|
![]() |
#691 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sad ću i ja vidjet kaj će mi napravit s garancijom na Erga 525 kad ga odnesem u ADM. Pitanje jedno ( ne mogu ih dobit na telefon, stalno zauzeto ). Kupio sam ga u Španskom, a glavni dućan im je na Fraterščici ili di već. Zna li tko gdje se odrađuju reklamacije, tj. mogu li ga reklamirati u Španskom?
![]() |
#692 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
The mighty pirate
|
![]() |
#694 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Imam pitanjce... Kupio sam u petak Lenovo L220X i odmah sam ga dobio sa stuck pixelom. Pošto sam ga dobio za poklon tj. stari ga je i podignuo i sve nije isproban na licu mjesta. Zvao sam lika u M-Computersu gdje je i kupljen da mu objasnim situaciju i kaže on da nazovem ovlašteni servis. Ono kaj me zanima je smijem li ja vratiti monitor u zakonskom roku i tražiti novi ili kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
The mighty pirate
|
Evo i update. Dao sam burazu miš da ga odnese u ADM jer mu je ionako usput. Miš je morao ostat na servisu. Fakat ne znam kaj imaju za popravljat kod miša, ali ajde. Tjedan dana je već prošlo, od njih još poziva nema.
![]() |
#697 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
na misu nije hvatao 3 buton (onaj na skrolu) i da su htjeli mogli su ga na licu mjesta prispojiti i vidjeli bi da neradi za 5 min maksimalno. To im je valjd politika firme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_13406-2 Zero Bright Dot jamstvo vrijedi najcesce samo na papiru - dok se ne otkrije mrtvi piksel, odnosno to je prljavi marketinski trik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
šlap
|
Zero bright dot se ne odnosi na mrtve, vec zakljucane piksele. ono kad trebaju biti crni (crne crte kade se gleda dvd recimo) i onda vidis recimo plavu tockicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam nedavno kupovao Philipsov monitor sa "Zero bright dot" i "Perfect Panel" garancijama, i da ja nisam pitao da ga se upali prije preuzimanja i da mi prodavač nije odgovorio "Ma možemo ga mi upaliti ali ionako imate garanciju prema specifikacijama na Philipsovim stranicama" ne bi ni danas znao da te garancije ni približno ne znače da ti moraju zamijenit monitor ako imaš jednog, dva ili čak tri mrtvaca. Jednostavno, moraš pogledat monitor prije kupnje poslije si heban... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#701 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#702 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav.Trebam vas savjet za jednu reklamaciju koja mi se vuce vec mjesecima.Radi se o fotoaparatu Canon A710IS i Photo Centru u Zagrebu.U 3 mjesecu ,kad sam pregledavao slike s putovanja primjetio sam na svim slikama mrtvi zeleni pixel u gornjem desnom kutu.Mislio sam isprva da mi je leca prljava ,ali se ispostavili da je na senzoru uredaja.Kontaktirao sam Photo centar i gospodica mi je rekla da im posaljem uredaj i da ce oni softverski rijesiti problem.Posaljem uredaj s detaljnim opisom problema i jos napomenem da sam zadovoljan dnevnim fotografijama ,ali da slike slikane u losijim uvjetima(nocno snimanje) ispadaju lose i zrnate ,ali to se dalo manualnim postavkma ublaziti.Nakon vise od mjesec dana oni mi salju foto aparat bez ikakvog opisa sto se radilo i zakljucka.Napisano samo na garantnom listu Optical unit.Zovem ja njih i teta mi kaze da su mjenjali komplet opticku jedinicu uredaja, premda je bila rekla da ce softverski rijesiti problem.Prode 20-setak dana i ja se uhvatim fotografiranja.Odmah mi je bilo jasno da nesto nije u redu.Uredaj je u auto modu sporo i netocno odredivao svjetlinu(to se primjeti na LCD zaslonu kao usporeno treperenje) i cuo se zvuk suskanja blende dok odreduje svjetlinu sto prije nije bio slucaj.Veselje je bilo jos i vece kad sam prenio slike na komp i uocio 4 mrtva pixela na svima slikama.Zovem ja njih opet i kazem da nesto nije u redu s uredajem i da su slike gore nego prije.I kaze teta da posaljem opet uredaj.Prode opet mjesec dana i jucer mene teta zove i kaze da su softverski makli pixele i da su po njima slike u redu.Nije pomoglo sto sam im poslao slike slikane u AUTO modu(znaci bez mog utjecaja) i obrazlozio da slike slikane u kuci pri dnevnom svjetlu ispadaju kao da su slikane pri nikakvom osvjetljenju(kao da je noc).Po njima je i suskanje u redu premda prije nije toga bilo.Nije mi jasno zbog cega nisu prvi put softverski rijesili pixele nego su zamjenili pola aparata i vjerovatno nesto zasrali ,a sad se ograduju.Zadnja dva dana testiram aparat.Usporedujuci ga s malim smecem HP n630 koje kosta kojih 500 kn ispada da taj daje bolje slike u zatvorenim uvjetima(uredaj bolje odredi svjetlinu) nego moj 5 puta skuplji.Covjek mi u lokalnoj trgovini izvadio model A720IS (isti kao moj sami ima noviji procesor) i normalno ovaj bez ikakvih problema podesava svjetlinu,nema suskanja, slike kristalne.Sad vise ne znam sto mi je ciniti, dao sam cijelu placu za fotoaparat kojim sam bio zadovoljan i sad mi je uopce zao sto sam ga slao zbog jednog pixela.Molim vse savjete, iskustva i preporuke. P.S. Zanima me kad se kaze softversko uklanjanje mrtvih pixela na sta se zapravo misli.Jer ako je pixel fizicko ostecenje senzora da li je ovo samo prikrivanje problema.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
pozdrav, imam pitanje o kupnji novog monitora. Htio bi kupit viewsonic lcd u optimumu, posto mi to kupuje sestra, treba mi slat na bus u Vela Luku. Posto ne zelim da kad ga otpakiram naletim na mrtve pixele, pa da ga moram slati nazad, zanima me dali je trgovac pri prodaji duzan upalit monitor da vidim jeli radi ? Znam da neke firme isprobavaju , neke ne ,zanima me kakva je situacija sa optimumom, i dali se mogu pozvat na zamjenu robe u roku od tjedan dana ? Neki proizvodjaci toleriraju odredjeni broj mrtvih pixela, ali ja ne, zelim da je moje sredstvo za rad u potpunosti ispravno, ako placam punu cijenu,a ne zelim kupovati macka u vreci i nadati se najboljem... Znaci, koja ja imam prava kao kupac kad kupujem monitor ?
![]() |
#704 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nije "dužan" upaliti monitor nego ovisi o dobroj volji tako da ne preporučujem inzistiranje na tome da ti je dužan nešto napraviti kad dođeš u dućan ![]() Ukratno, samo pristojno i većina ljudi će ti napravit ustupak, ako neće jedan zaposlenik, dođeš u drugu smjenu, ako neće ovaj, pitaš direktora. Ali još uvijek pristojno. Kad upali, najjednostavnije ti je odvrtit Nokia Monitor Test (373 KB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Space Cadet
|
A nazvat cu ih prije i pitat, ako ga nemogu isprobat , kupit cu monitor u nekoj drugoj trgovini...
![]() |
#706 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma dat će ti probati, neka sestra malo dublji dekolte obuče i dat će joj dva monitora umjesto jednog na izdavanju robe, i još će oba isprobati pred njom... ![]() ![]() Ne bez šale ako ljepo zamoli da joj pokažu monitor sigurno s tim neće bit problema jer su dosad sigurno već navikli na takve zahtjeve... ![]()
![]() |
#707 |
šlap
|
Jel nekaze zakon da imas pravo vratiti proizvod ako je kupljen na daljinu u roku od 7-8dana? Zar se time nemisli upravo na ovo, da ga nisi mogao vidjeti/isprobati prilikom kupovine, pa ti se onda daje pravo da ga vratis u narednih tjedan dana? Dakle zakljucilo bi se da su ti duzni dati da ga provjeris. |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Beskorisna bitanga...
|
Zakon to kaže ali ako njegova sestra to kupi u dućanu i njemu pošalje to onda nije kupovina na daljinu jer briga ove iz dućana kamo to ona šalje i što radi s monitorom kad ga odnese iz dućana... ![]()
![]() |
#709 | |
šlap
|
Citiraj:
Dakle duzni su mu dati da ga provjeri. On, sestra nebitno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Space Cadet
|
Problem je kad se dogode 1-2 mrtva pixela, proizvodjaci to ne gledaju ko defekt i onda je na prodavacima da takav monitor uvale nekome, Meni je vrlo bitna kvaliteta prikaza i volim svaki od dva miljuna pixela jednako :-) Dobra je stvar sto potrosac ima pravo (po zakonu) da robu vrati ili zamjeni u roku od 7 dana, ali 1-2 mrtva pixela su u vecini slucajeva smatra ispravan monitor ,dakle treba izbjec slanje monitora u servis , i onda je borba za vratit pare ili dobit drugi monitor, ja bi htio rijesit eventualan problem , odma, dok jos imam lovu, a monitor je u trgovini... p.s. @HAL 9001 reklamiraj ponovo aparat i nemoj cekat misec dana da ti jave, nego zovi svaki dan, po mogucnosti par puta dnevno, uvjeri ih da ti zivot ovisi o toma aparatu i da ti zivot propada zbog toga. Ako tebi nije briga , nece bit ni njima... problem je dokazat kad je aparat poluispravan, ali ako postoje 4 pixela nebi treba bit problem, mozda da trazis novi aparat, ako je ovaj raskupusan?
Zadnje izmijenjeno od: WeD@. 29.06.2008. u 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Beskorisna bitanga...
|
Ako ti sestra ima laptop neka ga uzme sa sobom, na njega stavi jedan od programa za testiranje LCDa, spoji i to gore provrti, ako vidi kakve sumnjive pojave nek ne uzima i to je to jer pitanje je imaju li tamo na isporuci robe na što to priključiti pa može bit da nemože provjerti iz čisto tehničkog razloga, ipak nemre sad čovjek konfu dovlačit da proba monitor... ![]() Izuzev toga ne vidim razloga da ti neko ne dozvoli probati monitor osim ako zna da je defektan i pokušava uvaljotku...
![]() |
#712 |
šlap
|
mali OT, jel monitor spojen preko VGA porta ima problema s prikazom reze 1680x1050? Kad je prijatelj kupovao nekog samsunga, spojili ga u linksu na onaj njihov komp koji naravno ima samo vga port. I kao da prikazuje manju rezu. Ono nevidis start menu dok ne pomaknes misa sasvim ulijevo dolje i onda se slika pomakne pa ga vidis. Mislio sam da je to problem samo u njihovom kompu, a neki dan kada je prijatelj donio svoj komp i ja ga spojio na moj monitor preko VGA ista stvar se dogodila. iako to za test u trgovini nije problem. samo prikaz crvene, plave, zelene crne i bijele, preko cijelog ekrana. nebitno o rezi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Beskorisna bitanga...
|
Moguće je da je slika krivo podešena, sigurno se može na kontrolama monitora srediti ili u krajnjosti u driverima grafe, na DVIu je uglavnom po defaultu sve perfektno što se toga tiče i štelaju se eventualbo boje i osvjetljenje ali na puno CRT monitora se morala podešavati slika kad si ga prenio na drugi komp, već mala oddstupanja od frekve i sl mogu pkvariti svari pa opet moraš sve štelati, ja sam isto morao na svojem CRTu napravit...
![]() |
#714 |
šlap
|
iskreno mislim da je do drivera, jel kod njega dome je bio podesen na 1650x1080, a moj isto podrzava tu rezu, tak da je jedino objasnjenje bilo da je do vga porta, tj da grafa (driveri) misle da monitor nemoze prikazati tu rezu pa se onda to dogada. cak sam probao i prckati po driverima (u linksu) ali nis nije pomoglo. Driveru kazu da prikazuju 1650x1080 i bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Space Cadet
|
nazvao sam optimum, situacija je sljedeca, ne dopustaju isprobavanje uredjaja prilikom kupnje, a vracanje ispravnih uredjaja u roku od 5 (znaci lcd sa par mrtvih pixela koje ne pokriva jamstvo) se naplacuje 15% cijene uredjaja, znaci za monitor od 4000 kn to je 650 kn ! Cini mi se da je ovakvo kupovanje monitora rizik... Zanima me vas komentar za to,jeli ovo slobodna interpretacija zakona, ili se zakon moze i ovako tumacit ?
![]() |
#716 | |
Hejter
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ne dozvoljavaju testiranje uređaja prije kupnje, promijeni firmu. Stvarno ne vidim razloga da ti ne bi dozvolili testiranje ekrana.
![]() |
#719 |
Space Cadet
|
mene, zanima kakva bi bila prica da se pojavim sa inspektorom na vratima u roku od 8 dana? Jeli eventualno vraćanje novaca ostavljeno proizvoljno prodavačima, da ako hoce, vrate mi 85% ili koliko oni misle da je ok? Ako je tako onda jadni mi...
![]() |
#720 |
šlap
|
Mene zanima ako tebi vrate samo 85% dali onda taj uredjaj koji si ti vratio prodaju po 85% cijene? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|