Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2012., 20:59   #4111
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
znaci meni na mbo u laptopu jos uvijek po tome vrijedi garancija? znao sam da to sa komponentama u pcu ali sam mislio da se laptop gleda kao cjelina a posto nije mijenjan cijeli nego samo mbo da to ne vrijedi... dali ja sad trebam servis traziti neku potvrdu il kaj vec da mi produze garanciju na nove dijelove? i mislim da cu ih svejedno trazit zamjenski laptop ako ga do sutra ne srede, nadam se da ce mi dat neki... :-S
edit: kifla, sad skuzio da je sutra neradni dan tak da nis od zamjenskog, morat cu posudit od nekog...a naravno da mi nisu javili da ipak nece ovaj tjedan sredit iako su u pon rekli da ce vjerojatno u utorak ili najkasnije srijedu...
Ne, ne. Jamstvo na bilo koji promijenjeni dio počne ispočetka u duljini koliko je proizvod imao kad je kupljen. Znači ode ti wifi kartica - ide jamstvo na nju ispočetka, ode ti punjač - isto. Isto tako i na matičnu. Ti imaš novo jamstvo na matičnu.

Bez obzira nova, stara i koliko ti zamjenski djelovi imaju svoje garancije. Njihova garancija vrijedi koliko ima ako ga kupimo za lap izvan jamstva. Ako je lap pod jamstvom, oni imaju jamstvo koliko je imao original laptop (bez produljene).

A ono na što misliš je ako je promjenjen bitniji dio ide nova garancija na sve. Dali je matična bitniji dio? Po mom mišljenju je, pogotovo ako je procesor i grafičak dio nje... Ali tu bi moglo doći do natezanja.

Evo zakona:

Citiraj:
Produljenje jamstvenog roka

Članak 425.

(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
Znači ako stavimo na stranu stavak 2 i natezanje, tebi se jamstvo na laptop produljuje za 1 mj.
A matična ploča ima jamstvo novo jamstvo od 2 godine. I to jamstvo uključuje i rad ako je ona kvar.

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Obavezno trazi potvrdu da je maticna mjenjana i trazi novu garanciju na istu
Točno to. Nemojte da vam daju neku potvrdu na kojoj piše ažuriran bios. Takve potvrde ne prihvačajte jer su nezakonite.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 05.01.2012. u 21:04.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2012., 21:20   #4112
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ok, znaci teoretski ja bi njih mogo trazit potvrdu za produljenje jamstva ono kad su prvi put mijenjali MBO prije 2 i nes godine i od tad bi jamstvo trebalo teci 3 godine (koliko je bilo u originalu na cijeli laptop). To vjerojatno necu traziti jer bi mi sad opet trebali promjenit MBO pa cu to samo ovaj put trazit. I bas sam gledao onaj silni fineprint na papiru od jamstva i nigdje se ne spominje nikakav rok (tih 45 dana) tako da ja njima ne mogu nista ako ce mi laptop bit tamo dulje od 45 dana? Mislim ja bi rado trazio povrat novca od hspota (posto im je slabi izbor sada tamo) i tim novcem kupio novi laptop al vec znam da se to nece desiti, bit ce dobro i kad mi poprave ovaj. Pise i na jamstvu da Lenovo osigurava rezervne dijelove za laptop 7 godina od proizvodnje, tako da ce mi ga sigurno popravit jer bi svi dijelovi trebali bit dostupni, ocu rec da ne prolazi ona fora, ne moze se popravit dajte mi novi u istoj vrijednosti... Najvise me smeta to sto ja sad nemam laptop a treba mi, uskoro ce ispiti a ja sam osuden na ucenje od kuce di mi je desktop i nemrem nikam mrdnut...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2012., 22:13   #4113
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Recimo da ti je bila ugrađena matična dobra - ti bi imao jamstvo na nju bez obzira imao to isprintano ili ne, jer ako imaš potvrdu da su ti promijenili - ti i retro možeš tražiti ostvarenje jamstva i u slučaju odbijanja zakon i DI bi bili na tvojoj strani.
Naravno, servis ti ne bi dopis odgovorio negativno uz tom slučaju i zato su dopisi najjače oružje kad je zakon na potrošačevoj strani.

Mišljenja sam da je 45 dana razuman rok. Tako da ja bi se svejedno pozvao na to. Obično piše u jamstvenim ili žutim ceduljicama zaljepljenim na kutiju.

Ti se ne moraš brinuti oko ostalog. Biti će popravljen. U slučaju neispunjenja garancije u roku slobodno traži povrat sredstava - pismeno.
Staro 06.01.2012., 13:37   #4114
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Pozdrav.
Molim vas za pomoć u vezi mojih prava za reklamaciju u Linksu.

Dakle radi se o memoriji CORSAIR DOMINATOR 1600C8 DDR3 2x2GB koja je krepala i koja je prije nešto više od godinu dana plačena 708,51kn + pdv dakle (871,47kn).

Reklamacija je uvažena ali nemaju više te memorije već mi nude slijedeću:

1) Memorija PC-12800, 8 GB, CORSAIR CMZ8GX3M2A160C9B Vengeance Blue, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB (389kn)

2) Memorija PC-12800, 4 GB, G.SKILL Ripjaws series, F3-12800CL8D-4GBRM, DDR3 1600 MHz, kit 2x2GB (325kn)

Pošto meni ne odgovara ni jedna ni druga, jer u računalu imam još 2 iste pločice, a i vrijednost ponuđene memorije nije ni 50 posto plačene, zanima me koja su moja prava pošto oni meni govore da jedino to mi mogu ponudit i ništa više, a povrat novca ne mogu dobit.

A čitao sam po forumima (i pod ovom temom) da imam pravo tražit povrat novca ili memoriju po mom izboru do iznosa kojeg sam platio. Navodno bi mi još trebali isplatit razliku u novcu u koliko uzmem memoriju za npr 700 kn.

Pitao sam ih i dali mogu dobit ovu memoriju: Memorija PC-12800, 8 GB, CORSAIR CMZ8GX3M2A160C7R Vengeance, DDR3 1600MHz, kit 2x4 GB (699kn) odgovor je bio NE samo one dvije ponuđene.

Molim vas za savjete. Hitno mi je. Puno hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Josip07. 06.01.2012. u 13:43.
Josip07 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2012., 13:52   #4115
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne isplati ti se zajebavati, daju ti 8GB za tvojih 4GB.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2012., 14:01   #4116
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Izgleda da je ljude malo razmazio HG Spot sa svojim načinom rješavanja reklamacija.

Kako ti Gilbert reče, neisplati ti se zahebavati s tim, iako realno i da misliš terat neku "pravdu", tko normalan bi presudio u tvoju korist. Daju ti duplo više memorije jednakih performansi, a tebi se to nesviđa.

Uzmi tih 8gb, upikni ih, prodaj svoj 2x2gb kit i dobro. Nemoj si trošit vrijeme, živce i novac ako to nije potrebno.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 06.01.2012. u 14:26.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2012., 14:46   #4117
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
...ocu rec da ne prolazi ona fora, ne moze se popravit dajte mi novi u istoj vrijednosti...
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Izgleda da je ljude malo razmazio HG Spot sa svojim načinom rješavanja reklamacija.
Hg spot dvaput mi mijenjao grafičku. Za 3870 dobio 4850, kad je i 4850 vrisnula, dobio 5770 al pošto mi nije htjela radit s pločom, doplatio za gtx 460. I svaki put je orijentir vrijednosti bila cijena 3870. Ne znam jel to još uvijek tako, al ne viđa se često.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2012., 14:55   #4118
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma da, al stvar je da ce meni sigurno popravit laptop, samo bog te pita kolko ce to trajat... Neznam bas da ce mi u HG spotu vratit novce samo zato jer je laptop na servisu xx vremena, uzeo bi ja bez beda i drugi lap iz hg spota u toj vrijednosti ili i malo manjoj ali im je ponuda nikakva i uopce nemaju laptopa te klase, a ne zelim uzet losiji od trenutnog (iako sa zanemarivo boljim komponentama - i ove sad su mi savrseno dobre - p8600 proc i integrirana+dedicirana grafa koju uopce ne koristim jer ne igram igre)... Odo ja danas na skijanje pa cemo vidit kad se vratim za tjedan dana jel im konacno stigla ta MBO... I provjerio sam, imam potvrdu da mi je mijenjana MBO pred 2.5 godine, znaci da bi mi garancija u svakom slucaju vrijedila jos...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2012., 19:51   #4119
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:

Kako ti Gilbert reče, neisplati ti se zahebavati s tim, iako realno i da misliš terat neku "pravdu", tko normalan bi presudio u tvoju korist. Daju ti duplo više memorije jednakih performansi, a tebi se to nesviđa.

Uzmi tih 8gb, upikni ih, prodaj svoj 2x2gb kit i dobro. Nemoj si trošit vrijeme, živce i novac ako to nije potrebno.
Pa znam ja da je cijena memorije drastično pala i sve ja to razumijem ali nema mi sad smisla da idem na memoriju nižih performansi. Imao sam 4x2gb (8GB) 1600mhz latencija 8 i sad bih imao 2x4gb (8GB) latencije 9. Ne želim ja toliko terat pravdu i izvuč 870kn i zbrisat. Htio bih samo imat jednaku ili nešto malo bolju memoriju. Pošto corsaira trenutno nema s latencijom 8 (ima samo 9 ili 7) želio bih da ukoliko imam pravo dobijem tu s latencijom 7 (699kn) čak sam pitao koliko trebam doplatit za tu memoriju. Dobio sam odgovor kao ne možete ništa doplacivat dok god imamo alternative.
Dakle alternativa je po njima sva ddr3 memorija, svejedno koje marke, latencije.. itd..

Jel može neki prijedlog kako da uspijem dogovorit da dobijem tu corsair memoriju latencije 7. Hvala.
Staro 06.01.2012., 19:58   #4120
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Teraš mak na konac prijatelju. Ne da neosjetiš tu latenciju 7 naspram 8 nego nebi osjetio razliku između 1333 i 1600MHz memorije.

Mislim, možeš se ti njima prijetit, tražiti mišljenje inspektorata i što sve ne, al to ti vjerojatno neće proći i onda će biti kuku lele a šta je meni ovo trebalo.

Najbolja solucija ti je da uzmeš ta 2x4GB što ti nude, upikneš ih u komp i prodaš ovu svoju 2x2 memoriju. Nemoj negdje dalje ljudima koji se razumiju pričat ovo da te zakidaju zbog toga što ti daju memoriju s za 1 većom latencijom kad se to neosjeti u svakodnevom radu, i samo će ti se ljudi smijati na takvu izjavu.
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2012., 22:50   #4121
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Mislim, možeš se ti njima prijetit, tražiti mišljenje inspektorata i što sve ne, al to ti vjerojatno neće proći i onda će biti kuku lele a šta je meni ovo trebalo.
kukulele bi značilo samo izgubljeno vrijeme i eventualno 10 tak kn poštarine za dopis trgovini.

Da li bi trebao ili ne - neću ni ulaziti u to.
Staro 07.01.2012., 11:40   #4122
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Mene samo zanima koji bi sudac presudio u njegovu korist... Nitko sretniji od mene da on dobije neku super duper memoriju koju želi sa reklamacije, no zbog svih tih dopisa i zajebancija će i najobičnije reklamacije postat nešto što nećemo želit da nam se desi.

Ja sam za da treba tjerat pravdu kad je kupac oštećen od strane trgovine, al on to nije u ovom slučaju. Ovo plakanje zbog CL8 umjesto CL7 je smješno.

EOD od mene.
Staro 07.01.2012., 12:51   #4123
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Samo sam ispravio da se ne stvara mit da netko može najebati ako smatra da je oštečen i traži inspekciju i da nema suca, suđenja i troškova za to. Osim ako se ne pokreče parnica sa strane kupca.
Staro 07.01.2012., 13:39   #4124
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Josip, kolko ja vidim nude ti 2x2 GB
http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.083
koja je CL8 baš kako ti želiš, gdje je problem?

Kad si već zapeo za CL8...
Imao si 2x2 CL 8-8-8-24, daju ti 2x2 CL 8-8-8-24...

U slučaju da to ne želiš daju ti duplo više memorije...

Po meni je to fer

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 14:49   #4125
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova

Po meni je to fer

Checkmate
Staro 07.01.2012., 18:00   #4126
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova

Po meni je to fer
Ali meni ne odgovara ta memorija. Ne u kombinaciji sa još dva keksa DOMINATORA, a i memorija je i tada bila dosta jeftinija, (manje kvalitetna), ima 2 god manje jamstva.. Nisam kupovao skupu memoriju da bi nakon godinu dana dobio neku low end memoriju druge marke koja mi ne odgovara.

Hvala na prijedlozima, još ću razmislit što ću i kako dalje.
Staro 07.01.2012., 18:05   #4127
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Josip07 Pregled postova
Ali meni ne odgovara ta memorija. Ne u kombinaciji sa još dva keksa DOMINATORA, a i memorija je i tada bila dosta jeftinija, (manje kvalitetna), ima 2 god manje jamstva.. Nisam kupovao skupu memoriju da bi nakon godinu dana dobio neku low end memoriju druge marke koja mi ne odgovara.

Hvala na prijedlozima, još ću razmislit što ću i kako dalje.
CL8 ripjawsi low end??
Kakve veze ima što ti imaš dominatore, ne treba to naglašavat, ko da je to najbolja memorija na svijetu, omfg, cl8 je, 8-8-8-24 je, dakle sve štima 101%, osim ako ti fali osnovnog informatičkog znanja da povežeš dva i dva?
I cijene memorije kad si ti kupovao i ove danas su dva različita svijeta.
Poklopi se po ušima, uzmi 2x4gb dok ti ljudi fer i više nego pošteno nude, i zdravo doviđenja.
Staro 07.01.2012., 18:25   #4128
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Pa ako ću uzimat, uzet ću 8gb corsaira, a dominator i g skill ne rade ni na istom naponu. Znam da bi to sigurno radilo dobro na defaultu ali mislim da bi bilo nestabilno već pri blagom overclocku. Ne planiram ništa clockat, nit nisam ništa cloao odkako imam ddr3/am3 platformu ali možda i hoću nekada ako će biti potrebno. Tako da g-skilla necu sigurno uzimat.
Staro 07.01.2012., 18:31   #4129
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Kompliciraš bespotrebno
Za svojih 2x2, dobijaš novih 2x4 sa novom garancijom koja je kraća, ali teško da ćeš je iskoristit pošto je cijena memorija takva da svatko u nas na godišnjoj bazi mijenja ram. I još taj 2x2 koji imaš doma prodaš i u konačnici ti ostaje isto memorije, a još si u plusu za taj iznos koji dobiješ od prodaje. A CL8/CL9, jedva da Everest Mem test osjeti, kamoli RL aplikacije i uobičajan rad na računalu.

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 18:32   #4130
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Josip07 Pregled postova
Pa ako ću uzimat, uzet ću 8gb corsaira, a dominator i g skill ne rade ni na istom naponu. Znam da bi to sigurno radilo dobro na defaultu ali mislim da bi bilo nestabilno već pri blagom overclocku. Ne planiram ništa clockat, nit nisam ništa cloao odkako imam ddr3/am3 platformu ali možda i hoću nekada ako će biti potrebno. Tako da g-skilla necu sigurno uzimat.
Ne nužno. Ja imam 3x2gb jedne memorije jednog proizvođača, i 3x2gb sasvim druge memorije, obje su ddr3 1333, clockane za 200mhz više na istom naponu, rade tako već pola godine. Nema pravila, hoće li nešto radit ili će zaj.

Zato ti kažem, nude ti i više nego poštenih 2x4gb, uzmi to i miran si, i nemaš natezanja ni komplikacija s nikim.
Staro 07.01.2012., 18:51   #4131
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

ok, ipak ću onda uzet što mi nude jer mi se neda natezat s njima, a mislim da bih mogao dobit što tražim ali sad nemam volje da se svađam s njima.
Staro 09.01.2012., 11:46   #4132
tomislav10
Registered User

tomislav10's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
laptop pod garancijom - razbijen ekran - pomoć!

Na laptopu je napukao ekran i razlio se. Međutim ne vide se nikakvi fizički tragovi, a i ja se ne sjećam da sam s njim negdje udario niti da mi je ispao. Serviser kaže da to ne ide pod garanciju što mi je u jednu ruku i logično ... Ali kako je moguće da se display razlije bez udaraca i bez vidljivih znakova oštećenja?

Što mi je za činiti?
Imam li šanse da taj kvar pokrije garancija?

P.S.
Ako je to bitno radi se o HP-ovom laptopu...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 11:59   #4133
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Može puknuti sam od sebe, ali vrlo rijetko. Najčešće se to događa zbog brze promjene velikih razlika u temperaturama. Npr. vani ledi, a ti lap uneseš u toplu kuću. Nažalost, to je teško dokazivo i logično je da serviser smatra da je netko sjeo na lap i razbio ekran.
Kako se radi o HP-u, imaš šanse da nađeš ekran na ebayu i jeftino ga zamijeniš.
Staro 09.01.2012., 14:50   #4134
tomislav10
Registered User

tomislav10's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Na ebay-u vidim više vrsta display-a... jeli bitno što je web kamera na gornjem okviru display-a? ili ona dolazi posebno?

Inače radi se o HP probook 4530s; 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD anti-glare (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD BrightView (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD+ WVA anti-glare (1600 x 900)

Zadnje izmijenjeno od: tomislav10. 09.01.2012. u 15:03.
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 15:05   #4135
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Rastavi lap i vidi šta piše iza na ekranu pod P/N. Onda nađi isti na ebayu.
Staro 09.01.2012., 18:32   #4136
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Otišao u trgovinu i vratio se s uređajem.
Odmah pri paljenju vidio da to ne radi kako bi trebalo.
Zbog problema odmah kontaktirao suport servis proizvodaća.
Rečeno mi da to odnesem u trgovinu da se napravi zamjena.

U trgovini prvi dan:
Pošto je uređaj vračen u roku 8 dana nema problema za zamjenu. Dobio potvrdu da je vračeno u tom roku međutim zbog poteškoča s računalnim sistemom zamoljen sam da se vratim sljedeči dan s uređajem.

U trgovini drugi dan:
Odjednom onih spomenutih 8 dana ne vrijedi. Ispada da nije moguče napraviti povrat uređaja bez da ga oni pošalju na servis zbog dijagnostike ispravnosti.

Par dana poslje:
Pitam trgovinu što je s uređajem / čemu kompliciranje s servisom i koliko bi se trebalo čekati s obzirom da je uređaj vračen u u roku 8 dana što i stoji na njihovoj potvrdi.

Ne dobijem traženi odgovor nego informaciju da če uređaj biti poslan u vanjski / ovlašteni servis te ako se utvrdi neispravnost biti če zamjenjen drugim.

Pošto nema govora o nekakvom roku a meni se ne ceka jer nisam kupio to govno da stoji u servisu , mene sad zanima jeli imam pravo na direktnu zamjenu ili povrat novca / jeli to vrijedi ako je uređaj vračen u trgovinu u roku 8 dana?
Staro 09.01.2012., 18:38   #4137
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Sorry kompa, ali nisi naveo ništa bitno - ni koji uređaj, ni probleme koje si imao s njime, ni koji servis, ni trgovina,...
Staro 09.01.2012., 19:01   #4138
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Sorry kompa, ali nisi naveo ništa bitno - ni koji uređaj, ni probleme koje si imao s njime, ni koji servis, ni trgovina,...

Zar je to bitno ?
Mislim , zar nekakav zakon (ako postoji) ne vrijedi opčenito?

Ako ne vrijedi evo konkretno:
kupio beamer / auto iris melje / suport proizvođača rekao da mi se treba napraviti zamjena / trgovina Linx / pri povratu uređaja čovjek prvo provjerio na uputama jeli za taj tip uređaja navedeno da nije moguče napraviti povrat u roku 8 dana ...pošto taj uređaj nije naveden - napisao mi potvdu da sam ga donio u roku 8 dana...čak me pitao želim li novac ili zamjenu / dan poslje sve okrenuli ....

Evo telegrafski sažeto sve bitno.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.01.2012. u 19:10.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 21:03   #4139
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Koliko znam ne postoji zakon.
Postoje politike firme koje se obično odnose na ispravne uređaje ali nisam vidio da se navodi rok za ispunjenje istog.
Njihova zakonska dužnost je popraviti u razumnom roku. Dodatna obveza je ispoštovati jamstvene uvijete.

Edit:

Sa njihovog sitea:

Citiraj:
04. Zahtjev za artikl nije moguće provesti odmah. U trenutku postavljanja zahtjeva za povrat/zamjenu servis otvara radni nalog. Predani artikl se kontrolira (stanje i sadržaj) te vas odgovorna osoba servisa po obradi naloga kontaktira kako bi odredila daljnji tijek riješavanja zahtjeva.

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 09.01.2012. u 21:09.
Staro 10.01.2012., 14:33   #4140
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Pitanje:
koliko bad sectora moram imat da mi priznaju garanciju?
Imam jedan disk, seagate 7200.10, 500gb, 32mb cache, i pojavio mi se (zasad) jedan
bad sector...
Posto se disk koristi za backup, za mene je umro, nema ga, jednostavno ne zelim ni cut za njega..
Imao sam 5g garanciju na njega (tj, jos imam) od asbisa, a kupljen je u linksu..
Kome da ga nosim, ako odlucim da ide?

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke