Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.09.2011., 15:27   #3991
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Eto da javim što je bilo sa netbookom kojeg sma reklamirao ljetos u MR servisu.
Početak je bio rikavanje wlan-a u jamstvu, navodni popravak istog, a nakon čega nije uopće proradio ni sekunde.
Na servisoj primci piše da daju 6mj jamstvo na identičan kvar pa sam im da odnio prije 2 tjedna.
Prošli tjedan sam bio kod njih (bivši Recro) s namjerom da uzmem uređaj, ali ne...
Otvorim ga i otpadne komad plastike u desnom kutu, desno od nosača ekrana. Obzirom da na primku upišu čak i da je ogreban ekran, nisma ga htio preuzeti sa tim oštećenjem koje su oni prouzročili.
Tražio sma da to serde i dostave mi ga, jer ne namjeravam jahati iz Dubrave do njih svaki dan.

Netbook je konačno stigao, WLAN radi, a ovaj dio su samo zakeljili super ljepilom ili čime već.

Sveukupni dojam nakon nekoliko posjeta servisu, jedne dostave i strganog komada plastike: tamo rade vrhunski IDIOTI !!

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 22:02   #3992
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Vjerujem da je već spomenuto ali ne stignem pregledavati cjeli thread :P

Koji je zakonski rok za servis unutar garantnog roka ako piše u razumnom roku ?
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.09.2011., 22:41   #3993
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Na servisoj primci piše da daju 6mj jamstvo na identičan kvar pa sam im da odnio prije 2 tjedna.
Ako je pod jamstvom jamstvo za taj dio teče onoliko koliko je bilo original jamstvo na laptop. To što su oni napisali si mogu okačiti mačku o rep..

@6finger ako ti prekorače 45 dana, ti svejedno možeš napisati prijavu DI pozivajući se da je uobičajeni razumni rok za sve slične uređaje 45 dana i da su oni ga prekrdašili.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 22:45   #3994
TutanCmon
Banned

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Sveukupni dojam nakon nekoliko posjeta servisu, jedne dostave i strganog komada plastike: tamo rade vrhunski IDIOTI !!
Slicno iskustvo s njima imam i ja.
O kojem je laptopu rijec, tj. koji brand?
Na mojem Aceru HDD mijenjaju od 2. 8. I nista nistu napravili.
TutanCmon je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2011., 20:44   #3995
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pozz. Evo nedavno sam se našao u jednoj prilično neugodnoj situaciji u kojoj sam posumnjao u jednog "lošeg trgovca" za kupnju rabljene grafe... Pričao sam sa čovjekom i ajmo reći da mu vjerujem.
Radi se o tome da sam primjetio da je grafička dirana, odnosno da je skidan cooler i ako je vjerovati forumašu prije nego ju je on uopće dobio.
Sada je pitanje kako je moguće otkriti dali je on dobio rabljenu ili nedaj bože repariranu grafu? Šta da napravim i kome da se obratim?
Da naglasim da je grafa kupljena u poznatoj trgovini i da još uvijek imam pisanu garanciju.
Dali je ovako nešto uopće moguće da se dogodi, i ima li netko sličnih iskustava?
Staro 03.10.2011., 21:03   #3996
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Što točno želiš postići?
Ako dućan ili serviser ovo čuje ode garancija.
Ili se dogovori da vratiš ili živi sa rizikom da ako crkne kad predaš da će možda i oni primjetiti.

Naravno da se moglo dogoditi. Ako je "popravljena" u servisu i vraćena u prodaju ili kao reklamacija.
Npr, je netko vratio pod Linksovom 7 dana politikom jer se ne kloka dobro pod accellerom... Oni to vrate u prodaju kao novo..
Staro 03.10.2011., 21:04   #3997
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Sve je moguće dobit u Hrvatskoj, pa tako i rabljenu komponentu u dućanu (pod novu). Ako pratiš forum možeš vidjeti da su ljudi dobivali diskove s 100-tinjak radnih sati pod nove, ja sam vidio ploču koja je imala tragove koji su govorili da je bila zašarafljena u kućište...sve je moguće

Ovo što veliš da se vidi da je skidan cooler? Preskočio je šarafciger?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2011., 21:11   #3998
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Što točno želiš postići?
Ako dućan ili serviser ovo čuje ode garancija.
Ili se dogovori da vratiš ili živi sa rizikom da ako crkne kad predaš da će možda i oni primjetiti.
Pa zanima me ako je moguće dokazati da je dotični trgovac dobio rabljenu grafu pod novu? I stvar je u tome da su oni dali korištenu grafu, neznam zašto bi se ja morao brinuti za garanciju ako se pokaže da su ju oni shebali...
Staro 03.10.2011., 21:16   #3999
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Ovo što veliš da se vidi da je skidan cooler? Preskočio je šarafciger?
Uništena je potpuno glava šarafića koji drži backplate i još jedan detelj po kojem se vidi da je cooler sigurno skidan
Staro 03.10.2011., 21:20   #4000
ShanTech
Banned

Ja bi mu to vratio i tražio pare. Kupljeno je tu na forumu?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2011., 21:25   #4001
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Citiraj:
Ja bi mu to vratio i tražio pare. Kupljeno je tu na forumu?
Da kupljeno je tu, ali ne mogu tako nešto napraviti jer je prošlo previše vremena od kupnje. Tako da me zanima samo dali je moguće preko računa, serijskog broja hardvera ili bilo čega, saznati ako je grafa iz trgovine izašla rabljena...
Staro 03.10.2011., 22:01   #4002
ShanTech
Banned

Dok ti je došla grafička, nisi ju ni pogledao?

Prije 2-3 mjeseca je jedan tip postao da je kupio dvije različite memorije (trebale su biti 2 od 3 memorije iz triple channel kita), za koje mu je trebalo 2 mjeseca da skuži da naljepnice nisu iste

Dućan ako je pošten bude napisao na računu da je prodao second hand ili repariranu grafu. Mora postojati popratna papirologija koja to potvrđuje. Ako dođeš kod uvoznika i pokažeš mu grafu s izlizanim šarafom budu te poslali u 3PM.

Ali da i prodaju kao second hand, pa nebudu valjda prodali s izlizanim šarafima.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 03.10.2011. u 22:07.
Staro 03.10.2011., 22:14   #4003
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Pa zanima me ako je moguće dokazati da je dotični trgovac dobio rabljenu grafu pod novu? I stvar je u tome da su oni dali korištenu grafu, neznam zašto bi se ja morao brinuti za garanciju ako se pokaže da su ju oni shebali...
O tom je trebao razmišljati prvi kupac, odnosno vratiti grafičku trgovcu odmah nakon kupnje. Ovako ti hladno mogu odbiti reklamaciju s punim pravom. Ne bih previše računao na to jamstvo.

A to da su prodali korišteno je lako moguće. Najčešće kad sam vraćao kupljenu robu nisu ni pošteno pogledali, a pogotovo provjerili šarafe i ostalo.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2011., 22:23   #4004
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Citiraj:
Dok ti je došla grafička, nisi ju ni pogledao?
Ne, moja je veliak greška da nisam, ali u svoju obranu mogu reći da je to stvarno teško za zamjeitit. Mali, taman šaraf na tamnom backplateu i tamnoj grafi. Dakle jedan od 12-ak šarafa

Citiraj:
Ali da i prodaju kao second hand, pa nebudu valjda prodali s izlizanim šarafima.
Šaraf se više nemože skinuti bez riziak da oštetiš grafu. Tako da vidim motivaciju nespretnog servisera da ju podvali pod novu.

Iskreno ne nadam se važećoj garanciji, a i za sad je potpuno ispravna i radi ko velika. Samo želim saznati ko tu koga laže i tko mi je podvalio muda pod bubrege
Staro 06.10.2011., 20:45   #4005
zara
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Pozdrav svima,
pročitala sam većinu postova na ovoj temi, ali imam konkretan problem pa svejedno pitam:
Prije 2 dana kupljen printer HP7500A (A3 all-in-one), danas smo ga tek vadili iz kutije i isprobavali. Sve radi, osim što kvaliteta ispisa nije ni blizu standardnoj HP kvaliteti (bijele točkice na fotkama, kao da je prašina posuta + vertikalne linije tamnije boje na svakih 1 cm). Probala očisititi glavu printera, align cartridgea.... sve po uputama, i ništa. Zovem trgovinu, kažu da nazovem servis jer oni moraju potvrditi da uređaj nije ispravan. Zovem servis, kažu da je to valjda do glave koju i tako moram mijenjati svako toliko (printer tek izvađen iz kutije!!!) ali da bolje nazovem ovlašteni HP servis. Njih pak nisam dobila, a u međuvremenu sam nabasala na ovaj topic i začitala se...

Hajde, pomagajte. Nemam volje ni vremena nositi printer na servis (nalazim se 70km od Zg-a, to sam im i napomenula danas) i natezati se s popravcima. Koliko shvaćam, ovdje je riječ o nedostatku, je li tako? U tom slučaju imam pravo na novi uređaj? Ja bih bila zadovoljna i s povratom novca / zamjenskim sličnim uređajem (Brother, slične karakteristike, ista cijena) / istim, ali drugim novim HP-om, samo da me ne navlače po servisima....
zara je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 21:22   #4006
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
To ti zavisi od trgovca hoće li ti dati drugi. Može i ne mora. Al ne moraš nosit sama na servis. Odnesi ga u trgovinu i reci u čemu je problem. Oni moraju dalje slat u servis. Mislim, bilo bi brže da ga sama odneseš u HP servis, al ak nisi u mogućnosti, onda nek se oni bakću s tim.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 23:15   #4007
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
@Zara:

Nemoj se zamarat s trgovinom gdje si kupila, kontaktiraj MR Servis, on je ovlašten za HP i općenito je najjači servis u HR.

Imaju uslugu PICKUP AND RETURN (preuzimanje s adrese korisnika, prijevoz, servis i povrat uređaja korisniku), dođu ti doma i pokupe uređaj, ne moraš ti nigdje nositi.
Unesi podatke ovdje i pričekaj da te kontaktiraju >> http://www.mrservis.hr/default.aspx?tabid=933
khm je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 11:27   #4008
zara
Registered User

Hvala na preporuci za servis
Staro 09.10.2011., 20:57   #4009
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
U cetvrtak kupljena gotovo citava konfa u protisu, u petak predano napajanje na reklamaciju kao neispravno, opis kvara - ne radi.

Od ostalih komponenti: locking mehanizam cpu coolera (amd am3) ne nasjeda na plocu kako treba. Naravno, koji je krivac za tu nevidljivu gresku ja neznam, ploca ili procesor, mogu li ja ko kupac odnjeti oboje i zatraziti zamjenu za nesto drugo?

Edit: radi ustede zivaca s frendom zamjenjen stock cooler koji sjeda kak se spada cisto da si ustedim zivaca zahebavat se s protisom.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 10.10.2011. u 10:30.
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 22:09   #4010
skybyte
Registered User

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Članak 410.
(1) Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:
Moze li netko kazati koliko je to dana pravodobno ?
Konkretno zanima me da li mogu za neispravan monitor kupljen online, 15 dana nakon primitka traziti raskidanje ugovora po zakonu o obveznim odnosima, da izbjegnem natezanje, jer inace vec znam sta me ceka.

Zadnje izmijenjeno od: skybyte. 09.10.2011. u 22:20.
skybyte je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 22:36   #4011
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Ne jer kvar nije nedostatak, a rok za povratak kupljeno na daljinu bez da se mora navesti razlog je 7 dana.
Ako nađeš neki nedostatak na proizvodu tipa nema nešto što bi trebao imati onda bi se dalo dalje raspravljati...
Staro 09.10.2011., 22:40   #4012
skybyte
Registered User

Datum registracije: May 2011
hvala puno,
nema kvara, problem je jedino sta je slika mutna
onda samo poslikam i saljem natrag sa opisom kvara i kopijom racuna u paketu
onda kad mi vrate natrag isti monitor ja ih ljepo prijavim, ako sam dobro svatio
javit cu kako je proslo
skybyte je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 22:45   #4013
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Tako nekako. Ako možeš isprobaj i na još par kompa. Dokaza radi.
Staro 10.10.2011., 07:02   #4014
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I obavezno si negdje sačuvaj s/n monitora tako da budeš siguran jesi li dobio novi ili ne.
Staro 10.10.2011., 12:11   #4015
zara
Registered User

Printer

Danas zvala Makromikro i jedino na sto pristali je servis. Nije mi jasno, jer po zakonu o obveznim odnosima mislim da ipak imam pravo na zamjenu zbog uocenog nedostatka ( još sam unutar 7 dana). Nije se printer pokvario od upotrebe nego je neispravan otkako sam ga izvadila iz kutije.
Staro 10.10.2011., 12:18   #4016
zara
Registered User

I koja je razlika između kvara i nedostatka? Po meni, kvar nastaje upotrebom, pa se popravlja u garantnom roku. Kad kupis nov novcat proizvod, svaka nefunkcionalnost bi trebala biti nedostatak, a ne kvar. Nije ti se pokvario tokom vremena, nego nije niti radio, dakle ne ispunjava deklarirane kvalitete zbog kojih si ga i kupio.
Staro 10.10.2011., 12:31   #4017
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Imam jedno pitanje vezano za zamjenu laptopa. Laptop je kupljen na firmu od optimum računala. Cijeli iznos je uplaćen na njihov račun 29.09. dok je laptop do nas došao tek prošli tjedan 05.10. Sad imam problem jer osoba za koju je laptop namijenjn nije zadovoljna i hoce jacu verziju istog. Mene zanima jel ja mogu taj laptop vratiti tj zamijeniti za jaceg uz nadoplatu. Ja bi njima o svom trošku vratio laptop, i nadoplatio za jaci model. Da li je to moguće i po kojem članku zakona se mogu vezati ( ako ikakav postoji) ?
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 12:33   #4018
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
Imam jedno pitanje vezano za zamjenu laptopa. Laptop je kupljen na firmu od optimum računala. Cijeli iznos je uplaćen na njihov račun 29.09. dok je laptop do nas došao tek prošli tjedan 05.10. Sad imam problem jer osoba za koju je laptop namijenjn nije zadovoljna i hoce jacu verziju istog. Mene zanima jel ja mogu taj laptop vratiti tj zamijeniti za jaceg uz nadoplatu. Ja bi njima o svom trošku vratio laptop, i nadoplatio za jaci model. Da li je to moguće i po kojem članku zakona se mogu vezati ( ako ikakav postoji) ?
A da prvo pitaš Optimum?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 12:55   #4019
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor zara Pregled postova
I koja je razlika između kvara i nedostatka? Po meni, kvar nastaje upotrebom, pa se popravlja u garantnom roku. Kad kupis nov novcat proizvod, svaka nefunkcionalnost bi trebala biti nedostatak, a ne kvar. Nije ti se pokvario tokom vremena, nego nije niti radio, dakle ne ispunjava deklarirane kvalitete zbog kojih si ga i kupio.
Nedostatak je jasno definiran u ZOO-u i nema nikakve veze ni s kakvom vrstom kvara.

Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
Jedino ako ti Optimum izađe u susret.
Staro 10.10.2011., 12:59   #4020
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor zara Pregled postova
Možeš se pozvati na definiciju, no sumnjam da bi prošlo pošto se pod nedostatkom podrazumljeva da nešto nedostaje proizvodu, a ne da to ima, ali je u kvaru.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno