|
![]() |
#1472 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Hm, a recimo što ako imamo 1g jamstva koju daje prodavač + 1 koju daje uvoznik (dodatna) Meni je slična stvar bila sa W610i pa su mi u Vip centru gdje sam ga kupio rekli da ga moram nosit u ovlašteni servis, jel. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1473 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Prodavac (s tim ostalima) preuzima na sebe obavezu rjesavanja problema u i van jamstva. Mozes mu vratiti nazad i neka on rjesava dalje. Druga stvar je sto je nekad slanje direktno u servis najcesce brze i efikasnije, ali trgovac mora preuzeti robu. Prema ZZP, ne. Samo fizicka osoba. Stoga ga eliminira iz mogucnosti povrata robe kupljene na daljinu.
![]() |
![]() |
#1475 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Eto ovako po novom: Poštovani, Budući da ovlašteni servis nema adekvatnu zamjenu za Vašu neispravnu MB poslsli su nam odobrenje prema kojem ćemo Vam isporučiti drugi artikl. Zamolio bih Vas da mi javite da li zamjenski artikl mora nužno podržavati SLI? Čuo sam se opet danas sa likom iz Potrošača, potvrdio je da mora komponenta biti u vrijednosti iznosa sa računa. Samo nemam pojma koju da uzmem. Uzeo bi neku P5Q ali neznam koju. Nemora podržavati SLI. Do 1067kn. Valjda neće opet bit natezanja oko toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Mislim, zasto im izaci u susret kad ni oni nisu njemu izasli u susret i rijesili reklamaciju u razumnom roku recimo 7 dana? Kupca nebriga pokazivanje prstom u dobavljaca i slicno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Premium
|
Da. Ali gledajte. Tu je onda 15 dana rok da se pismeno izjasne. I jos 30 dana rok za uplatu sredstava. Samo iz inata mi se neda tako dugo čekat. S tim da moram priznat da su postali jako skupi, prije godinu dana bili su jedni od najjeftinijih da bi sada postali jedni od najskupljih. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.03.2009. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
lijepo im kazes i spizdis 45 dan prijavu na ispektorat pa nek se oni njima izjasnjavaju u roku od 15 dana.... Tebi je dovoljno usmeno odbijanje da ih prijavis. Nego, di su oni izvukli taj rok od 30 dana za isplatu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Premium
|
Negdje sam vidio na ovom forumu mislim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1481 |
Premium
|
ja njima: Poštovani, nakon konzultacija sa društvom za zaštitu potrošača siguran sam da cijena komponente mora biti do one koja je navedena na računu za staru komponentu, eventualno nadoplata ako je cijena veća. Stoga ja imam na umu http://www.optimum-online.hr/ Oni meni: Poštovanje, U privitku Vam je ponuda za nadoplatu, isporuka isti ili naredni dan po primitku uplate. ja njima: Dajte mi objasnite malo privitak. Kaže da moja MB se cijeni na 633kn. Neznam od kad je to cijena i kakva je to ponuda, ali iznos na računu koji ja imam je 1067kn. Sad koliko je njezina cijena bila poslije to uopće nema veze. I nije mi jasno kako Je Gigabytica 882kn kad je na linku koji sam vam poslao 1078kn. Ako nekim čudom vi mislite da zakon ne kaže tako, molim da mi na mailu pošljete točno objašnjenje zašto ne želite vratiti artikal do iznosa na računu te druge argumente koje mislite da su na vašoj strani. oni meni: Poštovanje, Cijena Vaše MB je formirana prema trenutnoj tržišnoj vrijednosti i prema odobrenju ovlaštenog servisa (633,23 + 22% PDV). Cijena Gigabyte MB je s uračunatih 10% rabata za plaćanje po ponudi općom uplatnicom ili internet bankarstvom. E sad, više neznam koga kako. POnuda je u privitku, neznam otkud im razlika cijene za Gigabyticu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nema tržišne vrijednosti, bitna je cijena na računu. Napiši zahtjev za povratom novca i pošalji im preporučeno s povratnicom. Pozovi se na zakon o zaštiti potrošaća, članak 5, točku 2. Znaći, želiš puni povrat novca, nikakve zamjene. P35 DS4 se na tržnici prodaje za 500kn, tak da je glupo uzimati nju u zamjenu. Ako želiš zamjenu, gledaj P45 chipset..recimo EP45 UD3P. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovaj Optimum je stoka i pol , ovakve treba zatvoriti ili globiti sa takvom globom da mu unuci jos vracaju dug . Ovako izokretati poslovanje , i poslovati mimo svih zakona , i samo po nekom svom fiktivnom zakonu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ovo s tom cijenom bi jos imalo smisla kada bi oni imali plocu koja je reklamirana i bili je spremni zamjeniti ali ti eto izlaze u susret i nude da nadoplatis za neku drugu. S obzirom da oni nemaju tu plocu i nisu je u mogucnosti zamjeniti trebaju ti vratiti puni placeni iznos a tvoja dobra volja hoces li te pare potrositi opet kod njih na neku novu plocu. I ovdje se ne radi toliko o tome da su oni stoke nego njihovi dobavljaci (na koje se direktno ne odnosti zakon o zastiti potrosaca pa ih boli k). Na prodaji te ploce su zaradili mozda 100kn a sada bi direktno popusili recimo 250. S njihovog gledista se to naravno ne isplati i pokusavaju stetu prebaciti na kupca. S obzirom da su tako gotovo sigurno izgubili musteriju za sva vremena (i mozda jos poneku buducu koja to nece postati nakon sto procita ovakve price na par mjesta) nama je jasno da je to prilicno glupa odluka ali njima je ocito razumna. Svejedno, u pravu nisu i treba izvuci svoja prava. I naravno, kupovati negdje drugdje ubuduce. Problem je gdje? Trgovine koje bez problema rjesavaju takve reklamacije sve su rjedje. A i ono malo sto ih ima ce uskoro poceti igrati prljavo jer u njima kupci igraju prljavo i kad-tad ce im dopizditi (hint - hgspot i spaljivanje grafickih). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Banned
|
Greg,ne izmišljaj. ![]() Distributer je u trenutku prodaje te ploče imao x kuna profita koje nitko ne dira i u slučaju reklamacije.One jeftinije,su i uvezene po jeftinijoj cijeni,tako da ja ne vidim gdje tu i distributer gubi novce.Sva strka nastaje jer normalno da je manji problem izjebat kupca nego se natezat s distributerom.Svima osim HGspotu,koji je u svom procesu preobrazbe u d.d. i vjerojatno koje globe plaćene,iz šljama kakvi su ove sitne ribice optimum,feniks itd.,a kakav je i sam bio prije nekoliko godina,izrastao u,tu se svi slažemo,najfer trgovinu u rvata.Račun je jednostavan-nezadovoljan kupac će o neugodnom ili ugodnom iskustvu obavijestiti barem ekstra osmero ljudi.Pa ti sad vidi,HGspot je ma triput jači od ovih pederčića,čak i ako ima to zamaha kako ste se svi vi puni savjesti uzjebali kao da vam režu plaću za 10%,sigurno manje štete (ako i uopće!) HG-u,a i bilo kome može napravit nego li sa pametnim postupanjem mogu imati koristi od ekstra kupaca. Zadnje izmijenjeno od: žile. 27.03.2009. u 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nisi shvatio - uvoznik ne gubi nista, trgovina gubi jer im dobavljaci glume idiote. No to je nesto na cega bi morali biti spremni. Problem je sto takve firme vecinom vode ljudi koji nemaju onaj korak unaprijed u svojim odlukama i potezima. Znaju racunati samo ono sto vide danas i gotovo nikada ne gledaju siru sliku. Nije to samo problem u tamo nekim trgovinama hardverom, to sada mozes vidjeti svuda kako nas je pukla ova "kriza i recesija®". To sto ce odluka koja ti je danas ustedila 1kn sutra napraviti 5kn stete takvima ne znaci nista. Ne sto su ljudi rasipni nego vecinom glupi i kratkovidni. A na kraju, kad kumuliranje takvih losih poteza dovede do osjetljive krize.....ionako ce za sve optuziti krizu i recesiju i otvoriti novu firmu ![]() a za hgspot se slazem. Jedini problem kod njih je sto kada nisam bas imao casha nisu imali rjesenja za nas sirotinju pa sam morao ici gdje su davali hardver na polog cekova a sada kada se para za cash kupovinu ima njihova ponuda je prilicno ogranicena. Samo primjera radi - tehnicki sam promjenio cijelu konfu u par mjeseci i niti za jednu komponentu nisam mogao otici u hgspot. Cak i za ono sto mi je bilo potpuno nebitno tipa ram kada sam isao nisu imali uopce keksa od 2gb u ponudi (osim onih fora dostupno u poslovnici u dubrovniku ili sta ja znam gdje). Tako da s njima nikako ne mogu poslovat. Sto mi je uvijek zao jer za razliku od ekipe u npr vk vemilu s ovima se cak moze i normalno pricati ako trebas reklamirat neku komponentu ili te zanima nesto o komponenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |
Premium
|
Citiraj:
Stoga, prvenstveno se treba orijentirati tome kakvo je poslovanje neke firme nego kolike su cijene. No, kako vecini ljudi cijena diktira sve...
![]() |
![]() |
#1491 |
Banned
|
Baš smo neki dan na faksu polemizirali o tome kako bi CRM vjerojatno ponudio lakši izlaz iz "kriza i recesija®" (neopisivo mi je drago što će Zna se! dobit po ušima zbog toga) Ali nemamo tu šta puno pričat jer i onaj koji ima call centar kao neki temeljni oblik CRM-a je u rukama stranaca,a i jednostavno kolektivna svijest naših trgovaca je u negativnom predznaku po tom pitanju,tako da nama nema tu pomoći jednostavno jer nemamo pameti. Svakako,ako "kriza i recesija®" dođe u jačem jeku kako se predviđa,pored ove reklame koju HG dobiva korektnim poslovanjem,kitu labudovu će netko kupovati u optimumu,phoenixu i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: ovdje popularne trgovine ionako nabavljaju opremu od distributera, koji pak njima prodaju s toliko malim marzama da meni uopce nije jasno zasto se netko s tim stvarno i bavi.
![]() |
![]() |
#1493 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Jel tebi taj hgspot placa za reklamu ili sta? Shvati da nije isto u svim poslovnicama i da to puno ovisi o samim radnicima, a i tvojoj volji i pristupu. Ja sam sad imao rijesen jedan artikl iz naseg salona. Radilo se racunu od 900 kn i proizvodu starom samo mjesec dana prije nego je odapeo. Iz hgspota su se javili tocno 47. dan natrag (isao sam gledati 45. u cemu je problem, ali sam dobio informaciju da dolazi za dan-dva i onda se "dogovoramo"). Naravno, nazvali su me i rekli da je centralni servis ponudio sasvim neki drugi proizvod jer ovog sad bas nemaju na skladistu ili da mogu uzeti nesto drugo u istom iznosu. Ja sam naravno zatrazio novce natrag, jer se radi o mizernom iznosu, ali sam prvo dobio natrag -"To vam ustvari nije 47 dana, jer treba to putovati na servis..., pa i nije prosao taj rok...". Nakon ustrajanja da vrate lovu i prijetnje inspektoratom, nakon 2 dana se javljaju i vele da je oke - ide povrat (naravno kad se radi o iznosu manjem od 1000kn, a i kad me djelatnik nazvao za provjeru culo se u njegovom glasu da je ipak samo manja cifra - pitanje kak bi se regiralo da je dosla neka spaljena grafa od 4k kn sta se ovdje radi), ali da ce trebat proci neko vrijeme dok sjedne lova. Proslo je 6 dana od tad i novcima jos ni traga. Tako da ono - molim lijepo ne idealizirat jer to nije istina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |
Banned
|
Kakve pobogu ima veze to o kojoj se poslovnici radi kada se te ribice ne smiju otić posrat,a da prije tog ne kontaktiraju nadležnogu u Zagrebu? ![]() Osim toga,sam si dao dovoljnu reklamu,ništa više nego li sam ja gore rekao. Citiraj:
Tako da,sad se tobože ti buniš,a tvoja prava su bila do slova ispoštovana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da, nakon 1 odlaska tamo, i 3-4 telefonska poziva, prijetnje drzavnim inspektoratom i sad vec 55. danom od predaje artikla na reklamaciju (jos nije podmireno, a ako sad ubrojimo i vikend to je 2 mjeseca).. Ja cu ti samo reci da sam imao puno bolje i jednostavnije rjesene reklamacije u vemilu gdje se nije morao ukljucivati inspektorat u igru, a artikl nije zamjenjen za isti reklamiran. Tako da je to sve od poslovnice do poslovnice (kako oni prenesu slucaj centralnom servisu) i najvise tvom pristupu kod rjesavanja reklamacije. Nije hgspot nikakvo zlato tu, a ti slobodno pogledaj xxx stranica untrag (valjda sad tome ima 6 mjeseci) gdje sam pisao kako su mi tamo hjteli prodati spiku da mogu dobiti neki drugi proizvod po cijeni koju su oni odredili prema trenutnom stanju na trzistu, a ne po placenoj i da je to sad nova direktiva kod njih. Opet je to trajalo nekih 45 dana, i trebalo je zaprijetiti inspektoratom dok nakraju nisu pristali ne na povrat novaca, nego da se moze uzeti neki drugi proizvod prvobitno placene cifre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1496 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Brljin problem je što optimum ima traljav izbor MBa i odjedanput su naksuplji ducan u gradu(p35-DS4 kosta 110kn vise nego u Vemulju) i imaju samo 1 p45 plocu od "điđibajta", asusice imaju ali osjetno skuplje tak da po meni jedino da mu lovu vrete ima smisla. PS Sad trebaju svi prodavat telke, frizidere i "mikro-talasne" da bi imali neku zaradu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Premium
|
![]() |
#1498 |
nautic expert
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Premium
|
![]() |
#1500 |
nautic expert
|
ok, za projektiranje, izvedbu i održavanje se slažem da tu ima mogućnosti zarade, ali mislim da je trgovina poput hgspota, vemila i sličnih ovdje vrlo "tanka". takve poslove dobija siemens, compaq, ibm i slični. tu maloprodajni lanci ne mogu konkurirati a vjerovatno nemaju niti kadra za to. za manje sisteme (2-5 radnih strojeva) jošnekako, ali tu nema baš kruha. tako da mi još uvijek "vise nego standardna" marža od 1% zvuči nerealno. mislim da svi oni mogu zatvoriti trgovine sa maržama manjim od 30-50% na jeftiniju robu, a 20-tak % na skuplju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|