Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2017., 01:52   #6961
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
znam da je tako, ali ne bi trebalo biti tako, jer nema veze sa razumom...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Srećom pa zakon RH nema veze sa tvojim željama

Onda fino kad ti pocrkavaju grafe tijekom rudarenja mjesec dana do isteka gare, lijepo reci u dućanu tj. inzistiraj da ti ne treba nova garancija jer je to nepošteno, nemoralno i kosi se sa zdravom logikom. Jebeš zakon, jelte.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2017., 18:23   #6962
vorda22
Guest

kupio air mouse u sparu, kaze 6 mj garancije...jel to tako ili moraju vise dati?

Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.05.2017., 18:24   #6963
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Srećom pa zakon RH nema veze sa tvojim željama

Onda fino kad ti pocrkavaju grafe tijekom rudarenja mjesec dana do isteka gare, lijepo reci u dućanu tj. inzistiraj da ti ne treba nova garancija jer je to nepošteno, nemoralno i kosi se sa zdravom logikom. Jebeš zakon, jelte.
ovo tvoje nema veze sa cinjenicom da je takav zakon sranje i tu je prici kraj...

osim toga, svi ovi kaj rudare, modaju bios i tu gube garanciju...

Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 01.05.2017. u 18:31.
  Reply With Quote
Staro 01.05.2017., 19:06   #6964
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
osim toga, svi ovi kaj rudare, modaju bios i tu gube garanciju...
aha i kad krepa kažu, joj da, po jamstvenim uvjetina više nemamo garanciju, idemo je baciti u elektronički otpad
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2017., 19:17   #6965
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
aha i kad krepa kažu, joj da, po jamstvenim uvjetina više nemamo garanciju, idemo je baciti u elektronički otpad
ma to je uglavnom undervoltanje, pa nece crknut zbog toga

Reply With Quote
Staro 02.05.2017., 06:14   #6966
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
S obzirom da je njuškalo thread lockan, pitam ovdje.
Jel moguće kako spriječit da stigne cigla umjesto grafe poštom prilikom kupovine s njuškala?
Da li je dozvoljeno otvoriti paket prije isplate otkupnine?
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2017., 07:07   #6967
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Potpišeš kuriru/poštaru preuzimanje i onda mu odmah kažeš kako pred njime želiš otvoriti paket. Otvoriš paket, pregledaš jel cigla ili nije, ako je, on će sastaviti zapisnik. Ako nije, svatko sebi.

Prije potpisa nema otvaranja, čisto da znaš i da se natežeš sa čovjekom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Staro 02.05.2017., 07:38   #6968
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
jel jos u zakonu o zastiti potrosaca onaj rok od 45 radnih dana da se proizvod mora popraviti ili zamjenjenm drugim ili ako prodje vise od 45 dana mora se dat povrat novca, ili sam ja fulao taj rok, ima li itko vise informacija

pitam zbog linksa, jer evo proslo vec 62 dana ili 42 radna dana odkad sam im predao graficku i i dalje nista... sta poduzet, kome zaprijetit, kome poslat prijavu, ima li nade...
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2017., 08:10   #6969
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U Zakonu ne postoje nikakvi konkretni rokovi. Piše samo 'primjereni rok'. Treba se držati onoga što piše u jamstvenom listu.
Ako Links nije ispunio rok koji piše u njegovom jamstvu (btw, radi se o kalendarskim, a ne radnim danima), tražiti raskid ugovora i povrat novaca.
Staro 02.05.2017., 08:11   #6970
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nema određeni broj dana nego "razuman rok". Odmah ih lijepo nazovi i reci da je razuman rok prošao. Ili pare ili novi uređaj.

Naravno da će krenut kenjat, pa im spomeneš prijavu. Ako ne zatrzaju na to, prolistaj ovu temu (zadnjih desetak stranica) imaš linkove i sve, što kuda i kome slati.

@vorda22
Idi pred sabor i traži izmjene zakona.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.05.2017., 09:15   #6971
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
potvrda.
u slucaju kvara odredenog elektronickog sklopa (zrcalo za kupaonu sa lampama, uticnicom, elektrikom...) 3x za redom u 2 mjeseca od kupovine, ima se pravo traziti povrat novca?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 15:12   #6972
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

eto, poslao linksu mail da cu ih prijavit i da zelim raskinit ugovor i zelim povrat novaca za graficku jer smatram da jer rok od preko dva mjeseca iltii 64 dana neprimjeren, na to oni kazu, povrat ne moze, strpite se, javit cemo vam se kad stigne graficka

na stranicama http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/

naisao na brojne telefone i mejlove o zastiti i savjetovanju postrosaca, medjutim, poslao mejl na 7 adresa, pozvao 10 tel. brojeva, nitko se ne javlja niti odgovara na mejlove

dakle, sta uciniti, hebo ja i taj zakon koji kaze, primjeren rok, pa se ti sad natezi, sto je primjeren rok...

moje pitanje je, imam li pravo na povrat novca i prekid natezanja s njima
Staro 04.05.2017., 15:15   #6973
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Zašto ne čitaš temu? Svako malo se ponavlja link za online prijavu inspektoratu.
Nikakvi mejlovi i zivkanje okolo.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 15:18   #6974
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
eto, poslao linksu mail da cu ih prijavit i da zelim raskinit ugovor i zelim povrat novaca za graficku jer smatram da jer rok od preko dva mjeseca iltii 64 dana neprimjeren, na to oni kazu, povrat ne moze, strpite se, javit cemo vam se kad stigne graficka

na stranicama http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/

naisao na brojne telefone i mejlove o zastiti i savjetovanju postrosaca, medjutim, poslao mejl na 7 adresa, pozvao 10 tel. brojeva, nitko se ne javlja niti odgovara na mejlove

dakle, sta uciniti, hebo ja i taj zakon koji kaze, primjeren rok, pa se ti sad natezi, sto je primjeren rok...

moje pitanje je, imam li pravo na povrat novca i prekid natezanja s njima
Kak si ti zaključio da rok od 64 dana nije primjeren?
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 15:22   #6975
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Kak si ti zaključio da rok od 64 dana nije primjeren?
Nema on šta zaključivat, to će napravit inspektor, njegovo je da prijavi, a ja mislim da je trebao prijavit nakon 30 dana pa nek se trgovina nateže s kim želi.
Kakvih 64 dana za zamjenu šugavog komada hardvera, nek mu daju novu, a oni nek čekaju mjesecima sa servisa druga.
Staro 04.05.2017., 15:25   #6976
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Pa da, u tome i je stvar. Hipotetski, da ako se čeka reklamacija od strane proizvođača 200 dana, 200 dana je teoretski razuman rok.

Ovo ak bude prijavio, i ako inspektor izađe u izvid, automatski će se riješit stvar da će Links izaći kupcu u susret i rješit reklamaciju.
Staro 04.05.2017., 15:31   #6977
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Problem će se vrlo brzo riješiti kad Linksu inspektor zakuca na vrata. Kazne za to su prevelike da bi im se isplatilo i dalje za**bavati s komponentom koja košta debelo manje od potencijalne kazne.
Staro 04.05.2017., 15:34   #6978
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Pa da, u tome i je stvar. Hipotetski, da ako se čeka reklamacija od strane proizvođača 200 dana, 200 dana je teoretski razuman rok.

Ovo ak bude prijavio, i ako inspektor izađe u izvid, automatski će se riješit stvar da će Links izaći kupcu u susret i rješit reklamaciju.
200 dana? Lol, odakle si samo to iskopao.
Kupac nema šta čekati bilo koju komponentu duže od 3 tjedna, nakon toga prigovor trgovini pa onda ako treba prijava.

I riješenu reklamaciju nakon toliko vremena ti nazivaš "izlaženjem u susret"? De molim te, links je odavno propustio izvršiti svoju obvezu.
Staro 04.05.2017., 15:44   #6979
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Počni čitati s razumijevanjem.
Staro 04.05.2017., 15:47   #6980
panasonic
Banned

Dobro, to za 200 dana sam krivo shvatio, ali links je zakasnio za bilo kakvo izlaženje u susret, i to dobrano.
Staro 04.05.2017., 15:50   #6981
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

nikad oni nece naucit lekciju dok god ih ne okaci kakva bolesna kazna da svi pricaju o tome...
tek onda ce se zapitat i napravit racunicu dal im se isplati prcat usera ili izac max u susret. po meni sve preko mjesec dana je debelo izvan nekakvog ljudskog normalnog roka. nije mi jasno koji k ovi pi*duni na vlasti to ne promjene i napisu u danima rok...
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 15:59   #6982
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

eto prijavio sam ih na onom online obrascu na mingu, zna li itko koliko se ceka na nekakav odgovor inspektora, ili na neku reakciju ?

btw. jos me zanima nesto, posto sam ja morao kupit novu graficku tijekom reklamacijskog postupka od preko dva mjeseca, jel ja imam pravo zahtjevat povrat novca ili ako me zovnu sutra da mogu doc po graficku koja je npr. popravljenja ili zamjenjena, jer mi realno sad ni ne treba visa ta graficka, ili ce o tome svemu inspektor odlucit, odnosno procjenit jeli taj rok primjeren
Staro 04.05.2017., 21:55   #6983
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Vec se o jednostranom raskidu unutar 14 dana pisalo dosta, ali gledam uvjete u Segar.hr webshopu i kaze:

Citiraj:
U slučaju da potrošač iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača dužan je o svom trošku vratiti robu trgovcu.

Potrošač isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77. Zakona o zaštiti potrošača) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.

Ukoliko potrošač po jednostranom raskidu ugovora, vrati proizvod u originalnom obliku kakav je i isporučen, trgovac će u roku od 14 dana izvršiti cjelokupni povrat sredstava.

Ukoliko potrošač po jednostranom raskidu ugovora, vrati raspakirani proizvod koji nije koristio i originalnu ambalažu, trgovac će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 15%.

Ukoliko potrošač po Jednostranom raskidu ugovora vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja, kupac će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 30%.
Ne kosi li se ovo dvoje boldano jedno s drugim i sto zapravo kaze zakon po tom pitanju? Naravno da njihovi uvjeti nisu iznad zakona, samo bih zelio izbjeci moguce probleme i tuzakanja. Najjednostavnije je ne kupovati kod njih ali artikl koji trazim je samo kod njih dostupan i radi se o poprilicnoj cifri.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 23:06   #6984
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Vec se o jednostranom raskidu unutar 14 dana pisalo dosta, ali gledam uvjete u Segar.hr webshopu i kaze:

Ne kosi li se ovo dvoje boldano jedno s drugim i sto zapravo kaze zakon po tom pitanju? Naravno da njihovi uvjeti nisu iznad zakona, samo bih zelio izbjeci moguce probleme i tuzakanja. Najjednostavnije je ne kupovati kod njih ali artikl koji trazim je samo kod njih dostupan i radi se o poprilicnoj cifri.
baci oko na moj sig na 14 dana povrat... malo duže no korisne info.

Uglavnom,

Članak 77. stavak 5 kaže:

(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Oni se pozivaju na prvi dio članka 5, ti se pozoveš na drugi - da si morao otvoriti da ustvrdiš funkcionalnost robe.
Staro 05.05.2017., 10:01   #6985
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

eo vezano za moju jucerasnju prijavu trzisnoj inspekciji, zove jutros inspektor i kaze, eto, ja Vam mogu jedino poručit da zakon ide na ruku trgovcu i da čekate da oni zamjene graficku ja tu nista ne mogu učiniti jer zakon propisuje razuman rok, mislim, svaka cast na azurnosti inspektora, al serem se na ovakvu zastitu potrosaca

a cigani iz linksa, me nece sigurno vise vidit, makar zadnji shop na svijetu ostali, ovako bahati su iz ve-mila postali, pa propali...

EDIT: zove ponovo inspektor, da posaljem prepisku mejlova i da će otic sad do linksa i upozorit ih, pa će mi javit

Zadnje izmijenjeno od: nick praskaton. 05.05.2017. u 10:09.
Staro 05.05.2017., 14:32   #6986
panasonic
Banned

Inspektorima se očito nekada ne da raditi, ili šefovi linksa imaju poznanstva tamo.
Uglavnom, uvijek kad prijavljuješ priloži odgovor trgovine na tvoj prigovor, to je sad to što te on traži.

Traži i napismeno očitovanje tog inspektora o navedenom slučaju ako bude problema, kad ti bude mora nešto napisati onda će imati drugu priču, ne znam šta uopće zove ljude na telefon.
Staro 05.05.2017., 14:40   #6987
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Petak je, petkom se ljudima ne radi. Kao ni ponedjeljkom ni srijedom
Staro 07.05.2017., 12:50   #6988
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Petak je, petkom se ljudima ne radi. Kao ni ponedjeljkom ni srijedom
Utorkom i cetvrtkom se radi do marende, triba i odmorit 😊

Poslano sa Galaxy S7
Staro 15.05.2017., 22:48   #6989
lovranac
Premium
Moj komp

lovranac's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Naručio sam grafičku karticu s amazon.fr (amd rx 480 8GB), ona je trebala biti dostavljena preko Overseas Express-a. Paket se navodno negdje u skladištima Overseasa ili je dostavljen na krivu adresu nakon čega se ga ta osoba nije vratila. Na stranici Overseasa i dalje piše kako je paket izgubljen, te da će me kontaktirati njihova Služba za korisnike.
Kontaktirao sam amazon.fr i oni su napisali kako se trebam obratit lokalnoj policijskoj postaji te traže neko izvješće iz policije. Pred par dana sam bio do Policijske postaje i tamo su mi rekli kako bi mogao napraviti prijavu protiv Overseasa.

Da li je netko bio u sličnoj situaciji i konkretno šta bi trebalo izjaviti u policiji. Našao sam po stranim forumima kako su dobili povrat novaca nakon što su prikazali neki izvještaj policije, samo nisam siguran kakvu prijavu točno napraviti, nebi volio nešto krivo izjaviti na policiji.
lovranac je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2017., 02:25   #6990
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor lovranac Pregled postova
Naručio sam grafičku karticu s amazon.fr (amd rx 480 8GB), ona je trebala biti dostavljena preko Overseas Express-a. Paket se navodno negdje u skladištima Overseasa ili je dostavljen na krivu adresu nakon čega se ga ta osoba nije vratila. Na stranici Overseasa i dalje piše kako je paket izgubljen, te da će me kontaktirati njihova Služba za korisnike.
Kontaktirao sam amazon.fr i oni su napisali kako se trebam obratit lokalnoj policijskoj postaji te traže neko izvješće iz policije. Pred par dana sam bio do Policijske postaje i tamo su mi rekli kako bi mogao napraviti prijavu protiv Overseasa.

Da li je netko bio u sličnoj situaciji i konkretno šta bi trebalo izjaviti u policiji. Našao sam po stranim forumima kako su dobili povrat novaca nakon što su prikazali neki izvještaj policije, samo nisam siguran kakvu prijavu točno napraviti, nebi volio nešto krivo izjaviti na policiji.
Kakve su im to fore? Nije da pratim to, ali ne bi li trebao "prijaviti" amazon?
Mislim, ti si njima platio uslugu i oni ti je nisu dostavili tj nemaju dokaz da ti je dostavljeno. Pa nisi ti angažirao overseas da je rizik na tebi.

Kod kineza ide nisam primio - paypal pita kineza dokaz da si primio, kinez nema i to je to lova ide nazad.

Da li si zvao Overseas i pitao šta je sa tim i šta da sad radiš?
Mislim, policiju treba uvuć da piše dostavljeno, a ti nisi preuzeo... onda treba prijaviti Overseas.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno