|
![]() |
#4081 |
Banned
Datum registracije: Sep 2011
|
Mada, nije sve tako bajno... Naime, nova baterija dosla je napola mrtva (wear level: 36%, traje oko 45 minuta) i sad moram sve skupa nositi na testiranje u servis (srecom, ne onaj od prije). Uz to, kao sto ranije rekoh, dali su mi laptop namijenjen drugom trzistu pa nemam domaci raspored tipaka i nase znakove, a graviranje nece rijesiti problem u potpunosti jer ugravirani znakovi nece biti osvijetljeni (tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje koje "probija" kroz otisnute simbole). Naravno, ponovno svi peru ruke od mene i upucuju me jedan na drugoga pa onda opet svi skupa na gravera iako mislim da, u najmanju ruku, imam pravo na ugradnju nase tipkovnice. Zasto u ovoj zemlji nikad nista nije moguce napraviti do kraja kako treba, nije mi jasno, ali jasno mi je da necu odustati pa cemo na kraju vidjeti cija "mater crnu vunu prede"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4082 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Namjeravam kupiti Dell U2311hm, no prisiljen sam naručiti preko web shopa. Što u slučaju da monitor ima manje od 4 mrtva piksela (koliko Dell tolerira)? Kakva su moja prava kao kupcu? Da li mogu tražiti novi monitor od prodavača u roku 8 dana ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4084 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Mozes ga vratiti, bas zato sto ga narucujes preko webshopa (kod kupnje na daljinu imas pravo vratiti predmet u roku od 7 ili 8 dana, nisam siguran). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4088 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4089 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
imam zvučnike stare 1-2 mjeseca kojima se iz visokotonca čuje šuštanje, čuje se na jedan metar iz oba zvučnika iz ljevog malo više dali je to pokriveno garancijom i dali mogu dobiti nove zvučnike radi se o aktivnim monitorima problem sa šuštanjem se pojavio nakon 1 mjeseca uporabe
Zadnje izmijenjeno od: vranjba. 06.12.2011. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4090 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Trenutni mis kojeg imam je Razer Deathadder i otisla mu je desna tipka, ne potpuno, ona obavlja svoju funkciju, ali uopce ne moram upotrijebiti neku silu da pretisnem tipku na misu sto mi je iritantno kad igram, te dolazi do slucajnog pretiskanja. Buduci da nisam nikad imao posla s reklamacijom misa pa me zanima da li to spada pod reklamaciju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4091 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Samo furaj na reklamaciju.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4093 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Opet ja sa USB stickom... Ovaj put kupio Corsair Voyager 16GB u H2 Shopu. Nije za mene, ali je poklon. Jamstvenog lista ni ovoga puta nema, samo račun. Prodavač kaže da je dovoljan samo račun i da se to mijenja bez problema. Zar je stvarno normalno da čak ni Corsair ne daje jamstvene?
![]() |
#4094 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#4095 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Za A-Datu mi nije čudno, ali Corsair bi to trebao imati. Pa valjda je Esys (EZY po novom) jedan od korektnijih uvoznika... Kontaktirat ću njih da vidim u čemu je caka.
![]() |
![]() |
#4096 |
Registered User
|
Nemaju šta ne biti. Mogu jedino probati APP metodom da te optuže da si ga ... hmm.. koristio? ![]() Samo imaj stav.. nemoj ih pitati - mogu li ja... dali je to pokriveno .... nedaj im povoda ![]() @Borny - moj cors iz linksa ima samo 2 god kod njih, ali na ceduljici od uvoznika i kod uvoznika ima 10 g. Nebi ja odustao od toga - ni da nemam napisano tko je uvoznik i koliko gare kod njih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4097 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Nije vrag da moram čuvati taj blister zajedno sa računom? Bilo kako bilo, poslao sam mail EZY-u i čekam da vidim što će odgovoriti.
![]() |
![]() |
#4098 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Poželjno da ti potvrde iz ezy-a, pa to čuvaj. 10 g je 10 g ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4099 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Inace mis je uscuvani, jedino su bili vidljivi tragovi koristenja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4100 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4101 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
U slučaju da je kupljen proizvod na daljinu (npr. mobitel u Tele2 webshopu) u njihovim uvjetima korištenja piše da je povrat moguć u Tele2 Zagreb, sjedište. Međutim, meni je puno jednostvnije to vratiti u neki centar u Rijeci. Treba li mi i centar Rijeka prihvatiti proizvod?
![]() |
#4102 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bezveze da zbog poštarine izgubiš pravo na povrat. Ne zaboravi i pismeno napisati da otkazuješ kupnju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4103 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pozz opet trebam pomoć ![]() Predao sam mobitel na servis, vratio se u još gorem stanju, predao ga ponovno te su mi zamjenili uređaj. No kad je došao novi mobitel dali su mi ga u staroj kutiji sa starim punjačem, baterijom..?!??!!? Također je na staru garanciju ručpno dopisan IMEI aparata. Imam li po zakonu pravo kad mi zamjene uređaj dobit sve novo uključujući popratnu ambalažu i opremu a ne novi mob u staroj kutiji? Ako da na koji bi se zakon mogao pozvati u pisanom dopisu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4104 |
Registered User
|
Pretpostavljam da su ti vratili tvoju ambalažu i opremu? Nemaš pravo na novu ambalažu. No imaš pravo na novu garanciju na mobitel ispočetka pošto su oni tebi zamijenili uređaj za drugi. Traži to pismeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4106 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam pitanj. Naime, kupio sam laptop u hgsrotu, sa gar 36mj, u 12. mjesecu je proslo 3 godine. Ispostavilo se da sam ga cca tjedan dana prije isteka garancije odnio u servis jer se nije dao ugasiti (sam se upali). Oni su nakon cca 10 dana sto je bio ko njih dijagnosticirali da je stvar u maticnoj i ja od tad (znaci skoro mjesec dana) cekam da ta maticna konacno stigne od dobavljaca i stalno mi govore da samo sto nije. Posto je proslo vise od 30 dana od kako je laptop zaprimljen na servis i ko zna koliko ce jos proc dok ga dobijem natrag, dali ja imam ikakva prava ili traziti drugi laptop ili bilo sto, ili mi je jedina opcija cekati... I trebao bi (nekakav) laptop prije subote jer idem na skijanje a imam za ucit a nije mi bas zgodno printat tone materijala. Eto, molim za savjet vas koji se kuzite ili ste imali slicnih situacija... Takoder ako cu traziti ili zamjenski laptop na koristenje ili drugi umjesto mojeg, kome se moram obratiti, servisu ili hgspotu? Sluzbeno mi je garancija vec istekla ako se ne racuna ovo sto je na servisu (i bio je jos jednom pred cca 2,5 godine na nekih 10 dana)... Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 05.01.2012. u 17:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4108 |
Registered User
|
Na jamstvenim ti piše rok. Po isteku tog roka tražiš novi laptop. Obično je 45 dana. @darkydark - točno to. Osim ako nije nešto mjenjano kao ovdje matična. Tada on ima pravo na novu garanciju na tu matičnu ispočetka koliko je trajala original. i na ostatak mu se produžuje za vrijeem dok je bila na servisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4109 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
znaci meni na mbo u laptopu jos uvijek po tome vrijedi garancija? znao sam da to sa komponentama u pcu ali sam mislio da se laptop gleda kao cjelina a posto nije mijenjan cijeli nego samo mbo da to ne vrijedi... dali ja sad trebam servis traziti neku potvrdu il kaj vec da mi produze garanciju na nove dijelove? i mislim da cu ih svejedno trazit zamjenski laptop ako ga do sutra ne srede, nadam se da ce mi dat neki... :-S edit: kifla, sad skuzio da je sutra neradni dan tak da nis od zamjenskog, morat cu posudit od nekog...a naravno da mi nisu javili da ipak nece ovaj tjedan sredit iako su u pon rekli da ce vjerojatno u utorak ili najkasnije srijedu... Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 05.01.2012. u 18:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4110 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Obavezno trazi potvrdu da je maticna mjenjana i trazi novu garanciju na istu ![]() Novi laptop ih trazi tek dok prodje 45 dana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|