|
![]() |
#4351 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Sreća bi bila dobiti odmah takvo što ili dobiti zamjenski na upotrebu dok ne dođe novi ili dok se ne popravi stari bez da je specifičan ugovor u igri. Citiraj:
![]() Citiraj:
Yup. ![]() Već im je davno nestalo, ako je tri godine star. Moguće je da je i taj (ako je isti) popravljan.
![]() |
![]() |
#4352 | |||
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
ipak, iz perspektive korisnika, mislim da bi bilo fer da, ako već imaju tu politiku zamjene kojom te prisiljavaju na ne baš kratko čekanje, da ti omoguće zamjenski na korištenje dok novi ne stigne iz središnjice. i jest da me živo zanima, ali poradi vlastitog psihofizičkog zdravlja pokušat ću se suzdržati od toga da te zamolim da mi objasniš čemu takva politika kompliciranja prilikom zamjena. pretpostavljam da je do birokracije/distribucije/nečeg. Citiraj:
skoro da mi dođe žao što saznah za to "produljenje" garancije. kako me krenulo, više mi se čini kao "produljenje muka po Dellu".
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4353 | |||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Konkretno, distributeru Dell daje opremu, no ne snosi sav trošak. Da bi se taj trošak smanjio ne šalje se oprema stalno već se grupira i smanjuju troškovi, recimo. Citiraj:
Citiraj:
Isto tako, ako je za posao, razmisli o rezervi. Vlastitoj investiciji.
![]() |
![]() |
#4354 | ||
Registered User
|
Citiraj:
svejedno, kao korisnika naravno da me smeta činjenica da moram drugi put reklamirati isti proizvod (ajde jednom da mi se potrefi neispravan proizvod pored toliko "hvalospjeva" modelu kada se pojavio na tržištu, ali da mi se dvaput potrefi je već lagano iritabilno) i da sam prisiljena čekati po mjesec dana drugi. vidim da ti kužiš i pozadinu čitavog procesa, no meni kao korisniku je krajnja računica ista i ne mijenja mi to išta na stvari. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4355 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() A ako je posao u pitanju, ili više komada opreme, ili neki ugovor o održavanju ili neka treća varijanta, ali svaka košta neku lovu.
![]() |
![]() |
#4356 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ako si dobio novi proizvod u zamjenu za stari uvijek ide nova garancija, to što pojedini prodavači tvrde suprotno mogu objesit mačku o rep. Zakon o zaštiti potrošača to propisuje. Novi proizvod-nova garancija pa taman da je isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4357 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
mislio sam na isti model ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4358 |
Registered User
|
Kako ono ide: "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me." Ne znam što bi vrijedilo za thrice niti da li se radi o self-fulfilling prophecy, bezobrazluku Della, nesposobnosti njihova servisa, nečem četvrtom ili svemu navedenom, no danas dobih treći monitor s greškom (nakon 3 tjedna čekanja na zamjenski koji su navodno i u servisu potom "provjerili"). Bilo je dovoljno da ga spojim na komp pa da vidim kako je lijeva polovica "hladnija" od "toplije" desne tako da fino vidim istu boju u 2 tona (ne brojeći međunijanse između). Time se doslovno vratih na početak kada sam zbog praktički iste stvari prvi put reklamirala isti model. Nego, konkretno pitanje: s obzirom da očito nisu u stanju popraviti monitor niti poslati zamjenski koji actually nema neku grešku, mogu li nekako zakonski tražiti povrat novca? Mislim da se to može unutar 7 dana, ali ne znam da li i kasnije tijekom garancijskog roka?
![]() |
#4359 | ||||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Novac možeš bez razloga tražiti jedino unutar 7 dana ako si kupio na daljinu. Ako oni tvrde da su popravili monitor onda se pozivaš na ovo: Zakon o zaštiti potrošača: Citiraj:
Citiraj:
A ako se pozivaju da je to normalno za monitore te klase (a misliš da nije) tada se pozivaš na nedostatak na proizvodu temeljem Zakona o obveznim odnosima. Tu si puno bolje zaštićen i imaš pravo birati između otklanjanja nedostatka, novog monitora, sniženja cijene ili povrata novaca. Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4360 |
Registered User
|
wow, hvala na stvarno iscrpnom odgovoru. nadam se da neću doći do te točke da moram citirati zakone jer su dosad bili spram same reklamacijske procedure korektni. problem je jednostavno u tome da nakon svega jednostavno nemam više nikakvog povjerenja da imaju dovoljno znanja/poštenja da poprave ili zamijene za ispravan proizvod. :/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4364 |
Registered User
|
Nadoplatila bi jedino u slučaju da mogu uzet monitor neke druge firme. ![]() Jesam pesimist (iskustvo, jebiga) i očito pehist, no ako mi nakon zamjene i kontrole tog zamjenskog monitora uvale nekaj kaj očito ne radi kak se spada, ne bih rekla da je to opet/samo bad luck.
![]() |
#4365 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pitaj ako ti nude nešto drugo i uz koliku nadoplatu, pa postaj ovdje prije kupnje da ti kažemo isplati li se ili ne i šta uzeti.
![]() |
#4366 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Povrat novca možeš zatražiti, ako uspiješ dokazati da je to nedostatak. Tu puno ovisi o njihovoj dobroj volji - ako oni to ne prihvate, kreće dosta problematičan postupak (vještak i slično), s tim da je upitno kakvi će biti rezultati.
![]() |
![]() |
#4367 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pozdrav, zanima me ima li itko iskustva sa mrservisom i povratom novca? Laptop mi je u njih vec 40-ak dana i danas kad sam ih zvao rekli su da ce ASUS napraviti povrat sredstava, odnosno da ce mi vratiti novac. Pitao sam ocu li dobit punu cijenu laptopa i rekli su da bi trebao dobit koliko sam ga i platio. Laptop je pod jamstvom jos uvijek. E sad meni je to sumnjivo jer citam po internetu da obicno oni procjenjuju vrijednost laptopa pa ovisno o tome odredjuju cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4368 |
Premium
|
Ako je pod garancijom, a je, imaš pravo dobiti onoliko love koliko piše na računu tj. koliko si ga platio. Nikakve amortizacije, troškovi i slična s*anja ne dolaze u obzir.
![]() |
#4369 | |
Registered User
|
sa servisom ima veze utoliko što su "provjerili" monitor da je ok prije nego su ga proslijedili dućanu/meni. a iz Della su poslali neki rabljeni, lako moguće isto tako sa reklamacije jer očito nije ok monitor, a na kučištu blizu gumba za paljenje/gašenje je bio mastan otisak prsta (ne onakav kakav ostane dodirom nove plastike već oni što ostanu nakon dugog korištenja kao na tastaturi). Citiraj:
mislim, ne očekujem nikakva čuda ni savršen prikaz boja, ali nitko me ne može uvjeriti da je normalno da monitor na desnoj strani ima žuti/topli odsjaj. u trenutku kada sam ga kupovala bio je "best buy" na tržištu, ali u bilo koje od ove tri "reinkarnacije" prilikom reklamacija bilo bi mi draže da mi se samo pojavilo par mrtvih pixela koje ću trpit, a ne da se ovako zezam i natežem.
![]() |
![]() |
#4370 |
Premium
|
Rekao sam ti, traži neki U2xxx umjesto toga. U obzir ti moraju uzeti vrijednost monitora kad je kupljen pa možda prođeš i bez nadoplate jer kažeš da je bio best buy onda, a od tada su cijene pale.
![]() |
#4371 | ||
Premium
|
Citiraj:
Razne greške (kao neke što si navela) nije baš moguće "popravljati" već se monitori mijenjaju. Druga je stvar percepcije što je za koju klasu prihvatljiva slika, a što ne. Citiraj:
![]() |
![]() |
#4372 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Gledaj to ovako primitivno. Pretpostavi da si proizvela 10 komada nečega (u ovom slučaju monitora). Opcija : a) Svih 10 ide na tržište, svi se prodaju, i svi su 100 % ispravni. b) 5 ih ide na tržište, a 5 čekaju u servisu u slučaju da se ovih 5 pokvari, pa se odmah daju zamjenski, kako klijent ne bi čekao popravak. U ovoj situaciji, nakon popravka, klijent dobiva ispravan monitor, a vraća rabljeni monitor, pod uvjetom da nema neka oštećenja (zamisli procedure testiranja ispravnosti monitora kako bi se provjerilo da je sve tip top). c) Svih 10 ide na tržište. U slučaju neispravnih modela, fino se šalju u servis, i klijent čeka da se popravi, isto kao i sa autom, vešmašinom, ili čime sve ne. Postoji mogućnost iznajmljivanja dok se ne popravi taj "komad nečega". DODATAK : d) Uspostavljaš ugovor s dIlerom gdje zahtijevaš 100% funkcionalnost kupljene opreme u nekom roku (48,24, 3 sata). Čak je možda i opcija A realna, ali testiranje komponenti u tvrtki je turbo vremenski zahtjevan proces i financijski, te ti proizvodi ne spadaju u kategoriju običnih smrtnika. Da ne kažem da je to rijetkost, Iggy bi mogao tu nešto više reći na tu temu.
![]() |
#4373 | |
Registered User
|
Citiraj:
ali ne bih se složila s tobom, "best buy" kao najbolji izbor cijene/kvalitete je moguć za svaku klasu (iako prema krajnjim "50 000kn" već lagano gubi smisao jer ni izbor ponude nije velik). svoj sam uzela upravo zbog vrlo dobrih kritika usera/tržišta kada je izašao, inicijalno inače ne bih ni uzimala widescreen. anyway, hvala svima na inputu/savjetima. sad čekam da konačno odgovore na proslijeđen im mail pa ću ovisno o tome vidjeti što dalje.
![]() |
![]() |
#4374 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4375 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ovo je više pitanje kako se postaviti.... Naime prije oko 2g. sam u T-Comu uzeo hard disk za 2g. ugovora. Kako sam uzeo preko telefona, meni praktički nikada nije rečeno da moram biti 2g. niti kakvi su uvjeti ako prekidam i slično. No sada mi oni govore o tome da ću morati platiti 200kn kazne ako želim prekinuti 2 i pol mjeseca ranije. Vrijednost diska u ono vrijeme je bila oko 400kn (320gb WD) Dobio sam samo disk poštom ne sam čak morao 2x ih tražiti neki račun za jamstvo. Poslali neki papir na kojem piše "vrijednost isporučenog paketa:1kn". Nikada nisam ništa potpisao, pristao na neke uvjete i slično. Kada sam uzimao prvi disk prije 4g, dobio sam zajedno s diskom ugovor u kojem je sve jasno bilo definirano (stvarna vrijednost diska, uvjeti raskida...) i kojeg sam potpisao. Imam li se pravo žaliti na nešto, tražiti prekid ugovora koji nikada nisam ni potpisao.... Htio bi prijeći na drugog operatera ali ne dozvoljavaju.
![]() |
#4376 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Kako ti ne bi dozvolili? Plati tih 200 kn i bok. To je odgovor ukratko. A kako si već bio prije potpisivao ugovor, ovaj se samo produžuje. U krajnjem slučaju, pristao si na 2 godine za taj disk. Nebitno što ti nemaš ugovor, disk je dokaz. ![]() Potpisao si da si ga primio, i oni imaju to negdje zabilježeno. Ne misliš li da je normalno da ako se na nešto ugovorom obavezeš, želiš li jednostrano prekinuti ugovor, da plaćaš određenu kaznu? Bez obzira na današnji zakon, kojemu ne znam konkretne detalje, i kako to sad u praksi izgleda. Brijem da ako je ugovor potpisan prije zakona, ugovor je važeći, pogotovo ako se klijent "okoristio" njime.
![]() |
#4377 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Pozdrav Neki dan mi je krepala grafička kartica kupljena u HG Spotu 01.07.2008. Riječ je o BFG GeForce GTX 260 OC kartici. Na jamstvenom listu piše 120 (pretpostavljam, mjeseci) i na tome isprintanom jamstvenom listu nema potpisa (ne znam je li to bitno). U Bjelovaru gdje je kartica kupljena nema HG Spot poslovnice, pa pretpostavljam da bi ju trebao slati u Zagreb. Sada me zanima koja bi mi rješenja oni mogli ponuditi i koje bi bilo najbolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4378 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4379 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Je, 10 godina je garancija. Samo problem je BFG propal, a znamo kroz kaj i HG Spot prolazi. Tak da, po meni, dobit ćeš neku drugu u toj vrijednosti. Nazovi i pitaj kud i kaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4380 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
To što je hgspot u banani je ono što brine. |
|
![]() |