Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2009., 14:31   #1051
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 26.01.2009., 14:42   #1052
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
fala
bas sam i hamm-a pitao isto kaze.
uopce ne kontam zasto mi to zele uvaliti ,kad je wd6400aaks raspoloziv (tj jos se prodaje )...
TomG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2009., 15:22   #1053
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Tomy no.1 Pregled postova
fala
bas sam i hamm-a pitao isto kaze.
uopce ne kontam zasto mi to zele uvaliti ,kad je wd6400aaks raspoloziv (tj jos se prodaje )...
Mozda ih trenutno nemaju na lageru , ili ga nema kod dobavljaca , pa ti zato zele uvaliti Seagate . Takodjer kazem da ga ne uzmes , ili isti ili lovu
Router je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 19:28   #1054
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mjesto radnje: Vemil

Reklamirani proizvod: Sapphire 2600XT 256

Ovako ide priča: Prodavao sam 4850 i pod račun uzeo navedenu karticu. Karticu sam posudio frendu i kartica je riknula nedugo prije isteka jedne godine garancije. Otišao je DVI izlaz i predana je na reklamaciju. Placena je malo preko 600kn.

Prije par dana sam dobio poziv da takvih kartica više nemaju, i da mi žele dati HD4550 u zamjenu. To sam odbio, i rekao da želim nadoplatit ako treba i uzeti nešto po svom izboru.

Danas dolazim u vemil i lik vadi HD4550 i veli da je to to. Ako mi ne paše da zovem Zagreb. Lijepo velim. Želite mi podvaliti 64bitnu karticu. Onda kreću priče da je ova jača i tak to.

Fino sam uzeo onaj papir za zamjenu i normalno da nisam ništa potpisao i lijepo sam otišao.

Sada ću im tako zabiberiti inspektorat za vrat i neka se jebu. Varaju narod i zarađuju na neznaju kupaca.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 19:32   #1055
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Mjesto radnje: Vemil

Reklamirani proizvod: Sapphire 2600XT 256

Ovako ide priča: Prodavao sam 4850 i pod račun uzeo navedenu karticu. Karticu sam posudio frendu i kartica je riknula nedugo prije isteka jedne godine garancije. Otišao je DVI izlaz i predana je na reklamaciju. Placena je malo preko 600kn.

Prije par dana sam dobio poziv da takvih kartica više nemaju, i da mi žele dati HD4550 u zamjenu. To sam odbio, i rekao da želim nadoplatit ako treba i uzeti nešto po svom izboru.

Danas dolazim u vemil i lik vadi HD4550 i veli da je to to. Ako mi ne paše da zovem Zagreb. Lijepo velim. Želite mi podvaliti 64bitnu karticu. Onda kreću priče da je ova jača i tak to.

Fino sam uzeo onaj papir za zamjenu i normalno da nisam ništa potpisao i lijepo sam otišao.

Sada ću im tako zabiberiti inspektorat na vrat i neka se jebu. Varaju narod i zarađuju na neznaju kupaca.
Bravo , tako treba , ne daj im za pravo da ti prodaju maglu i da oni dva puta zarade na tebi . Dobro da nisi nista potpisao . I kod prijave mozes i naglasiti da ne samo da ti zele uvaliti duplo slabiju , vec i da ne ide nova garancija .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 19:34   #1056
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

tipicno za vemulj da ce probat uvalit slabiju..

update-aj kad bude novosti
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 19:41   #1057
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Bravo , tako treba , ne daj im za pravo da ti prodaju maglu i da oni dva puta zarade na tebi . Dobro da nisi nista potpisao . I kod prijave mozes i naglasiti da ne samo da ti zele uvaliti duplo slabiju , vec i da ne ide nova garancija .

I budem naglasio da želim novu garanciju. Ako netko ima neki dokaz da ne daju novu garanciju na novi proizvod, neka mi pošalju podatke na pm pa da i to prijavimo.

Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
tipicno za vemulj da ce probat uvalit slabiju..

update-aj kad bude novosti
Može, budem. Naišli su na krivog, mali je iznos ali tko ih hebe. Najviše me razhebao onaj bezobrazluk, uzmi tu i budi sretan kaj si i to dobio...pasmater!
Staro 28.01.2009., 12:55   #1058
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:

eo dosao wd zacudo nesto prebrzo.i opet me pita frajer da uzmem seagate ja reko ma treba mi wd za raid.

i jos mi gamad na racun napise zamijenjeno za seagate i ne vrati mi racun od mog WD(koji se pokvario)... onda sam im se lijepo vratio i sve su dali.
jedino za novi racun kao nema problema sto pise seagate (a dali mi wd :S),pa ono to se necu buniti jer mi se zaista neda vise ih slusati nakon 4tj...

vama pc eksperti
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2009., 13:47   #1059
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imam i ja novosti (detalji http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=989)
Danas su mi se javili iz firme gdje sam pustio grafu i rekli da više nema garancije. Upozorio sam ih da po mojim informacijama ona još uvijek ima garanciju i lijepo ih zamolio da mi vrate grafu te je poprate službenim dokumentom u kojem to tvrde.
U međuvremenu sam poslao mail generalnom zastupniku za HR, Asbisu, u kojem sam ukratko opisao problem i zatražio informaciju o trajanju garancije. Kada dobijem odgovor od Asbisa i ako bude pozitivan, idem im to staviti pod nos. Baš me zanima šta će tada reći. Slijedeća istanca je inspektorat.

btw, našao sam zanimljiv file na njihovim stranicama koji bi vam mogao koristiti
http://www.asbis.hr/download/Jamstva%20-%202008!.xls
Hint: bacite pogled koliko garancije daju naši prodavači za te komponente.
Staro 28.01.2009., 13:49   #1060
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
I budem naglasio da želim novu garanciju. Ako netko ima neki dokaz da ne daju novu garanciju na novi proizvod, neka mi pošalju podatke na pm pa da i to prijavimo.
Imam ja račun od svog reklamiranog OCZ-a.Samo što je to bilo na reklamaciji prije skoro godinu dana...U biti,imam račun od onog kita koji je crko,i servisni list od ovog novog na kojem piše kako mi garancija ne važi bez originalnog računa.Hoće li ti to biti dovoljno ili makar pomoći?
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.01.2009., 14:09   #1061
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Imam ja račun od svog reklamiranog OCZ-a.Samo što je to bilo na reklamaciji prije skoro godinu dana...U biti,imam račun od onog kita koji je crko,i servisni list od ovog novog na kojem piše kako mi garancija ne važi bez originalnog računa.Hoće li ti to biti dovoljno ili makar pomoći?
ooo, vratio si se konačno.

Već sam poslao prijavu, tako da.
Staro 28.01.2009., 14:24   #1062
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
ooo, vratio si se konačno.

Već sam poslao prijavu, tako da.
A škincnem malo tu i tamo,al nisam mogao odolit da ponudim pomoć ovdje
I šta na kraju na one finte s amortizacijom,isto ovo što si ti napravio liku kad ti je ponudio HD4550?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2009., 14:43   #1063
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Imam i ja novosti (detalji http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=989)
Danas su mi se javili iz firme gdje sam pustio grafu i rekli da više nema garancije. Upozorio sam ih da po mojim informacijama ona još uvijek ima garanciju i lijepo ih zamolio da mi vrate grafu te je poprate službenim dokumentom u kojem to tvrde.
U međuvremenu sam poslao mail generalnom zastupniku za HR, Asbisu, u kojem sam ukratko opisao problem i zatražio informaciju o trajanju garancije. Kada dobijem odgovor od Asbisa i ako bude pozitivan, idem im to staviti pod nos. Baš me zanima šta će tada reći. Slijedeća istanca je inspektorat.
Bojim se da ce, ako Asbis ne prizna jamstvo, ostati na 12 mjeseci jamstva, osim ako nema papira koji bi drugacije prikazao.
Staro 28.01.2009., 15:14   #1064
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nažalost, na ponudi i samom računu (btw, dotični izgleda kao onaj iz marketa kad kupiš kruh i mlijeko) nema nigdje nikakvog spomena garancije. Nadam se da će odgovor Asbisa biti pozitivan. Ako ne, nikom ništa.
Staro 28.01.2009., 23:01   #1065
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ja sam poslao jednu MSI 7600GT s krepanom memorijom u Feniks, 2 tjedna mi nije nista javljao nitko onda sam pitao sta je s tim
nakon toga sam dobio odgovor da ovaj tjedan stize roba i da ce mi poslat popis grafickih kartica koje mogu dobit u zamjenu no jos nista nije stiglo... ocito cu sutra opet morat slati mail

placena je bila oko 1500kn, bas me zanima sto ce mi ponuditi u zamjenu...
maX je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2009., 23:04   #1066
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor maX Pregled postova
ja sam poslao jednu MSI 7600GT s krepanom memorijom u Feniks, 2 tjedna mi nije nista javljao nitko onda sam pitao sta je s tim
nakon toga sam dobio odgovor da ovaj tjedan stize roba i da ce mi poslat popis grafickih kartica koje mogu dobit u zamjenu no jos nista nije stiglo... ocito cu sutra opet morat slati mail

placena je bila oko 1500kn, bas me zanima sto ce mi ponuditi u zamjenu...
Slučaj za inspektorat, već vidim.

Jbg, zakon je na našoj strani, zašto se praviti blesavi.
Staro 28.01.2009., 23:10   #1067
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

naravno, ako mi ponudi neku 8500GT ili slicnu govnariju najebat ce...
maX je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2009., 23:53   #1068
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Bia sam neki dan u Vemila kupit neku stvar i upitam prodavaca dali ako nisam zadovoljan kupljenom robom mogu nadoplatiti za bolji model, znam da u svakoj normalnoj firmi u nekom razumnom roku je to moguce (osobno sam i sam zamjeniva neke stvari uz nadoplatu po informatickim ducanima), a on na to TO NIJE POLITIKA FIRME - NE MOZE bla bla bla - koji likovi.... Sta da vam kazem, taj Vemil je posta pravi pevec od kad se prosiria. Stojim neki dan - slazem prijatelju koniguraciju na pultu a baba mi sa peglom u ruci zuga da pozurim... Ako se mislite zadrzavat vise od 5min sa prodavacem u Vemila radje ajdete u 2 ducan - bar sta se ovog Vemila tice u Splitu.
Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2009., 09:50   #1069
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sonic1984 Pregled postova
Bia sam neki dan u Vemila kupit neku stvar i upitam prodavaca dali ako nisam zadovoljan kupljenom robom mogu nadoplatiti za bolji model, znam da u svakoj normalnoj firmi u nekom razumnom roku je to moguce (osobno sam i sam zamjeniva neke stvari uz nadoplatu po informatickim ducanima), a on na to TO NIJE POLITIKA FIRME - NE MOZE bla bla bla - koji likovi....
Pa, zakonski ne moze. A nitko ih ne moze natjerati suprotno.
Staro 29.01.2009., 13:34   #1070
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Upravo sam razgovarao sa ljubaznim i informiranim prodavačem u hgspotu (stara poslovnica). Čovjek mi je rekao da u Hrvatskoj ima 3 uvoznika PoV: MSan, Asbis i oni te da svatko daje garanciju po vlastitom nahođenju (tako piše i na PoV webu). Koliko on zna, firma kod koje je grafa kupljena je iste dobivala od MSana, a MSan daje 1g. garancije. Savjetovao mi je da ipak nazovem Asbis radi provjere, ali da imam grafu uz sebe jer oni traže u svojoj bazi po serijskom broju komponente. Također je naveo da sa Asbisom nikad nije bilo problema oko reklamacija.
Staro 29.01.2009., 13:46   #1071
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Upravo sam razgovarao sa ljubaznim i informiranim prodavačem u hgspotu (stara poslovnica). Čovjek mi je rekao da u Hrvatskoj ima 3 uvoznika PoV: MSan, Asbis i oni te da svatko daje garanciju po vlastitom nahođenju (tako piše i na PoV webu). Koliko on zna, firma kod koje je grafa kupljena je iste dobivala od MSana, a MSan daje 1g. garancije. Savjetovao mi je da ipak nazovem Asbis radi provjere, ali da imam grafu uz sebe jer oni traže u svojoj bazi po serijskom broju komponente. Također je naveo da sa Asbisom nikad nije bilo problema oko reklamacija.
Ako ne upali, probaj izvući garanciju preko samog PoV-a. Možda nebi morao slati karticu, već ti oni samo pošalju zamjenu, nešto kao Logitech.
Staro 29.01.2009., 16:49   #1072
robi64
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
stanje reklamacije u ve-milu pitanje

da li netko zna web stranicu za stanje reklamacije u ve-milu pa da mi je da
robi64 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2009., 18:36   #1073
robi64
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
jer zna tko odgovor na gore pitanje
robi64 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2009., 18:40   #1074
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa njima ni stanje skladišta na sajtu ne prikazuje točno, ovo što ti tražiš je čisti SF.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2009., 18:58   #1075
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
halo bing, ovo-ono...

syss je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2009., 23:40   #1076
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Nisam siguran ali mislim da ti piše na dnu URS-a (mala slova)...
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2009., 09:30   #1077
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
halo bing, ovo-ono...

Uff..ako je kao kod nas u Rijeci..nema šanse dobit ih na telefon
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2009., 16:08   #1078
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Novost!
  • Nakon što sam odbio uzeti u zamjenu HD4550, primio sam poziv zaposlenika koji je ponudio da u iznosu HD4550 (oko 400kn) uzmem nešto drugo. Odbio sam.
  • Nakon toga sam poslao mail vemilu, objasnio da rade protuzakonito i priopčio im da da su prijavljeni nadležnim institucijama.
  • Danas zove poslovođa kutinske poslovnice i pita zašto sam odbio grafičku. Objasnio sam mu moja zakonska prava i to je bilo to zasada.
  • Malo kasnije stiže još jedan poziv, veli kako se čuo sa Zagrebom, i da mi omogucuju povrat novca (svih 609kn koliko je 2600XT bila plačena) ili da nešto uzem po svom izboru za taj novac. Tu ga pitam da li ću dobiti novu garanciju ako se odlučim na novu grafičku, i da ću uzeti ako se dobije nova garancija.
  • Treći poziv danas, na novu grafičku vrijedi nova garancija! Tko bi rekao kako sve sad ide glatko. :kava:
Ugl, u ponedjeljak idem kupiti nešto za 609kn, kada svi papiri budu gotovi.

Po neznam koji put se pokazalo da fer pristup ne pali, savjetujem se da bilo koji pokušaj prevare prijave u inspektorat jer će svima nama biti lakše.
Staro 30.01.2009., 17:01   #1079
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Svaka čast

A jesi ih stvarno prijavio inspektoratu?
Staro 30.01.2009., 17:19   #1080
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

E da i obavezno traži potvrdu kad ti daju lovu!!!

To sam ja tražio kad sam isto dobio prije par mjeseci u Hg Spotu, tako da ako sljedeći put bude problema da im pokažem.

Bravo! I sretno do kraja.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge