Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.07.2008., 15:23   #721
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kod njih treba kupit nekaj sa čim ajmo reć ne možeš fulat ali ovakve stvari su jadne, jer nemaju skladište u dučanu nego dovoze razvoze bla bla...
Ja nakon onog problema sa grafom više ne kupujem kod njih, osim nekih sitnica koje nisu vrijedne spomena.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 21:35   #722
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Malo sam se respitao i dosao sam do zakljucka da je zakon na strani prodavaca, o njihovoj volji ovisi hoce li vam vratit pare i gotovo...
dakle, kad nas ne stiti drzava i inspektorat treba se dobro informirat prije nego nate novce prodavacima....

e4300@3.2, 965p-ds3 rev 3.3, (kingmax 667 ddr2 1gb)x2
9600gso 768mb, 1tb wd, 500gb wd, sb live!
fortron 500w

WeD@ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.07.2008., 20:41   #723
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Kupi preko net-a, ako ima mrtvih piksela, možeš ga i vratiti, to je kupovina na daljinu AFAIK.

S druge strane, ja kod takvih ne kupujem. Ako netko ne želi upaliti monitor, neće niti dobiti moju lovu, izbora barem ima.
gog je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2008., 04:42   #724
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

eto, nazvao sam i protis neki dan, ista situacija, jos sam lika pitao, znaci, kupovanje monitora kod vas je rizik, a on mrtav ladan, - da (kao , boli me ona stvar, os kupit- kupi ako neces nemoj...)
Toliko me uhvatio bijes da sam samo poklopio slusalicu...
Nadam se da ce ove bijedne firme uskoro propast, ukoliko dode na snagu neki normalan zakon o zastiti potrosaca koje nije napisao neki ciganin (bez uvrede ciganima, ovo je vise fraza...)... do tada , izbjegavajte kupovanje hardvera koji bi mogli reklamirat u protisa i optimum racunala, ima razlog zasto su jeftiniji a to je sto ce vas zajebat kako god znaju i umiju... kupite tv karticu, ne radi teletext , mislite dace te dobit drugu ? nema sanse, pokvari vam se graficka, dobit cete odma drugu ? kako da ne , treba cekat mjesecima, itd itd...
ima i iznimaka , npr dopisivao sam se sa M-computers, iako kazu da im je gnjavaza kad im netko vrati uredjaj jer kupci kao ne zeli aparate koji su otvarani (meni je svejedno pod uvjetom da imam garanciju i mogu uredjaj vratit u nekom roku ako nisam zadovoljan) ali ipak kod njih je zamjena ispravne robe moguca u roku od tjedan dana, tako da ipak nisu svi pokvareni ferengiji...
p.s. @gog jesi siguran ako kupis nesto u optimum a ili protisa preko neta da mozes poslje poslat nazad ? aj provjeri pa javi ovde, jako me zanima...

fortron 500w

Staro 06.07.2008., 07:42   #725
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ko god ti neda isprobati monitor (ajde da ti kaže da neda isprobavati HDD ili nešto sl kaj je namjenjeno "stručnoj ugradnji" pa da veli kako nem uvjete u dućanu za prčkanje) kod kupnje ne zaslužuje da ga kod njega kupiš, ja i inače zaobilazim Optimum jer sam 4-5 puta tamo došao nešto tražiti i niti jednom nije bilo onoga po kaj sam došao (iako je na webu pisalo sve divno i krasno) i već mi je dosadilo to jer nije da su mi bili baš usput, a sad kad su se preselili još su manje... Ovo je samo dodatni razlog da ih se izbjegava...
Staro 06.07.2008., 14:08   #726
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Citiraj:
Autor WeD@ Pregled postova
p.s. @gog jesi siguran ako kupis nesto u optimum a ili protisa preko neta da mozes poslje poslat nazad ? aj provjeri pa javi ovde, jako me zanima...
Hm, ne znam zašto da ti ja provjeravam, ako tebe zanima, no evo:

Zakon o zaštiti potrošača od 13. srpnja 2007. - http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2485.htm

Citiraj:
Pravo na raskid ugovora

Članak 45.

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.
To jest, ne moraš niti imati mrtve piksele na monitoru, može ga vratiti bez ikakvog razloga i objašnjenja.

A evo i detalja o tome što je točno ugovor sklopljen na daljinu.

Citiraj:
Glava VII.
UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU

Pojam ugovora sklopljenog na daljinu

Članak 36.

Ugovor na daljinu je ugovor sklopljen između trgovca i potrošača u okviru organizirane prodaje proizvoda ili organiziranog obavljanja usluga trgovca koji za potrebe sklapanja takvih ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

Sredstva daljinske komunikacije

Članak 37.

(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.
(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks uređaj, televizija i elektronička pošta.
Ja u Optimumu nisam kupio monitor koji je bio par stotina kuna jeftiniji kod njih iz razloga što ne pružaju mogućnos provjere monitora prije kupovine. Ja sam svoje napravio, a tržište je to koje će pokazati zaslužuju li takve trgovine opstati ili ne.

Informiraj se o svojim pravima, ostavljaj novce onome za koga misliš da ih zaslužuje i ne moje se živcirati oko gluposti
Staro 06.07.2008., 16:20   #727
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

Hm, nekidan sam nazvao drustvo za zastitu potrosaca : http://www.potrosac.hr
i oni su mi isto rekli da mi prodavac nije duzan vratit novce ako vratim proizvod ?
takodjer imam rodjaka , koji je inslektor u policiji u zagrebu koji je takodjer imao problema u optimumu i nije dobio nazad lovu :-)...
Tako da ili ti znas nesto sto oni neznaju ili krivo tumacis zakon...
(jesi se negdi informirao o tome ili imas iskustva u pravnim poslovima ?)
p.s. nije da ti nevirujem ali pitao sam jesi li siguran bas zbog razgovora sa ekipom iz potrosaca..

fortron 500w

Staro 06.07.2008., 22:24   #728
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Hm, zanimljivo. Ne znam ništa posebno, ali ne vidim kako se ovo gore može krivo protumačiti.

Ako ti se da, nazovi inspektora pa provjeri službeno.
Staro 15.07.2008., 21:46   #729
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pozdrav ljudi!ovak imam rame koji su zgoreli,kupljeni su u zagrii!radi se o twinmos ddr2 512 na 533 mhz i imaju garanciju jos 8 godina od 10...kada su kupljeni placeni su 270 kn,sad me zanima kad bi ih ja odfuro na reklamiranje dal ja mogu uzet nes drugo u vrijednosti 270 kn ili moram dobiti te rame iako sad dodu puno jeftinije?
Staro 15.07.2008., 22:38   #730
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Moraš dobiti rame ako ih imaju, ako nemaju daju ti drugi ram koji je isti/bolji tako da ništa od mjenjanja 512 za 1gb...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.07.2008., 22:42   #731
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

a kaj cu s tih 512 rama?jos 533
Staro 15.07.2008., 22:58   #732
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor gangxxxta Pregled postova
hint: pr0n
Staro 16.07.2008., 19:42   #733
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor gangxxxta Pregled postova
pa staviti ih u komp ... ne mozes ocekivati da ces samo tako profitirati i to na memoriji , ako imaju istu takvu - to ces i dobiti , a to koliko je placena mislim da je manje bitno , jer imaju jos uvijek takvu ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 00:26   #734
gangxxxta
hustla
Moj komp

gangxxxta's Avatar

daaj imaju jos 20-tak komada ljudi pokupujte to=) zekim se,jbg onda cu morat mjenjat to,a necu u komp stavit jer mi usporava onda...
Staro 17.07.2008., 07:08   #735
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

A onda pitaj dal možeš uz nadoplatu zamjenit za neki drugi artikal pa si uzmi nešto drugo (ako ti daju) jer u biti dosta dućana to dozvoli (iako nemaju nikakvu obavezu za to u nikakvom zakonu - da nebi odma optimisti nešto zabrijali) svojim internim pravilncima, ako ljepo pitaš imaš dobru šansu da ti dozvole zamjenu...
Staro 17.07.2008., 23:25   #736
Protis
Premium

Protis's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor WeD@ Pregled postova
eto, nazvao sam i protis neki dan, ista situacija, jos sam lika pitao, znaci, kupovanje monitora kod vas je rizik, a on mrtav ladan, - da (kao , boli me ona stvar, os kupit- kupi ako neces nemoj...)
Toliko me uhvatio bijes da sam samo poklopio slusalicu...
Nadam se da ce ove bijedne firme uskoro propast, ukoliko dode na snagu neki normalan zakon o zastiti potrosaca koje nije napisao neki ciganin (bez uvrede ciganima, ovo je vise fraza...)... do tada , izbjegavajte kupovanje hardvera koji bi mogli reklamirat u protisa i optimum racunala, ima razlog zasto su jeftiniji a to je sto ce vas zajebat kako god znaju i umiju... kupite tv karticu, ne radi teletext , mislite dace te dobit drugu ? nema sanse, pokvari vam se graficka, dobit cete odma drugu ? kako da ne , treba cekat mjesecima, itd itd...
ima i iznimaka , npr dopisivao sam se sa M-computers, iako kazu da im je gnjavaza kad im netko vrati uredjaj jer kupci kao ne zeli aparate koji su otvarani (meni je svejedno pod uvjetom da imam garanciju i mogu uredjaj vratit u nekom roku ako nisam zadovoljan) ali ipak kod njih je zamjena ispravne robe moguca u roku od tjedan dana, tako da ipak nisu svi pokvareni ferengiji...
evo samo da se nadovezem na ovaj post i tome slicnim
Nije istina da kod nas (u Protisu) ne mozete reklamirati neispravni uredaj, dapace potrudit cemo se da novi dobijete u najkrace mogucem roku, stvari na servis vozimo 1-2 puta dnevno, vecinu stvari zamijenimo u dan-dva, neke odmah a neke se duze cekaju ali to je rjetkost i to ne ovisi o nama vec o uvozniku jer garanciju ne dajemo mi vec oni i oni mijenjanu stvari. za 80% stvari koje su bile na servisu duze vrijeme uspjeli smo od uvoznika dobiti financijsko odobrenje te smo kupcu za tu vrijednost dali neki proizvod po njegovom izboru ili umanjili cijenu. Znalo se dogoditi i da ljudi vrate ispravan uredaj jer im se ne svida iz nekog razloga i mi smo vecinu tih stvari prihvatili nazad iako po zakonu to NISMO DUZNI vec je to stvar nase dobre volje, osim u slucajevima kod kupnje preko interneta odnosno kod kupnja na daljinu. Tu vrijedi zakon da mozete vratiti proizvod u roku 8 dana od kupnje ukoliko niste zadovoljni. Da bi vratili ispravan proizvod morate platiti pregled na ovlastenom servisu (propisanom od uvoznika) da se pregleda da li je uredaj stvarno ispravan i ambalaza ne smije biti ni malo ostecena, ne smiju biti skinute naljepnice, pokidane folije ili sta ja znam sta vec jer u tom slucaju mozemo odbiti povrat robe. Zamislite sebe da dodete u trgovinu i kupite slusalice koje je netko prije kupio i izvadio iz onog plasticnog omota kojeg je razrezao i kasnije vratio zalijepljenog trakom, da li bi vi uzeli te slusalice ili bi trazili nove? Proizvod se moze vratiti samo ako je orginalno zapakiran i ispravan sto ce potvrditi u ovlastenom servisu (dakle ne placate nama nego njima i to je sve po zakonu).

Sto se tice monitora to je posebna stvar, monitor se ne smatra neispravnim do odredenog broja mrtvih pixela, dakle ako imate monitor sa par mrtvih pixela on se smatra ispravnim i to je naveo proizvodac u specifikacijama (do kojeg broja mrtvih pixela je ispravan). To nismo izmislili mi nego proizvodac i do tog broja vam nece zamijeniti monitor. Prije kupnje se mozete informirati na internetu do kojeg broja mrtvih pixela proizvodac smatra monitor ispravnim. Imaju monitori za koje proizvodac garantira da nema ni jedan mrtav pixel i ako se pojavi samo jedan dobit cete novi monitor. Monitore ne isprobavamo tako da ne znamo koji ima a koji nema mrtvih pixela. Da ih probavamo i da stavimo natpis na one koji imaju mrtvih pixela te nitko ne bi kupio a mi ih ne mozemo zamjeniti jer ih proizvodac smatra ispravnima. Do sada nam se desilo samo jednom da monitor ima mrtvi pixel tako da mislim da je stvarno mala sansa da dobijete monitor sa greskom, tehnologija je vec dosta napredovala. Ako ipak zelite biti sigurni 100% onda kupite monitor za kojeg proizvodac garantira da nema mrtvih pixela i tu se nemate za sta brinuti, njega Vam mozemo odmah upaliti u trgovini da pogledati i ako ima mrtvi pixel dobit cete odmah novi.

Nadam se da sam barem malo rasvjetlio stvar oko monitora i mrtvih pixela. I svima bih preporucio da umjesto prijetnji sa nekakvim inspekcijama i napadima probaju sve nesuglasice rjesiti dogovorom jer ipak je u nekim slucajevima trgovac u mogucnosti dogovoriti sa uvoznikom da se nesto sredi iako po zakonu to nije duzan, sa prijetnjama i napadom ce vas samo odjebati (bez obzira da li se radi o monitoru ili necem drugom i koja je trgovina u pitanju)
Protis je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 09:50   #737
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor Protis Pregled postova
...Monitore ne isprobavamo tako da ne znamo koji ima a koji nema mrtvih pixela...
To niko nije niti tražio, čovjek je tražio da viddi sliku monitora kojeg kupuje, po meni opravdano, slika može biti loša i mimo mrtvih pixela, a i ne žive svi preko puta dućana, zamislite da neko iz npr Dubrovnka dođe po monitor odnese ga doma i ustanovi da je isti neispravan - bili mu vi nadoknadili putne troškove... ?

Citiraj:
...Da ih probavamo i da stavimo natpis na one koji imaju mrtvih pixela te nitko ne bi kupio a mi ih ne mozemo zamjeniti jer ih proizvodac smatra ispravnima...
Da nezgodno je imati takve "ispravne" komponente jelda?

Citiraj:
...Do sada nam se desilo samo jednom da monitor ima mrtvi pixel tako da mislim da je stvarno mala sansa da dobijete monitor sa greskom, tehnologija je vec dosta napredovala...
Ako tako stvarno mislite onda nema razloga da ne dozvolite testiranje monitora od strane kupca prije nego ga plati...

Citiraj:
Ako ipak zelite biti sigurni 100% onda kupite monitor za kojeg proizvodac garantira da nema mrtvih pixela i tu se nemate za sta brinuti, njega Vam mozemo odmah upaliti u trgovini da pogledati i ako ima mrtvi pixel dobit cete odmah novi.
Znači može testirati neke monitore a druge nemože? Kakva dosljednost i integritet...
I opet ponavljam - neispravnost/dubrovnik?

Citiraj:
Nadam se da sam barem malo rasvjetlio stvar oko monitora i mrtvih pixela. I svima bih preporucio da umjesto prijetnji sa nekakvim inspekcijama i napadima probaju sve nesuglasice rjesiti dogovorom jer ipak je u nekim slucajevima trgovac u mogucnosti dogovoriti sa uvoznikom da se nesto sredi iako po zakonu to nije duzan, sa prijetnjama i napadom ce vas samo odjebati (bez obzira da li se radi o monitoru ili necem drugom i koja je trgovina u pitanju)
Mislim da je jedino što je ovdje definitivno rasvjetljeno da se kod vas ne kupuje, bar ne monitore...

I o kakvom dogovoru je riječ? Čovjeku ste kategorički odbili (i ovdje potvrdili tako da nije slučajnost) tesitrati komponentu pri kupovini - koji dogovor njemu ostaje u toj priči i s kim?
Staro 18.07.2008., 14:58   #738
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

Citiraj:
evo samo da se nadovezem na ovaj post i tome slicnim
Nije istina da kod nas (u Protisu) ne mozete reklamirati neispravni uredaj, dapace potrudit cemo se da novi dobijete u najkrace mogucem roku, stvari na servis vozimo 1-2 puta dnevno, vecinu stvari zamijenimo u dan-dva, neke odmah a neke se duze cekaju ali to je rjetkost i to ne ovisi o nama vec o uvozniku jer garanciju ne dajemo mi vec oni i oni mijenjanu stvari. za 80% stvari koje su bile na servisu duze vrijeme uspjeli smo od uvoznika dobiti financijsko odobrenje te smo kupcu za tu vrijednost dali neki proizvod po njegovom izboru ili umanjili cijenu. Znalo se dogoditi i da ljudi vrate ispravan uredaj jer im se ne svida iz nekog razloga i mi smo vecinu tih stvari prihvatili nazad iako po zakonu to NISMO DUZNI vec je to stvar nase dobre volje, osim u slucajevima kod kupnje preko interneta odnosno kod kupnja na daljinu. Tu vrijedi zakon da mozete vratiti proizvod u roku 8 dana od kupnje ukoliko niste zadovoljni. Da bi vratili ispravan proizvod morate platiti pregled na ovlastenom servisu (propisanom od uvoznika) da se pregleda da li je uredaj stvarno ispravan i ambalaza ne smije biti ni malo ostecena, ne smiju biti skinute naljepnice, pokidane folije ili sta ja znam sta vec jer u tom slucaju mozemo odbiti povrat robe. Zamislite sebe da dodete u trgovinu i kupite slusalice koje je netko prije kupio i izvadio iz onog plasticnog omota kojeg je razrezao i kasnije vratio zalijepljenog trakom, da li bi vi uzeli te slusalice ili bi trazili nove? Proizvod se moze vratiti samo ako je orginalno zapakiran i ispravan sto ce potvrditi u ovlastenom servisu (dakle ne placate nama nego njima i to je sve po zakonu).

Sto se tice monitora to je posebna stvar, monitor se ne smatra neispravnim do odredenog broja mrtvih pixela, dakle ako imate monitor sa par mrtvih pixela on se smatra ispravnim i to je naveo proizvodac u specifikacijama (do kojeg broja mrtvih pixela je ispravan). To nismo izmislili mi nego proizvodac i do tog broja vam nece zamijeniti monitor. Prije kupnje se mozete informirati na internetu do kojeg broja mrtvih pixela proizvodac smatra monitor ispravnim. Imaju monitori za koje proizvodac garantira da nema ni jedan mrtav pixel i ako se pojavi samo jedan dobit cete novi monitor. Monitore ne isprobavamo tako da ne znamo koji ima a koji nema mrtvih pixela. Da ih probavamo i da stavimo natpis na one koji imaju mrtvih pixela te nitko ne bi kupio a mi ih ne mozemo zamjeniti jer ih proizvodac smatra ispravnima. Do sada nam se desilo samo jednom da monitor ima mrtvi pixel tako da mislim da je stvarno mala sansa da dobijete monitor sa greskom, tehnologija je vec dosta napredovala. Ako ipak zelite biti sigurni 100% onda kupite monitor za kojeg proizvodac garantira da nema mrtvih pixela i tu se nemate za sta brinuti, njega Vam mozemo odmah upaliti u trgovini da pogledati i ako ima mrtvi pixel dobit cete odmah novi.

1 nisam govorio o nesipravnim uredjajima.

2.ako je to tocno sto govorite, zasto mi to niste rekli u telefonskom razgovoru ?
koliko se ja sjecam rekli ste " ne dopustamo testiranje monitora ,bla bla, a kad sam ja pitao, znaci kupovanje kod vas monitora je rizik rekli ste da...

sad kazete da ste nekim ljudima vratili ispravan uredjaj...
koji su to ljudi i zasto su oni jednakiji od ostalih ?, mislim ako jedan covjek moze vratit uredjaj, zasto nebi moga drugi ?

Sto se tice monitora sa mrtvim pixelom, ja kad kupim monitor , novci nemaju mrtvi pixel, i nije moj problem sto ih ima na monitoru, Vi zaradjujete od ljudi kao ja koji kupuju uredjaje, ne radite to iz ljubavi prema covjecanstvu, nego zbog prljavih para, i sad pokusavate prebaciti rizik poslovanja na kupca
Neznam koji vam je dogovor sa distributerom ali ako ste se obavezali prodat sve monitore koje dobijete, bez mogucnosti da vratite one koji nisu prodani ili sto vec, to je onda vas problem...
Te price o zamjeni robe u dan dva volio bih povjerovat(ako ko ima iskustva neka napise ovde), nadam se da je gotovo doba kad moras cekad 30-40 dana na maticnu plocu iz servisa ili nesto slicno
sto se tice otvorenih proizvoda, kupio sam nekoliko stvari koji su bili otvarani svi rade ok, ako kupcu kazete, evo, ovaj uredjaj je otvoren i proveren je da radi 100%, ukoliko niste zadovoljni mozete ga vratit u roku od 2 tjedna i imate garanciju 2 godine, ne vidim razloga zasto ga nebi kupili...

I dalje , volio bih da mi definirate to oscecenje ambalaze, znaci mogu vratit uredjaj koji nisam ni otvorio i jos moram platit pregled kod distributera? ,
znaci npr kupim mat. plocu i da je spojim u komp moram otvorit eletrostatsku vrecicu u kojoj ona dodje, znaci samim time, vise nemogu vratit maticu ?

Sto se tice inspekcije i prijetnji, nikad ih ne koristim na bi zajebavao nevine prodavace ili terorizirao ljude zato sto mogu, oni su tu da nas stite od prljavih pokvarenih trgovaca (ne kazem da ste to vi, ali sigurno i vi mozete se sjetit nekog trgovca sa kojim ste imali lose iskustvo)
iako , kako vidim svi tumace zakon kako njima pase, pa ni od njih nema prevelike pomoci...
Inspektorat se poziva kad se nesuglasice ne mogu rijesit dogovorom, a posto kupovanje nekog uredjaja nije iz prijateljstva nego poslovni dogovor, potrebno je da je jasno koja strane je sto duzna, kako vi nebi morali moliti distributera da vam radi usluge mimo zakona...

Ako kod nas ikad dodje zakoni kau iz sad ili EU onda ovakve resprave nece imati smisla,u roku od 28 dana vama ce ljudi vracate graficke cisto zato sto im se ne svidja koliko se clocka, ljudi ce nosit donje rublje 2 tjedna i potom ga vratit u trgovinu.
(ovo je malo iskarikirano) ali i to se dogadja vani,
a vi cete i dalje radit svoj posao, ne zato sto volite ljude kojima prodajete, nego samo zbog para, sto vise snizite marzu(koja je u vecini firmi smijesna cijena u sad od 1 $ se racuna kao 10kn), vise ljudi ce kupovati kod vas i imat cete veci profit,
drago mi je sto bar netko shvaca da je bolje procat 10 jabuka po 5 kn nego 2 jabude po 10kn...
kako se mi priblizujemo zapadnome svijetu, prelazimo u skupinu naroda koji imaju niske cijene , iako to mozemo zahvaliti sve vecoj shopping kulturi, u biti mi ne placamo punu cijenu, punu cijenu placaju npr. crnci koji umiru od gladi dok im stranci komaju naftu i ostale rude i kinezi koji rade cijeli zivot u tvornici i ne uspiju ustedit za osobni automobil...
enivej, da se ne navijam previse, nestrpljivo ocekujem vas sljedeci odgovor...

p.s. tek sam sad vidio da je odlcian post napisao yedwy, prije od prise da napisem svoj nisam nista gleda
i druga stvar sto sam zaboravi napisat, jedna od dobrih stvari kod ulaska u eu je sto ce se vecina profavaca morat prilagodit trzistu eu ili ce jednostavno propast i uc ce strane firme,
ja osobno ne vidim nista lose u tome, umjesto da bogatim zemljaka, bogatit cu nekog svabu i jos ce mi cijene bit jeftinije...

fortron 500w

Zadnje izmijenjeno od: WeD@. 18.07.2008. u 15:37.
Staro 18.07.2008., 17:46   #739
Protis
Premium

Protis's Avatar

Citiraj:
To niko nije niti tražio, čovjek je tražio da viddi sliku monitora kojeg kupuje, po meni opravdano, slika može biti loša i mimo mrtvih pixela, a i ne žive svi preko puta dućana, zamislite da neko iz npr Dubrovnka dođe po monitor odnese ga doma i ustanovi da je isti neispravan - bili mu vi nadoknadili putne troškove... ?
ukoliko je neki proizvod neispravan moze ga poslati overseasom u servis na njihov trosak i oni ce ga poslati nazad o svom trosku, kupac ne placa transport (jedino ako se ispostavi da je proizvod ispravan, tada se placa i vrijeme servisa)

Citiraj:
Da nezgodno je imati takve "ispravne" komponente jelda?
a to da li je nesto ispravno ne utvrdujemo mi nego servis ovlaseten od uvoznika, ako proizvodac kaze da je monitor do 5 mrtvih pixela ispravan onda se mi mozemo samo drzati toga, u nekim slucajevima mozemo dogovoriti zamjenu

Citiraj:
Znači može testirati neke monitore a druge nemože? Kakva dosljednost i integritet...
I opet ponavljam - neispravnost/dubrovnik?
kao sta sam naveo ukoliko je uredaj neispravan necete morati platiti troskove transporta

Citiraj:
Mislim da je jedino što je ovdje definitivno rasvjetljeno da se kod vas ne kupuje, bar ne monitore...
a svatko neka kupuje gdje mu najbolje odgovara, mi se trudimo imati niske cijene, sto brze rjesavati servise i u sto je moguce kracem roku dostaviti robu, na zalost kod nas ne mozete probati robu prije kupnje ali to opravdavamo niskom cjenom, trudimo se da svi koji dodu kod nas odu zadovoljni, neki budu neki ne ali dajemo sve od sebe da ovih koji su zadovoljni bude vise

ukoliko je netko kupio nesto kod nas i nije zadovoljan zbog servisa ili misli da je prevaren ili nesto trece neka se slobodno javi, mislim da nismo nikad ostetili ni jednog kupca niti da prodajemo manje ili vise kvalitetnu robu od ostalih, cak dosta trgovina kupuje od nas i onda preprodaje po skupljoj cijeni
svatko ima pravo izbora gdje ce kupovati za svoje novce i mi necemo nikoga prisiljavati da kupuje kod nas ili mu uvaljivati neke stvari, jos bi jednom ponovio da ukoliko netko nije zadovoljan sa necim da se slobodno javi u trgovinu ili posalje email jer su i nama sve povratne informacije korisne i sve kritike su dobrodosle, zna se desiti da odgovorimo sa zakasnjenjem od nekoliko sati na mail ili da su nam zauzete telefonske linije ali to je zbog preopterecenosti poslom, zaposljavamo jos radnika pa bi se od iduceg mjeseca i to trebalo popraviti

Citiraj:
I o kakvom dogovoru je riječ? Čovjeku ste kategorički odbili (i ovdje potvrdili tako da nije slučajnost) tesitrati komponentu pri kupovini - koji dogovor njemu ostaje u toj priči i s kim?
nisam mislio na taj slucaj vec opcenito, prvo se treba probati dogovoriti na neki normalan nacin i vidjeti jel se da sta napraviti a ne odmah prijetiti inspekcijama ili sta ja znam cime, mislim da cete se sloziti da je to primitivna metoda i da to ne prolazi bas najbolje
Staro 18.07.2008., 18:03   #740
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Mislim da se netko ovdje pre-cijenio. Ne zelim ulaziti u rasprave tko je, a tko nije u pravu, niti me ne zanima.

Do danasnjeg dana, a kupio sam stotine komponenti, nisam nikada trazio od trgovca da mi stvar koju zelim kupiti, otvara i ukljucuje. Ne. Imas fino na polici i razgledavaj i prckaj po njemu do mile volje.

U ruke ces dobiti neraspakirani proizvod i nosi ga doma. Kod nas jos nisam imao (ne)prilike dozivjeti, ali u Italiji jesam. Kupio sam, bio je mrtvi pixel, vratio se drugi dan i zamjenio monitor sa drugim istim. Naravno bez bad pixela.

Nitko me nije pitao dali sam iz Dubrovnika. A nisam.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 18:29   #741
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

mislim da nije bitno odakle si,
to sto si ti rekao je ulazenje u jednu rupu prodavacima
od nastanka nase drzave kupci vode krvavu bitku sa prodavacima u slucaju reklamacije,
u vecini firmi je situacija sljedeca, kupis nesto, odes doma, vidis da je neispravno, vratis nazad u trgovinu i onda cekas mjesec nada na uredjaj koji si posteno platio.
Kad sam naveo slucaje reklamacije uredjaja , nadovezao sam se na prijasnji post u vezi iskustava iz optimuma , protis sam spomenuo samo zbog nemogucnosti isprobavanja uredjaja, posto do sam nisam nista reklamirao u protisu, ne znam kakva su iskustva, pa ako netko oce, moze nas upoznat i sa tim ...
Znaci tebi se vise svidja poslovanje u hrv nego u italiji ?
Nasi trgovci u vecini slucajeva imaju daleko vece marze nego ekipa iz eu, kod nas svaki prodavac sanja postat dionicko drustvo u roku od godine dana ,a to je najlakse postic bezobraznim marzama i zajebavanjem kupaca u slucaju reklamacije.
kako se nasa drzava u svemu ugleda na eu i sad, onda nebi bilo lose se ugledat i na dobre strane, ako sto su zastita prava potrosaca.
Molio bih cijenjenog gospodina koji govori u ime Protisa da mi objasni moje pitanje u vezi vracanja ispravnih proizvoda u roku od 8 dana...

fortron 500w

Staro 18.07.2008., 18:51   #742
Protis
Premium

Protis's Avatar

Citiraj:
1 nisam govorio o nesipravnim uredjajima.

2.ako je to tocno sto govorite, zasto mi to niste rekli u telefonskom razgovoru ?
koliko se ja sjecam rekli ste " ne dopustamo testiranje monitora ,bla bla, a kad sam ja pitao, znaci kupovanje kod vas monitora je rizik rekli ste da...
nisam se ja javio tako da ne znam sta je tocno bilo, ne radim u maloprodaji

Citiraj:
sad kazete da ste nekim ljudima vratili ispravan uredjaj...
koji su to ljudi i zasto su oni jednakiji od ostalih ?, mislim ako jedan covjek moze vratit uredjaj, zasto nebi moga drugi ?
nije stvar u ljudima nego u proizvodu, izmedu ostalog prodajemo i skupe printere koji kostaju po 50-60 tisuca kuna, da nam se vrati takvih par printera ne mozemo financijski podnesti jer ti printeri se ne prodaju svaki dan nego jednom mjesecno, isto tako za neku robu po narudzbi, neki decko je narucio nekakve stranice za kuciste koje su dosle iz kine i to pase samo za tu vrstu kucista i sad na kraju da mu se ne svidaju i da nam vrati sta cemo mi sa tim jer takvo kuciste mozda ima jos par ljudi u hrvatskoj, znaci to je direktno nama gubitak a nemamo mi marze 20-30 posto kao neke trgovine vec 2-3 posto i zbog toga si ne mozemo dopustiti takve stvari. bilo je i slucajeva gdje su nam ljudi vracali neke skupe televizore ali to nije problem ako ce se on prodaje pa ce netko drugi kupiti ili ako ce ga dobavljac uzeti nazad jer svaki put kod povrata pitamo dobavljaca da li ce ga uzeti nazad ako mi mislimo da ga ne mozemo vise nikome prodati, uvijek se trudimo da sto je moguce vise ljudi zadovoljimo iako to uvijek nije moguce

Citiraj:
Sto se tice monitora sa mrtvim pixelom, ja kad kupim monitor , novci nemaju mrtvi pixel, i nije moj problem sto ih ima na monitoru, Vi zaradjujete od ljudi kao ja koji kupuju uredjaje, ne radite to iz ljubavi prema covjecanstvu, nego zbog prljavih para, i sad pokusavate prebaciti rizik poslovanja na kupca
Neznam koji vam je dogovor sa distributerom ali ako ste se obavezali prodat sve monitore koje dobijete, bez mogucnosti da vratite one koji nisu prodani ili sto vec, to je onda vas problem...
istina je da ne radimo iz ljubavi ali ne radimo ni na stetu kupca, mozete se informirati na internetu za svaki model koliki broj mrtvih pixela se tolerira ili mozete pitati u trgovini, neki modeli se smatraju ispravnim do 5, neki do 3 a neki garantiraju da nema ni jedan mrtav pixel, ukoliko se dogodi da broj mrtvih pixela veci od toga kojeg je deklarirao proizvodac tada taj monitor smatramo neispravin i bit ce zamijenjen isto kao i da je izgorio ili da je nesto drugo u pitanju i ukoliko ste iz dubrovnika ili od nekud mozete poslati monitor overseasom na trosak servisa tako da necete imati nikakvih troskova zamjene osim izgubljenog vremena kojeg ste morali provesti bez monitora
mi rizik ne svaljujemo na kupca jer za svaki monitor pise koliki broj mrtvih pixela bi se mogao pojaviti, da smo mi vama rekli da taj monitor ne moze imati ni jedan mrtvi pixel i da se onda pojavi i da ga necemo zamijeniti onda bi nas mogli kriviti
kupac je informiran koji broj mrtvih pixela se tolerira za koji model i taj rizik bira kupac, da li ce kupiti onaj za koji se garantira da nema mrtvih pixela ili ce uzeti onaj jeftiniji kod kojeg moze biti 5 mrtvih pixela to je stvarno vasa stvar, nasa je da vam odgovorimo iskreno ukoliko pitate, dakle rizik postoji ali mislim da je on vrlo mali gotovo zanemariv ali kad se to dogodi vama onda vam to nije svejedno i mi to razumijemo ali tu ne mozemo pomoci osim da preporucimo monitor koji ima u garanciji da nema ni jedan mrtav pixel

Citiraj:
Te price o zamjeni robe u dan dva volio bih povjerovat(ako ko ima iskustva neka napise ovde), nadam se da je gotovo doba kad moras cekad 30-40 dana na maticnu plocu iz servisa ili nesto slicno
20% robe iz naseg asortimana zamijenmo do 2 dana, 50% do 5 dana, 20% do 10 dana, a za 10% se ceka duze, naravno sve proizvode koje ste kupili kod nas mozete direkt poslati ili odnesti u ovlasteni servis uz predocen racun
ukoliko ne zelite cekati proizvod (to moze biti iz vise razloga, da trenutno nema takvih proizvoda pa se ceka dolazak ili nesto drugo) mozete nas obavijestiti i kontaktirat cemo dobavljaca da Vam ponudi neki drugi u tom rangu ili da vam vrate novce te ukoliko oni to odobre postupit cemo prema dogovoru

Citiraj:
sto se tice otvorenih proizvoda, kupio sam nekoliko stvari koji su bili otvarani svi rade ok, ako kupcu kazete, evo, ovaj uredjaj je otvoren i proveren je da radi 100%, ukoliko niste zadovoljni mozete ga vratit u roku od 2 tjedna i imate garanciju 2 godine, ne vidim razloga zasto ga nebi kupili...
a ljudi u 99% slucajeva ne zele kupiti nesto otvoreno a i sam ne bi kupio takav proizvod, jedino da je cijena snizena ali zbog malih marzi ne mozemo spustiti cijenu

Citiraj:
I dalje , volio bih da mi definirate to oscecenje ambalaze, znaci mogu vratit uredjaj koji nisam ni otvorio i jos moram platit pregled kod distributera? ,
znaci npr kupim mat. plocu i da je spojim u komp moram otvorit eletrostatsku vrecicu u kojoj ona dodje, znaci samim time, vise nemogu vratit maticu ?
neotvoreni uredaj se moze vratiti bez pregleda, za ostalo ovisi o vrsti proizvoda i inzistiranju dobavljaca

Citiraj:
Sto se tice inspekcije i prijetnji, nikad ih ne koristim na bi zajebavao nevine prodavace ili terorizirao ljude zato sto mogu, oni su tu da nas stite od prljavih pokvarenih trgovaca (ne kazem da ste to vi, ali sigurno i vi mozete se sjetit nekog trgovca sa kojim ste imali lose iskustvo)
iako , kako vidim svi tumace zakon kako njima pase, pa ni od njih nema prevelike pomoci...
Inspektorat se poziva kad se nesuglasice ne mogu rijesit dogovorom, a posto kupovanje nekog uredjaja nije iz prijateljstva nego poslovni dogovor, potrebno je da je jasno koja strane je sto duzna, kako vi nebi morali moliti distributera da vam radi usluge mimo zakona...
a zamjena monitora sa mrtvim pixelima ili zamjena proizvoda koji kupci vrate jer im se ne svida ili nesto drugo (a da nije kupljen na daljinu) je mimo naseg zakona i to nismo duzni napraviti

Citiraj:
Ako kod nas ikad dodje zakoni kau iz sad ili EU onda ovakve resprave nece imati smisla,u roku od 28 dana vama ce ljudi vracate graficke cisto zato sto im se ne svidja koliko se clocka, ljudi ce nosit donje rublje 2 tjedna i potom ga vratit u trgovinu.
(ovo je malo iskarikirano) ali i to se dogadja vani,
a vi cete i dalje radit svoj posao, ne zato sto volite ljude kojima prodajete, nego samo zbog para, sto vise snizite marzu(koja je u vecini firmi smijesna cijena u sad od 1 $ se racuna kao 10kn), vise ljudi ce kupovati kod vas i imat cete veci profit,
drago mi je sto bar netko shvaca da je bolje procat 10 jabuka po 5 kn nego 2 jabude po 10kn...
a ako dode do toga onda ce i marze biti 70% pa ako netko i vrati neki uredaj mozemo ga baciti jer smo na ostalih 10 zaradili toliko da nas nije briga sta je sa tim jednim ili mozemo za taj komad dati popust 50%
dok su marze ovakve kakve jesu mi moramo prodati 30-50 grafickih da platimo jednu koja se vrati
kod trgovina sa teksitlom je stvar drugacija jer imaju marze 300% pa im nije problem uzeti neku jaknu, majicu ili nesto drugo nazad jer su na toj jednoj zaradili za jos dvije
ja smatram da se kupac treba informirati prije kupnje a ukoliko se kasnije pokaze da neki proizvod ne odgovara specifikacijama onda ga u potpunosti ima pravo vratiti jer to nije ono sta je kupio
ja sam proputovao veci dio europe i uglavnom svugdje su kompjuteri i tehicka oprema skuplji nego kod nas (osim u USA), dosta puta sam prijateljima nosio fotic ili nesto jer je kod njih 20-30% skuplje (i to bez povrata poreza)

Citiraj:
kako se mi priblizujemo zapadnome svijetu, prelazimo u skupinu naroda koji imaju niske cijene , iako to mozemo zahvaliti sve vecoj shopping kulturi, u biti mi ne placamo punu cijenu, punu cijenu placaju npr. crnci koji umiru od gladi dok im stranci komaju naftu i ostale rude i kinezi koji rade cijeli zivot u tvornici i ne uspiju ustedit za osobni automobil...
enivej, da se ne navijam previse, nestrpljivo ocekujem vas sljedeci odgovor...
meni je zao jer niste zadovoljni nasom uslugom, trudimo se koliko mozemo i iz dana u dan se nastojimo poboljsati i ici naprijed, kako sa cijenama tako i kvalitetom

nasa preporuka svim kupcima koji zele pogledati i isprobati robu prije kupnje je da odu u hgspot ili vemil ili neki drugi veliki prodajni centar te da ju tamo pogledaju jer mi zbog male marze nemamo tu mogucnost, neki odu tamo i pogldaju pa se vrate i kupe po povoljnijoj cijeni kod nas neki kupe kod njih, uglavnom odu sa pozitivnim iskustvom, nikom nismo nesto uvaljivali

kod nas je diskontni nacin prodaje, vi narucite robu mi vam sa skladista donesemo kutiju i vi nosite, u vecini slucajeva nije moguce pogledati robu, zbog toga je i cijena znatno niza jer imamo i manje troskove, nemamo veliki prostor sa robom koju kupci mogu pregledavati vec manju trgovinu sa manjom kolicinom robe i skladistem na kojem je roba i to je to, nekome takav nacin kupnje odgovara nekome ne, uglavnom sva prava koja imate u hgspotu ili kod neke vece trgovine imate i kod nas (garancija, servis, kvaliteta proizvoda...)

eto toliko od mene, zelim vam ugodan dan
za sva pitanja ili probleme mozete se obratiti na mail protis@protis.hr,
takoder sve kritike su i vise nego dobrodosle, naravno mozete napisati i post ovdje na forumu
Staro 18.07.2008., 19:01   #743
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sestrična je u Švici kupila HP komp sa monitorom. Donesli smo ga doma i nije radio kako treba. Ustanovili smo da su se trgovci igrali na njemu jer su ostavili cd od igre. Pol sata kasnije smo ga vratili, a oni njoj svu lovu iako je platila karticom (a znamo kako je kod nas mukotrpno tražiti povrat love ako je roba plaćena karticom). Uzela bi ona drugi komp, ali nisu imali više nijednog (taj je bio skinut s police).
Staro 18.07.2008., 19:04   #744
Protis
Premium

Protis's Avatar

Citiraj:
mislim da nije bitno odakle si,
to sto si ti rekao je ulazenje u jednu rupu prodavacima
od nastanka nase drzave kupci vode krvavu bitku sa prodavacima u slucaju reklamacije,
u vecini firmi je situacija sljedeca, kupis nesto, odes doma, vidis da je neispravno, vratis nazad u trgovinu i onda cekas mjesec nada na uredjaj koji si posteno platio.
zaboravio sam spomenuti jednu stvar, na svakom proizvodu je naljepljena i deklaracija o proizvodu na kojem pise i uvoznik. 50% nase robe je iz msana i kod njih vrijedi pravilo da ukoliko se roba kupi i u roku 7 dana se pokvari tada se ta roba mijenja novom a ne servisira se, dakle ako vi kupite npr panasonic televizor i dodete kuci i tv je neispravan npr. nema zvuka ili nesto tada vi donesete nama ili direkt njima tv, mi uzimamo novi tv i dajemo ga vama, radimo povrat msanu koji nama vraca novce za onaj pokvareni i to je uglavnom u dan-dva, uglavnom sto je vise moguce poslujemo sa dobavljacima koji servis i zamjenu robe rade u sto kracem vremenu jer tako i mi i vi imate manje problema, neke stvari je moguce nabaviti samo kod odredenih dobavljaca i vrijeme servisa ovisi o njima

Citiraj:
Nasi trgovci u vecini slucajeva imaju daleko vece marze nego ekipa iz eu, kod nas svaki prodavac sanja postat dionicko drustvo u roku od godine dana ,a to je najlakse postic bezobraznim marzama i zajebavanjem kupaca u slucaju reklamacije.
dionicko drustvo je vrlo lako postati, to je samo nacin organizacije nista drugo, odete na trgovacki sud i registrirate dionicko drustvo i to je to

Citiraj:
Molio bih cijenjenog gospodina koji govori u ime Protisa da mi objasni moje pitanje u vezi vracanja ispravnih proizvoda u roku od 8 dana...
na pitanje sam odgovorio u postu iznad
Staro 18.07.2008., 19:20   #745
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
....ja sam proputovao veci dio europe i uglavnom svugdje su kompjuteri i tehicka oprema skuplji nego kod nas (osim u USA), dosta puta sam prijateljima nosio fotic ili nesto jer je kod njih 20-30% skuplje (i to bez povrata poreza).....
Bla bla bla. Zar zelite ulazit u raspravu samnom koji vec hmmm 20 godina kupuje preko tehniku, pc komponente vani?

Konkretno.

Ovaj shop je manji od mog dnevnog boravka. Najpopularnije prioizvode mozete usporediti sa cijenama. (q6600, itd).

www.omcomputers.it

Za mene EOD.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 19:51   #746
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

@protis

Sve sto ste napisali drzi vodu, medjutim vase stajaliste je korektno samo zato sto zakon nije dovoljno definiran (mozda namjerno o pravima kupca)

ne bi htio ulazit u vasu problematiku nabave proizvoda, to je vas posao, kao sto je moj posao nabavit lovu...

po meni svako cekanje zamjenskog uredjaja je lose, ima ljudi kojima posao ovisi o ispravnosti neke komponente i cekanje 10-20 ili vise dana jednostavno nije prihvatljivo.

Mogu razumjeti da vam se pritom javlja problem zamjene neispravnih djelova, medjutim koliko sam shvatio, vas je cilj da sa tim nemate niste, nego prebacujete garanciju direktno distributeru, grubo receno, svi su zadovoljni dok se komponente prodaju i ubire se marza, a kad se vrati neispravan proizvod, onda je to problem dobavljaca?
(ugl. to je nebitno sa strane kupca, bitno je jedino sto prije dobit ispravan uredjaj)
Postavlja se pitanje, koja je onfa funkcija vase firme, ukoliko bi bilo moguce kupit direkt preko distributera po nizoj cijeni ?

Problem kupovine monitora je po meni toliki da nikad nebi kupio monitor bez da ga upalim provjerim, ukoliko 1-2 pixela se smatraju ispravnim, zasto je onda problem zamjeniti monitor ?
ovih 99% ljudi koji ne zele otvarani uredjaj vam moram uzeti na rijec, buduci da ja smatram da je situacija obrnuta. Mogu shvatit zabrinutost ukoliko kupac smatra da je uredjaj raskupusan i ukoliko se ispostavi da je neispravan , pod takvim uvijetima nebi ni ja kupio nista otvarano...
medjutim to se rijesi tako da se omoguci zamjena robe u razumnon roku (vani je 28 dana) i garancijom na prozivode...
nemorate se vi slagati samnon, medjutim hrvatska se otvara prema eu i zamjena ispravne robe je nesto sa cime cete se suociti prije ili kasnije...

Vi ste odlucili krenuti u smjeru obrnutome od prodavaca iz zapadne europe kad se tice zamjene robe u nekom roku, ja i vecina kupaca cemo radje potrosit 10-15% vise da budem siguran da mogu zamjenit uredjaj koji me se ne svidja, nego ispalit npr 5 000kn i onda se trest dali monitor ima mrtve pixele ili nesto slicno (bdw cijene su u najgorem slucaju iste u cijeloj europi ako ne i nize, sad je jedinstven primjer niskih cijena, ne zelim solit pamet nikome, ali zasto se nitko ne sjeti narucit robu direkt iz sad ?)

jos da se vratim na monitor, kazete da ne radite na stetu potrosaca, medjutim, meni je cilj kupit ispravan monitor, i ne namjeravam vas zajebat i uvalit poluispravne novcanice, dakle moj dio ugovora je ispunjen, ali kad dodjem doma i upalim monitor sa mrtvim pixelima, ja bi se osjecao prevareno, buduci da ga ne mogu zamijenit.
Iako je po zakonu u redu nekome prodat monitor bez pregleda prilikom kupovine i onda mu odbiti zamjenu, sve je manje kupca koji ce pristat na to
(kako vi kazete, sad zamjena ovisi o dobroj volji distributera, ja ne zelim da mi nitko radi usluge, lova je zaradjena krvavo i imam pravo birati sto kupujem i vratiti nesto ako nisam zadovoljan, to je moje stajaliste)...
Mislim da shvacam probleme prodaje komponenti, ali ja vam pokusavam objasnit stajaliste kupca

Ako kod nas dodje taj zakon kad udjemo u eu, mala je sansa da ce bit marze 70% , puno je vjerojatnije da ce male prodavace pomest konkurencija iz eu, kao sto se dogodilo sa shopping centrima, nije da mi je drago sto stranci zaradjuju na nama , ali sa stajalista potrosaca , ista mi je stvar ko zaradjuje na meni, ukoliko moram platit manje za istu stvar, ispada da nam stranci cine uslugu, omoguciju nam visi standard jer sa istim parama mozemo kupi bolje stvari.

p.s. dionicko drustvo sam spomenuo kao primjer iz hg spota, to je izgradit ogroman shopping centar koje ce hranit 3 generacije nasljednika, medjutim kako vise prodavaca gricka trzisni kolac, mjesta za manevriranje je manje...

p.p.s ovo za zamjenu u roku od 7 dana je dobar korak naprijed...
Sto se tice konkretno vase firme, do sad sam obavio samo jednu kupovinu i moram priznat da sam zadovoljan, sto se tice monitora, kod vas ga po ovim uvjetima nebi kupio, sto je za vas direkt gubitak, jer ce moji novci otic nekome drugome, vama bi trebao bit cilje prodaja vise komponenti...

Hvala na brzom odgovoru.

fortron 500w

Staro 18.07.2008., 20:50   #747
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
...Do danasnjeg dana, a kupio sam stotine komponenti, nisam nikada trazio od trgovca da mi stvar koju zelim kupiti, otvara i ukljucuje. Ne. Imas fino na polici i razgledavaj i prckaj po njemu do mile volje...
U ruke ces dobiti neraspakirani proizvod i nosi ga doma...
Sve je to divno i krasno ali uzmimo da problem nisu mrtvi pixseli nego je neko recimo stisnuo nešto od monitor i imaš ljepo mehaničko oštećenje na matrici, doneseš ga doma i vidiš fleku drugi dan natrag u dućan i prodavać ti mrtav hladan veli da to nije njegov/njihov problem jer "garancija dobavljača ne pokriva mehanička oštećenja" (što uopće nije sporno ja to nikako ne zagovaram jer bi to bilo grozno za proizvođđače i na kraju za kupce jer bi cjene komponenti bile strašne) ja nisam niti govorio konkretno o mrtvim pixelima jer to je najmanje bitna stavka u celoj priči (zna se kakva je politika proizvođača oko toga i tu se možemo ili pomiriti s tim ili kupovati "perfect panel" monitore i to je sve kaj se tu može)...

Problem sa neinspiciranjem robe je sljedeći - recimo da kupiš onako gore uvaljotku i nek ideš tužiti trgovinu za prevaru odgovor pravnog zastupnika takve firme na pitanje "zašto pred kupcem nije otvoreno i testirano" će biti "da to on nije tražio te da je mogao to tražiti te bi mu bilo udovoljeno u tom slučaju" dakle mene kao kupca ne zanima onaj ogledni primjerak na polici nego onaj koji nosim kući, onaj na polici mi znači koliko i lista specifikacija proizvođača jer mi o onom koji je u kutiji ne govori ništa, počevši od toga da može biti krive boje pa do toga da u kutiji nema ničega, ako nemaš opciju pregledati robu kod kupovine onda je to "kupovanje na neviđeno" i na to bi se trebalo odnositi pravilo vraćanja "bez potrebe opravdavanja u roku 8 dana" kao što je kod kupnje na daljinu - što naravno nije i vjerojatno nikad neće biti slučaj jer tako ne piše u zakonu i zato se niko nije dužan tako ponašati, ne da se i inače pretjerano ljudi pridržavaju zakona i pravila kod nas...

Zato ja kupujem stvari uglavnom samo tamo di ih mogu pregledati (makar naravno pregled izvana ne jamči da je nešto ispravno) i samo iznimno kupujem drugdje kad baš moram ili ako i inače imam dobra iskustva s tom trgovinom pa znam da im se može vjerovati ili ako imaju politiku vraćanja bez obzira na to što je kupljeno na licu mjesta a ne na daljinu...
Svako je naravno slobodan kupovati di oće ali ja radije dam par kuna više za to da sam siguran di što i kako nego da se poslje lupam glavom, kod nekih za koje znam da su šljam od prije ne kupujem niti da su zadnji koji nešto imaju...

Inače samo napomena kad sam kupovao case u jednom dućanu (neću sad reklamirati kojem) čovjek ne samo da mi ga je donio i raspakirao da provjerim stanje robe nego je to sam napravio - nisam ga čak morao niti pitati i ostao sam ugodno iznenađen i tamo ću i ubuduće kupovati...
naravno i trgovci imaju svoju stranu priče i svakavih spodoba koje kupuju i vrećaju stvari koje su nemarnošću ili namjerno spalili ili drugačije oštetili i recimo ja nemam ništa protiv one prakse koja je nekad bila da si ostavio podatke kod kupovine i slobodno trgovine mogu napraviti listu "crnih kupaca" što se mene tiče (znam da je to suprotno zakonu o zaštiti privatnosti i osobnih podataka iako je zanimljivo bankama to očito nije zabranjeno kad imaju "liste dužnika") ja sam u životu imao svega par reklamacija i skoro svaka komonenta mi doživi da je dam nekome drugome ili dočeka "duboku starost" kad završi u ormaru jer mi više netreba...

Citiraj:
ukoliko je neki proizvod neispravan moze ga poslati overseasom u servis na njihov trosak i oni ce ga poslati nazad o svom trosku, kupac ne placa transport (jedino ako se ispostavi da je proizvod ispravan, tada se placa i vrijeme servisa)
Pošteno, samo eto baš geldam vaše stranice i nigdje ne vidim upute oko toga kako i s kim se to točno "dogovara" da se tako šalje ali predpostavit ću da se to rješava preko onog općeg emaila, inače zasmetala me i ona stavka "neispravnost nije nastala u toku transporta" naime zanima me ko je točno kvalificiran kupcu rastumačiti što je a što nije nastalo u transportu i primjerice da li je mehaničko oštećenje nastalo u kini, u protisovom skladištu ili u kombiju overseasa i kako to dokazati?

Citiraj:
a to da li je nesto ispravno ne utvrdujemo mi nego servis ovlaseten od uvoznika, ako proizvodac kaze da je monitor do 5 mrtvih pixela ispravan onda se mi mozemo samo drzati toga, u nekim slucajevima mozemo dogovoriti zamjenu
Ja ne govorim o mrtvim pixelima, iskreno meni se fućka za njih, ja govorim o tome da se nemože pregledati roba, a prodaje je se kao da je pregledana...

Citiraj:
a svatko neka kupuje gdje mu najbolje odgovara, mi se trudimo imati niske cijene, sto brze rjesavati servise i u sto je moguce kracem roku dostaviti robu, na zalost kod nas ne mozete probati robu prije kupnje ali to opravdavamo niskom cjenom, trudimo se da svi koji dodu kod nas odu zadovoljni, neki budu neki ne ali dajemo sve od sebe da ovih koji su zadovoljni bude vise
Da to je istina na kraju svako kupuje di mu se najviše sviđa...

Citiraj:
ukoliko je netko kupio nesto kod nas i nije zadovoljan zbog servisa ili misli da je prevaren ili nesto trece neka se slobodno javi, mislim da nismo nikad ostetili ni jednog kupca niti da prodajemo manje ili vise kvalitetnu robu od ostalih
To niko nije niti tvrdio...

Mene je recimo razljutila ona stavka u odgovoru koja kaže kako čovjek može isprobati kod kupnje perfect panel monitor a nemože onaj koji to nije, to je IMHO bezobrazluk sa sve artikle treba biti ista politika - ili ima isprobavanja ili nema isprobavanja i gotovo, ako nema nek budepovrat 8 dana i svi sretni, ako ima i odneseš nešto što nisi htio - tvoj problem...

Citiraj:
nisam mislio na taj slucaj vec opcenito, prvo se treba probati dogovoriti na neki normalan nacin i vidjeti jel se da sta napraviti a ne odmah prijetiti inspekcijama ili sta ja znam cime, mislim da cete se sloziti da je to primitivna metoda i da to ne prolazi bas najbolje
Nažalost ljudima koji često kupuju nešto drugo osim grincajga i pive u konzumu je postalo druga priroda jer je i preveliki broj onih koji ne posluju po načelu poštenja, žalosno je da se ljudima "više isplati" naručivati iz mnogih dućana koji su im preko ceste preko weba i platiti dostavu 50kn nego otići u dućan jer ovako imaju opciju kupljeno vratiti bez pitanja ako dođe defektno...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 18.07.2008. u 21:29.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2008., 03:10   #748
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

mislim da je potrbno samo par vasih citata da zakljucimo ovu raspravu

1 istina je da ne radimo iz ljubavi

2 dakle rizik postoji ... i mi to razumijemo ali tu ne mozemo pomoci

3 20% robe iz naseg asortimana zamijenmo do 2 dana, 50% do 5 dana, 20% do 10 dana, a za 10% se ceka duze
=(znaci ona brojka od zamjene u 1-2 dana je u biti vise iznimka nego pravilo ?)

4 a ljudi u 99% slucajeva ne zele kupiti nesto otvoreno a i sam ne bi kupio takav proizvod, jedino da je cijena snizena ali zbog malih marzi ne mozemo spustiti cijenu
= (bullshit, ljudi nebi imali nikakav problem kupiti nesto otvoreno, ako to mogu zamjenit ako im se ne svidja, ljudi su prestravljeni da ce dobit defektan uredjaj i da ce morat ponizno do distributera po ispravan uredjaj koji su posteno platili)

5 neotvoreni uredaj se moze vratiti bez pregleda, za ostalo ovisi o vrsti proizvoda i inzistiranju dobavljaca
=(kako u pm mogu pogledat ili pregledat uredjaj koji nije otvaran ? rtc ? telepatija ? koja su to inzistiranja dobavljaca? )

6 a zamjena monitora sa mrtvim pixelima ili zamjena proizvoda koji kupci vrate jer im se ne svida ili nesto drugo (a da nije kupljen na daljinu) je mimo naseg zakona i to nismo duzni napraviti
=(ovo u prijevodu znaci zakon je na nasoj strani i ko vas je*e) u biti nije bas tako, ali svak cita zakon kako mu pase...

7 a ako dode do toga onda ce i marze biti 70% pa ako netko i vrati neki uredaj mozemo ga baciti jer smo na ostalih 10 zaradili toliko da nas nije briga sta je sa tim jednim ili mozemo za taj komad dati popust 50%
dok su marze ovakve kakve jesu mi moramo prodati 30-50 grafickih da platimo jednu koja se vrati
kod trgovina sa teksitlom je stvar drugacija jer imaju marze 300% pa im nije problem uzeti neku jaknu, majicu ili nesto drugo nazad jer su na toj jednoj zaradili za jos dvije
ja smatram da se kupac treba informirati prije kupnje a ukoliko se kasnije pokaze da neki proizvod ne odgovara specifikacijama onda ga u potpunosti ima pravo vratiti jer to nije ono sta je kupio
ja sam proputovao veci dio europe i uglavnom svugdje su kompjuteri i tehicka oprema skuplji nego kod nas (osim u USA), dosta puta sam prijateljima nosio fotic ili nesto jer je kod njih 20-30% skuplje (i to bez povrata poreza)
=(ovo je prica za malu djecu...)

8 meni je zao jer niste zadovoljni nasom uslugom, trudimo se koliko mozemo i iz dana u dan se nastojimo poboljsati i ici naprijed, kako sa cijenama tako i kvalitetom
=(bilo bi zao i mene da sam nesto kupio kod vas npr, monitor koji ima mrtve pixele ili nesto slicno...)

9 nasa preporuka svim kupcima koji zele pogledati i isprobati robu prije kupnje je da odu u hgspot ili vemil ili neki drugi veliki prodajni centar te da ju tamo pogledaju jer mi zbog male marze nemamo tu mogucnost, neki odu tamo i pogldaju pa se vrate i kupe po povoljnijoj cijeni kod nas neki kupe kod njih, uglavnom odu sa pozitivnim iskustvom, nikom nismo nesto uvaljivali
=(jeli ovo komentar ozbiljne firme ?)

9 kod nas je diskontni nacin prodaje, vi narucite robu mi vam sa skladista donesemo kutiju i vi nosite, u vecini slucajeva nije moguce pogledati robu, zbog toga je i cijena znatno niza jer imamo i manje troskove, nemamo veliki prostor sa robom koju kupci mogu pregledavati vec manju trgovinu sa manjom kolicinom robe i skladistem na kojem je roba i to je to, nekome takav nacin kupnje odgovara nekome ne, uglavnom sva prava koja imate u hgspotu ili kod neke vece trgovine imate i kod nas (garancija, servis, kvaliteta proizvoda...)
=(msilim da je u zakonu predvidjena neka stavka koja spominje pregled robe prilikom kupovine ili takodjer se sjecam neke stavke koja navodi 7 dana za ponistenje ugovora bez obrazlozenja, tj. vracanje novca... ne vidim da pise nista o ljepljenju ambalaze i slicne stvari...)

10 neznam koliko ima smisla da jedna mala firma brani svoje stavove pred ovim forumom koji je pun kupaca koji su ogorceni na prodavace , kad vecina kupaca uopce ne prati ovaj forum, a oni koji prate sigurno ovu pricu vec znaju i paze prilikom kupovine....
Sto se tice mene osobno, nije jedini nacim moljakanje kod prodavaca i distributera, moze se jednostavno uzet placni oglas u novinama ili radiu pomocu kojega se mogu problemi prenjet siroj hrvatskoj javnosti...

sve u svemu, postoji i kupovina vani, europa vise nije toliko daleko i samo je pitanje vremena kad ce se isplatit narucivat komponenete iz austrije, italije itd, a onda nasi prodavaci, sretno vam bilo !

fortron 500w

Staro 19.07.2008., 03:53   #749
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ma sve 5, ali za monitore se na slažem. Mrtvi pixeli znaju biti jako iritantni i po meni su takvi monitori defektni proizvod. Ako ste fer koliko tvrdiš da jeste onda bi upozorili kupce na rizik pri kupnji monitora.

Za ostale komponente se slažem. Zašto bi netko vratio npr. procesor ako nije zadovoljan OC potencialom istog. Ali za monitore je druga stvar. Meni pri kupnji della su rekli ako uočim mrtvi pixel unutar 7 dana, da slobodno mogu vratiti monior. Znam da je sa jeftinim TN matricama druga priča, ali opet.

Znam da se firmama živo fučka za korisnike, to je kod nas skroz normalna pojava. Siguran sam da nitko od nas na ovom forumu neće kupiti monitor, a da ga prije ne provjeri. Ali mi smo mali segment i ko nas j***. Ako nećemo mi kupiti ima neinformiranih koji hoće.

Znam da zakon nije na strani potrošaća i da prodavaća ništa ne sili da se ponaša korektno.

Zašto se onda firme opravdavaju na ovom forumu. Kako im je teško, kako imaju male marže i zašto im moramo plačati unaprijed kao kurvama. Kupcima je stalo do toga, koliko i vama do toga kako je netko dao 2500 kn za loš proizvod. Neka ostane na tome.

P.S.

Ima dobrih i odgovornih firmi, koje su ujedno i male firme.
Staro 19.07.2008., 20:15   #750
val
Premium

Datum registracije: Apr 2006
evo male pohvale za Lab2000
uzeo sam novu ploču i memoriju (4 x 2 gb), ali je matična prepoznala samo dva modula, kontaktirao sam ih, poslali su mi novu memoriju (rank1, stara je bila rank2), kada sam provjerio da je ovo ok - poslao sam im nazad staru memoriju. Bez ikakve nadoplate i sl. komplikacija. Još jednom pohvalu za profesionalnost.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno