|
![]() |
#5191 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#5192 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5193 |
Premium
|
![]() |
#5194 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Što se trgovine tiče , da bi čovjek došao u situaciju da je nezadovoljan reklamacijom mora prvo nešto kupiti a kao što rekoh , tada nisam imao nikakvog razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Upravo suprotno. Sada u toj trgovini definitivno više ništa ne kupujem...
![]() |
![]() |
#5195 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
ASUS od MR-a, koji mi je bio koma: spor, trom, nestručni. Često su im se dešavali gafovi, tipa laptop bude 40 dana na servisu radi zamjene tipkovnice, nakon toga ti se vrati laptop sa ogrebanim kućištem, a hardwareski prekidač za wifi nije "složen" kako treba, mikroprekidač nije u rupici pa se ne može uključiti. I po njihovom to znači "pošalji mi uređaj opet pa čekaj 40 dana da se to presloži". Naravno, na to nisam pristao, nego sam sam riješavao takve njihove gafove i sitnice. HP više nikako ne šaljem njima, nego u ZEL-COS. Primjerice iz MR-a ti dođe HP na kojem je zamjenjena MBO, ali bitno je da flat od tipkovnice i diska nisu priključili natrag. Sve u svemu, SystemOne je topla preporuka od mene. Zaprimili ASUS notebook bez računa i jamstvenog lista po SN-u, tako to rade profesionalci, a ne kao MR koji se grebe za račun i svoj jamstveni list, koji je tu kao produženje jamstva kupcu, dok s mojom VP fakturom ne žele zaprimiti notebook, makar je sama faktura dokaz da je laptop kupljen taj i taj datum u MSAN-u. 2. Meni je i KODEKS super, do sada samo jedan gaf, kada su mi poslali 65W punjač umjesto 90W, ali su mi kroz 1 dan o svom trošku poslali drugi, i primili o svom trošku krivi punjač natrag. Dok što se tiče iznenađenja od njih - kod zamjene neispravnog HDD-a su napravili backup diska i vratili sve podatke na novi disk putem Acronisa, što nisam očekivao, što je jako lijepa gesta, koja se ne viđa često, tj. 99% drugih servisa se drži "jamstvo na podatke nema", i backup uredno naplaćuju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5196 | |
Premium
|
Citiraj:
No dobro, ja sam vjerojatno noćna mora za većinu trgovina i servisa. ![]()
![]() |
![]() |
#5197 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Ma iako mi je to bitna stvar , od trgovine sam na više mjesta dobio isti podatak kome to šalju tako da tu zaista nije bilo dvojbe kome to šalju. Iako sam pri prijašnjim preuzimanjima pitao gdje je to bilo to je bilo više reda radi. Tako da mi ovog puta zaista nije bilo upitno kome to šalju jer su 2 puta to poslali tamo gdje treba. A pogotovo nije bilo nekakve strepnje ni straha. No da sam onda znao to što si mi potvrdio tj. da trgovina ima zakonsko pravo slati uređaje gdje god žele tj. u servise koji nisu navedeni na listi ovlaštenih na samoj deklaraciji , mislim da nije upitno da bi svaki put uređaj bio direktno poslan u servis.
![]() |
#5198 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Doduše megatrend servis je preuzeo microline i nadam se da oni ne prakticiraju takvo ciganjenje(vidi slučaj gore, 3h servisa za promjenu pržilice i 375kn...) Istina, ja sam slao mail na neki njihov EMEA support i tamo sam dobio odgovor da moje (limited?) jamstvo pokriva popravak bez dodatnih troškova dok god traje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5199 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Ti nosiš neispravan monitor u svijet medija i imaš garanciju 36 mjeseci, bitno je jedino što piše na računu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5200 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Jedno pitanje, Kupljen je artikal sa garancijom 12 mj, ista ističe sutra, 15.2. artikal je danas (14.2.) predan u poslovnicu na reklamaciju. Pri predaji je dobijena informacija da možda neće proć, jer nema šanse da u servis dođe prije ponedjeljka/utorka, 17/18.2. i tada kao nema jamstva jer ističe sutra. Moje pitanje je šta ja iman s tin? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5201 |
Registered User
|
Po nekoj logici, gleda se datum kad si ti predao u trgovinu, a koliko će to putovati do servisa nije tvoja briga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5202 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Nemaš ništa s tim, ti si na vrijeme predao. Proizvod na reklamaciju može biti predan bilo kad, pa i zadnji dan. Bitno je da su ti napisali dobar datum kod predaje na reklamaciju. Oni ne budu u nikakvom gubitku jer će reklamacija biti normalno odrađena. Vjeruj mi, ne mora to njima doći baš na dan.
![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 14.02.2014. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5203 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Kao sto su kolege forumasi odgovorili - ti svoje ispunio i ostalo nije tvoja briga niti ne utječe na tvoja prava. Nije trgovina samo posrednik između tebe i servisa/uvoznika nego i nositelj jamstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5204 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Javim kako će se odvijat dalje... fala svoj trojici ![]()
![]() |
![]() |
#5205 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Može se odvijati samo na jedan način povoljan za tebe, a ako bude problema, javi mi se u pm.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5206 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
vidim da se ova tema jaaako odužila, a stvari su tako kristalno čiste... naravno, svatko ih tumači na svoj način te tu dolazi do konflikta... dat ću vam svima savijet koji će olakšat riješavanje problema u najboljoj mogućoj mjeri na račun fizičke osobe... dobra riječ sva vrata otvara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5207 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pozdrav, imam mogući problem. Imam jednog prijatelja koji se u računala zaista imalo ne razumije. Danas mi se pohvalio da je kupio novu grafičku i nekako sam iz njega izvukao koji model i po kojoj cijeni. Dakle u elipsu su mu uvalili gtx460 za 1800 kuna. Nisam mogao vjerovati kada sam pročitao. Što mogu učiniti? Mogu li uzeti račun i grafičku i sve to lijepo vratiti? Hvala ![]()
![]() |
#5208 |
Registered User
|
Za početak rasprave možeš slikati grafičku i račun da se vidi točno o čemu se radi, ovako se priča o imaginarnim stvarima, a pogotovo je smješno kada čovjek koji se uopće ne razumije u računala ide davati 1800 kn za nešto što ni ne zna šta je i sad bi to vraćao. Ali što se tiče vraćanja, trgovina ne mora odobriti vraćanje, njihova dobra volja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5210 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne odmah. Možda negdje nađu jednog takvog ili poprave tvog i ti ga moraš prihvatiti. Ako ga ne nađu ili ne poprave, onda ti mogu ponuditi zamjenu koju ne moraš prihvatiti nego tražiti lovu. I to istu cifru koliko si ga platio. Nikakve amortizacije i sl. stvari ne dolaze u obzir.
![]() |
#5211 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitanje jedno - Imam miš koji ima garanciju 24 mjeseca. Počeo mi je štekati scroll button. Mislio sam sutra ići do Linksa, ali problem je što sam izgubio račun...račun je na R1, tako da me zanima: 1. Trebali bi mi moći oni to izvući iz baze podataka (taj račun) 2. Trebali bi prihvatiti garanciju? Mislim da da, ali uvijek da pitam za svaki slučaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5213 |
Banned
Datum registracije: Sep 2011
|
Na stranu moralne dvojbe - ima li potrošač zakonski pravo inzistirati na povratu novca i odbiti (uz sitna odstupanja) evidentno adekvatnu zamjenu - npr. prošlogodišnji model laptopa, mobitela ili slično za njegovog ovogodišnjeg nasljednika? Koliko sam shvatio, uglavnom se takve pogodbe dogode oko poklopanja tehničkih karakteristika, a ne cjenovnog ranga, a vjerujem da bi potrošaču (pravedno ili ne) isplativije bilo dobiti povrat plaćenog iznosa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5214 | |
Premium
|
Citiraj:
Zakon ne nalaže povrat novca, prvo je potrebno servisirati, a onda će možda ići na zamjenu. Kupac u stvarnosti ne zna koliki su troškovi trgovca, a povrat novca je zadnja vrijanta (korisnik može inzistirati tek kad se sve opcije isrpe, trgovcu je to strahovit trošak).
![]() |
![]() |
#5215 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Još me ovo zanima - je l' se trgovac naknadno, u slučaju da je servis kriv, namiri od njih? Ili u troškovima sudjeluje još i uvoznik/distributer pa poslije raspodjele troškove? Potrošaču je, jasno, svejedno, ali svi uvijek navode trgovca kao adresanta po pitanju zamjene ili povrata, bez obzira na to što obično on pojma nema što radi servis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5216 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Sve troskove otklanjanja kvarove koji su pokriveni jamstvom pokriva uvoznik/distributer. U slučaju povrata novca za proizvod, distributer u pravilu trgovcu vraca uplaceni novac ili na vec neki nacin "prebiju" taj iznos, dok trgovac "gubi" jedino svoju maržu. Ja iskreno neznam koliko to kosta trgovce osim nesto vremena da se ispuni potrebna papirologija, sav trošak je tak i tak na distributeru.
![]() |
#5217 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() E kad to stupi na snagu mislim da ce pola nasih webshopa koji imaju nakeljene kojekakve uvjete kupovine, ogradjivanja od odgovornosti ako se proizvod u slanju osteti i slicno, propasti ili ce biti zatrpani prijavama potrosaca. http://www.ictbusiness.info/internet...od-lipnja-2014 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5218 |
Registered User
|
Ajd barem pročitaj link koji postaviš, kvotaš lika koji je kupio u trgovini i stavljaš pravila za online kupnju koja se btw ne mijenjaju pretjerano, sitnice. I ne znam kakve veze uvjeti kupovine na webshopovima imaju s ičime, ionako se uvijek gledao zakon, a ne što piše na njihovim stranicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5219 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
sto se tice kupovine na vidjeno tu nemam pojma dali ima nekih opcija, ali bogami za ovu uvaljotku 460tke za 1800kn otisao bi tamo i ozbiljno popricao snjima. jizus. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5220 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kolka je realno cijena takve grafe? 3x manja garant. Rekao bi da je to osnova za tužbu samo takva. Prevara, povreda načela jednake vrijednosti cinidaba biraj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|