Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2008., 21:32   #931
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Jel se gubi garancija skidanjem coolera na grafi?

bilo bi logično da ne pošto na tržištu ima mnogo gpu coolera...
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2008., 21:46   #932
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
Jel se gubi garancija skidanjem coolera na grafi?

bilo bi logično da ne pošto na tržištu ima mnogo gpu coolera...
To ovisi o tebi, a ovo je savjet da ne izgubiš jamstvo:
1. Nemoj poderati nalijepnice na grafi - pincetom ih olijepi i zalijepi na masni papir od sličice životinjskog carstva, te spremi na sigurno
2. koristi odvijač sa bitovima, ili kvalitetan odvijač, da ni malo ne oštetiš vijke, jer po njima se prvo skuži zamjena
3. ne oštećuj star hladnjak, nego ga pospremi, i kada i ako zatreba. vrati, te reklamiraj!

Sretno!
Valg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2008., 22:43   #933
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
To ovisi o tebi, a ovo je savjet da ne izgubiš jamstvo:
1. Nemoj poderati nalijepnice na grafi - pincetom ih olijepi i zalijepi na masni papir od sličice životinjskog carstva, te spremi na sigurno
2. koristi odvijač sa bitovima, ili kvalitetan odvijač, da ni malo ne oštetiš vijke, jer po njima se prvo skuži zamjena
3. ne oštećuj star hladnjak, nego ga pospremi, i kada i ako zatreba. vrati, te reklamiraj!

Sretno!

OK, hvala
ajdmo reć da su svi vijci i naljepnice u savršenom stanju te da na grafi nema nikakvih naznaka skidanja coolera, da li oni u servisu kada grafa dođe na reklamaciju skidaju cooler? i da li na temelju paste na gpu jezgri mogu skužiti da je cooler mijenjan?
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 09:43   #934
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
OK, hvala
ajdmo reć da su svi vijci i naljepnice u savršenom stanju te da na grafi nema nikakvih naznaka skidanja coolera, da li oni u servisu kada grafa dođe na reklamaciju skidaju cooler? i da li na temelju paste na gpu jezgri mogu skužiti da je cooler mijenjan?
Sumnjam da skidaju, kao i da gledaju pastu, ali ako gledaju mogu radi toga ukinuti jamstvo.
Staro 01.12.2008., 08:26   #935
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Može mala pomoć...

Ploča mrtva, imam račun i opremu, ali mi fali onaj listić sa jamstvom kaj u vemulju lijepe na kutije. Ako budu kenjali, kaj zakon veli o tome i koje je vaše mišljenje?
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 08:35   #936
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Može mala pomoć...

Ploča mrtva, imam račun i opremu, ali mi fali onaj listić sa jamstvom kaj u vemulju lijepe na kutije. Ako budu kenjali, kaj zakon veli o tome i koje je vaše mišljenje?

uf, to ona ploca koju si od mene kupio? Vishe se nesjecam, jel bilo jamstvenog listica gore, pa je "nedje odlutao" u medjuvremenu hehe?

Sve u svemu samo odnesi na reklamaciju i to je to, ako ce ista reci (a vjerojatno nece) samo pokazi na serijski broj koji je na racunu i na maticnoj.
U krajnjem slucaju platis postarinu do mene i ja ti to sredim nekako
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 08:36   #937
Emperor
Terminirani determinator
Moj komp

Emperor's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako budu šta srali,počni praviti graju malo.

Spomeni par puta u govoru potrošača,zakon o pravima kupca i trebalo bi upalit.
Emperor je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 10:40   #938
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
uf, to ona ploca koju si od mene kupio? Vishe se nesjecam, jel bilo jamstvenog listica gore, pa je "nedje odlutao" u medjuvremenu hehe?

Sve u svemu samo odnesi na reklamaciju i to je to, ako ce ista reci (a vjerojatno nece) samo pokazi na serijski broj koji je na racunu i na maticnoj.
U krajnjem slucaju platis postarinu do mene i ja ti to sredim nekako
Ma ne care, tvoja je od prošlog tjedna na reklamaciji, sve je pet bilo...i imala je taj listić na kutiji.

Ugl, idem malo kasnije to odnest...pa javim kaj su rekli. U krajnjem slučaju ako ne žele primiti ploču, šaljem prijevu u inspektorat pa ko ih hebe.
Staro 01.12.2008., 13:03   #939
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Update:

Onaj listić ne treba. To je kao jamstveni list sa sewrijskim brojem. Ali, na kutiji postoji još jedan serijski broj koji se mora poklopiti sa serijskim na ploči.

Ugl, sve je više-manje prošlo ok.

Tako da im fino opsujete familiju ako vas zagnjave s tim lističem.
Staro 02.12.2008., 00:00   #940
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Update:

Onaj listić ne treba. To je kao jamstveni list sa sewrijskim brojem. Ali, na kutiji postoji još jedan serijski broj koji se mora poklopiti sa serijskim na ploči.

Ugl, sve je više-manje prošlo ok.

Tako da im fino opsujete familiju ako vas zagnjave s tim lističem.
ne trebazato jer je jamstvo vemilovo.. da je jamstvo recimo od recra ili nekog drugog dobavljaca, trebao bi imati i jamstveni list...
okarm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2008., 01:34   #941
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
E da se posavjetujem s vama u vezi nečega
Naime prije jedno 50 dana sam posla grafičku na servis u autronica jer je bacala artefakte (x1900GT AIW koju platih 1989kn ako se ne varam) i prošli me tjedan zovu kako nisu dobili ništa još i ponude mi HD4670 u zamjenu, ja naravno nisam lud jer je razlika u cijeni 4x (cca 500 vs 2000kn) te im kažem da mi nabave moju ili da mi vrate novce kad istekne 45 dana.

Danas ih zovem da pitam što je s tim bilo i čovjek mi kaže kako su neke grafičke na carini i da je možda moja s njima i da im treba par dana da ih dobiju.
Sad što uradit? Da forsiram da mi vrate lovu pošto je prošlo već više od 45 dana? Mali je problem što su oni u ZG, a ja u Šibeniku i to svađanje preko telefona je neozbiljno, dok bi bilo puno lakše to obavit oči u oči, nego ovako.

Da prijetim inspekcijom ili šta?
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 01:40   #942
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Naime prije jedno 50 dana sam posla grafičku na servis u autronica jer je bacala artefakte (x1900GT AIW koju platih 1989kn ako se ne varam) i prošli me tjedan zovu kako nisu dobili ništa još i ponude mi HD4670 u zamjenu, ja naravno nisam lud jer je razlika u cijeni 4x (cca 500 vs 2000kn) te im kažem da mi nabave moju ili da mi vrate novce kad istekne 45 dana.

Danas ih zovem da pitam što je s tim bilo i čovjek mi kaže kako su neke grafičke na carini i da je možda moja s njima i da im treba par dana da ih dobiju.
Sad što uradit? Da forsiram da mi vrate lovu pošto je prošlo već više od 45 dana? Mali je problem što su oni u ZG, a ja u Šibeniku i to svađanje preko telefona je neozbiljno, dok bi bilo puno lakše to obavit oči u oči, nego ovako.

Nazovi ih josh jednom i spomeni da je prosao zakonski rok i da su ti duzni prema zakonu vratiti novce kad vec nisu nabavili zamjensku grafu. Ljudski bi bilo ponuditi njima da uzmes nest drugo sta ti pashe u iznosu na racunu, ali nikako nisi obavezan na to i mozes traziti novce.
Sve u svemu, uz spominjanje zakona spomeni i inspekciju, a onda budi spreman i nazvati josh isti dan ako vidis da idu muljanja ili tumacenja zakona kako im pashe.
Znaci imenik u ruke i broj od inspekcije i to je to - s time da bi naravno dobro dosla potvrda o danu kad si predao grafu na reklamaciju kod njih.

U slucaju izlaska inspekcije na teren, naravno oko 30+ dana je negdje normalno - ako se nevaram- da dobijes ocitanje na cemu si
Staro 02.12.2008., 10:58   #943
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:

Da li igdje u jamstvenom listu pise ista o tih 45 dana?
Staro 02.12.2008., 11:02   #944
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Da li igdje u jamstvenom listu pise ista o tih 45 dana?
Neznam, jer nije u mene nego u njih, no prilično sam siguran da piše jer mi je i serviser rekao prije jedno 10 dana kako još nije isteklo tih 45 dana.
Staro 02.12.2008., 11:26   #945
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Neznam, jer nije u mene nego u njih, no prilično sam siguran da piše jer mi je i serviser rekao prije jedno 10 dana kako još nije isteklo tih 45 dana.
Probaj se docepati nekog njihovog JL pa vidi. Nadam se i da imas papir kad si stvar predao na servis?
Staro 02.12.2008., 11:39   #946
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Probaj se docepati nekog njihovog JL pa vidi. Nadam se i da imas papir kad si stvar predao na servis?
Naravno da ne jer sam im poslao postom a nisu mi nista poslali nazad
Staro 02.12.2008., 11:45   #947
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Ako je rok prosao ja bih isao na pare, ipak 2 soma nisu mali novci a i bolesna grafa se da ubost danas za te pare.
Kako ti je lik spustio sa "jos nije 45 dana proslo" tako i ti sad ustraj u tome da je GG i da oces lovu.

Sretno
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 11:48   #948
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Naravno da ne jer sam im poslao postom a nisu mi nista poslali nazad
Trazi detaljan izvjestaj - datum zaprimanja, rok popravka, njihove detaljne jamstvene uvjete i ostalo.
Staro 03.12.2008., 12:00   #949
vorda22
Guest

Citiraj:

imam ja jednu 1900AIW GT pa ak dobis 2000kn nazad prodam ti ju za toliko...

Reply With Quote
Staro 17.12.2008., 23:42   #950
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pozdrav, vec sam bio pricao o mojem problemu s fotoaparatom canon powershot A710IS i ovlastenim centrom za servis Photo centar.Nakon par mjeseci stvar i dalje nije rijesena i vise neznam sto da radim pa molim za vas savjet.Prica ide ovako:nakon povratka s jednog puta primjetio sam da mi je na svim slikama prisutan mrtvi zeleni pixel.Zvao sam servis i oni su mi rekli da ce mi softverski rijesiti taj problem.Posaljem fotoaparat i oni mi ga vrate s potpuno zamjenjenom optickom jedinicom i 4 mrtva pixela i nekim drugim problemima s odredivanjem svjetline slika...Opet ga posaljem i rijese softverki pixele ,ali su i dalje ostali neki drugi problemi ,a ocitovali su se u problemima sa svjetlinom,ostrinom.Opet ga posaljem i nakon 2 mjeseca oni mi salju A720IS(u biti isti aparat s malo poboljsanim digitalnim procesorom) i na moje opce iznenadenje uredaj je odmah u staru pokazao da je neispravan(velika primjesa crvene boje na slikama,velik broj mrtvih pixela,fokus los...) sto mi je potvrdio i serviser u Sibeniku.
Ja vec lud ga saljem opet sa zahtjevom za povrat novca.Posto sam imao nekih zdravstvenih problema ta reklamacija se oduzila na 2 mjeseca...
I kazu oni meni da mi ne mogu vratiti novce ,ali da su na A720 promjenili opet opticku jedinici i da mogu dobiti to ili novi uredaj.Ponukan losim prvim iskustvom s mjenjanjem opticke jedinice trazim novi uredaj koji neka ne bude "made in China" nego "made in Japan" kao prvi A710.
I oni mi posalju A2000 (bez da me je itko pitao da li se slazem) "made in China" koji uopce nema mogucnost manualnog podesavanjana parametara slike kao predhodni sto mi je u biti najvaznije kod uredaja.Poslao sam im taj uredaj odmah nazad i napisao u mailu da ih moze bit sram takvim odnosom prema kupcu.Nista mi jos nisu odgovorili ,a proslo je vise od 10 dana.Sad me zanima koje korake da dalje poduzmem da se izborim za svoja prava jer smatram da me ne mogu tako zafrkavati.Bez fotoaparata sam od 3mjeseca zbog njihove neprofesionalnosti.Ispricavam se na poduzem postu ,ali blize se blagdani ,a ja bez fotoaparata.Sto da im napisem?
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 00:36   #951
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
imam ja jednu 1900AIW GT pa ak dobis 2000kn nazad prodam ti ju za toliko...

Dobih HD4870 PCS+ u zamjenu, ja happy

Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova
Pozdrav, vec sam bio pricao o mojem problemu s fotoaparatom canon powershot A710IS i ovlastenim centrom za servis Photo centar.Nakon par mjeseci stvar i dalje nije rijesena i vise neznam sto da radim pa molim za vas savjet.Prica ide ovako:nakon povratka s jednog puta primjetio sam da mi je na svim slikama prisutan mrtvi zeleni pixel.Zvao sam servis i oni su mi rekli da ce mi softverski rijesiti taj problem.Posaljem fotoaparat i oni mi ga vrate s potpuno zamjenjenom optickom jedinicom i 4 mrtva pixela i nekim drugim problemima s odredivanjem svjetline slika...Opet ga posaljem i rijese softverki pixele ,ali su i dalje ostali neki drugi problemi ,a ocitovali su se u problemima sa svjetlinom,ostrinom.Opet ga posaljem i nakon 2 mjeseca oni mi salju A720IS(u biti isti aparat s malo poboljsanim digitalnim procesorom) i na moje opce iznenadenje uredaj je odmah u staru pokazao da je neispravan(velika primjesa crvene boje na slikama,velik broj mrtvih pixela,fokus los...) sto mi je potvrdio i serviser u Sibeniku.
Ja vec lud ga saljem opet sa zahtjevom za povrat novca.Posto sam imao nekih zdravstvenih problema ta reklamacija se oduzila na 2 mjeseca...
I kazu oni meni da mi ne mogu vratiti novce ,ali da su na A720 promjenili opet opticku jedinici i da mogu dobiti to ili novi uredaj.Ponukan losim prvim iskustvom s mjenjanjem opticke jedinice trazim novi uredaj koji neka ne bude "made in China" nego "made in Japan" kao prvi A710.
I oni mi posalju A2000 (bez da me je itko pitao da li se slazem) "made in China" koji uopce nema mogucnost manualnog podesavanjana parametara slike kao predhodni sto mi je u biti najvaznije kod uredaja.Poslao sam im taj uredaj odmah nazad i napisao u mailu da ih moze bit sram takvim odnosom prema kupcu.Nista mi jos nisu odgovorili ,a proslo je vise od 10 dana.Sad me zanima koje korake da dalje poduzmem da se izborim za svoja prava jer smatram da me ne mogu tako zafrkavati.Bez fotoaparata sam od 3mjeseca zbog njihove neprofesionalnosti.Ispricavam se na poduzem postu ,ali blize se blagdani ,a ja bez fotoaparata.Sto da im napisem?

Photo Centar u Hondlovoj je dno dna.

Na tvom mjestu bi ih redovito zva na telefon i gnjavija da mi to riješe.
Naravno, ukoliko ti zamjene uređaj drugim, imaju ti dati i puno jamstvo.
Ako nemaju 710-ce, imaju ti zamjeniti s nekim istih ili boljih karakteristika ili vratiti novac (koji si platio za njega u dućanu).

Najbrže riješenje je da odeš tamo i porazgovaraš "mano 'a mano" , no zbog udaljenosti nije isplativo ići tamo samo zbog toga
Staro 18.12.2008., 01:02   #952
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Citiraj:
Dobih HD4870 PCS+ u zamjenu, ja happy

Photo Centar u Hondlovoj je dno dna.

Na tvom mjestu bi ih redovito zva na telefon i gnjavija da mi to riješe.
Naravno, ukoliko ti zamjene uređaj drugim, imaju ti dati i puno jamstvo.
Ako nemaju 710-ce, imaju ti zamjeniti s nekim istih ili boljih karakteristika ili vratiti novac (koji si platio za njega u dućanu).

Najbrže riješenje je da odeš tamo i porazgovaraš "mano 'a mano" , no zbog udaljenosti nije isplativo ići tamo samo zbog toga
Vjeruj mi ne da mi se vise zafrkavati s onom tetom sto se javi.Daju oni garanciju novu ,ali sto mi to vrijedi kad su na svoju ruku poslali model koji ja ne zelim.Novce su rekli da ne mogu vratiti.Razmisljam da ih prijavim drzavnom inspektoratu ,a ako treba ici cu u emisiju na HRT-u Potrosacki kod.Kazem ti ljepo sam im zadnji put objasnio da zelim novi uredaj koji je "made in Japan" i da ga njihov serviser dobro istestira prije nego ga posalje.Kad mi je stigao uredaj na papiru samo pise da je zamjenjen novim.Znali su koliko sam dugo cekao na rijesavanje problema s A710 i posalju mi neispravan A720 koji nisu mogli ni pregledati prije slanja.Sto je najljepse govore da su na potpunom novom uredaju promjenili Optical unit i taj sad navodno radi bolje nogo novi iz tvornice.Moze li mi tko dati link gdje su clanci zakona u kojima pise da ne mogu raditi to sto rade ,pa da im ljepo to posaljem mailom.Da idem gore zbog toga mi se ne isplati ,a i sumljam da bih se gore mogao suzdrzati da ne napravim nered.
Staro 18.12.2008., 01:43   #953
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Pa jel imas nekog u zagrebu da se predstavi ko ti tvoj rodak ili sto vec da ti to obavi ?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 01:56   #954
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Pa jel imas nekog u zagrebu da se predstavi ko ti tvoj rodak ili sto vec da ti to obavi ?
Nazalost nemam
Staro 18.12.2008., 08:03   #955
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

inspektorat odmah sada i pripremi dokumentaciju o tijeku reklamacije (prije toga trazi sluzbeno ocitovanje iz tog centra o tijeku popravka i sta su sve "popravljali").
Staro 18.12.2008., 08:29   #956
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
inspektorat odmah sada i pripremi dokumentaciju o tijeku reklamacije (prije toga trazi sluzbeno ocitovanje iz tog centra o tijeku popravka i sta su sve "popravljali").
potpis
Staro 18.12.2008., 09:53   #957
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@hal
Čuj mislim da zahtjev da uređaj mora biti Made in Japan ipak nemožeš postaviti jer ti kupuješ uređaj po modelu, to di je on napravljen je posve stvar proizvođača i tu nemaš pravo glasa ali nit najmanje...

Što se tiče kvarova to je nesporno, uređaj mora biti isporučen ispravan - ako nije šalješ ga natrag i mora biti zamjenjen ili za isti ili bolji (opet ako ti pristaneš) ili ti moraju vratiti lovu, nema toga "oni ne vraćaju novac" niko ih nije ni pitao dal bi ga oni htjeli vratiti ili nebi...
Staro 18.12.2008., 13:24   #958
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
@hal
Čuj mislim da zahtjev da uređaj mora biti Made in Japan ipak nemožeš postaviti jer ti kupuješ uređaj po modelu, to di je on napravljen je posve stvar proizvođača i tu nemaš pravo glasa ali nit najmanje...

Što se tiče kvarova to je nesporno, uređaj mora biti isporučen ispravan - ako nije šalješ ga natrag i mora biti zamjenjen ili za isti ili bolji (opet ako ti pristaneš) ili ti moraju vratiti lovu, nema toga "oni ne vraćaju novac" niko ih nije ni pitao dal bi ga oni htjeli vratiti ili nebi...
Je to si u pravu sto se tice zahtjeva da uredaj mora biti made in Japan ,ali sam mislio kad vec daju novi da obrate paznju na to.Gdje da nadem stavak zakona u kojem pise da ne smiju mijenjati drugi model bez mog odobrenja.Hvala
Staro 18.12.2008., 13:42   #959
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Takav članak nećeš naći jer se daje sloboda prodavaču da ti da 'isti ili sličnih karakteristika ako nema istih'.
Staro 18.12.2008., 15:46   #960
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Takav članak nećeš naći jer se daje sloboda prodavaču da ti da 'isti ili sličnih karakteristika ako nema istih'.
Ovo "slicnih karakeristika" nije dopusteno zakonom.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno