|
![]() |
#4411 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Pozdrav, trebam jedno brzo savjetovanje.... Daklem, imam jedno kratko pitanje u vezi situacije koju su mi priredili na servisu. Dao sam laptop (koji je pod garancijom još pune dvije godine) na servis jer mu je temperatura u idleu prelazila 70 stupnjeva i jer se redovito gasio. Prašnjav nije bio, radio je normalno, ali s prevelikom temperaturom (znam da se laptopi griju, al da se gasi u Idleu, to nije u redu, stoga sam se pozvao na garanciju koja traje 3 godine). Radi se o dućanu Links, al službeni servis za Dell laptop je Asbis i oni su prosljedili njima. Jučer su me zvali sa servisa da mogu doći preuzeti laptop i da imam platiti 200kn radi termovodljive paste koje su promjenili. LOL Molim vas da me savjetujete što mi je dalje činiti, jer ja ne planiram njima platiti 200kn za pastu koja košta 30kn i koju su promjenili na svoju ruku, a ako se ne varam servis je DUŽAN nazvati me i reči što su otkrili i pitati me dali želim da mi rade to i po kojoj cjeni. A ne nazvati nakon obavljenog posla i reci mi plati.... jos laptop koji je pod jamstvom Postoji li nekakav zakon o potrošačima koji govori o ovome? Što mi je činiti? Što bi vi napravili na mom mjestu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4412 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Mogu se vaditi na prašinu tj. na ventilator pun prašine (traži da ti dokažu). Na pastu se ne mogu, jer ako je loše nanesena u tvornici - to je kvar za pod garanciju. Traži neš službeno. Koliko je star laptop i da li se to dešavalo od početka? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4413 |
Premium
|
Star je godinu dana i nest sitno, kupljen je u 6om mjesecu prosle godine... Relativno brzo, nakon nekih pola godine su poceli problemi sa pregrijavanjem. Znam da se Dellovi inace znaju jako grijati, sto sam i procitao po raznim forumima....al jedno je intezivno zagrijavanje a drugo je da se nemoze normalno raditi sa laptopom jer se on gasi svakih 20min... Javili su mi se jucer da je laptop ispravan, a da su ga usput i ocistili i stavili novu pastu na procesor te da treba platiti 200kn. Nista me prije toga nisu pitali, a mislim da su trebali. garancija je 36 mjeseci... idem sada u links-a po to, a zbilja neznam kako da im pristupim, ne zelim biti siledzija i izderavati se ko kreten u ducanu, al s druge strane nemogu dopustiti da me ovako "pokradu".... 200kn nije neki veliki novac, al bogami nije ni mal, za nesto tako banalno |
![]() |
![]() |
![]() |
#4414 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Nemoj preuzimati laptop ako moraš platiti. Ne smiju ti naplatit pošto je laptop pod garancijom, a servis je dužan otkloniti neispravnost proizvoda bez naknade. Ako ćeš ići pozovi se na zakon, a ukoliko te odbiju traži ih da se odmah pismeno očituju zašto odbijaju isporučiti laptop bez naknade. Zatim to očitovanje lijepo proslijediš DI-u i za par dana ćeš dobiti odgovor. Ukoliko se ne žele ni pismeno očitovati morati ćeš poslati dopis, tj. prigovor poštom pa ćeš dobiti odgovor, a zatim ga proslijediti. Edit: pogledaj, pitaj što točno piše na servisnom listu da su radili na laptopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4415 |
Premium
|
Otići ću ujutro, još ću se ovdje malo savjetovati. Na koji zakon da se pozovem? Nikad nisam prije imao ovakvih situacija.... p.s. Rekli su da je trošak 200kn jer su očistili laptop i promjenili pastu, a da to garancija ne pokriva. Totalno bezobrazno, s obzirom da sam odnio laptop na servis a ne na čišćenje lol ![]() Zar me nisu trebali nazvati iz servisa i reći, ok ovo radi, al ako želite očistit ćemo ga, po toj i toj cijeni....glupost p.p.s. A iz prijašnjih iskustava znam i da pasta na tom procesoru neće ništa promjeniti...jer kod laptopa je problem s hlađenjem kad nakon nekog vremena nestane plina koji prenosi temperaturu od procesora do kulera (kroz bakrene cijevi) i ne pomaže ništa do kupovine novog... što bi u ovom slučaju oni morali zamjeniti, jer pod garancijom je... -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4416 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bilo je sličnih slučajeva pregrijavanja laptopa zbog ventilatora punog prašine. Garancija je pokrivala i čišćenje istog. A za 200kn možeš kupiti termo paste da ti je dovoljno do kraja života. Garancija pokriva otklanjanje kvara. Tebe se ne tiče kako će ga riješiti. I to ne smiju naplatiti.
![]() |
#4417 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Otkad je prasina kvar i otkad prasinu i "zacepljenje" hladnjaka pokriva jamstvo? Lap ocito nije drzan na stolu ili nekoj tvrdoj povrsini, jer se na taj nacin nece tako lako zacepit hladnjak.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4418 |
Premium
|
Samo sam cekao ovako jedan pametan odgovor... Naravno da je laptop bio koristen samo na stolu, radni laptop koji se koristi iskljucivo samo za crtanje u cad-u i nista vise... Prasine NIJE bilo u njemu, pogotovo ne u ventilatoru koji je na jasnom mjestu i vidljivo je bio bez ikakve prasine... da se zbog tog zagrijava, ventilator mora bit ZACEPLJEN sa grumenima prasine, sto nije bio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4419 | |
PizzoZder
|
Kod mene kazu "Fermaj tovara." Sam si rekao da je laptop "ociscen". Od cega? Kako vidim, jos nisi bio u servisu da ti objasne o cemu je rijec, a sam donosis zakljucke. Npr. Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4420 |
Premium
|
90% laptopa ima takvo hladenje, jer cooler nije ravno na procesoru, nego stoji blok koji bakrenim cijevima vodi toplinu do koolera koji istu izbacuje van... kad se plin isprazni iz tih cijevi, ne hladi se vise, naravno... nisam bio po laptop jos, velim da su me zvali i rekli da su ga ocistili i promjenili pastu...e pa ja odgovorno velim da laptop NIJE bio PUN PRASINE...nije nikako mogao biti a i vise puta sam gledao ventilator koji nije sigurno bio zacepljen... cinjenica ostaje da mi sad oce naplatiti 200kn za stvar koju uopce nije trebalo raditi, a pogotovo sto me prije toga nisu nazvali i pitali jel ja to zelim! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4421 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4422 |
Premium
|
Sad ispada da sam debil koji je prvi put dobio komp u ruke i dolazim na servis tako...cmon model laptopa je dell n5010....cooler mu je jako dostupan i na mjestu gdje se lako moze vidjet jel zapunjen prasinom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4423 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
gle, odi u servis, pokazat ce ti slike (zastopanog) hladnjaka... svaki imalo ozbiljan servis sve slika, bas zbog ovakih slucaja... iz iskustva mogu predpostavit da hladnjak JE bio pun prasine i da je to bio razlog pregrijavanja... ps ovu sliku sto je nino gore stavio, hladnjak je relativno cist... kaki znaju bit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4424 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Mislim, golim okom nema teoretske sanse vidjeti da je zacepljen obzirom da ima samo poklopac za ram ispod. http://support.dell.com/support/edoc....htm#wp1084976
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4425 |
Premium
|
Otvorio sam i vidio tone hladnjaka... vjeruj mi... Kod ovog nije sigurno razlog pregrijavanja prašina, no...ako mi mogu potvrdit slikama da jest...platit cu naravno tih 200kn i uzet laptop... no kladim se da ce se problem vratit nakon vrlo kratkog vremena... Laptopi znaju biti zatrpani prasinom a da i dalje rade...sigurno ne da se gase svakih 10min u IDLE-u...pogotovo laptopi koji su mazeni i pazeni, uredno koristeni... EDIT: Al i dalje stoji cinjenica da je njihova greska sto me nisu nazvali, ako se zaista radi samo o ciscenju, i pitaju dali zelim platit 200kn da mi ga ociste... Svaka cimpanza zna ocistiti laptop EDIT2: Ako vidis na slici s linka, dio coolera koji je na vanjskoj strani laptopa (gdje zrak izlazi), sastavljen je od jednog dijela....kada ga pogledas izvanka mogu se cak vidjeti i krilca coolera, tako da ono....sigurno sam mogao vidjeti da nema prasine unutra ![]() Zadnje izmijenjeno od: alucard69. 05.09.2012. u 21:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4426 |
PizzoZder
|
Cuj, ako neznas debatirati kulturno, onda ti tu nije mjesto. Fino ti neke stvari objasanjavam, niti jednom rjeci te nitko nije uvrijedio a ti i dalje pilis po svom. Edit: Vidis krilca, ali u slucaju da u one sitne rupice ispod gdje vent uvlaci zrak stavis izvor svjetlosti (barem ja tako radim), rucnu lampu i onda kroz heatsink pogledas. ![]() Edit 2: To za naplatu ciscenja se slazem, ali zivo me zanima kako ce to sutra proc. Javi nam storiju. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4427 |
Premium
|
Ta se konstantacija uopce nije odnosila na tebe, neznam zasto si to pomislio ![]() Al da je problem rastaviti i ocistiti laptop...sigran sam znas i sam da nije... EDIT: Pilim po svom iz ocitog razloga, jer ovakve stvari se nebi smjele dogadati pobogu... pa zar zivimo u srednjem vijeku, kakva je ovo drzava? Odneses laptop i pozoves se na garanciju, nitko te nista ne pita i moras platit 200kn za ciscenje laptopa....zaboga |
![]() |
![]() |
![]() |
#4428 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() p.s. iz vana nema sanse da vidis jel hladnjak zastopan ili ne, mora se rastavit! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4429 | ||
PizzoZder
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Vidi sutra kako ce proc pa nam javi.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4430 |
Premium
|
Javit cu da...iako vec vidim kako ce biti, platit cu im i uzet laptop... Sigurno mi se nece dat pravno natezati oko toga. Probat cu im rec gdje je njihova greska, to sto me nisu prije ikakvog rada kontaktirali...sto je cinjenica. Probleme ne zelim stvarati jer nikad nisam imao negativnih iskustava ni sa linksom ni sa asbisom, dapace. No ostaje cinjenica, ako stvari ostanu kakve jesu, da su me uspjeli po*ebat u dupe bez prevelikog problema... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4431 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
To ne znači da ako si pred godinu i 11 mjeseci kupio top karticu sad moraš dobiti u zamjenu novu top karticu. Dobit ćeš neku mid-range karticu koja je BOLJA od tvoje top kartice stare 2 godine. I to je apsolutno u redu. Tebi se proizvod koji si pošteno platio pokvario, trgovac ti je dao ispravan isti ili bolji i to je to. Druga je stvar kaj jako zgodno zvuči mogućnost da ti se iskešira 4000 kuna iznos s računa (karkiram) na ruke, ti uzmeš za 2000 karticu koja je bolja od te plaćene 4000 i 2000 ćuna ti ostane za džeparac. Ne želim ispast da branim trgovce jer u puno slučajeva su oni kreteni koji te pokušavaju nasanjkati. Samo hoću reći da i među nama ima onih koji isto tako su đubrad prema trgovcima i piju im krv. Kad trgovac nekome vrati 4000 kuna, onda gleda na kome će zaraditi da mu ne vrati ništa, i tako ekipa koja se ne informira o svojim pravima ispašta.
![]() |
![]() |
#4432 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Imam isto Della N5010 i isto se jace poceo grijati. Nazvao sam servis i rekao da bih ga poslao na garanciju, ali su rekli da moram platiti sve jer garancija poslije prve godine ne vrijedi na takve stvari. Prvu godinu imas normalnu garanciju sto god da se desi, dok ostale dvije je samo na uredaje u laptopu (hdd, graficka, ekran....) Nakon toga sam sam ga rastavio, ocistio,promjenio paste i sad niti se grije niti ventilatori buce kao prije
![]() |
#4433 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Nakon što sam prošao od trgovackog suda pa sve do advokata , to zadnje nebi bilo nimalo cudno vec sasvim 'prirodna' reakcija ako se krene dizati prašinu. ![]() Glava mi je puna od cijelog tog cirkusa s trgovinom , servisom, sudskim registrom , trgovačkim sudom i advokatom. Prodaju je obavio "HG d.d." no novac za kupljeno je uzeo "Multi-net d.o.o." 'Multi' je promjenio osnivaca u 6 mjesecu 2007 godine te je 22.11.2007g pripojen HGu d.d. Drugim rijecima , 'HG' je kupio 'Multi' te je pod njim imao poslovnicu u STu. Kako je to bila produktivna godina ![]() Kad je HG d.d. u 6mj2011g. zatvorio ducane / propao , u sljedecem mjesecu , 5.7.2011g su spomenute 'nekretnine' osnovale "HG informatiku d.o.o." koja je preuzela dobavljace prijašnje firme kako bi se kompenziralo dugovanje / gubitak ili tako nešto. Mjesec poslje (8mj2011g) je navodno krenuo stecajni postupak. Kažem 'navodno' jer po trgovackom sudu "HG d.d." je normalno funkcionalna aktivna firma. 22.08.2012g je "nastavljen postupak po prijedlogu za stecaj" no sada pa ni predhodno stecaj nije pokrenut tako da pravno ta firma nije u stecaju! Iako je "Saša Loncar" ovlaštena osoba za zastupanje svih spomenutih firmi , te je jedini clan upravnog društva HGa , te su sve firme iste jer su registrirane na istu adresu , trgovački sud Informatiku ne gleda kao pravnog nasljednika HG dda. Samim time nisu obavezni niti zakonski smiju! preuzimati reklamacije za stvari koje je prodala prijašnja firma. Covjek na trgovackom sudu mi se cak cudio kako su zaprimili reklamaciju jer on ima laptop kojeg su isti odbili preuzeti zbog istog razloga. ![]() Uglavnom , potrebna bi bila tužba da se krene u ovrhu. Za službeno stajalište bi bilo potrebno pisati molbu i nekakav zahtjev no to je to. Tako da ,pošto je prvotna firma aktivna , reklamacija artikla u drugoj firmi se može tumaciti kao 'pokušaj prijevare' - to je ovisno o advokatu i njegovoj sposobnosti. ![]() Druga strana tog HR sistema je: 'Informatika' je uredno zaprimila na reklamaciju te dala servisnu izdatnicu za nešto što nije prodala i time je indirektno preuzela odgovornost. Tome samo ide u korist cinjenica da je ista ta 'Informatika' ranije ove godine istu stvar koju nije prodala , uredno zaprimila na reklamaciju ,prosljedila servisu na servisiranje, servis je popravljao nešto što u biti nije trebao (jer za zahtjev za servisiranje došao iz druge firme kojoj to dobavljac nije poslao) te je popravljenu stvar vratila kupcu koji je to kupio u drugoj firmi ![]() A sad bi odbacili odgovornost jer su oni samo "posrednik" izmedu kupca i servisa a taj isti servis bi u slucaju povrata vratio sredstva u drugu firmu preko koje nisu ni dobili uredaj na servisiranje! Pravno to ne može ali kako situacija izgleda , za dokazivanje je potrebna tužba koja ovisi o sposobnostima advokata. ![]() ---- Dalje , osvrnuo bih se na neke stvari... Ima previše toga što bih htio kvotati pa cu bez kvotanja. Spomenuto je dovoljno informacija da se može vidjeti kako se radi o jednoj zajebanoj situaciji. Navedeno je o kome se radi te su navedene konkretna stajališta svih ukljucenih u ovu igru ..reakcija trgovine , šefa, te servisa. I više nego dovoljno materijala za nekakav savjet , sugestiju ili komentar o HR sistemu. Može Old Iggy i Drug Brko. Al odredene osobe kao da ne vide tu sitaciju jer eto nisam spomenuo jednu stvar. Nije važna sitacija vec ono što nisam spomenuo jer bez toga kao da nisam rekao ništa. LOL. ![]() Kao da bi taj podatak što promjenio u ovoj prici - i dalje bi bilo sve isto. Preskocio sam tu informaciju čisto jer je stvar u toku a ovdje se ne radi o nekakvoj privatnoj mejl komunikaciji. Možda je to nekom smiješno ali ... Ove godine sam imao jedno iznimno zanimljivo iskustvo s jednom trgovinom i inspektoratom te je stvar došla i do advokata. S obzirom da mi lagano prikipjelo htio sam svima napraviti jednu javnu antireklamu. Od strane advokata sam savjetovan da to ne radim jer bi me cekale pravne posljedice! Kad bi izfiltrirao neke stvari mogao bih to i ovdje. Ali cemu? ...kad bi glavna reakcija vjerovatno bila "što si kupio" ![]() A ne radi se o tome što sam kupio vec o samom toku slucaja koji govori o HR sistemu / odnosu firme prema kupcu te tome koga štiti inspektorat... Nego , puka znatiželja mi je sasvim razumljiva ali ostavljeni savjet ( onaj da uzmem što mi se daje jer mi se vjerovatno ne daje ništa lošije) ne ostavlja dojam puke znatiželje vec znatiželje u kontekstu želje da netko drugi prosudi bili meni to trebalo odgovarati - kao što je vec napravio serviser. A da ne govorim o tome kako se na racun moje situacije krenilo spominjat nekakav mentalitet ,pa kako "kupci gledaju da izvucu nešto što realno nebi trebali" pa "kako su neki dubrad prema trgovcima i da zbog tog ispaštaju drugi". ![]() Nije mi uopce važno što ste se uhvatili grafickih ali ne shvacam zbog cega se vidi glavni problem u tome što je 'zamjena jeftinija'. Da , zamjena je jeftinija. Kao što več rekoh , upola je jeftinija a po racunu bi ta razlika bila možda 4000kn! no nije u tome glavni problem več kao što sam rekao - servis bi zamjenu riješio s nečim drugačijim. Ona 2 primjera su zaista primjerana pa evo da ponovim. Citiraj:
Laserski printer... a oni ga zamjene s inkđet. LCD projektor... a oni ga zamjene s dlp projektorom. Elektrostatske zvucnike... a oni ih zamjene dinamickim zvucnicima. Štednu žarulju... a oni je zamjene obicnom žaruljom. Cipele... a oni ih zamjene patikama. Iako je "namjena" prvonavedenih stvari ista kao i namjena drugonavedenih , 'osnovna karakteristika' ili bolje receno 'tehnologija' je razlicita tako da se ne radi o istim stvarima. Ako več nije bilo svejedno kakav procesor kupiti , nije ni svejedno s cim ce biti zamjenjen. Da je covjek htio npr. AMD procesor onda bi ga i kupio na prvom mjestu. Ali ako je isti imao Intel plocu onda je zbog toga kupio i Intel procesor. AMD kao zamjena po sistemu da servis ništa ne pita! vec prosudi sam jel čovjeku nešto odgovara ...e pa to nebi trebalo biti normalno. Mislim da to zvuci sasvim razumno , zar ne ? Drugo, što se tice onog "ostane ti za deparac". S trgovinom se pokušalo doci do dogovora koji uopce ne ukljucuje povrat. Imaju priliku dati nešto u toj vrijednosti te cak imaju priliku dobiti doplatu za nešto slicno više vrijednosti. No odbacuje se odgovornost jer se kupac obraca "krivoj trgovini" pa upucuju da se eventualni dogovori te vrste riješavaju s servisom. A servis pak odbacuje odgovornost i kumunikaciju u tom smjeru jer jer to treba odobriti proizvodac. Drugim rijecima - proizvodac treba odluciti za kupca jel mu zamjena odgovara. ![]() Zakonski rok od 45 dana je vec prošao a nema nikakve konkretne informacije koliko bi 'odluka' trebala trajati niti u kakav bi bio ishod. Ukratko ,cijeli sistem hebe covjeka u zdrav mozak a covjek im ipak želi ostaviti još više novaca jer se to cini najlakšim riješenjem. I opet neide. Eto, pa sad nek se nastavi o "boljim & slabijim grafickima" te kako su kupci dubrad. ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 06.09.2012. u 13:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4434 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Gle, vidim da se dosta referiraš na moj post pa osjećam potrebu da nisi skužio kaj sam htio reći. Sve kaj ja želim reći je to da ti ne reklamiraš 4000 kuna na računu, pa da ti zamjenski proizvod mora biti proizvod koji sad košta 4000 kuna. Ti reklamiraš proizvod kojeg si platio 4000 kuna, trgovac ti daje novi proizvod koji sad košta 2000 kuna, ali zbog uznapredovale tehnologije je bolji od tvog proizvoda od 4000 kuna. I stvar je čista, ti imaš proizvod koji radi, s performansama boljim/istim kao što si pred dvije godine kupio, i to je to. Očito je da u tvom slučaju ti u zamjenu nude nešto drugo nego si kupio. Pošto i dalje nam nećeš otkriti o čemu je riječ, što mogu razumijeti ako se sudiš s nekim oko toga, mi možemo samo nagađati o čemu je riječ. Tako sam i ja u svom postu opisao imaginarni slučaj u kojem se kupac cigani. Ukoliko se tebi u zamjenu nudi neko sranje u zamjenu za kvalitetan proizvod, uvijek ću biti za to da odereš tog trgovca do kosti jer je bezobrazan i prije svega krši zakon. I ja sam imao slučaj zamijene laptopa s harman/kardon zvučnicima, nudili su mi noviji lap al bez takvih zvučnika. Pošto je lap kupljen samo zbog toga, i ja sam tražio u zamjenu drugi laptop s harman/kardon zvučnicima. Kažem post je nastao iz nedostatka informacija o komadu hardwera koji ti reklamiraš, i općenito odnosu koji sam primjetio kod pojednih kupca koji na sva usta pljuju po trgovcima, a isto im gule kožu. I kao što sam napisao prvi put, ukoliko te trgovac hoće zavaljati, onda inzistiraj do kraja da istjeraš svoje pravo. Ukoliko ti nudi nešto kaj je bolje od reklamiranog, ali danas ne spada u High-end nego u mid-range proizvod (Što po tvojim riječima kod tebe nije slučaj jer nude generički različit proizvod, ovo pišem općenito za ostale) onda to prihvati i odi doma sretan jer ti nije propalo nekoć uloženih 4000 kuna. U svakom slučaju ti želim sreću s istjeravanjem pravde, pa nam možda i jednog dana rečeš o čemu je riječ.
![]() |
#4435 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4436 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Nakon 30 dana napokon je stigao monitor sa servisa (originalni post), pod opisom rada pise Naručena matična ploča. MB zamijenjena,uređaj ispitan,sve u redu. E sad sve bi blio super da je stvarno ispravan, ali su crte i dalje prisutne na ekranu... SLIKE Zadnje izmijenjeno od: veve. 08.09.2012. u 01:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4437 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
INVOICE NUMBER
Pozdrav, neznam koji je ispravan podforum za ovo pitanje pa sam ga odlucio postaviti ovdje. Ima par dana sam kupio Zotac gtx 660 Ti u Futura Itt, koja ima garanciju 2 god, al su mi savjetovali da se garancija moze produziti na 5 godina registracijom ovde http://www.zotac.com/index.php?optio...=99999&lang=em . E sad ispunio sam sve što se od mene traži osim ovog INVOICE NUMBERA ?? Opće neznam što je to i gdje bi to mogao pronaći, hvala na odgovorima..pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4438 |
PizzoZder
|
Broj racuna.
![]() |
![]() |
![]() |
#4439 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
pozdrav ekipa, 07.09 sam ostavio novi komp na servisu u adm-u, oni su ga istestirali i ustanovili da je matična pokvarena (ledi se u radu, ne prepoznaje memoriju) pa su je 10.09 poslali u msan na reklamaciju. mene zanima koliko može trajati zamjena matične u msan-u tj. koliko im treba da pošalju novu matičnu adm-u otprilike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4440 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jedno brzo potezno, na kutiji od grafe mi je naljepljena asbisova naljepnica di piše da je jamstvo 24mj, dok mi na računu piše 36mj, račun je iz portia. Koje je vjerodostojno?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|