|
![]() |
#3991 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Eto da javim što je bilo sa netbookom kojeg sma reklamirao ljetos u MR servisu. Početak je bio rikavanje wlan-a u jamstvu, navodni popravak istog, a nakon čega nije uopće proradio ni sekunde. Na servisoj primci piše da daju 6mj jamstvo na identičan kvar pa sam im da odnio prije 2 tjedna. Prošli tjedan sam bio kod njih (bivši Recro) s namjerom da uzmem uređaj, ali ne... Otvorim ga i otpadne komad plastike u desnom kutu, desno od nosača ekrana. Obzirom da na primku upišu čak i da je ogreban ekran, nisma ga htio preuzeti sa tim oštećenjem koje su oni prouzročili. Tražio sma da to serde i dostave mi ga, jer ne namjeravam jahati iz Dubrave do njih svaki dan. Netbook je konačno stigao, WLAN radi, a ovaj dio su samo zakeljili super ljepilom ili čime već. Sveukupni dojam nakon nekoliko posjeta servisu, jedne dostave i strganog komada plastike: tamo rade vrhunski IDIOTI !!
![]() |
#3992 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vjerujem da je već spomenuto ali ne stignem pregledavati cjeli thread :P Koji je zakonski rok za servis unutar garantnog roka ako piše u razumnom roku ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3993 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
@6finger ako ti prekorače 45 dana, ti svejedno možeš napisati prijavu DI pozivajući se da je uobičajeni razumni rok za sve slične uređaje 45 dana i da su oni ga prekrdašili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3994 |
Banned
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3995 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Pozz. Evo nedavno sam se našao u jednoj prilično neugodnoj situaciji u kojoj sam posumnjao u jednog "lošeg trgovca" za kupnju rabljene grafe... Pričao sam sa čovjekom i ajmo reći da mu vjerujem. Radi se o tome da sam primjetio da je grafička dirana, odnosno da je skidan cooler i ako je vjerovati forumašu prije nego ju je on uopće dobio. Sada je pitanje kako je moguće otkriti dali je on dobio rabljenu ili nedaj bože repariranu grafu? Šta da napravim i kome da se obratim? Da naglasim da je grafa kupljena u poznatoj trgovini i da još uvijek imam pisanu garanciju. Dali je ovako nešto uopće moguće da se dogodi, i ima li netko sličnih iskustava? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3996 |
Registered User
|
Što točno želiš postići? Ako dućan ili serviser ovo čuje ode garancija. Ili se dogovori da vratiš ili živi sa rizikom da ako crkne kad predaš da će možda i oni primjetiti. Naravno da se moglo dogoditi. Ako je "popravljena" u servisu i vraćena u prodaju ili kao reklamacija. Npr, je netko vratio pod Linksovom 7 dana politikom jer se ne kloka dobro pod accellerom... Oni to vrate u prodaju kao novo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3997 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Sve je moguće dobit u Hrvatskoj, pa tako i rabljenu komponentu u dućanu (pod novu). Ako pratiš forum možeš vidjeti da su ljudi dobivali diskove s 100-tinjak radnih sati pod nove, ja sam vidio ploču koja je imala tragove koji su govorili da je bila zašarafljena u kućište...sve je moguće ![]() Ovo što veliš da se vidi da je skidan cooler? Preskočio je šarafciger? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3998 |
Premium
|
Pa zanima me ako je moguće dokazati da je dotični trgovac dobio rabljenu grafu pod novu? I stvar je u tome da su oni dali korištenu grafu, neznam zašto bi se ja morao brinuti za garanciju ako se pokaže da su ju oni shebali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
Banned
|
Ja bi mu to vratio i tražio pare. Kupljeno je tu na forumu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4001 |
Premium
|
Da kupljeno je tu, ali ne mogu tako nešto napraviti jer je prošlo previše vremena od kupnje. Tako da me zanima samo dali je moguće preko računa, serijskog broja hardvera ili bilo čega, saznati ako je grafa iz trgovine izašla rabljena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4002 |
Banned
|
Dok ti je došla grafička, nisi ju ni pogledao? ![]() Prije 2-3 mjeseca je jedan tip postao da je kupio dvije različite memorije (trebale su biti 2 od 3 memorije iz triple channel kita), za koje mu je trebalo 2 mjeseca da skuži da naljepnice nisu iste ![]() Dućan ako je pošten bude napisao na računu da je prodao second hand ili repariranu grafu. Mora postojati popratna papirologija koja to potvrđuje. Ako dođeš kod uvoznika i pokažeš mu grafu s izlizanim šarafom budu te poslali u 3PM. Ali da i prodaju kao second hand, pa nebudu valjda prodali s izlizanim šarafima. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 03.10.2011. u 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4003 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() A to da su prodali korišteno je lako moguće. Najčešće kad sam vraćao kupljenu robu nisu ni pošteno pogledali, a pogotovo provjerili šarafe i ostalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4004 | |
Premium
|
Ne, moja je veliak greška da nisam, ali u svoju obranu mogu reći da je to stvarno teško za zamjeitit. Mali, taman šaraf na tamnom backplateu i tamnoj grafi. Dakle jedan od 12-ak šarafa Citiraj:
Iskreno ne nadam se važećoj garanciji, a i za sad je potpuno ispravna i radi ko velika. Samo želim saznati ko tu koga laže i tko mi je podvalio muda pod bubrege |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Pozdrav svima, pročitala sam većinu postova na ovoj temi, ali imam konkretan problem pa svejedno pitam: Prije 2 dana kupljen printer HP7500A (A3 all-in-one), danas smo ga tek vadili iz kutije i isprobavali. Sve radi, osim što kvaliteta ispisa nije ni blizu standardnoj HP kvaliteti (bijele točkice na fotkama, kao da je prašina posuta + vertikalne linije tamnije boje na svakih 1 cm). Probala očisititi glavu printera, align cartridgea.... sve po uputama, i ništa. Zovem trgovinu, kažu da nazovem servis jer oni moraju potvrditi da uređaj nije ispravan. Zovem servis, kažu da je to valjda do glave koju i tako moram mijenjati svako toliko (printer tek izvađen iz kutije!!!) ali da bolje nazovem ovlašteni HP servis. Njih pak nisam dobila, a u međuvremenu sam nabasala na ovaj topic i začitala se... Hajde, pomagajte. Nemam volje ni vremena nositi printer na servis (nalazim se 70km od Zg-a, to sam im i napomenula danas) i natezati se s popravcima. Koliko shvaćam, ovdje je riječ o nedostatku, je li tako? U tom slučaju imam pravo na novi uređaj? Ja bih bila zadovoljna i s povratom novca / zamjenskim sličnim uređajem (Brother, slične karakteristike, ista cijena) / istim, ali drugim novim HP-om, samo da me ne navlače po servisima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4006 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
To ti zavisi od trgovca hoće li ti dati drugi. Može i ne mora. Al ne moraš nosit sama na servis. Odnesi ga u trgovinu i reci u čemu je problem. Oni moraju dalje slat u servis. Mislim, bilo bi brže da ga sama odneseš u HP servis, al ak nisi u mogućnosti, onda nek se oni bakću s tim.
![]() |
#4007 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
@Zara: Nemoj se zamarat s trgovinom gdje si kupila, kontaktiraj MR Servis, on je ovlašten za HP i općenito je najjači servis u HR. Imaju uslugu PICKUP AND RETURN (preuzimanje s adrese korisnika, prijevoz, servis i povrat uređaja korisniku), dođu ti doma i pokupe uređaj, ne moraš ti nigdje nositi. Unesi podatke ovdje i pričekaj da te kontaktiraju >> http://www.mrservis.hr/default.aspx?tabid=933 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
Registered User
|
Hvala na preporuci za servis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4009 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
U cetvrtak kupljena gotovo citava konfa u protisu, u petak predano napajanje na reklamaciju kao neispravno, opis kvara - ne radi. Od ostalih komponenti: locking mehanizam cpu coolera (amd am3) ne nasjeda na plocu kako treba. Naravno, koji je krivac za tu nevidljivu gresku ja neznam, ploca ili procesor, mogu li ja ko kupac odnjeti oboje i zatraziti zamjenu za nesto drugo? Edit: radi ustede zivaca s frendom zamjenjen stock cooler koji sjeda kak se spada cisto da si ustedim zivaca zahebavat se s protisom.
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 10.10.2011. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4010 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Konkretno zanima me da li mogu za neispravan monitor kupljen online, 15 dana nakon primitka traziti raskidanje ugovora po zakonu o obveznim odnosima, da izbjegnem natezanje, jer inace vec znam sta me ceka. Zadnje izmijenjeno od: skybyte. 09.10.2011. u 22:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Registered User
|
Ne jer kvar nije nedostatak, a rok za povratak kupljeno na daljinu bez da se mora navesti razlog je 7 dana. Ako nađeš neki nedostatak na proizvodu tipa nema nešto što bi trebao imati onda bi se dalo dalje raspravljati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4012 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
hvala puno, nema kvara, problem je jedino sta je slika mutna onda samo poslikam i saljem natrag sa opisom kvara i kopijom racuna u paketu onda kad mi vrate natrag isti monitor ja ih ljepo prijavim, ako sam dobro svatio javit cu kako je proslo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
Registered User
|
Tako nekako. Ako možeš isprobaj i na još par kompa. Dokaza radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4014 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I obavezno si negdje sačuvaj s/n monitora tako da budeš siguran jesi li dobio novi ili ne.
![]() |
#4015 |
Registered User
|
Printer
Danas zvala Makromikro i jedino na sto pristali je servis. Nije mi jasno, jer po zakonu o obveznim odnosima mislim da ipak imam pravo na zamjenu zbog uocenog nedostatka ( još sam unutar 7 dana). Nije se printer pokvario od upotrebe nego je neispravan otkako sam ga izvadila iz kutije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4016 |
Registered User
|
I koja je razlika između kvara i nedostatka? Po meni, kvar nastaje upotrebom, pa se popravlja u garantnom roku. Kad kupis nov novcat proizvod, svaka nefunkcionalnost bi trebala biti nedostatak, a ne kvar. Nije ti se pokvario tokom vremena, nego nije niti radio, dakle ne ispunjava deklarirane kvalitete zbog kojih si ga i kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4017 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imam jedno pitanje vezano za zamjenu laptopa. Laptop je kupljen na firmu od optimum računala. Cijeli iznos je uplaćen na njihov račun 29.09. dok je laptop do nas došao tek prošli tjedan 05.10. Sad imam problem jer osoba za koju je laptop namijenjn nije zadovoljna i hoce jacu verziju istog. Mene zanima jel ja mogu taj laptop vratiti tj zamijeniti za jaceg uz nadoplatu. Ja bi njima o svom trošku vratio laptop, i nadoplatio za jaci model. Da li je to moguće i po kojem članku zakona se mogu vezati ( ako ikakav postoji) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4018 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4019 | ||
Premium