|
![]() |
#5101 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Definicije Članak 3. (1) U smislu ovoga Zakona pojedini izrazi znače: – »potrošač« je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5102 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5103 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2013
|
Dogovor s trgovcem nije postignut. Što se nedostatka tiče - istražujući po Dellovim forumima izgleda da dio laptopa ima određen "feature" - kada PCH temperatura pređe neku vrijednost ventilator se zavrti na visokoj brzini. A PCH se izgleda grije jer nema odvod temperature. Ono kako to funkcionira - na laptopu se ne radi ništa zahtjevno, procesori se ne griju, ventilator ne radi do određenog trenutka kada se počinje čuti kao mini usisivač. Nisam otkrio nigdje ikakvu opciju da ga se natjera da radi cijelo vrijeme na manjoj brzini. Može li to biti nedostatak ukoliko laptop radi kako je konstruiran? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5104 |
Premium
|
![]() |
#5105 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Kupio sam prije nekih 11 mjeseci laptop u Linksu koji ima godinu dana garancije. Riječ je o Lenovu G580AH. Uglavnom, otkrio sam da imam jedan bad sector. Da li je to pokriveno jamstvom i koja je procedura ? Nosim samo hdd ili cijeli laptop ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5106 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pokriveno je. Backupiraj sve sto mozes i nosi cijeli laptop tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5108 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Isti klinac. Ako odneseš direktno u servis bit će nešto prije gotov, ali ja bih ga odnio u Links pa neka ga oni šalju na servis jer je to njihova zakonska dužnost. Ok, ti si iz ZG pa ti je servis blizu tj. praktički ti je svejedno kamo ćeš ga odnijeti. Savjet: sa sobom nosi fotokopiju računa tj. nikad im nedaj original.
![]() |
#5109 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Riješena i moja prijava DI, stiglo riješenje poštom nakon samo 6 mjeseci. Izvšen inspekcijski nadzor, bla-bla...krivi su bla bla. Ukoliko nemate izbora - DI, ali 6 mjeseci za riješavanje slučaja je neprihvatljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5110 |
Premium
|
Samo 6 mjeseci? Dobar si. Ja na jednu prijavu (nema veze s IT-om) nikad nisam dobio ni odgovor, a predmet je misteriozno 'ishlapio' iz njihove baze. EIDT: obzirom da se od Nove ukida DI, sada ćemo pritužbe slati u Ministarstvu gospodarstva http://danas.net.hr/hrvatska/promjen...ositi-prituzbe
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 30.12.2013. u 10:49. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5111 |
Banned
Datum registracije: Sep 2011
|
Šest mjeseci?! Ja trenutno imam jednu prijavu u tijeku, a kod njih je na "obradi" tek tjedan dana. Inače, prije dvije godine sam također prijavio sličan slučaj koji je bio riješen u moju korist u rekordnom roku (tjedan-dva od prijave), tako da mi šest mjeseci zvuči... Ne mogu naći pravu riječ koja bi dočarala šokiranost... :-o |
![]() |
![]() |
![]() |
#5112 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
http://www.ictbusiness.info/internet...od-lipnja-2014 Pretpostavljam da će naši zakonodavci, po običaju, čekati do lipnja s izglasavanjem zakona, na slavu i diku našem članu Europske Komisije. ![]() Nego, bit će nam Tržnica puna natpisa, k'o švabski ebaj: Privatna prodaja, prema direktivi EU ne dajem garanciju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5113 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
To i nisu neke velike promjene sto se tice kupca. Rijetko se roba vraca i sada uz 7 dana povrata. Treba vidjeti kompletni text kada izadje. Vazniji dio je onaj za koji trenutno sute svi ko pi***beeeep***, a odnosi se na banke i smanjivanje naknada za karticno plaćanje na manje od 2%.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5115 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Monitor mi je u MR Servisu od 04.11.2013. (dakle, više od dva mjeseca) i sudeći po online trackingu naloga još čekaju da dodje dio. Monitor je kupljen u Optimum Računala koji su, kako se čini, propali. Još tada, krajem desetom mjeseca, kad sam ih zvao preporučili su mi da monitor nosim direktno u MR Servis, kao bit će brže. E sad, da li je normalno da čekam dva mjeseca na popravak monitora ? Da li da se bunim/žalim ? Da li da tražim drugi monitor ? Ako da, od koga ? Ako ne, onda što mi preostaje osim još čekanja ? Hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5116 |
Registered User
|
Što ti piše na jamstvenom uvjetima? Se spominje 45 dana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5118 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
pa šta čekaš?? sa tim na info pult i reci: ja doš'o po NOVI monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5120 |
Registered User
|
Ja ni nebi tažio monitor, nego pare ili prijava. Ako ne pare onda bar glanc novi monitor. Ovdje oni nisu više u poziciji da odlučuju jer su prekršili jamstvene. Paralelno sa mailom pošalji dopis od 10 kn preporučeno sa povratnicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5121 |
Avocado
|
Može prebacivanje teme u iskustva s it trgovinama? Usput jedno pitanje. Zašto se inzistira na kompletnoj ambalaži pri ostvarivanju garantnog roka? Naime, kutije su nešto što spada pod reciklažni materijal, kao takav spada u napravu koja služi prijenosu robe do krajnjeg kupca. Na svakoj ambalaži nalazi se znakić recycle. Zašto se forsira originalna ambalaža pri ostvarivanju garantnog roka ako kutija nije uređaj?
![]() |
#5123 |
Avocado
|
Barcode komotno možemo maknuti iz priče, naljepnica na grafi, zapis na samoj grafičkoj u vidu neke vrste ROM-a. Dakle, ako sam kupio uređaj on radi bez te kutije. Pokvari se uređaj, ne kutija, čemu inzistiranje na ambalaži? Adekvatno ju mogu donijeti zapakiranu u antistatičkoj vrećici. Moj je problem transporta do servisa, a dalje je na njima da odstrane kvar, a ako to znači poslati uređaj natrag proizvođaču, oni snose troškove prepakiravanja. Ukoliko se nepravilno rukuje uređajem u transportu doći će do oštećenja imao ja zaštitnu kutiju ili ne, shvaćam da je razina rizika veća bez kutije, ali ponavljam: nisam kupio kutiju nego proizvod. Kako to da se diskovi mogu prodavati i reklamirati bulk, ponekad čak donešeni goli ili u plastičnoj vrećici iz dione? Ovo je po meni jedina razumna opcija, a ne da držim punu sobu kutija kod kuće.
![]() |
#5124 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nema to veze s razumom ili logikom ko i mnogi zakoni i sl. generalno. Nemaju svi proizvodi barcode na sebi, memorije, misevi itd.. Vani isto mnoge trgovine zezaju sa ambalazom dok se kod nekih proizvodaca moze slat i bez ali treba zapakirat adekvatno naravno. Meni su isto te kutije problem ali nema druge nego cuvat ih.. Evo recimo MSI ne prizna bez kutije.. https://shop.msicomputer.com/App/Sto...urnPolicy.aspx. Sa EVGA se vec moze dogovorit itd... Btw. Nedavno sam bas reklamiral mis u Microlineu i dobil sam ga drugi dan, pohvalno. Nije problem kad imaju 30kom na zalihi ali kad nemaju onda je vec druga prica. Bes me zanima kaj bi bilo da mi rikne njihov 8gb 2400mhz kit kojeg oni nemaju a placen je 420kn, sad bi kostal valjda duplo. Bilo bi veselja. Jednom su mi pokusali uvaljat UD3 plocu za neispravnu UD3-R, dve poprilicno razlicite ploce, opremom i cijenom. Na kraju sam moral trazit lovu nazad ali ne od njih nego od Ve-Mila gdje je kupljena. Ne volim nosit stvari tam, gadni su i imaju povecalo s kojim gledaju svaki mm ploce i sl.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 03.02.2014. u 23:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5125 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Baš sad gledam jer moram reklamirati svoj dell monitor(počeo strašno zujat+nema di nema mrtvih-polu mrtvih piksela). Piše megatrend servisira. I veli na jamstvenom listu 36 mjeseci, ali ispod toga poprilično sitnim slovima kaže nešto poput "dijelovi su besplatni u jamstvenom roku ALI rad servisa je besplatan jedino prvih 12mj a kasnije se naplaćuje po redovnom cjeniku servisa". Jel to znači da ja njima moram platiti popravak monitora koji je nakon 2 godine i tri mjeseca sam od sebe krepao? ![]() Smiju to uopće ili love u mutnom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5126 |
Avocado
|
NE smiju. U garantnom roku se odstranjuju sve poteškoće o trošku proizvođača ili ugovornih tvrtki koji obavljaju servis po proizvođačevoj direktivi. Ništa, treba malo po zakonima prošvrljat, vidjet dal se može kako pozvat na zagađivanje okoliša uz nereciklirane kutije ![]() ![]()
![]() |
#5127 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Imanje ili neimanje kutije ne može utjecati na jamstvenu obavezu.
![]() |
![]() |
#5128 |
Avocado
|
Igore, kakav je slučaj ako u zemlji gdje je firma proizvođač registrirana postoje neke zakonske regulative kojima se pakiranje isključivo traži, dok kod nas to nije slučaj? Usput, palo mi je napamet, a u prilog tome da se garancija treba priznavati i bez kutije: što je s gotovim konfiguracijama koje sastavljaju dućani (i stavljaju svoje naljepnice na njih)? Oni sigurno ne čuvaju kutije, a opet ako ti se nešto pokvari ti zamijene...
![]() |
#5129 |
Premium
|
Koliko sam čitao negdje, nedostatak ambalaže nije razlog za odbijanje reklamacije. Dakle, ako inzistiraju na ambalaži, neka ti pokažu članak u zakonu gdje to izričito piše. Njihove interne odredbe ne mogu biti jače od zakona.
![]() |
#5130 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad kupuješ na stranom tržištu, kupuješ po njihovim zakonima, s tim da te domaće zakonodavstvo ni ne štiti niti može pomoći u nekakvom procesuiranju ičega. Naravno da ne čuvaju kutije, kao što zakonski ne treba ni kupac. Iskreno mi nimalo nije jesno iz kojeg razloga to traže i zašto, na stranu što je protivno zakonu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|