|
![]() |
#6961 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Onda fino kad ti pocrkavaju grafe tijekom rudarenja mjesec dana do isteka gare, lijepo reci u dućanu tj. inzistiraj da ti ne treba nova garancija jer je to nepošteno, nemoralno i kosi se sa zdravom logikom. Jebeš zakon, jelte. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6962 |
Guest
|
kupio air mouse u sparu, kaze 6 mj garancije...jel to tako ili moraju vise dati? Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6963 | |
Guest
|
Citiraj:
osim toga, svi ovi kaj rudare, modaju bios i tu gube garanciju... Sent from my MI MAX using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 01.05.2017. u 18:31. |
|
![]() |
![]() |
#6964 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6965 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#6966 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
S obzirom da je njuškalo thread lockan, pitam ovdje. Jel moguće kako spriječit da stigne cigla umjesto grafe poštom prilikom kupovine s njuškala? Da li je dozvoljeno otvoriti paket prije isplate otkupnine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6967 |
Antimićanin
|
Potpišeš kuriru/poštaru preuzimanje i onda mu odmah kažeš kako pred njime želiš otvoriti paket. Otvoriš paket, pregledaš jel cigla ili nije, ako je, on će sastaviti zapisnik. Ako nije, svatko sebi. Prije potpisa nema otvaranja, čisto da znaš i da se natežeš sa čovjekom. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6968 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
jel jos u zakonu o zastiti potrosaca onaj rok od 45 radnih dana da se proizvod mora popraviti ili zamjenjenm drugim ili ako prodje vise od 45 dana mora se dat povrat novca, ili sam ja fulao taj rok, ima li itko vise informacija pitam zbog linksa, jer evo proslo vec 62 dana ili 42 radna dana odkad sam im predao graficku i i dalje nista... sta poduzet, kome zaprijetit, kome poslat prijavu, ima li nade... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6969 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U Zakonu ne postoje nikakvi konkretni rokovi. Piše samo 'primjereni rok'. Treba se držati onoga što piše u jamstvenom listu. Ako Links nije ispunio rok koji piše u njegovom jamstvu (btw, radi se o kalendarskim, a ne radnim danima), tražiti raskid ugovora i povrat novaca.
![]() |
#6970 |
Antimićanin
|
Nema određeni broj dana nego "razuman rok". Odmah ih lijepo nazovi i reci da je razuman rok prošao. Ili pare ili novi uređaj. Naravno da će krenut kenjat, pa im spomeneš prijavu. Ako ne zatrzaju na to, prolistaj ovu temu (zadnjih desetak stranica) imaš linkove i sve, što kuda i kome slati. @vorda22 Idi pred sabor i traži izmjene zakona. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6972 |
Asshole
|
eto, poslao linksu mail da cu ih prijavit i da zelim raskinit ugovor i zelim povrat novaca za graficku jer smatram da jer rok od preko dva mjeseca iltii 64 dana neprimjeren, na to oni kazu, povrat ne moze, strpite se, javit cemo vam se kad stigne graficka ![]() na stranicama http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/ naisao na brojne telefone i mejlove o zastiti i savjetovanju postrosaca, medjutim, poslao mejl na 7 adresa, pozvao 10 tel. brojeva, nitko se ne javlja niti odgovara na mejlove dakle, sta uciniti, hebo ja i taj zakon koji kaze, primjeren rok, pa se ti sad natezi, sto je primjeren rok... moje pitanje je, imam li pravo na povrat novca i prekid natezanja s njima |
![]() |
![]() |
![]() |
#6973 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Zašto ne čitaš temu? Svako malo se ponavlja link za online prijavu inspektoratu. Nikakvi mejlovi i zivkanje okolo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6974 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6975 |
Banned
|
Nema on šta zaključivat, to će napravit inspektor, njegovo je da prijavi, a ja mislim da je trebao prijavit nakon 30 dana pa nek se trgovina nateže s kim želi. Kakvih 64 dana za zamjenu šugavog komada hardvera, nek mu daju novu, a oni nek čekaju mjesecima sa servisa druga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6976 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pa da, u tome i je stvar. Hipotetski, da ako se čeka reklamacija od strane proizvođača 200 dana, 200 dana je teoretski razuman rok. Ovo ak bude prijavio, i ako inspektor izađe u izvid, automatski će se riješit stvar da će Links izaći kupcu u susret i rješit reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6977 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem će se vrlo brzo riješiti kad Linksu inspektor zakuca na vrata. Kazne za to su prevelike da bi im se isplatilo i dalje za**bavati s komponentom koja košta debelo manje od potencijalne kazne.
![]() |
#6978 | |
Banned
|
Citiraj:
Kupac nema šta čekati bilo koju komponentu duže od 3 tjedna, nakon toga prigovor trgovini pa onda ako treba prijava. I riješenu reklamaciju nakon toliko vremena ti nazivaš "izlaženjem u susret"? De molim te, links je odavno propustio izvršiti svoju obvezu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6980 |
Banned
|
Dobro, to za 200 dana sam krivo shvatio, ali links je zakasnio za bilo kakvo izlaženje u susret, i to dobrano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6981 |
Premium
|
nikad oni nece naucit lekciju dok god ih ne okaci kakva bolesna kazna da svi pricaju o tome... tek onda ce se zapitat i napravit racunicu dal im se isplati prcat usera ili izac max u susret. po meni sve preko mjesec dana je debelo izvan nekakvog ljudskog normalnog roka. nije mi jasno koji k ovi pi*duni na vlasti to ne promjene i napisu u danima rok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6982 |
Asshole
|
eto prijavio sam ih na onom online obrascu na mingu, zna li itko koliko se ceka na nekakav odgovor inspektora, ili na neku reakciju ? btw. jos me zanima nesto, posto sam ja morao kupit novu graficku tijekom reklamacijskog postupka od preko dva mjeseca, jel ja imam pravo zahtjevat povrat novca ili ako me zovnu sutra da mogu doc po graficku koja je npr. popravljenja ili zamjenjena, jer mi realno sad ni ne treba visa ta graficka, ili ce o tome svemu inspektor odlucit, odnosno procjenit jeli taj rok primjeren |
![]() |
![]() |
![]() |
#6983 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vec se o jednostranom raskidu unutar 14 dana pisalo dosta, ali gledam uvjete u Segar.hr webshopu i kaze: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6984 | |
Registered User
|
Citiraj:
Uglavnom, Članak 77. stavak 5 kaže: (5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Oni se pozivaju na prvi dio članka 5, ti se pozoveš na drugi - da si morao otvoriti da ustvrdiš funkcionalnost robe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6985 |
Asshole
|
eo vezano za moju jucerasnju prijavu trzisnoj inspekciji, zove jutros inspektor i kaze, eto, ja Vam mogu jedino poručit da zakon ide na ruku trgovcu i da čekate da oni zamjene graficku ja tu nista ne mogu učiniti jer zakon propisuje razuman rok, mislim, svaka cast na azurnosti inspektora, al serem se na ovakvu zastitu potrosaca a cigani iz linksa, me nece sigurno vise vidit, makar zadnji shop na svijetu ostali, ovako bahati su iz ve-mila postali, pa propali... EDIT: zove ponovo inspektor, da posaljem prepisku mejlova i da će otic sad do linksa i upozorit ih, pa će mi javit Zadnje izmijenjeno od: nick praskaton. 05.05.2017. u 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6986 |
Banned
|
Inspektorima se očito nekada ne da raditi, ili šefovi linksa imaju poznanstva tamo. Uglavnom, uvijek kad prijavljuješ priloži odgovor trgovine na tvoj prigovor, to je sad to što te on traži. Traži i napismeno očitovanje tog inspektora o navedenom slučaju ako bude problema, kad ti bude mora nešto napisati onda će imati drugu priču, ne znam šta uopće zove ljude na telefon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6989 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Naručio sam grafičku karticu s amazon.fr (amd rx 480 8GB), ona je trebala biti dostavljena preko Overseas Express-a. Paket se navodno negdje u skladištima Overseasa ili je dostavljen na krivu adresu nakon čega se ga ta osoba nije vratila. Na stranici Overseasa i dalje piše kako je paket izgubljen, te da će me kontaktirati njihova Služba za korisnike. Kontaktirao sam amazon.fr i oni su napisali kako se trebam obratit lokalnoj policijskoj postaji te traže neko izvješće iz policije. Pred par dana sam bio do Policijske postaje i tamo su mi rekli kako bi mogao napraviti prijavu protiv Overseasa. Da li je netko bio u sličnoj situaciji i konkretno šta bi trebalo izjaviti u policiji. Našao sam po stranim forumima kako su dobili povrat novaca nakon što su prikazali neki izvještaj policije, samo nisam siguran kakvu prijavu točno napraviti, nebi volio nešto krivo izjaviti na policiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6990 | |
Registered User
|
Citiraj:
Mislim, ti si njima platio uslugu i oni ti je nisu dostavili tj nemaju dokaz da ti je dostavljeno. Pa nisi ti angažirao overseas da je rizik na tebi. Kod kineza ide nisam primio - paypal pita kineza dokaz da si primio, kinez nema i to je to lova ide nazad. Da li si zvao Overseas i pitao šta je sa tim i šta da sad radiš? Mislim, policiju treba uvuć da piše dostavljeno, a ti nisi preuzeo... onda treba prijaviti Overseas. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|