Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2009., 09:03   #1231
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
ali sada kad sam već platio 181kn razlike je gotov? znači DI više ne igra i to???

Igra, samo jel će ti se dati sve to delati? A pitanje kako će se to završiti...

Trebaš svu dokumentaciju, neki dokaz da su te pokušali/uspjeli prevariti i da rade suprotno zakonu.

http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx

Sve to ispuniš, skeniraš račun i garanciju, objasniš u čemu krše zakon i to je to. Onda fino čekaš 30 dana minimum, pa mislim da trgovina ima 15dana da odgovori, to bi bilo 45 dana da si bez memorije.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 09:08   #1232
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
ali sada kad sam već platio 181kn razlike je gotov? znači DI više ne igra i to???

pred koliko si to nadoplatio, ako si prije manje od 8 dana onda možeš tražit zamjenu ballistixa za drugi ram ako na ambalaži ili na ramu nema tregova korištenja bla bla

ali ako je prošlo više od 8 dana onda sorry nemreš im ništa (barem mislim jedino ako ti se da zezat s tim, ali onda ćeš izgubit vremena i vremena ali sumnjam da ćeš kaj riješit) jedino ako onda opet riknu pa nemaju ballistixa pa ti ponude neki jeftijiji ram ali sumnjam da će ti vratit razliku, tako da ono,,,

cuna je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2009., 09:10   #1233
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Mislim da ću ovu rundu propustiti, jebemu, svaka škola košta, sada je i ova plaćena, ali to bi bilo zadnji puta
sljedeći puta dogodi li se isto, krećem u takvu avanturu.

@Tomislav Č:
platio sam jučer, ali neću dobit ballistixe nego G.Skill 2x2GB kit.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 09:18   #1234
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Mislim da ću ovu rundu propustiti, jebemu, svaka škola košta, sada je i ova plaćena, ali to bi bilo zadnji puta

@Tomislav Č:
kaj fali g-skillu, imat ćeš 4 gb rama na 1000mhz i još ćeš imat novaca od razlike, kud bolje

cuna je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 09:22   #1235
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
pred koliko si to nadoplatio, ako si prije manje od 8 dana onda možeš tražit zamjenu ballistixa za drugi ram ako na ambalaži ili na ramu nema tregova korištenja bla bla
Ovaj slučaj nema nikakve veze sa internom politikom u linksu.

Citiraj:

@Tomislav Č:
Možeš eventualno tražiti da ti vrate lovu od nadoplate, kada ti vrate, tražiš službeno da ti vrate takvu istu tu memoriju ili (ako je nema ) da ti vrate novac. Old Iggy je već pisao o tome, preko faksa pustiš zahtjev, i zahtjevaš isto takav odgovor. S tim odgovorom imaš dokaz da muljaju...pošto neće pristati na povrat love. Sada to sve pošalji, i čekaj odgovor.

Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
kaj fali g-skillu, imat ćeš 4 gb rama na 1000mhz i još ćeš imat novaca od razlike, kud bolje
Neće, morao je nadoplatiti za te 2x2 kekse.
Staro 13.02.2009., 09:32   #1236
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Ovaj slučaj nema nikakve veze sa internom politikom u linksu.

Možeš eventualno tražiti da ti vrate lovu od nadoplate, kada ti vrate, tražiš službeno da ti vrate takvu istu tu memoriju ili (ako je nema ) da ti vrate novac. Old Iggy je već pisao o tome, preko faksa pustiš zahtjev, i zahtjevaš isto takav odgovor. S tim odgovorom imaš dokaz da muljaju...pošto neće pristati na povrat love. Sada to sve pošalji, i čekaj odgovor.

Neće, morao je nadoplatiti za te 2x2 kekse.
ok, hvala ti Gilberte
za tih 371kn neću propast a neda mi se sad jebat sa njima 45 dana. nemam ni vremena ni živaca jer sam inače nagla osoba pa bi na kraju oni mene mogli tužiti za pretnje

hvala svejedno
Staro 13.02.2009., 09:35   #1237
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Žilber,što pobogu ti nisi bio u njegovoj koži?
Šta misliš,jel bi morao ići do kraja,ili bi se nekim čudom u linksu odmah spametili suočeni sa onim člankom zakona?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 09:37   #1238
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
ok, hvala ti Gilberte
za tih 371kn neću propast a neda mi se sad jebat sa njima 45 dana. nemam ni vremena ni živaca jer sam inače nagla osoba pa bi na kraju oni mene mogli tužiti za pretnje

hvala svejedno
Hehe, pa to ti i velim.

Neda se ljudima zahebavat sa prijavama i sl glupostima, jer zahtjeva vremena, živaca, i na kraju u trgovini nas gledaju kao kriminalce.

A trgovinama se jako isplati tako raditi, jer tek jedan od par tisuća kupaca će se požaliti i prijaviti ih.

Iako, s druge strane, da posluju kako spada i vraćaju novac redovito, vrlo malo trgovina bi opstalo i svi redom bi prodavali robu koja se teže kvari.
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Žilber,što pobogu ti nisi bio u njegovoj koži?
Šta misliš,jel bi morao ići do kraja,ili bi se nekim čudom u linksu odmah spametili suočeni sa onim člankom zakona?
Ma, al za 600kn mi se isto bilo bed kačiti s ljudima, sada mi je drago jer sam skužio da to nije uopće neki veliki problem.

Znam par slučajeva kada su se ljudi prijetili prijavama u linksu ali nije pomoglo. Tako da (koliko ja znam) to kod njih ne djeluje.
Staro 13.02.2009., 10:37   #1239
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Znam par slučajeva kada su se ljudi prijetili prijavama u linksu ali nije pomoglo. Tako da (koliko ja znam) to kod njih ne djeluje.
Prijetili ili izvrsili prjetnje pa nedobili nista?

Treba ko ovaj smajli im doci...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 10:45   #1240
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova

Prijetili pa ništa. Sa prijavom bi valjda i došla druga priča.

Btw, eto kako su fini nakon prijave i svega.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2009., 11:47   #1241
žile
Banned

žile's Avatar

Mislim da bi i trebao ostat vjeran kupac.Svi su gamad,a oni koji se suoče s kaznom se nekim čudom prosvijetle.Makar ja znam da bi ja nastavio surađivat sa njima. (HGspot anyone?)

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova

Gle,nešto moraš dobit,jer si nešto i dao na reklamaciju.Sad hoće li biti po tvome ili njihovom,meni osobno,ne bitno.Šteta koju sam u tom slučaju pretrpio je možda eto,400kn kao u Linekerovom slučaju.Gušt kupovine tamo nakon par desetaka tisuća kuna globe-neprocjenjivo.
Jel ti saznaš ikada ishod inspekcije?Mislim,nešto će im sigurno naplatit.To zna svatko tko se bavi trgovinom i koga inspekcija posjeti.
Staro 13.02.2009., 12:25   #1242
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Mislim da bi i trebao ostat vjeran kupac.Svi su gamad,a oni koji se suoče s kaznom se nekim čudom prosvijetle.Makar ja znam da bi ja nastavio surađivat sa njima. (HGspot anyone?)

Gle,nešto moraš dobit,jer si nešto i dao na reklamaciju.Sad hoće li biti po tvome ili njihovom,meni osobno,ne bitno.Šteta koju sam u tom slučaju pretrpio je možda eto,400kn kao u Linekerovom slučaju.Gušt kupovine tamo nakon par desetaka tisuća kuna globe-neprocjenjivo.
Jel ti saznaš ikada ishod inspekcije?Mislim,nešto će im sigurno naplatit.To zna svatko tko se bavi trgovinom i koga inspekcija posjeti.
ja nisam Lineker, već Drug Brko

nego, imaš pravo. ja sam svojevremeno digao paniku i frku u Vemulju oko grafičke, nije im doduše niko ništa napravio, ali sam se ja zato ispucao na kompletnoj upravi zagrebačkoj i dobio sam novu grafičku i nastavio sam kupovati kod njih i dalje je sve ok. ali tada sam bio još mlad i neukusan, sad sam ipak na poziciji u preduzeću u kojem radim, pa mi publicitet baš i ne treba

ali slažem se sa tobom, Žile. svi su oni gamad i bit posla im je nekoga zjebat, jer gdje bi dućani došli da ti daju svaku godinu i pol grafičku koja je koštala 3000kn
Staro 13.02.2009., 13:03   #1243
ja.sam.lud
Visok, zgodan do bola

ja.sam.lud's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja moram priznati da me stvarno zbunjuje ta razlika u poslovanju i tretiranju garancija u istoj tvrtci.

Nejasno mi je da ja u Zagrebu nemam nikakvih problema sa Ve-milom, a drugi pak razbijaju glavu zbog muka na koje ih zaposlenici te tvrtke stavljaju.

Samo se ne dajte zajebavati.
Staro 13.02.2009., 13:58   #1244
sunshine2
Registered User

sunshine2's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Koliko si platila tu grafičku?
Platila sam je 806 kuna.

Najsvježije informacije... jutros sam zvala i pitala je li stigla grafa. Kažu da je stigla ali da još nije gotova papirologija. Pitala sam koja je grafa stigla i kako ćemo sad po pitanju garancije (spomenula sam da je bio slučaj s drugom poslovnicom Vemila gdje je kupac dobio novu garanciju). Nova grafa je HD 2600 Pro 512 MB (Gigabyte) i za nju ću dobiti jamstveni list. Mislim da je to, uz ono što sam zajebala sa potpisom, sasvim ok. Da nije bilo toga, tražila bi lovu i kupila novu uz nadoplatu. ali ovako, sretna sam da je i ovako ispalo. Što vi mislite? Je li valja ta grafa (po cijeni od 335 kuna nisam baš sigurna). Ali čovjek uči dok je živ, pa ću drugi put malo pametnije odigrati.
sunshine2 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 14:11   #1245
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za tih 806kn možeš kupiti dosta jače 9600GSO/HD4670 pa čak i još jaču 9600GT. Savjetujem ti da je NE uzmeš.
Usporedbe:
http://www.gpureview.com/show_cards....=522&card2=579
http://www.gpureview.com/show_cards....=522&card2=563

EDIT: evo review u kojem uspoređuju 9600GSO, HD4670 i 2600XT (koja je jača od tvoje Pro). Pogledaj razlike u igrama - duplo je slabija
http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...eviews/hd4670/

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 13.02.2009. u 14:23.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 14:13   #1246
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nikako ne uzimaj tu!

Oni ti hoće podvaliti grafičku od 300 kn a ti si svoju platila 800

Imaš pravo na artikl u vrijednosti od 800 kn!
Staro 13.02.2009., 14:42   #1247
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Fuckas potpis , jos nije kasno za prijavu na inspektorat , samo nek im ta stoji tamo gdje je dosla .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 15:26   #1248
sunshine2
Registered User

sunshine2's Avatar

@ coconut, hammer
Znam da za te pare mogu dobiti puno bolju grafu ali mislim da me onaj potpis kod preuzimanja grafe XT vjerojatno doveo u situaciju daj šta daš.

@ Router
U pravu si, nemam šta izgubiti ako šibnem mail na DI. Samo traženje savjeta, a ne traženje inspekcijskog nadzora (još).

Malo prije sam zvala Vemil i pitala za razliku u novcima ako uzmem HD2600Pro. Samo mi je rekao da zovem reklamacije u Zg.
Staro 13.02.2009., 15:38   #1249
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
A reklamacije u Zg preko telefona ces dobiti nikad uopce se ne javljaju na telefon a na mail ako i odgovore bude par dana kasno .

Zakon je zakon , i provoditi se mora prije politike pojedine firme , i tu DI uskace , a firme ih se uglavnom boje kao vrag tamjana jer globe koje pisu su poprilicne . Taj tvoj potpis u tom trenu ne znaci nista , lagano se ospori da u tom trenu nisi znala zakon i koja su tvoja prava i da sad kad to znas , hoces da se to rijesi kako treba , a ne da ti uvale nesto .

Zadnje izmijenjeno od: Router. 13.02.2009. u 16:01.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 21:17   #1250
redalert
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
.......Nekad ne razumijem daju li naši dragi prodavatelji, uvoznici distributeri idt. garanciju (i sve ono što ona podrazumjeva) na proizvod ili neku vrstu kasko osiguranja. To (što naši trgovci rade) je kao da kupiš npr WW Passat, koji recimo ima garanciju na prohrđavanje 5 Godina, blatobran mu prohrđa za cca. 3 godine, odeš kod ovlaštenog dilera, a on kaže reklamacija se odobrava ali možeš dobiti tek blatobran od Pola, jer je tvom Passatu pala vrijednost.
Takve slične odgovore dobivamo od naših dragih prodavatelja, koji mahom kupuju bolf robu u Kini (loše serije za 1/3 cijene itd) i kasnije prodaju kupcima, naravno po punoj cijeni. A da se ne govori što se tek radi po skladištima, servisima, kako se roba iskrcava iz kontenjera, koliko bude "padanja sa viljuškara" itd!! I interna pravila neke tvrtke ne mogu biti jača od zakona Republike Hrvatske!!

"Zanimljivo je da u našoj predivnoj zemlji (što ona sama zaista i jest) ljudi koji čine neke usluge za vaš novac, rade to što trampavije mogu, ili još gore nikako dok god ste vi sa njima pristojni. E, čim pokažete zube, postanete bezobrazni i "postavite se na zadnje noge" stvari se odjednom počnu rješavati.
To vjerojatno proizlazi iz zakona statistike (većina je pristojna - njih ćemo odje***i jer im je svejedno, a ova manjina koja se buni - njih je malo pa ćemo njima i možda ponekad udovoljiti)."

Zadnje izmijenjeno od: redalert. 16.02.2009. u 22:06.
redalert je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 22:43   #1251
sunshine2
Registered User

sunshine2's Avatar

Evo da vam javim kako se moj slučaj lagano privodi kraju... Naime, kako mi je netko ovdje savjetovao, napisala sam mail DI i dobila neočekivano brz odgovor. Također, danas su me zvali iz Vemila i rekli da je kartica spremna za preuzimanje, sa novom garancijom (ona HD2600Pro). I oni ne vide razloga zašto ne bi bila zadovoljna kad je duplo bolja od moje stare (X1650Pro). Nisam otišla po grafu jer sam čekala odg od DI, a detaljno sam im iznijela sve vezano za moj slučaj, uključujući i činjenicu da sam preuzela karticu koju ne želim. E pa da podijelim s vama njihov odgovor:

"Poštovani,
nije Vam se smio isporučiti nezapakirani proizvod bez originalne ambalaže. Trebao Vam se isporučiti isti proizvod kakav Vam je isporučen prvi put.Ukoliko trgovac nije bio u mogućnosti isporučiti istovjetni proizvod to znači da je u nemogućnosti ispuniti ugovor odnosno dati Vam isti takav ispravan proizvod te imate pravo na povrat novca.
Pitanje je da li se radi o istoj grafičkoj kartici čija je cijena bila 806 kn pa se snizila na 335 kn ili Vam je trgovac ponudio novu grafičku karticu. Ako se radi o ovom drugom slučaju niste to dužni prihvatiti i samo Vi odlučujete o tome da li će te to prihvatiti ili ne.
Trgovac Vam je dužan dati istu takvu novu karticu. Danom isporuke kartice počinje teći jamstveni od dvije godine..."

Ima još malo teksta, ali ovo je najbitnije. Sutra ih zovem pa ću im ovo pročitati preko telefona ili mailati ako im je draže. Za moj propust oko preuzimanja nezapakirane grafe nisu ništa odg, pa pretpostavljam da to i nije toliko bitno. Kako mi je već netko ovdje rekao, reći ću da onda nisam bila upoznata sa zakonom i svojim pravima, a sada jesam (što je zaista istinito). E pa onda, ako uspijem ulovit 800 kuna, koju mi grafu preporučujete? (znam da je malo OT pa me uputite gdje i kome da se obratim ).
Staro 16.02.2009., 22:50   #1252
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ajde mi molim te reci na koji si mail slala da i ja posaljem jedan mail jer ovo sto ovi iz Feniksa rade nije normalno...
maX je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 22:53   #1253
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Kaj su naručili istu takvu grafu?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 22:58   #1254
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

ne, rekli su da sam ja obustavio postupak reklamacije (jer sam odbio gainwardovu 9500GT i gigabyteovu 7600GT) i da mi salju natrag neispravnu

kad sam rekao da hocu povrat novaca rekli su da nema toga kod njih, a kristalno je jasno da time direktno krse zakon

kad sam zatrazio karticu u vrijednosti koliko je placena ova rekli su da nemogu dati jer oni samo daju ekvivalentne kartice i opet su time direktno prekrsili zakon

ne preostaje mi nista drugo nego da ih prijavim DI i da to onda s njima rjesavaju...
Staro 16.02.2009., 23:09   #1255
sunshine2
Registered User

sunshine2's Avatar

Citiraj:
Autor maX Pregled postova
ajde mi molim te reci na koji si mail slala da i ja posaljem jedan mail jer ovo sto ovi iz Feniksa rade nije normalno...
Ideš na www.inspektorat.hr i tamo imaš Prijave i upite potrošača. Možeš zatražiti tumačenje zakona, traženje savjeta ili provođenje inspekcijskog nadzora. I da, moraš preko Explorera jer preko Firefoxa nije moguće. Sretno!
Staro 16.02.2009., 23:16   #1256
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

@max: traži detaljno pismeno objašnjenje odbijanja reklamacije ako ideš po grafu. ako se složiš sa napisanim, uzmi je.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 23:20   #1257
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

neidem po grafu osobno, dobio sam danas odgovor na mail da su mi poslali natrag ovu moju neispravnu kurirskom sluzbom
Staro 16.02.2009., 23:30   #1258
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

vjerovatno zato da izbjegnu papirnati trag. DI neće to popušiti.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2009., 23:37   #1259
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

sto nece popusiti?
lijepo sam im nekoliko puta napisao u mailovima (i rekao preko telefona) da mi neka posalju sa karticom i dokument gdje pise da mi nemogu nabavit istu takvu karticu, ali i da mi nece vratit novce

evo, iz zadnjeg maila napisanog:

Citiraj:
nadam se da ste mi uz karticu priložili i dokument u kojemu ste napisali da mi nemožete moju karticu zamijenit istom takvom novom, ali isto tako i da ste mi odbili povrat novaca. nekoliko puta sam vam to napisao pa čak i rekao preko telefona te se nadam da nije bilo uzalud...
Staro 16.02.2009., 23:37   #1260
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
vjerovatno zato da izbjegnu papirnati trag. DI neće to popušiti.
Kako misliš popušiti,da ih maX neće imat tužit po kojem osnovu,ili da su svejedno najebali?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno