|
![]() |
#6182 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da li smiju to uopće? Jer razmišljam da ih zovem i pitam koja je cifra, jer ako mi oni misle skinuti 200 kn zbog proklete plastike, pa bolje da prodam nekome, napišem na netu kako su me htjeli oprati lijepo, i prodam nekome za 350 kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6183 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Strava ste, a sta bi ti trebao, skinut cijenu za 3kn jer nedostaje ambalaza? Dal bi uopce ti il bilo tko drugi kupio mis bez ambalaze jeftiniji 20kn od novog? Ja nebi. Uostalom, nisu ti jos nista ni ponudili, a vec ih razapinjes. Mi balkanezi smo stvarno posebna rasa.
![]() |
#6184 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Lupaj otkaz ugovora. Tada ne bi smjeli ništa umanjiti. Ne odobravam to, ali me zanima jer u nekim slučajevima nije moguće sačuvati ambalažu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6185 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
A šta je povrat robe nego otkaz ugovora? I imaju pravo umanjiti povrat novca zbog toga što je on umanjio vrijednost artikla, to mu piše pod točkom 3. i sve je po zakonu. www.instar-informatika.hr/other/Instar_raskid_ugovora.pdf
![]() |
#6186 | |
Premium
|
Citiraj:
E moj pupo, nisam ti ja neki forum balavudrija ![]() Nisam razapinjao, nego pitam sve, da ne bi "bilo". Anyway, poslao sam im danas HP Expressom da im dođe sutra do 10h ujutro (damn, 60tak kuna poštarina? w0ot), a onda ću već oko 11h zvati da vidim što je sa time. Rekao je da će umanjiti 10-15% jer oni moraju taj artikl "prodati bez te plastike" sada. Što shvaćam. Iskreno, znači cca 400 kn miš + 90 kn poštarina (tu do mene 30 kn, pa 60 do njih) je već 490 kn...pa lakše mi je sada prihvatiti i 300-350 kn da mi legne ne račun,nego uzimati miš od njih, jer da mi rikne nakon 6mj (npr), popizdio bih što šaljem opet. Lakše mi je dati 50 kn više na artiklu ovdje u Puli u poslovnici (Links npr), ali kada rikne samo im odnesem i to je to. Komotnost volim platiti ![]() Anyway, javim sutra ovdje sve detalje ![]() Fascinantno, imam ambalažu (cijelu, sa prozirnom plastikom) od praktički svega (+ 2 različita miša), ali ova plastika koja mi treba...e pa to je majka zabunom bacila ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6187 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Nisam dobio odgovor na pisani prigovor predan 20.4. i sada je prošlo 15 dana. Predao sam pisani prigovor osobno i dobio sam na papiru obrazac da sam predao prigovor, potpis i pečat uz kopiju prigovora. Mogu li sada prijaviti trgovca Tržišnoj inspekciji ili moram sačekati još par dana ako su mi jučer ili danas poslali odgovor ali još nije stigao poštom?
![]() |
#6188 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ne, ne smiju. Ocit slucaj "ako prode, prode" metode. Ovaj put je proslo zato sto je tebi bitno da se to sto prije rijesi bez dodatne gnjavaze. Upravo na to su oni i racunali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6189 |
Premium
|
Lako ih ja nazovem da mi daju koji dio zakona to kaže, nisu meni pare problem, samo ne volim da me se jebe poprečno i uzduž (ako nisam zaslužio), jer je ovo prvi put da vraćam neku robu a da nije reklamacija jer je oštećeno nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6190 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6191 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa jbga patak,valjda treba i malo zdravog razuma covjece nije valjda da sve treba u zakonu citat. Dobio si cijeli paket,vracas ga bez plastike. Naravno da ce umanjit. Pitanje je da li to tebi odgovara,tu se dogovaras s prodavacem. Doslo je do toga da se pozivamo o zakon za svaku glupost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6192 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema umanjivanja prava kupca zbog nedostatka ambalaze. Ambalaza je nebitna. Ostecena ili nepostojeca ambalaza nije "umanjivanje vrijednosti robe". Po tome bi svako otvaranje neke robe bilo umanjivanje vrijednosti. Ambalazu ne trebas uopce imati. Mozes kod preuzimanja robe u ducanu ambalazu potrgati, baciti na pod ducana i trgovac ju je duzan zbrinuti. Baci pogled na ovaj post. Placeno na daljinu, podignuto u ducanu = kupovina na daljinu. Mozes naruciti i platiti robu online, doci u ducan, podrapati ambalazu i jos uvijek u roku vratiti tu robu. Bez ikakvog umanjivanja za cijenu ambalaze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6193 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@agoo Pričekaj još koji dan. Znaš da je naša pošta spora. Isto tako uzmi u obzir da se tih 15 dana mjeri od dana kada su oni to zaprimili, a ne kada si ga ti poslao.
![]() |
#6194 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Ali ovdje pričamo o raskidu ugovora i povratu proizvoda u roku 14 dana. I ne trebam čitati stare postove, ja čitam zakon, najnoviji i najsvježiji. Ambalaža je sastavni dio proizvoda koji vraćaš, ako ju nemaš, umanjio si vrijednost robe. Ja to tako tumačim, ali bože moj, uvijek se može kontaktirati inspektorat za njihovo mišljenje. Možemo baciti oko i na uvjete povrata najvećeg webshopa u HR koji uredno umanjuje iznos radi oštećene ambalaže: http://www.ekupi.hr/Povrati-499952.aspx Ne vjerujem da bi to radili, a da nemaju uporište u zakonu. U EU zakonu čak stoji da se s proizvodom ne smije ni koristiti: Citiraj:
A mi imamo slučaj da je lik tjedan dana drndao po mišu svaki dan po dva sata, izgubio dio ambalaže i to je sve ok i trebao bi dobiti puni iznos nazad. Ja bih rekao da neće ići, ali ako si ti u pravu, onda sorry.
![]() |
![]() |
#6195 | ||
MiningMod
|
Citiraj:
fakat ne kuzim ljude koji bacaju lovu na poštarine... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6196 | |||
Premium
|
Citiraj:
1. narucis i platis robu online, dodjes ju podignuti u poslovnici: imas rjesenje inspektorata da je rijec o kupnji na daljinu 2. kad si dosao podignuti robu zatrazio si od prodavaca da zbrine ambalazu sukladno clanku 16. zakona o zastiti potrosaca 3. u roku od tjedan dana odlucio si vratiti robu jer ti ne odgovara Sto sada? U tockama 1 i 2 zakon je na tvojoj strani. Kad si zatrazio da trgovac zbrine ambalazu nisi mogao znati da ces htjeti vratiti proizvod. Zasto ga ne bi mogao vratiti ako ni u jednom koraku ti nisi napravio nista pogresno? Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6197 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mail se isto računa kao pisani prigovor. Citiraj:
Bit će veselo...
![]() |
![]() |
#6198 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baš sam provjerio, poslao sam tcomu 5.4 mail di sam se žalio drugostupanskom njihovom čudu i još nema odgovora. Do kad oni meni moraju odgovorit i što mogu napravit u ovom slučaju? P.S. Napisao sam im divan mail pa valjda dugo gruntaju kaj napravit ![]()
![]() |
#6199 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ispuni https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp Imaš za izabrati da tražiš savjet i dobit ćeš odgovor već vjerojatno sutra. Meni je stigao u manje od 24 sata. 15 dana imaju za odgovoriti na prigovor, kao što piše gore.
![]() |
#6200 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
Uopće ne moraš podignuti robu u poslovnici, možeš ju naručiti online i preko e-maila im reći da zadrže ambalažu, neka ju poliju benzinom i zapale ali neka ti ju ne šalju, a tvoj proizvod da zamotaju u stari večernjak i vrećicu od konzuma i takvoga ti pošalju. Gdje je problem? Nema ga. To je tvoj proizvod koji si ti platio, a platio si ambalažu i ono što je u njoj. ALI, kad si odlučio taj proizvod vratiti, ti raskidaš ugovor, taj proizvod više nije tvoj, oni tebi vraćaju novce, a ti njima vraćaš ono što si kupio, a kupio si proizvod u ambalaži (koje si se riješio). Pošto ambalažu nemaš, umanjit će ti se njen iznos. Jel ti misliš da recimo kartonska kutija jednog monitora, sa stiroporom unutra, svim papirima i uputstvima ništa ne vrijedi? Da to nije uračunato u cijenu proizvoda? Znači, dobiješ proizvod u kutiji, a vratiš ga golog, samo recimo monitor i kabel i ne moraš ništa platiti? Citiraj:
Citiraj:
Ako možeš izvadiš iz kutije, ako ne možeš onda gledaš kroz plastiku. Ali to je očito samo u zapadnim zemljama. Citiraj:
Postoji onaj članak zakona koji sam ranije stavio i tamo sve piše.
![]() |
![]() |
#6201 | |
Premium
|
Citiraj:
isto tako imam pisani/sluzbeni odgovor ministarstva u kojem mi potvrduju da imam pravo povrata love. sljedeci tjedan saljem papire. nadam se da ce ih razapeti i naci im stosta jer ovakvi to zasluze. btw koji je postupak sad. sta slozim sve papire i saljem na tu trzisnu inspekciju? sta sve treba priloziti? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6202 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6203 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6205 | ||
Premium
|
"All this has happened before, and all of it will happen again." Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1188 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1192 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1194 Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1218 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6206 |
Registered User
|
Jel nije najbolje da vidiš na pravom primjeru kako to funkcionira? Eto ti slučaj sad ovoga X-Plosiva, on treba vratiti miš sa nepotpunom ambalažom, daj mu pošalji PM i savjetuj ga kako da to napravi, a da mu se vrati puni iznos. Sastavite žalbu inspektoratu pa se javite s rezultatima.
![]() |
#6207 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Iskreno, mislim da je ovo inzistiranje sada da mozes vratiti proizvod bez penala cisti bezobrazluk. I nije isto je li proizvod u pakiranju koje se mora unistiti da bi ga se otvorilo, ili je u pakiranju u koje se moze vratiti. U potonjem slucaju naravno da ga vracas originalno zapakiranog, ako nista drugo iz moralnih razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6208 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kad izlaze u susret, onda oni određuju pravila. Kad igraju po zakonu onda igraju po zakonu. Ili ne :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6209 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_72_1354.html (vidi pod broj 5.)
![]() |
![]() |
#6210 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe U pogledu odgovornosti potrošača za umanjenje vrijednosti robe trgovac je dužan izvijestiti potrošača o slijedećem: »Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.« Rjesiti se ambalaze nije potrebno za utvrdjivanje prirode, obiljezja i funkcionalnosti robe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|