal im mogu reci da mi nabave Chiefteca Turbo seriju 650W , ili moram prihvatiti avion......

ili da pitam dal mogu nabaviti identično napajanje ( fortron 650 GLN).....

Al bojim se da bi čekanje bilo i do mjesec dana za opcije nabave..... :S (Ako bi uopce bila moguca)

Hvala, molim za savjete , sutra frend ide do njih....
Ati freak je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 15.06.2009., 00:46   #1661
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Imaju ti pod

a) popravit ovoga
b) dat isti takav novi
c) vratit lovu
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 00:55   #1662
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
Imaju ti pod

a) popravit ovoga
b) dat isti takav novi
c) vratit lovu
a.) bolje da ga neidu popravljat pa da rikne 2 dana nakon kaj ga dobim
b.) to bi mi i najviše odgovaralo, al čekanje je majka muke, cekao bi zher još 1 mjesec
c.) vemil mora vratiti puni iznos ili? zadnju nabavnu / prodajnu cijenu ? ili onu s računa ? ( Za HG spot znam da je ona s računa, za Links je ona zadnja nabavna ako se ne varam , a za Vemil neznam )
Staro 15.06.2009., 01:52   #1663
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Koliko si platio toliko trebaš dobit.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 09:57   #1664
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Koliko si platio toliko trebaš dobit.
aha, thx.

E sad ima li veze što napajanje nije bilo samo na računu i racun glasi na firmu... ( Kupljeno je od pipincro-a).... Koje glasi na jednu auto kucu...

EDIT: Hvala maX , buljo i borisko.

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 15.06.2009. u 10:41.
Staro 15.06.2009., 10:08   #1665
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Nema veze
maX je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 14:19   #1666
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Znal sam da kod njih nemrem jednostavno proc.....

Nude mi onaj avion Chieftec ... a ja ga necu prihvatiti... a kao za Tturbo seriu nejde jer je nemaju bla bla, i nemre ovo nemre ono , a ništa drugo ne igra ulogu.... samo zamjena za taj šrot koji ja NECU a oni samo govore, to je jedina opcija.... a za povrat love vele kad bi bilo to staro do 7 dana... ja WTF......
Nego samo firsaju taj Chief koji NECU........

i sad budu ponovno zvali oko 15.30.... Help.
Staro 15.06.2009., 14:23   #1667
žile
Banned

žile's Avatar

Pošalji im faksom da hoćeš isto takvo ili povrat love.Sa onom glupošću koju ti odgovore,dakle u pismenom obliku ćeš ić u državni inspektorat.Samo ih za početak pitaj,kada nazovu,žele li se o ovome očitovati pred državnim inspektoratom.Kad krenu nj nj nj srat gluposti,samo reci doviđenja i da do ujutro imaju vremena da sastave ponudu koja je u skladu sa zakonom,jer ujutro ti šalješ prijavu.
Staro 15.06.2009., 14:47   #1668
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Pošalji im faksom da hoćeš isto takvo ili povrat love.Sa onom glupošću koju ti odgovore,dakle u pismenom obliku ćeš ić u državni inspektorat.Samo ih za početak pitaj,kada nazovu,žele li se o ovome očitovati pred državnim inspektoratom.Kad krenu nj nj nj srat gluposti,samo reci doviđenja i da do ujutro imaju vremena da sastave ponudu koja je u skladu sa zakonom,jer ujutro ti šalješ prijavu.
lol, nije to malo prestrogo.... vele da mogu ponudit nešto kaj je dostupno u tom rangu ... a nema niš osim aviona kojeg NECU....

http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...janja&c=000000

btw, nemam Fax ...
Staro 15.06.2009., 14:49   #1669
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Ne postoji "U TOM RANGU" nego postoji "U TOM IZNOSU", objasni im to
maX je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 20:55   #1670
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Zvali su oko 16.30 , ista priča..... Ovo ono... Nemožemo ništa drugo dati .... balalal , i nek pošaljem mail dalje blala. pa sad čekam odgovor.....
Staro 16.06.2009., 00:17   #1671
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ovako, nikad nisam osobno ništa nosio na garanciju od informatičke opreme, pa me zanima kakav je postupak? znači imam "polu ispravnu" grafičku koja je nestabilna u nekim igrama pri velikim opterećenjima. gasi se bez razloga. šta će oni napraviti kad ja njima to kažem i dam im grafičku? mislim, pitanje možda zvuči glupo, al trebao bih znati koji je neki "standardni" proces? jer grafička se ne gasi baš uvijek, trebaju bit "posebni uvjeti", a to se pri nekom njihovom testu ne mora dogodit.
pimpinjon je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 01:51   #1672
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
ovako, nikad nisam osobno ništa nosio na garanciju od informatičke opreme, pa me zanima kakav je postupak? znači imam "polu ispravnu" grafičku koja je nestabilna u nekim igrama pri velikim opterećenjima. gasi se bez razloga. šta će oni napraviti kad ja njima to kažem i dam im grafičku? mislim, pitanje možda zvuči glupo, al trebao bih znati koji je neki "standardni" proces? jer grafička se ne gasi baš uvijek, trebaju bit "posebni uvjeti", a to se pri nekom njihovom testu ne mora dogodit.
Dok sam ja radio u servisu, obično bi grafu ostavio 2-3 dana sa 3DMarkom, ako se slučajno (!) ne sruši, onda bi pitao u kojoj se igri ruši pa probao zavrtiti da vidim. Što se tiče servisa, to njima nije ni u džep ni iz njega, dobavljač ionako rješava garanciju
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 09:49   #1673
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
thnx na odgovoru
pimpinjon je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 11:50   #1674
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
Zvali su oko 16.30 , ista priča..... Ovo ono... Nemožemo ništa drugo dati .... balalal , i nek pošaljem mail dalje blala. pa sad čekam odgovor.....
I tako mogu 45 dana.....

A onda lijepo prijavu na DI...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 14:19   #1675
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
I tako mogu 45 dana.....

A onda lijepo prijavu na DI...
Ma ulgavnom samo "kakaju" vele nema ništa drugo osim tog šrota... Ja cijelo vrijeme cim ga spomene velim da necu to prhvatiti.. Dok on govori "drugo vam nemamo , i ovo je riješena reklamacija , koja čega da ju podignete" LOL.... Ja poludim....

Ak nemaju niš onda nek nabave Fortrona ili povrat para i stvar je rješena....

EDIT: Jučer su im poslana 2 maiala. No još nema nikakvog odgovora.
E sad ili ne žele odgovoriti. ili neznaju šta da odgovore......

Mislim da je to sramotno za "takav" lanac trgovina kao što su oni...
BTW pogledajte ovu dobavljivost napajanja, mislim , stvarno je smiješno...
samo tako nek nastave... ( bit ce ubrzo lokot na vratima i to njihovom krivnjom, zbog slabe nabave , i gospodarenja robom )

Ja ko da reklamiram bombu. hahahahahahaha

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 16.06.2009. u 20:01.
Staro 17.06.2009., 10:04   #1676
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Ma ulgavnom samo "kakaju" vele nema ništa drugo osim tog šrota... Ja cijelo vrijeme cim ga spomene velim da necu to prhvatiti.. Dok on govori "drugo vam nemamo , i ovo je riješena reklamacija , koja čega da ju podignete" LOL.... Ja poludim....
Joj, uvijek iste price. Ja bi im samo rekao da sam uzeo ono drugo napajanje zbog izgleda zastitne metalne mrezice i tko su oni da sude sta je isto. Po toj logici bi ja trebao doci u ducan i reci - napajenje mi treba, a oni mi mogu dati bilo koje jer nisam ja taj koji bira.

Ustvari mozda da donesemo takav zakon gdje ti potpises ugovor prije kupnje kao kod recimo optime i onda ti oni daju modem kojeg imaju vise na lageru bez mogucnosti biranja onog sto si/ces platiti.

Ako nastave inzistirati opali im prijavu. Jer samim negiranjem tvoga prava na povrat novaca i inzistiranjem da moras preuzeti njihovu zamjenu koju su sami izabrali je vec debeli prekrsaj...
Staro 17.06.2009., 11:09   #1677
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Joj, uvijek iste price. Ja bi im samo rekao da sam uzeo ono drugo napajanje zbog izgleda zastitne metalne mrezice i tko su oni da sude sta je isto. Po toj logici bi ja trebao doci u ducan i reci - napajenje mi treba, a oni mi mogu dati bilo koje jer nisam ja taj koji bira.

Ustvari mozda da donesemo takav zakon gdje ti potpises ugovor prije kupnje kao kod recimo optime i onda ti oni daju modem kojeg imaju vise na lageru bez mogucnosti biranja onog sto si/ces platiti.

Ako nastave inzistirati opali im prijavu. Jer samim negiranjem tvoga prava na povrat novaca i inzistiranjem da moras preuzeti njihovu zamjenu koju su sami izabrali je vec debeli prekrsaj...

Od ona dva maila koja sam poslao prije 2 dana, nikakvih odgovora... Oni me ignoriraju? hmmm , vrlo zanimljivo.....
jedan je mail poslan na reklamacije, a drugi na cijenjeno mišljenje... No za sada niti poziv kakav niti odgovor mailom... ništa......
Staro 17.06.2009., 11:27   #1678
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Od ona dva maila koja sam poslao prije 2 dana, nikakvih odgovora... Oni me ignoriraju? hmmm , vrlo zanimljivo.....
jedan je mail poslan na reklamacije, a drugi na cijenjeno mišljenje... No za sada niti poziv kakav niti odgovor mailom... ništa......
Ma odugovlace. Nadaju se da ces ti odustati.

Svima u takvim situacijama ako financije dopustaju predlazem sljedece = kupiti novo napajanje drugdje i cekati ili povrat ili novo isto napajanje (ne zaboravit pobrat i novu garanciju) pa ga prodati za amlo manje nego novo posto je neraspakirano...
Staro 17.06.2009., 11:33   #1679
žile
Banned

žile's Avatar

To ne prolazi.Ili kupi novo napajanje i inzistiraj na povratu novaca,jer na tržnica je u rasulu i ne možeš računati na nju,ili čekaj da ti riješe reklamaciju na način koji je tebi prihvatljiv i po zakonu.
Staro 17.06.2009., 11:34   #1680
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Citiraj:
Ma odugovlace. Nadaju se da ces ti odustati.

Svima u takvim situacijama ako financije dopustaju predlazem sljedece = kupiti novo napajanje drugdje i cekati ili povrat ili novo isto napajanje (ne zaboravit pobrat i novu garanciju) pa ga prodati za amlo manje nego novo posto je neraspakirano...
Ja sam sad na Fortronu 400PNF koje je ok....

No nadam se da dobim nakon svega Cheifa 650W turbo , ili povrat para pa u kupovinu Corsaira TX650...

Da zaboravio sam jedno pitanje, oni moju garanciju smatraju rješenom i lik kaže da mi je rok 45 dana tece od 05.06. , i da napajanje ceka da ga podignem, sad mene najviše iritira stvar da su oni "umislili" da je to napajanje ok i stavili ga u zamjenu i bok...

E sad dal tih 45 dana predstavlja novu stavku pošto oni samo "čekaju" da ja dođem po napajanje.... Koje ponavljam , nisam prihvatio.....
Znaci dal nakon tih 45 dana napajanje koje su mi "stavili" u zamjenu postaje njihovo vlasništvo ili forsiraju da ga podignem prije njihovog zakonskog roka u kojem su mi obavezni isporučiti novo napajanje ili pare.... .

EDIT: žile preticao si me , ma moja prvotna ideja je Chief Turbo 650W i gotovo... a ne preprodaja, pa kupovina, pa dostava....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno