Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2015., 13:14   #6181
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
zašto imam osjećaj da će ti skinut dobranu cifru zbog te plastike?
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 13:35   #6182
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da li smiju to uopće?

Jer razmišljam da ih zovem i pitam koja je cifra, jer ako mi oni misle skinuti 200 kn zbog proklete plastike, pa bolje da prodam nekome, napišem na netu kako su me htjeli oprati lijepo, i prodam nekome za 350 kn
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2015., 14:23   #6183
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Strava ste, a sta bi ti trebao, skinut cijenu za 3kn jer nedostaje ambalaza? Dal bi uopce ti il bilo tko drugi kupio mis bez ambalaze jeftiniji 20kn od novog? Ja nebi.

Uostalom, nisu ti jos nista ni ponudili, a vec ih razapinjes. Mi balkanezi smo stvarno posebna rasa.
Staro 06.05.2015., 15:57   #6184
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Lupaj otkaz ugovora. Tada ne bi smjeli ništa umanjiti.

Ne odobravam to, ali me zanima jer u nekim slučajevima nije moguće sačuvati ambalažu.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 16:00   #6185
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
A šta je povrat robe nego otkaz ugovora?
I imaju pravo umanjiti povrat novca zbog toga što je on umanjio vrijednost artikla, to mu piše pod točkom 3. i sve je po zakonu.
www.instar-informatika.hr/other/Instar_raskid_ugovora.pdf
Staro 06.05.2015., 16:21   #6186
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Strava ste, a sta bi ti trebao, skinut cijenu za 3kn jer nedostaje ambalaza? Dal bi uopce ti il bilo tko drugi kupio mis bez ambalaze jeftiniji 20kn od novog? Ja nebi.

Uostalom, nisu ti jos nista ni ponudili, a vec ih razapinjes. Mi balkanezi smo stvarno posebna rasa.

E moj pupo, nisam ti ja neki forum balavudrija

Nisam razapinjao, nego pitam sve, da ne bi "bilo". Anyway, poslao sam im danas HP Expressom da im dođe sutra do 10h ujutro (damn, 60tak kuna poštarina? w0ot), a onda ću već oko 11h zvati da vidim što je sa time. Rekao je da će umanjiti 10-15% jer oni moraju taj artikl "prodati bez te plastike" sada. Što shvaćam.

Iskreno, znači cca 400 kn miš + 90 kn poštarina (tu do mene 30 kn, pa 60 do njih) je već 490 kn...pa lakše mi je sada prihvatiti i 300-350 kn da mi legne ne račun,nego uzimati miš od njih, jer da mi rikne nakon 6mj (npr), popizdio bih što šaljem opet. Lakše mi je dati 50 kn više na artiklu ovdje u Puli u poslovnici (Links npr), ali kada rikne samo im odnesem i to je to. Komotnost volim platiti

Anyway, javim sutra ovdje sve detalje

Fascinantno, imam ambalažu (cijelu, sa prozirnom plastikom) od praktički svega (+ 2 različita miša), ali ova plastika koja mi treba...e pa to je majka zabunom bacila
Staro 06.05.2015., 16:28   #6187
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Nisam dobio odgovor na pisani prigovor predan 20.4. i sada je prošlo 15 dana.
Predao sam pisani prigovor osobno i dobio sam na papiru obrazac da sam predao prigovor, potpis i pečat uz kopiju prigovora.
Mogu li sada prijaviti trgovca Tržišnoj inspekciji ili moram sačekati još par dana ako su mi jučer ili danas poslali odgovor ali još nije stigao poštom?
Staro 06.05.2015., 16:38   #6188
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Da li smiju to uopće?

Jer razmišljam da ih zovem i pitam koja je cifra, jer ako mi oni misle skinuti 200 kn zbog proklete plastike, pa bolje da prodam nekome, napišem na netu kako su me htjeli oprati lijepo, i prodam nekome za 350 kn
Ne, ne smiju. Ocit slucaj "ako prode, prode" metode. Ovaj put je proslo zato sto je tebi bitno da se to sto prije rijesi bez dodatne gnjavaze. Upravo na to su oni i racunali.
nex je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 16:54   #6189
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Ne, ne smiju. Ocit slucaj "ako prode, prode" metode. Ovaj put je proslo zato sto je tebi bitno da se to sto prije rijesi bez dodatne gnjavaze. Upravo na to su oni i racunali.
Lako ih ja nazovem da mi daju koji dio zakona to kaže, nisu meni pare problem, samo ne volim da me se jebe poprečno i uzduž (ako nisam zaslužio), jer je ovo prvi put da vraćam neku robu a da nije reklamacija jer je oštećeno nešto.
Staro 06.05.2015., 16:55   #6190
wooden
Registered User

Citiraj:
Ja bih rekao da je ovaj tvoj post "ako prođe prođe", a zakon je ipak nešto drugo.

Citiraj:
Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora

(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2015., 17:00   #6191
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa jbga patak,valjda treba i malo zdravog razuma covjece nije valjda da sve treba u zakonu citat. Dobio si cijeli paket,vracas ga bez plastike. Naravno da ce umanjit. Pitanje je da li to tebi odgovara,tu se dogovaras s prodavacem.
Doslo je do toga da se pozivamo o zakon za svaku glupost.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 17:53   #6192
nex
Premium

nex's Avatar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ja bih rekao da je ovaj tvoj post "ako prođe prođe", a zakon je ipak nešto drugo.
Svakih par tjedana ista rasprava o ambalazi. Pretrazi temu i citaj stare postove od Old Iggya koji je ipak malo dulje u tim vodama i ima konkretnog iskustva.

Nema umanjivanja prava kupca zbog nedostatka ambalaze. Ambalaza je nebitna. Ostecena ili nepostojeca ambalaza nije "umanjivanje vrijednosti robe". Po tome bi svako otvaranje neke robe bilo umanjivanje vrijednosti.

Ambalazu ne trebas uopce imati. Mozes kod preuzimanja robe u ducanu ambalazu potrgati, baciti na pod ducana i trgovac ju je duzan zbrinuti. Baci pogled na ovaj post. Placeno na daljinu, podignuto u ducanu = kupovina na daljinu. Mozes naruciti i platiti robu online, doci u ducan, podrapati ambalazu i jos uvijek u roku vratiti tu robu. Bez ikakvog umanjivanja za cijenu ambalaze.
Staro 06.05.2015., 18:24   #6193
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@agoo
Pričekaj još koji dan. Znaš da je naša pošta spora. Isto tako uzmi u obzir da se tih 15 dana mjeri od dana kada su oni to zaprimili, a ne kada si ga ti poslao.
Staro 06.05.2015., 18:36   #6194
wooden
Registered User

Citiraj:
Svakih par tjedana ista rasprava o ambalazi. Pretrazi temu i citaj stare postove od Old Iggya koji je ipak malo dulje u tim vodama i ima konkretnog iskustva.

Nema umanjivanja prava kupca zbog nedostatka ambalaze. Ambalaza je nebitna. Ostecena ili nepostojeca ambalaza nije "umanjivanje vrijednosti robe". Po tome bi svako otvaranje neke robe bilo umanjivanje vrijednosti.

Ambalazu ne trebas uopce imati. Mozes kod preuzimanja robe u ducanu ambalazu potrgati, baciti na pod ducana i trgovac ju je duzan zbrinuti. Baci pogled na ovaj post. Placeno na daljinu, podignuto u ducanu = kupovina na daljinu. Mozes naruciti i platiti robu online, doci u ducan, podrapati ambalazu i jos uvijek u roku vratiti tu robu. Bez ikakvog umanjivanja za cijenu ambalaze.
Da, često bude rasprava o ambalaži ali ne u ovom kontekstu nego u slučajevima reklamacije, a u tom slučaju ambalaža je nepotrebna i nebitna.

Ali ovdje pričamo o raskidu ugovora i povratu proizvoda u roku 14 dana.
I ne trebam čitati stare postove, ja čitam zakon, najnoviji i najsvježiji.
Ambalaža je sastavni dio proizvoda koji vraćaš, ako ju nemaš, umanjio si vrijednost robe.

Ja to tako tumačim, ali bože moj, uvijek se može kontaktirati inspektorat za njihovo mišljenje.

Možemo baciti oko i na uvjete povrata najvećeg webshopa u HR koji uredno umanjuje iznos radi oštećene ambalaže:
http://www.ekupi.hr/Povrati-499952.aspx

Ne vjerujem da bi to radili, a da nemaju uporište u zakonu.

U EU zakonu čak stoji da se s proizvodom ne smije ni koristiti:
Citiraj:
Upozorenje!
Napominjemo da se ne smijete koristiti robom koju ste primili prije no što odlučite odustati od kupnje. Pravo na odustajanje ne postoji zato da biste imali 14 dana besplatne uporabe već kako bi vam se omogućio pregled robe na isti način kao da ste u trgovini.
http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_hr.htm

A mi imamo slučaj da je lik tjedan dana drndao po mišu svaki dan po dva sata, izgubio dio ambalaže i to je sve ok i trebao bi dobiti puni iznos nazad.
Ja bih rekao da neće ići, ali ako si ti u pravu, onda sorry.
Staro 06.05.2015., 18:51   #6195
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
poslao sam im danas HP Expressom da im dođe sutra do 10h ujutro (damn, 60tak kuna poštarina? w0ot)
da si bar za to trazio savjet...i platio 15kn a ne 60...

fakat ne kuzim ljude koji bacaju lovu na poštarine...

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nisam dobio odgovor na pisani prigovor predan 20.4. i sada je prošlo 15 dana.
Predao sam pisani prigovor osobno i dobio sam na papiru obrazac da sam predao prigovor, potpis i pečat uz kopiju prigovora.
Mogu li sada prijaviti trgovca Tržišnoj inspekciji ili moram sačekati još par dana ako su mi jučer ili danas poslali odgovor ali još nije stigao poštom?
pa ni valjda da si prijavio svoj voljeni ED? Sačekaj još par dana pa onda...jer možda su ti poslali baš 15ti dan...pa da ne bi bilo
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 19:30   #6196
nex
Premium

nex's Avatar

Citiraj:
Ali ovdje pričamo o raskidu ugovora i povratu proizvoda u roku 14 dana.
I ne trebam čitati stare postove, ja čitam zakon, najnoviji i najsvježiji.
Ambalaža je sastavni dio proizvoda koji vraćaš, ako ju nemaš, umanjio si vrijednost robe.
Slijedi ovaj tijek dogadjaja:
1. narucis i platis robu online, dodjes ju podignuti u poslovnici: imas rjesenje inspektorata da je rijec o kupnji na daljinu
2. kad si dosao podignuti robu zatrazio si od prodavaca da zbrine ambalazu sukladno clanku 16. zakona o zastiti potrosaca
3. u roku od tjedan dana odlucio si vratiti robu jer ti ne odgovara

Sto sada? U tockama 1 i 2 zakon je na tvojoj strani. Kad si zatrazio da trgovac zbrine ambalazu nisi mogao znati da ces htjeti vratiti proizvod. Zasto ga ne bi mogao vratiti ako ni u jednom koraku ti nisi napravio nista pogresno?

Citiraj:
Možemo baciti oko i na uvjete povrata najvećeg webshopa u HR koji uredno umanjuje iznos radi oštećene ambalaže:
http://www.ekupi.hr/Povrati-499952.aspx

Ne vjerujem da bi to radili, a da nemaju uporište u zakonu.
Stvarno ne vjerujes? Uopce na ovoj temi nema stotine slucajeva gdje su razni shopovi muljali kupce, izmisljali svasta (pa i razne amortizacije, uvjetovali garanaciju imanjem amabalaze, itd, itd) pa onda odustali kad je konacno kupac kontaktirao inspektorat.

Citiraj:
U EU zakonu čak stoji da se s proizvodom ne smije ni koristiti:

http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_hr.htm

A mi imamo slučaj da je lik tjedan dana drndao po mišu svaki dan po dva sata, izgubio dio ambalaže i to je sve ok i trebao bi dobiti puni iznos nazad.
Ja bih rekao da neće ići, ali ako si ti u pravu, onda sorry.
Kako ces pregledati robu ako ju nisi otpakirao? Svjestan si da su razne stvari tako zapakirane da ih je nemoguce otvoriti bez da se osteti ambalaza? Zakon ti garantira mogucnost pregleda robe, shop ti prijeti naplatom ostecene ambalaze - kako to rijesiti?
Staro 06.05.2015., 19:38   #6197
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
15 dana je zakonski rok ako pošalješ pismeno, poštom...a ne emailom
Mail se isto računa kao pisani prigovor.
Citiraj:
Napomena: Trgovac je dužan potrošaču omogućiti podnošenje pisanog prigovora (npr. e-mailom, putem pošte, izravno) te na isti odgovoriti u roku od 15 dana.
Dobio sam i informaciju od CIZP (Centralni informacijski sustav za zaštitu potrošača) da čekam istek od 15 dana nakon slanja prigovora, te da ih onda prijavim Tržišnoj inspekciji i tražim inspekcijski nadzor nad njima.

Bit će veselo...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 19:46   #6198
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Baš sam provjerio, poslao sam tcomu 5.4 mail di sam se žalio drugostupanskom njihovom čudu i još nema odgovora.
Do kad oni meni moraju odgovorit i što mogu napravit u ovom slučaju?

P.S. Napisao sam im divan mail pa valjda dugo gruntaju kaj napravit

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 19:50   #6199
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ispuni
https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
Imaš za izabrati da tražiš savjet i dobit ćeš odgovor već vjerojatno sutra. Meni je stigao u manje od 24 sata.

15 dana imaju za odgovoriti na prigovor, kao što piše gore.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 19:59   #6200
wooden
Registered User

Citiraj:
Slijedi ovaj tijek dogadjaja:
1. narucis i platis robu online, dodjes ju podignuti u poslovnici: imas rjesenje inspektorata da je rijec o kupnji na daljinu
2. kad si dosao podignuti robu zatrazio si od prodavaca da zbrine ambalazu sukladno clanku 16. zakona o zastiti potrosaca
3. u roku od tjedan dana odlucio si vratiti robu jer ti ne odgovara

Sto sada? U tockama 1 i 2 zakon je na tvojoj strani. Kad si zatrazio da trgovac zbrine ambalazu nisi mogao znati da ces htjeti vratiti proizvod. Zasto ga ne bi mogao vratiti ako ni u jednom koraku ti nisi napravio nista pogresno?
Gle, pričaš o nebitnim stvarima.
Uopće ne moraš podignuti robu u poslovnici, možeš ju naručiti online i preko e-maila im reći da zadrže ambalažu, neka ju poliju benzinom i zapale ali neka ti ju ne šalju, a tvoj proizvod da zamotaju u stari večernjak i vrećicu od konzuma i takvoga ti pošalju.
Gdje je problem? Nema ga.
To je tvoj proizvod koji si ti platio, a platio si ambalažu i ono što je u njoj.

ALI, kad si odlučio taj proizvod vratiti, ti raskidaš ugovor, taj proizvod više nije tvoj, oni tebi vraćaju novce, a ti njima vraćaš ono što si kupio, a kupio si proizvod u ambalaži (koje si se riješio).
Pošto ambalažu nemaš, umanjit će ti se njen iznos.

Jel ti misliš da recimo kartonska kutija jednog monitora, sa stiroporom unutra, svim papirima i uputstvima ništa ne vrijedi? Da to nije uračunato u cijenu proizvoda?
Znači, dobiješ proizvod u kutiji, a vratiš ga golog, samo recimo monitor i kabel i ne moraš ništa platiti?

Citiraj:
Stvarno ne vjerujes? Uopce na ovoj temi nema stotine slucajeva gdje su razni shopovi muljali kupce, izmisljali svasta (pa i razne amortizacije, uvjetovali garanaciju imanjem amabalaze, itd, itd) pa onda odustali kad je konacno kupac kontaktirao inspektorat.
Slobodno kontaktiraj inspektorat u vezi te tablice na ekupi.hr pa javi jel to legalno.

Citiraj:
Kako ces pregledati robu ako ju nisi otpakirao?
Isto onako kako ćeš pregledati u trgovini na polici.
Ako možeš izvadiš iz kutije, ako ne možeš onda gledaš kroz plastiku.
Ali to je očito samo u zapadnim zemljama.

Citiraj:
Svjestan si da su razne stvari tako zapakirane da ih je nemoguce otvoriti bez da se osteti ambalaza? Zakon ti garantira mogucnost pregleda robe, shop ti prijeti naplatom ostecene ambalaze - kako to rijesiti?
Svaki proizvod je priča za sebe i "oštećena ambalaža" se može tretirati na 100 načina.
Postoji onaj članak zakona koji sam ranije stavio i tamo sve piše.
Staro 06.05.2015., 20:02   #6201
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Mail se isto računa kao pisani prigovor.

Dobio sam i informaciju od CIZP (Centralni informacijski sustav za zaštitu potrošača) da čekam istek od 15 dana nakon slanja prigovora, te da ih onda prijavim Tržišnoj inspekciji i tražim inspekcijski nadzor nad njima.

Bit će veselo...
i mene to ceka nazalost jer evo vec je proslo nekih 2 mjeseca i jos nema povrata love, a supci mi cak ni na meilove vise ne zele odgovoriti. 15 dana im je odavno proslo.
isto tako imam pisani/sluzbeni odgovor ministarstva u kojem mi potvrduju da imam pravo povrata love.
sljedeci tjedan saljem papire. nadam se da ce ih razapeti i naci im stosta jer ovakvi to zasluze.
btw koji je postupak sad. sta slozim sve papire i saljem na tu trzisnu inspekciju? sta sve treba priloziti?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 20:12   #6202
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ispuni
https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
Imaš za izabrati da tražiš savjet i dobit ćeš odgovor već vjerojatno sutra. Meni je stigao u manje od 24 sata.

15 dana imaju za odgovoriti na prigovor, kao što piše gore.
Hvala, ispunio i javim odgovor čim bude.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 06.05.2015., 20:33   #6203
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Baš sam provjerio, poslao sam tcomu 5.4 mail di sam se žalio drugostupanskom njihovom čudu i još nema odgovora.
Do kad oni meni moraju odgovorit i što mogu napravit u ovom slučaju?

P.S. Napisao sam im divan mail pa valjda dugo gruntaju kaj napravit
Rok je 30 dana za odgovor drugostupanjskog povjerenstva, buduci da ti nisu odgovorili sad saljes Hakom-u. Imas na njihovoj stranici sta sve trebas popunit i poslat http://www.hakom.hr/default.aspx?id=127
shibi81 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 20:48   #6204
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Tnx, proučit ću pa ih prijavit.

Jel se tko žalio kada hakomu i kako je to ispalo?

žmnpp
Staro 06.05.2015., 21:05   #6205
nex
Premium

nex's Avatar

"All this has happened before, and all of it will happen again."

Citiraj:
ALI, kad si odlučio taj proizvod vratiti, ti raskidaš ugovor, taj proizvod više nije tvoj, oni tebi vraćaju novce, a ti njima vraćaš ono što si kupio, a kupio si proizvod u ambalaži (koje si se riješio).
Pošto ambalažu nemaš, umanjit će ti se njen iznos.

Jel ti misliš da recimo kartonska kutija jednog monitora, sa stiroporom unutra, svim papirima i uputstvima ništa ne vrijedi? Da to nije uračunato u cijenu proizvoda?
Znači, dobiješ proizvod u kutiji, a vratiš ga golog, samo recimo monitor i kabel i ne moraš ništa platiti?
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1186
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1188
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1192
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1194

Citiraj:
Isto onako kako ćeš pregledati u trgovini na polici.
Ako možeš izvadiš iz kutije, ako ne možeš onda gledaš kroz plastiku.
Ali to je očito samo u zapadnim zemljama.

Svaki proizvod je priča za sebe i "oštećena ambalaža" se može tretirati na 100 načina.
Postoji onaj članak zakona koji sam ranije stavio i tamo sve piše.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1209
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1218
Staro 06.05.2015., 21:20   #6206
wooden
Registered User

Jel nije najbolje da vidiš na pravom primjeru kako to funkcionira?
Eto ti slučaj sad ovoga X-Plosiva, on treba vratiti miš sa nepotpunom ambalažom, daj mu pošalji PM i savjetuj ga kako da to napravi, a da mu se vrati puni iznos.
Sastavite žalbu inspektoratu pa se javite s rezultatima.
Staro 06.05.2015., 22:01   #6207
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Iskreno, mislim da je ovo inzistiranje sada da mozes vratiti proizvod bez penala cisti bezobrazluk. I nije isto je li proizvod u pakiranju koje se mora unistiti da bi ga se otvorilo, ili je u pakiranju u koje se moze vratiti. U potonjem slucaju naravno da ga vracas originalno zapakiranog, ako nista drugo iz moralnih razloga.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 22:03   #6208
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
A šta je povrat robe nego otkaz ugovora?
I imaju pravo umanjiti povrat novca zbog toga što je on umanjio vrijednost artikla, to mu piše pod točkom 3. i sve je po zakonu.
www.instar-informatika.hr/other/Instar_raskid_ugovora.pdf
A kakve veze ima njihov pravilnik sa zakonom? Di u tom zakonu piše da trgovac definira pravila?

Kad izlaze u susret, onda oni određuju pravila. Kad igraju po zakonu onda igraju po zakonu. Ili ne :-)
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 22:08   #6209
wooden
Registered User

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
A kakve veze ima njihov pravilnik sa zakonom? Di u tom zakonu piše da trgovac definira pravila?
Pa zapravo, to nije njihov pravilnik, to je pravilnik naše države koji propisuje kako mora izgledati obrazac za raskid ugovora:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_72_1354.html
(vidi pod broj 5.)
Staro 06.05.2015., 22:12   #6210
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

U pogledu odgovornosti potrošača za umanjenje vrijednosti robe trgovac je dužan izvijestiti potrošača o slijedećem:

»Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.«

Rjesiti se ambalaze nije potrebno za utvrdjivanje prirode, obiljezja i funkcionalnosti robe.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno