|
![]() |
#1351 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
evo da i ja kazem nesto u vezi ve-mil-a i njihovog nepostivanja zakona Odnesao sam im lg-ev lcd monitor 19'' 4:3 kojeg sam platio 3000kn prije 2 i pol godine na reklamaciju jer se pocela pojavljivati vertikalna linija plave boje. Proslo je oko 25 dana kad me je jedan serviser iz zagreba nazvao da je monitor u kvaru, te da se ekran ne moze mijenjati i ponudio mi je 19" widscreen od 900kn jer se vise onakvi kao moj ne proizvode, sto sam ja naravno odbio jer je moj bio 3000kn. Uljudno sam mu rekao da sam dobro upoznat sa pravom potrosaca za reklamacije i rekao da imam pravo za nadoknadu pune cijene. Sto je naj smijesnije covijek mi je rekao da on sumnja da je to moje pravo i rekao je da ce se raspitati i nazvati me za 2 dana. Prosla su i ta dva dana te je stvarno nazvao (to je bilo danas). Sad je promijenio pricu i nudi mi monitor od 22'' za 1600kn. Naravno i to sam odbio jer zelim da mi se kako u zakonu pise refundira cjelokupan iznos koji sam dao za monitor. Opet sam ga uljudno upoznao sa pravima potrosaca ali se pravio kao da ni ne zna sta je to. Na kraju me pitao "a sta bi ste vi onda?" Ja sam rekao da bi i uzeo takav monitor ali da mi ostatak novaca vrate ili da ih potrosim kod njih u trgovini. Na to je rekao da mora ponovo razgovarat sa nadredenima i da ce me zvati sutra. Ja cu cekati i ako ne urodi plodom, odo u drzavni inspektorat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
u vemilu se ni posrati ne mogu a da ne pošalju upit zagrebu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1353 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
mislim, neka naletim na noz, ali ne volim presutiti. pazi ironije. svi se zale na trgovce kako varaju i kako ne zele priznavati garancije, ili trpaju zamjenske komponente koje su redovito slabije (usporedujuci vremenski tada kupljenu komponentu sa danasnjom), trpaju reparirane i slicno. e sad dolazimo do nas - kupaca. i ne mogu vjerovati, procitam da covjek ima peh sto postoji mogucnost da dobije novu novcijatu istu komponentu (u ovom slucaju graficka - 7600GT), a i sveopca atmosfera je lagana nevjerica "pa nece valjda mi/mu dati danas podosta slabu i neiskoristivu graficku?". aloha, tu se natjerava pravda da se ostvari ili jednaka nova komponenta, ili povrat punog iznosa, ili komponenta koja je jednake cijene kao prvoplacena. jes, kak da ne ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Varilnik
|
burko, ne znam dal si procitao moj problem oko reklamacije ali da su oni meni dali novi identican monitor koji sam ja kupio uopce se ne bi zalio, jer takav sam kupio takav bi i trebao dobiti, ali posto je vrijeme takvo da se u it svijetu stvari prebrzo mijenjaju naravno takvog monitora vise nema, stoga imam po zakonu pravo na drugi monitor koji ima cijenu kao onaj sto sam kupio, i tu nema vise filozofije, takav je zakon |
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni se obraćao,iako se i na tebe vjerojatno može replicirat,ali da si prihvatio 19" monitor to bi bilo u egalu s delirium tremens. Burko,samo kratko ću ti odgovorit.Atmosfera je takva kakva jest,a ona je razlika između poželjnog i prihvatljivog ishoda.S obzirom da sam ja već dvije ponude morao odbit da bismo o prihvatljivom uopće počeli razgovarati,znači da bi idući korak trebao biti to da me sjebu da ja prestanem osjećati moralnu odgovornost,jel tako?E pa to mi se više neće dogodit,jednom jest,i tu ćemo stat. Ima smisla ovo što govoriš,ali u isto vrijeme vodi računa o tome kako je linija između slijepog poštenja i naivnosti tanka,i da će tebe,odnosno nas,i jedno i drugo dovest do toga da te naguze-prije ili kasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Slažem se s Burkom... nisam htio komentirati prije ali neki ovdje uopće ne gone "pravdu" nego "pravo". Pravda bi bila nakon dvije ipol godine kad ti krepa monitor dobit bolji, uz novu garanciju... a pravo kaže da ako ne dobiješ identičan monitor kakav si kupio (što je u IT svijetu rijetko moguće) dobiješ natrag pare. IMO, to je čisto pravo, ni u kom slučaju pravda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
@SaleFFS konkretno se ticalo slucaja 7600GT, odnosno postovi vezani za žile-ov slucaj. ovo sto se tice monitora sam takoder pratio, odnosno pratim ovu temu otkad sam registriran i svaka cast odredenim ljudima na inicijativi da se konacno pokaze sto i kako raditi kod reklamacija. dalje, @žile slazem se ja sa tobom, i naravno da ce svi pokusavati proci sto jeftinije i sto bolje u bilo kojem pogledu, pa tako i trgovine it robom. ne kazem da su oni svetci, svjetlosne godine od toga, samo sto nisam uopce na to ukazao. nego cisto eto, ako se ispostavi da imaju negdje novu 7600GT, i ako ju dobijes sa punom garancijom kao ishod reklamacije, da je to to. po meni najpravedije, tocno ono sto je riknulo dobivas novo, ni vise ni manje. naravno da je bolje po nas kupaca da te odredene komponente nema vise na zivotu, i da te iste trgovine slijede zakon, pa da u slucaju da nemaju istu komponentu - kompenziraju ili kroz prvoplaceni iznos, ili komponentu u vrijednosti koliko je placena. samo sto opet kazem, naravski da se trgovinama ne isplati, i da ce svaki put na svaki nacin pokusati naguziti i izvozati kupce. tu se opet vracamo na ono da je kupac najcesce prevaren na neki nacin, tako da najvise ovisi o samom covjeku koliko ima volje i zivaca tjerati ono sto je njegovo.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 | |
Premium
|
Citiraj:
Apsolutno se slazem. Vezano uz to, prakticki se trznica pretvorila u lurkanje i pronalazenje starih ultra high end grafa (svi znamo koje su) s garancijom, da bi se prije-poslije onesposobile i slale na garanciju. Mislim, sta drugo i ocekivati kad su svi osokoljeni s ovim saznanjima koja su tu izvukli (dijele se savjeti sakom i kapom od pojedinaca, ali kad njima dodje "problem" s garancijom onda se trazi svaka slamcica koja bi pomogla). Totalno nekorektno, a najbolje mi je kad na apsurdnim procjenama za takve komponente netko stavi realnu procjenu i komentar na ovu atmosferu koja vlada od pojedinaca - pa lijepo dobi deletan post, a i drugi koji pisu poput njega uz porukicu "Necemo to ovdje pisati...". Mda, ako je takav isti model raspoloziv - ma cak i da bude popravljen (sto je praksa vani i svi proizvodjaci kad diretkno saljes rma ce ti u dosta slucajeva slat popravljeno natrag) to je to. Na ovaj nacin se traze sitnice u zakonima i onda se svi cude zasto su ljudi nepovjerljivi ili dosta bezobrazni kad su u pitanju garancije (recimo links kao primjer - pa njihovi prodavaci su stalno na forumu i sta mislite da ne vide ovaj topic i ostale postove okolo?). Ako takav isti proizvod nemozes dobiti (dakle isti model od istog proizvodjaca, ali nova garancija ide), ode ide povrat novaca u punom iznosu. Covjek prilikom kupnje placa tocno odredjenu komponentu i placa takodjer jamstvo koje dobije od proizvodjaca da ce taj proizvod raditi u tom vremenu. Zato i jamstva nisu ista za sve proizvode. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ako je isti takav proizvod dobavljiv uopce nema problema ali kad se ide uvaljivat neki drugi hardver (nedaj boze i slabiji) i jos se uvjerava kupca da je to bolje i kvalitetnije onda bas i nije lijepa prica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ja sam prije kojih tjedan dana odnio g9 na raklamaciju u vemil štekao mi je kotačić i trgovac je lijepo rekao da to moraju slat u zagreb i poslali su ga i jučer me lik nazvao i rekao da dođem po miša, sve je prošlo bez ikakvih problema i ja sam zadovoljan s načinom poslovanja u vemilu (za sad ![]() dobio sam potpuno novi g9 kojem nešteka kotač tako da sve 5 za vemil imao sam i problem sa novim ventom što sam naručio iz hardveraja vent je nanoxia fx-2000 120mm, kabel je bio otrgnut od venta, tj. samo crni ostali su bil na mjestu, ja sam nazvao trgovinu i rekao za problem, čovjek mi je rekao da na njihov trošak pošaljem vent nazad i da ću dobit drugi i tako je i bilo tako da je sve 5 i za hardveraj ugl. ja još nisam imao nikakvih problema s reklamacijama, nadam se da će tako i ostati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam pitanje. Sutra nosim hdd na servis jer mi je danas odjedanput prestal raditi. I imam garanciju i račun, ali sad je problem. Na hdd-u pise serial number koje se razlikuje samo u jednom slovu od onoga koji pise na računu. A ja znam da je to taj jer si čuvam garancije posebno, a i za drugi disk imam drugu. Je moguce da su oni na računu fulali? Razlika je i Q i W. Na disku je Q na računu W. Pošto su jedan pokraj drugug na tipkovnici, sve ostali isto. A mislim da se bas serijski brojevi ne razlikuju tak u jednom slovu. Budu mi priznali to? Mislim da bi trebali. U vemilu sam kupil.
![]() |
#1365 |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#1367 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
moram nahvalit ekipu iz hgspota dubrava bez ikakvih pitanja su jučer u roku od 10 minuta zamijenili mushkin redline za mushkin xp.. jedino sam morao uzet usb stick da pokrijem razliku u cijeni. no s druge strane, hgspot utrine me prije par mjeseci tjerao da čekam 20 dana na popravak printera, da bi na kraju dobio novi, jer im je "jednostavnije nego popravljat stari..." tko je tu lud? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#1369 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
U VeMilu dosta često griješe kod tih serijskih brojeva. Nekoliko puta sam dobio bolju stvar nego što sam kupio, al to sam tek naknadno skužio kad sam došao doma. Davno sam još dobio disk s 8MB cachea umjesto s 2MB ( razlika u jednom slovu serijskog broja ), a zadnje je bilo da sam uzeo 2 LG H62 pržilice, dobio jednu H62, a drugu H66 koju nisu ni imali u cjeniku. ![]()
![]() |
#1370 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ovako društvo moje ! PC je kupljen prije pola godine i sve je radilo kao vurica sve dok nije PC otkazao poslušnost ! Naime pri paljenju led diode na matičnoj zasvijetle , venotvi se zavrte , slike nema sve se retarta i opet ispočketka.Dobro sada da vam ne nabrajam konponente i problem da vas pitam ! Naime ja sam slagao sam PC a u Ve-milu sam kupio dijelove . Naime na chipsetu nije bilo paste (logično) i ja sam je stavio , kao i na grafu i CPU.Sutra PC furam na servis nek se oni zajebavaju sa tim jer ja sam sve probao i nije nis uspijelo . Pa sada oće oni meni srat neš ak sam ja sastavljao sam konfu da ne bi oni meni rekli da sam ja nes sjebo a konfa je normalno nako sastavljanja radila pola godine ? I oce mi kaj srat zbog paste na čipsetu i grafi , znam da na CPU mora ići pasta jebo ih ! Ako će mi kaj srat onda ću se pozivati na zakon o zaštiti potrošača i na inspekciju i bla bla bla. Bio bih puno zahvalan ako mi odgovorite na pitanja ! Naime servis je u zagrebu dućan Ve-mil ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
S grafe si isto skidao hladnjak i isto nije bilo paste??? Na BOX cooleru od procesora UVIJEK dolazi pasta, isto tako i na GPU. Ne znam što si kupio, ali ovdje je netko lud.
![]() |
![]() |
#1373 | |
Premium
|
Citiraj:
Neznam sa čime da ti se zakunem ali bio je crno sivi čip sa bijelm slovima ... na GPUu i chipsetu -.- ! Konfa je : Q6600 , ECS GEFROCE 8800GT Accelero S1 512 MB , Gigabyte DS3 MBO , Chieftec 550 W , .... Dobro to nije sada bitno nego što da radim sa tom pastom da ostavim kak je ili da očistim ? EDIT : Ma ništa nije clockano niti prčkano po biosu ali probat ću ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
možeš pozvat inspekciju, vemil kaže da si ti sastavljao komp, ti svoju stručnost dokažeš sa ovim pasta-ludostima na threadu i case closed ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | ||
Premium
|
lol hvala na podršci ! ma ne jebote krivo ste me shvatili ! Maknuo sam onaj pasivac sa chiepseta jer znam da inače stave žvaku na to ali nije bilo ništa samo čip i ja sam stavio pastu na taj čip normalno ne predebelo i previše i vratio pasivac natrag , ne vidim di je problem ? Kaj da očistim i maknem tu pastu sa chipseta daj pomagajte ! EDIT : Citiraj:
neka naplate dijagnostiku ali nejvjerujem da je tanak sloj paste išta razjebo i fkt netrebaju mi ovakvi odgovori.... Citiraj:
http://img21.imagevenue.com/img.php?..._122_556lo.jpg evo ova dva pasivca sam skino stavio pastu i VRATIO SAM IH NATRAG i pola godine je sve normalno radilo .... Zadnje izmijenjeno od: VistaMan. 06.03.2009. u 00:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
The mighty pirate
|
Pa to je ok, ali mi nije jasan ovaj dio s CPU i GPU. S1 koji imaš na grafičkoj dolazi s AC MX2 pastom koja je savršeno razmazana i savršeno obavlja posao, a na cooleru od CPU-a već imaš relativno dobru pastu. Napravi reset BIOS-a pa probaj opet.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.03.2009. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 | |
Premium
|
Citiraj:
jebote jesu li oni mene opljačkali ? evo imam tu doma u ormaru kutije od svake komponente i moram sam platiti pastu 40 kuna jer mi je trebala nesto za stari PC a i dobro mi je dosla jer ja nisam nasao nikakvu u bilo kakvoj kutiji ili na GPUu ili Chipsetu.Na cooleru od CPUa ??? samo glatka površina i ništa više. Kunem se bilo čime nemam vama razloga lagati to ču njima u vemilu al na GPUu , čipsetu i cooleru od Intela nije bilo paste ! Sjećam se tog dana kada sam sastavljao PC . Pa dobro i da je bilo paste da sam se zajebo tj makno staru i stavio novu nemre krepat PC od toga jer nisam pretjerivao i normalnu kolicinu sam stavio . EDIT : Ovo je meni postalo sada glupo kao da vas ja povlačim za nos ! Ovako normalno sam složio konfu nisam idiot , nisam stavljao previše paste , dielektricirao sam se , komponentama pažljivo rukovao te ih držao na izolacijskoj površini (drveni stol ) , nije mi pao nijedan metalni predmet na ikoju komponentu a ni nakon pola godine jer je PC zatvoren.Eto sada recite vi meni kako ću ja u ve.milu proći sutra ? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|